قائمینیا معتقد است مهمترین ویژگی معرفتشناختی فضای سایبر، جایگزین شدن اطلاعات به جای معرفت است. "معرفت" باورِ صادقِ موجه است، از حیث معرفتشناسی در فضای سایبر ما با چیزی به اسم باور صادق موجه ارتباط نداریم بلکه صرفا با اطلاعات و دادههایی که معنادار هستند، سروکار داریم و چه بسا که اصلا فرصت نداریم که بخواهیم صدق و کذب آنها را بررسی کنیم چون جریان اطلاعات در فضای سایبر فوق العاده قوی است.[۱]
هدایت شده از کانال میز معارف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"فضیلت مومنان آخرالزمان"
🎙استاد فاطمینیا
باشگاه استادان معارف اسلامی
:: میزمعارف ااا @mizemaaref
هدایت شده از کانال میز معارف
11.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#امام_ره
#پادکست
🔰 آدابِ قَلبیهِ مناجات
📚 برگرفته از کتاب صوتی گزیده آداب الصلاه امام خمینی (ره)
باشگاه استادان معارف اسلامی
▫️میز معارف :: @mizemaaref
با اقتصاد نروژ بیشتر آشنا شویم
در بسیاری از کشورها، منابع طبیعی به ضرر توسعه اقتصادی بودهاند. ادبیات مربوط به شومی منابع نشانگر رابطهای ناامیدکننده است: کشورهای دارای منابع طبیعی زیاد و کشورهای نفتی عموما رشدی کمتر از سایر کشورها را تجربه میکنند. نروژ در این چارچوب جای نمیگیرد و حتی رشد اقتصادی این کشور از اکثر کشورهای توسعهیافته دیگر بیشتر بوده است.
اقتصاد نروژ یک اقتصاد ترکیبی توسعهیافتهاست که برخی بخشهای آن در مالکیت راهبردی دولت قرار دارد. هرچند اقتصاد نروژ نسبت به چرخههای اقتصادی جهان و هیجانات آن واکنش نشان میدهد اما از زمان انقلاب صنعتی اقتصاد نروژ همیشه در حال رشد مداوم و مؤثر بودهاست. صنعت کشتیرانی و کشتیسازی برای سالهای متمادی حامی صادارت نروژ بودهاست اما بخش عمدهای از صادرات نروژ بر صادرات منابع طبیعی استوار است.
کمی با نروژ آشنا شویم
در این کشور، صادرات بخش عمدهای از اقتصاد را پوشش میدهد؛ صادرات عمده کشور نروژ در زمینه نفت است. به طور میانگین، از آنجاکه کشور نروژ دارای بهترین و مرغوبترین چاههای نفت در دنیا است، روزانه حدود ۳ میلیون بشکه نفت خام صادر میکند. در نظر داشته باشید که کشور نروژ در سازمان جهانی اوپک عضویت ندارد. از دیگر بخشهای صادراتی کشور نروژ، میتوان به چوب، تجهیزات نظامی، مواد شیمیایی و ماهی اشاره نمود. دور تا دور کشور نروژ را دریا احاطه کرده است؛ ازاینرو یکی از بخشهای اقتصادی کشور نروژ نیز شامل آبزیان دریایی است. در کشور نروژ ۳ نوع ماهی دیده میشود که در هیچ جای دنیا به دست نمیآید.
در این کشور، تنها بخش کوچکی برای کشت استفاده میشود؛ به طوریکه بخش کشاورزی و دامداری در این کشور بیشتر به تولید لبنیات محدود میشود. بیش از نیمی از مساحت کشور نروژ، پوشیده از درختان است و یکی از دیگر از بخشهای صادرات عمده این کشور نیز چوب است. صنایع سنتی و تولید در کشور نروژ مربوط به الوار و سنگ آهن است. در کشور نروژ، ذخایر نفت و گاز طبیعی وسیعی دیده میشود.
این کشور تحت شعاع فرآوردههای نفتی و صنایع وابسته به آن است؛ نفت و گاز طبیعی در این کشور، بیش از یک سوم از درآمدهای صادراتی را شکل میدهد. از دیگر بخشهای اقتصادی در کشور نروژ مربوط به بخش برقرسانی است. این کشور توانسته سیستمهای برقرسانی را به شکل ارزان قیمت در اختیار مردم خود قرار دهد؛ به طوری که از نیروی برق آبی نیز استفاده میشود.
اقتصاد کشور نروژ، روز به روز در حال رشد است و از ده سال پیش تا به امروز، سیر نزولی در خصوص اقتصاد کشور نروژ دیده نمیشود. تولید ناخالص در این کشور رشد خوبی داشته است و از این نظر رتبه دوم در جهان را دارد. در کشور نروژ، نیروی کار حدودا ۲٫۸۳۶ میلیون نفر هستند. در اقتصاد کشور نروژ، حدود ۳ درصد در بخش کشاورزی فعالیت دارند، ۲۱٫۱ درصد در بخش صنعت بوده و ۷۶ درصد نیز در زمینه خدمات دیده میشود. نرخ تورم در این کشور ۲٫۶ درصد اعلام شده و نرخ بیکاری نیز در حدود ۴٫۲ درصد است.
کشور نفتی که سالمون میفروشد
شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی دیگر از منابع عمدهی درآمدی پس از نفت در کشور نروژ، صنعت آبزیپروری است. کشوری که دارای منابع مرغوب و عظیم نفتی است، میتواند از نفت خود استفاده کند و با فروش ثروت، چرخهای زندگی مردم و اقتصادش را به حرکت درآورد؛ اما نروژ چنین کاری نکرده و این دقیقا رویکردی درست برای یک اقتصاد است.
با توجه به نا اطمینانی حاکم برعرضه نفت در دنیا و مسائل محیطزیستی، نروژ سر بزنگاه متوجه این نکته شد که شاید نفت برای توسعه لازم باشد، اما برای حرکتی مداوم و امن کافی نیست.
تفاوت اقتصاد نروژ با سایر کشورهای نفتی همین است که بهجای تمرکز بر منابع عظیم نفتی، به دیگر نقاط قوت خود توجه کرده و آن را پرورش داده است.
صادرات ماهی سالمون و انواع ماهیها و غذاهای دریایی، یکی از منابع عمده درآمدی نروژ است
صادرات ماهی سالمون و انواع ماهیها و غذاهای دریایی، یکی از منابع عمده درآمدی نروژ است. در سالهای اخیر با توجه به نگرانیهای پیشآمده درباره گرم شدن کره زمین و مشکلات زیستمحیطی، بسیاری از کشورها سیاستهای خود را در راستای استفاده کمتر از سوختهای فسیلی تنظیم کردهاند. کشور نروژ نیز در همین راستا تمام تلاش خود را برای کاهش جایگاه نفت در اقتصادش و جایگزین کردن آن با صنعت آبزیپروری انجام داده است.
بهجز صنعت آبزیپروری، نروژ در صنعت کشتیسازی و بیمه نیز از کشورهای بزرگ جهان بهحساب میآید و در عرصه جهانی حرفهای زیادی برای گفتن دارد. نروژ در صادرات نفت و گاز از مخازن فراساحلی و فلات قاره، پرورش و صید آبزیان دریایی و صنعت کشتیسازی و کشتیرانی دارای مزیت است؛ اما در کنار اینها گوشت گاو، شیر و سایر فرآوردههای دامی را نیز صادر میکند.
اقتصاد نروژ چطور از شر بیماری هلندی جان سالم به در برد؟
اقتصاد نروژ یکشبه به موفقیت نرسید. بیماری هلندی گریبان نروژ را هم گرفت. حالا این بیماری هلندی چیست که خیلی از کشورها را به خود گرفتار کرده است و باز هم میتازد؟ کاری به این نداریم که این اصطلاح به یک واقعه تاریخی مربوط است. تنها به مفهوم آن اشاره میکنیم. بیماری هلندی به وضعیتی اطلاق میشود که در آن بهرهبرداری از منابع طبیعی، رکود بخش صنعت را رقم میزند.
معمولا کشورها در پی اکتشاف منابع طبیعی به این بیماری مبتلا میشوند. به طور کلی با اکتشاف منابع طبیعی در یک کشور، شاهد افزایش ارزش پول خواهیم بود. در نتیجه کشورهای دیگر برای انجام صادرات از آن کشور باید مبلغ بیشتری بپردازند. در سمت دیگر واردات به این کشور کمهزینهتر خواهد بود. این شرایط به بیماری هلندی مشهور است.
وابستگی به نفت ویروسی است که این بیماری را با خود به همراه دارد. در همان روزهایی که پای نفت به نروژ باز شد، همه گمان میکردند طلای سیاه روزگارشان را تیره میکند. پول نفت راه خودش را پیدا کرد و وارد بودجه دولت شد. نتیجه چه بود؟ هزینهها بالا رفت. اما کمی طول کشید تا در سال ۱۹۷۲ معلوم شد که اقتصاد نروژ مشکلاتی دارد. دستوپنجه نرم کردن با بیماری هلندی کار هر کشوری نبود.
نروژ اما میخواست بلند شود و خودش را درمان کند. کشور در شرایطی به سر میبرد که دستمزدها بالا رفته بود. کارخانهها توان نداشتند با صنعت نفت و تاثیر آن در اقتصاد نروژ مقابله کنند و کارگرانشان را از دست میدادند. از سرمایهگذاران خارجی هم نمیتوان حرفی به میان نیاورد؛ یعنی افرادی که برای پول در آوردن، نروژ و صنعت نفتش را انتخاب کرده بودند. ارزش پول نروژ آنقدر بالا رفته بود که دست بعضیها دیگر به آن نمیرسید. در این شرایط مصرفکنندگان کالاهای صادراتی چگونه میتوانستند این کالاها را خریداری کنند؟
در نتیجه نروژ تصمیم گرفت با پول نفت، دست به سرمایهگذاریهای کلان داخلی و بینالمللی بزند و زیرساختهای تولیدی و صنایع صادراتی خود را تقویت کند. اقتصاد نروژ آنقدر در این کار پیشرفت کرد که یک کشور را با جمعیت پنج میلیون نفر به بزرگترین سهامدار در قاره اروپا تبدیل کرد.
منابع اصلی:
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF_%D9%86%D8%B1%D9%88%DA%98
https://go2tr.co/norway
https://tejaratnews.com/training/%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D9%86%D8%B1%D9%88%DA%98
https://akhbarbourse.com/economy-of-norway/
از مجموع ۵۶۵ هزار و ۴۳۵ ازدواج ثبتشده در ترکیه در سال ۲۰۲۳، شهروندان ازبکستان انتخاب اول مردان ترکیهای برای ازدواج بوده اند.
محبوبیت زنان اهل ازبکستان برای ترکها از سال ۲۰۱۴ به بعد رشد چشمگیری داشته است و از ۵۶۰ مورد ازدواج در این سال به ۳ هزار و ۷۱۶ مورد ازدواج رسیده است. بر این اساس زنان ازبک بیشترین عروسهای خارجی بوده اند که به عقد مردان ترک درآمدند.
یورونیوز نوشت: پس از عروسهای اهل ازبکستان، عروسهای سوری که پیشتر و از سال ۲۰۱۵ انتخاب نخست مردان ترکیه ای بودند، در جایگاه دوم قرار گرفتند. تعداد این زنان سوری در سال ۲۰۲۳ به رقم سه هزار و ۵۱۹ نفر میرسد.
سپس زنان اهل آذربایجان، روسیه و آلمان به ترتیب با ۲ هزار و ۸۱۸، ۲ هزار و۳۳۹ و ۲ هزار و ۲۴۳ مورد در رتبههای بعدی ازدواج با مردان اهل ترکیه قرار گرفتند.
آمار ازدواج زنان ترک با شوهران خارجی
مردان خارجی با تابعیت آلمان در سال ۲۰۲۳ مانند همه سالهای گذشته از سال ۲۰۰۹ بیشترین تعداد مردان خارجی بودند که به عقد زنان اهل ترکیه درآمدند.
تعداد آلمانیها در این سال به رقم هزار و ۳۸۷ نفر رسید. پس از آن مردان اهل سوریه (۱۲۱۹ نفر)، اتریشیها (۳۲۶)، افغانستانیها (۳۱۶) و در آخر مردانی از آذربایجان (۲۵۴) با زنان ترکیه ازدواج کردند.
ایرانیها در چه جایگاهی قرار دارند؟
بر اساس این آمار منتشره، مردان ایرانی ۳.۵ درصد از مجموع کل دامادهای خارجی را در ترکیه شامل شدهاند. در این میان زنان ایرانی در فهرست ده کشور خارجی نخست قرار ندارند.
این دادهها همچنین نشان داد که میانگین سنی عروسهای خارجی ۲۸.۵ سال بوده است که نشان دهنده جمعیت نسبتا جوان آنها است. علاوه بر این، ماههای ژوئیه، اوت و سپتامبر به عنوان زمانهای اوج ازدواج با عروس های خارجی برجسته بوده است.
از نظر جغرافیایی نیز شهرهای استانبول، آنتالیا و ازمیر شاهد بیشترین تعداد مراسم عروسی با خارجیها بودهاند.
💢استعداد برتر در مسیر نخبگی ابلاغ شد
🔹معاون مستعدان و آیندهسازان بنیاد ملی نخبگان از تصویب و ابلاغ «شیوهنامه شناسایی، رشد و تعالی دانشجویان صاحب استعداد برتر در مسیر نخبگی» خبر داد.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید👇👇
https://www.msrt.ir/fa/news/84164
♻️ با ما همراه باشید
http://eitaa.com/msrt_ir
🆔@msrt_iri