فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️۱۰ هزار دانشجو با بورسیه جذب آموزش و پرورش میشوند
رئیس دانشگاه فرهنگیان:
🔹دانشجویان سال سوم دانشگاهها، بورسیه دانشگاه فرهنگیان میشوند.
🔹امسال ۱۰ هزار دانشجو با بورسیه جذب آموزش و پرورش خواهند شد.
@AkhbareFori
تحقیقات اولیه روی موشها نشان میدهد که روغن حیوانی با کاهش کلسترول و تریگلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب (اچدیال) خطر ابتلا به بیمارهای قلبیعروقی را کاهش میدهد.
به گزارش مشرق، روغن حیوانی یا گی (Ghee) در واقع شکلی از کره است که برای پختوپز، طعم دادن به غذا و همچنین بهعنوان منبع چربی استفاده میشود.
این روغن قرنها است که وجود دارد و در کشورهای مختلف از جمله ایران استفاده میشود. در طب سنتی هند هم به نام آیورودا ریشه دارد. در این سیستم پزشکی سنتی، روغن حیوانی مادهای ارزشمند برای تقویت و ایجاد تعادل میان اجزای مختلف بدن به شمار میرود. با این حال برای اثبات فواید این ماده غذایی برای قلب، روده یا کنترل وزن، چنانچه امروز ادعا میشود، تحقیقات بالینی محدودی انجام شده است.
روغن حیوانی چیست؟
روغن حیوانی یا گی، نوعی کره تصفیهشده است که برای تهیه آن، کره را مدت زمان طولانی حرارت میدهند تا مواد جامد شیر (پروتئین و لاکتوز) از آن جدا و تهنشین شود و عطروطعمی شبیه آجیل بوداده پیدا کند.
گرما پروتئینهای شیر مانند کازئین و نیز لاکتوز آن را تجزیه میکند و بر این اساس روغن مشخصه تغذیهای منحصربهفرد به دست میآورد: کسانی که با تحمل لاکتوز مشکل دارند و نمیتوانند کره بخورند، میتوانند روغن حیوانی را بدون مشکل مصرف کنند.
این روغن در هند نیز یک عنصر کلیدی در آشپزی به شمار میرود. هندیها روغن حیوانی را خالص و ناب میدانند و هرچیزی که با این روغن پخته شود هم خالص و ناب محسوب میشود.
در طب آیورودا، بر فواید درمانی روغن حیوانی یا گی، چه به صورت مجزا و چه همراه با سایر ترکیبهای دارویی تاکید و حتی گفته میشود که مصرف روزانه و همیشگی این روغن ضرری ندارد.
ارزش غذایی روغن حیوان یا گی
مشخصات تغذیهای این روغن شبیه کره است و هر یک قاشق چایخوری از آن ۱۲۳ کالری، ۱۴ گرم چربی، ۱۱۸ میکروگرم ویتامین آ و ۰.۴ میلیگرم ویتامین ئی دارد. روغن حیوانی تقریبا تماما چربی است (۹۵ درصد) و رطوبت آن به کمتر از ۰.۵ درصد میرسد.
این روغن منبع مهم اسید لینولئیک مزدوج یا سیالای (conjugated linoleic acid)، نوعی اسید چرب غیراشباع امگا ۶، است. سیالای به طور طبیعی در محصولات لبنی یافت میشود و برای سلامتی مزیتهایی دارد، از جمله در زمینههایی مانند چاقی، سرطان، فشار خون (کاهنده فشار خون)، دیابت (تعدیلکننده قند خون) و تقویتکننده سیستم ایمنی.
در روغن حیوانی یا گی ویتامینهای محلول در چربی مانند ویتامین آ وهمچنین بسته به نشان تجاری این روغن، ویتامینهای دی، ئی و کا وجود دارند. مصرف ویتامینهای محلول در چربی همراه با منبع چربی مانند روغن حیوانی در جذب مواد مغذی موثر است.
تاثیر روغن گی بر سلامتی؛ مزایا و مضرات
تحقیقات اولیه روی موشها نشان میدهد که روغن حیوانی یا گی با کاهش کلسترول و تریگلیسیرید و افزایش سطح کلسترول خوب (اچدیال) خطر ابتلا به بیمارهای قلبیعروقی را کاهش میدهد. با این حال به منظور اثبات فواید این روغن برای سلامتی انسانها به تحقیقات بیشتری نیاز است.
یک مطالعه در پاکستان نشان داد که این نوع روغن برخلاف تصور عمومی، بیماری عروق کرونر را در مصرفکنندگان کاهش داد نه افزایش. با این حال توصیه انجمن قلب آمریکا این است که پنج تا شش درصد کالری مصرفی روزانه از چربیهای اشباعشده باشد. زیرا ارتباط میان مصرف چربی اشباعشده با کلسترول بد (الدیال) و افزایش خطر بیماری قلبی پیشتر اثبات شده است.
از آنجا که روغن حیوانی یا گی، کره تصفیه شده و فاقد کازئین یا لاکتوز است، افرادی که به بیماری عدم تحمل لاکتوز دچارند، میتوانند این روغن را بدون مشکل مصرف کنند.
این روغن حاوی نوعی تری گلیسیرید با زنجیره متوسط امسیتی (MCT) است؛ نوعی چربی که با سرعت بیشتری در بدن تجزیه و جذب میشود. طبق برخی پژوهشها، امتیسیها مصرف انرژی را افزایش میدهند و بر احساس سیری تاثیر میگذارند و میتواند در کاهش وزن موثر باشد.
به رغم فواید فراوان روغن حیوانی یا گی، افراد مبتلا به بیماریهای قلبیعروقی به دلیل اینکه روغن یک چربیاشباعشده محسوب میشود، باید در مصرف آن احتیاط کنند اما میتوان از این روغن حیوانی به عنوان یکی از عناصر رژیم غذایی سالم بهرهمند شد.
منبع:سلامت نیوز
علت فوت متخصص پوست و مو در شیراز
به دنبال برگزاری یک مهمانی در شیراز که همه مهمانان پزشک بودند، ۲۹ پزشک به خاطر مصرف مشروب تقلبی (متانول) دچار مسمومیت شده و در بیمارستان بستری شدند.
تیم ملی فوتسال ایران در دیدار پایانی جام ملتهای فوتسال آسیا به مصاف تایلند میزبان رفت و توانست با برتری چهار بر یک برای سیزدهمین بار قهرمان جام ملتهای فوتسال آسیا در سال ۲۰۲۴ شود.
🔰ماجرای خبر زندانیبودن یک استاد مقیم آمریکا در اوین!
🔸بهتازگی رسانههای ضدانقلاب مدعی شدهاند شیرین سعیدی، استاد ایرانی دانشگاه آرکانزاس در اوین ۱۰۴ روز است زندانی شده.
🔹«از شنیدهشدن خبر بازداشت خود شوکه شدم»؛ این نخستین واکنشی است که سعیدی در پاسخ به پرسشی دربارهٔ وضعیتش میگوید.
🔹سعیدی میگوید: «حدود یک ماه پیش در شبکههای اجتماعی دیدم که تعدادی اسامی مطرح شده که در ایران بازداشتاند و نام من هم در میانشان بود؛ اما گفتم شاید تشابه اسمی است.
🔹اما ۲۰ روز پیش در سایت یک نهاد بهاصطلاح حقوق بشری تصویرم را دیدم که دربارهٔ من روایتسازی کرده است. زمانی که چنین خبری دربارهٔ یک نفر منتشر میشود برخی تا سالها تصور میکنند که آن فرد واقعا در زندان بوده و از بینبردن این تصور آسان نیست. من آخرین بار سال ۲۰۱۵ به ایران سفر کردهام.
🔹من این اتفاق را نشانهای از یک هدف و برنامهریزی میبینم. این اقدام افرادی را نگران کرد که دلیلی برای نگرانی نداشتند.»
@jahaannews
jahannews.com
مهمترین کاربردهای خواص هسته خرما
هسته خرما به عنوان یکی از روشهای درمانی سنگ کلیه و کیسه صفرا مورد استفاده قرار میگیرد. هسته خرما، حاوی گروهی از آمینو اسیدها، اسید اگزالیک، فیبرهای مفید برای سیستم گوارش و همچنین ظرفیت بالای آن برای کاهش وزن سریع است. مصرف آرد هسته خرما میتواند در کاهش وزن و لاغری افراد چاق بسیار مفید و کمک کننده باشد به این صورت که آرد هسته خرما میزان سوخت کالری را دو برابر میکند و بهترین گزینه برای بیماران دیابتی است، زیرا قند خون آنها را کنترل میکند. آرد هسته خرما همچنین به درمان موخوره و ریزش مو کمک میکند.
التیام زخم
یکی از فواید دانه خرما، بهبود زخم معده است. دانه خرما می تواند زخم های معمولی یا سپتیک را درمان کند. دانه خرما را بسوزانید و بعد از سرد شدن در نزدیکی محل جوش له کنید. جراحت شما با سوزاندن دانه خرما و گذاشتن آن در محل مذکور بهبود می یابد.
بازیابی پوست و مو
زیبایی پوست و درمان چین و چروک از فواید شگفت انگیز روغن دانه خرما است. این روغن به دلیل داشتن ویتامین های B و A و آهن بسیار موثر است. روغن پالم به دلیل داشتن ویتامین های گروه B، مشکلات پوستی را درمان می کند. بنابراین هر روز مقدار کمی روغن هسته خرما را روی صورت خود بمالید. پس از مدت کوتاهی متوجه خواهید شد که پوست چربی را جذب کرده و به عنوان یک مرطوب کننده خوب عمل می کند. روغن دانه خرما دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است که تمام مشکلات پوستی را درمان می کند.
دفع سنگ کلیه
دفع سنگ کلیه یکی دیگر از فواید باورنکردنی دانه خرما است. افرادی که از سنگ کلیه یا مثانه رنج می برند می توانند دانه های خرما را بکوبند و در آب دم کرده و روزی دو بار بنوشند.
درمان اسهال
دانه خرما برای درمان ناراحتی های گوارشی به ویژه اسهال مزمن مفید است! خرمای ارگانیک نیز به عنوان یک ضدعفونی کننده قوی عمل می کند و باکتری های وارد شده به دستگاه گوارش را از بین می برد.
ترمیم ناخن
روغن هسته خرما به دلیل داشتن انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین های K و A برای ترمیم ناخن ها موثر است.
افزایش ایمنی برای زنان باردار
دانه خرما شیر مادران شیرده را افزایش می دهد و از سیستم ایمنی بدن زنان باردار حمایت می کند. به زنان باردار توصیه می کنیم چند بار در هفته پودر دانه خرما بخورند. دانه خرما دارای خواص آنتی اکسیدانی است، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و از آسیب به ساختار DNA جلوگیری می کند.
درمان ریزش مو و ترمیم مو
روغن هسته خرما حاوی آهن است که از ریزش مو جلوگیری می کند. همچنین به رشد مو کمک می کند. استفاده از این روغن موها را نرم کرده و به رشد مو کمک می کند. می توانید سر خود را با روغن دانه خرما ماساژ دهید. حاوی ویتامین ها و مواد مغذی است و به ضخیم تر شدن و بهبود موهای شما کمک می کند.
خواص هسته خرما در طب اسلامی
خواص هسته خرما در طب اسلامی
پژوهشگران فعال در طب سنتی و اسلامی خواص بیشماری را برای هسته خرما (پودر هسته خرما، روغن هسته خرما و …) بیان کردهاند. ازجمله این خواص میتوان به بهبود سیستم ایمنی بدن، بهبود و کنترل بیماری دیابت، تسکین دهنده دردهای موضعی، سم زدایی از بدن و بهبود عملکرد کلیهها اشاره کرد.
طبع هسته خرما گرم و خشک است. میزان بالای فیبر موجود در هسته خرما موجب کاهش لیپوپروتئینها در خون میشود و از این طریق به کنترل و کاهش فشار خون و چربی خون اثر میگذارد. علاوه بر این فیبر بالای موجود در هسته خرما در تسهیل هضم و گوارش غذا موثر و مفید است.
هسته خرما منبع غنی از آنتی اکسیدان هستند که نقش بالقوهای در مهار رادیکالهای آزاد بدن، پیشگیری از سرطان و جلوگیری آسیب به ساختمان DNA دارند. در دنیا مقدار غذای مورد نیاز برای تامین خوراک دامها در حال افزایش است. هسته خرما منبعی غنی از کربوهیدرات است که قیمت آن ارزان بوده و پتانسیل قرارگیری در غذای دامها را دارد. اضافه کردن هسته خرما به غذای نشخوارکنندگان میتواند باعث بهبود رشد و افزایش سطح هورمون رشد در نشخوارکنندگان شود. از دیگر خواص هسته خرما این است که با توجه به داشتن مقادیر کافی و مناسب از مواد معدنی مانند روی، کلسیم، پتاسیم و سدیم باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی و عصبی میشود.
هسته خرما دارای چندین ترکیب دارویی است که یکی از این ترکیبات مانند کورتیکواستروئیدها عمل میکند و برای درمان اختلالات کلیه و مثانه، التهاب و بیماریهای عفونی استفاده میشود.
پودر هسته خرما و مخصوصا دمکرده قهوه هسته خرما برای کنترل قند خون و دیابت بسیار موثر است. روغن هسته خرما برای سلامت و شادابی پوست و مو بسیار مفید است و از سفیدی زودرس موها جلوگیری میکند.
تحقیقات و مطالعات صورت گرفته در این زمینه حاکی از آن است که دانه یا هسته خرمای ایرانی نسبت به سایر دانههای خرما دارای درصد شگفتانگیزی از آنتی اکسیدان است.خاصیت آنتی اکسیدانی از مهمترین خواص هسته خرما ایران به شمار میآید.
خواص هسته خرما برای قند خون
هسته خرما در کنترل قند خون و درمان دیابت نقش دارد. مصرف هسته خرما به صورت پودر هسته خرما و یا به صورت دمنوش میتواند در پیشگیری از ابتلا به دیابت نقش مفیدی داشته باشد. پودر هسته خرما و به طور ویژه دم کرده قهوه هسته خرما در کنترل قند خون و دیابت بسیار موثر است. پودر هسته خرما خاصیت تولید و افزایش انسولین دارد و در کاهش قند خون موثر است. برای افراد مبتلا به دیابت و قند خون بالا مصرف دم کرده قهوه هسته خرما به صورت روزانه توصیه می شود.
آرد هسته خرما بهترین گزینه برای افراد دیابتی است چون قند خون را کنترل میکند.
خواص هسته خرما برای رگهای قلب
خرما دارای آنتی اکسیدان و اسیدهای فنلی زیادی است. این مواد اثرات ضد آتروژنیک داشته و به جلوگیری از انسداد سرخرگها کمک می کند. خواص خرما در این مورد زمانی که با آب و یا عصاره انار ترکیب شود افزایش یافته و میتواند خفاظت بیشتری از شریانها انجام دهند.
روغن هسته خرما دارای کلسترول بسیار کمی است. روغن هسته خرما انواع ویتامینها و مواد معدنی که برای سلامتی مفید است را دارد و به همین دلیل استفاده از آن برای بیماران قلبی و عروقی توصیه میشود.
خواص پودر هسته خرما برای قلب
گفتیم که مصرف آب انار و خرمای بدون هسته در کاهش خطر حمله قلبی بسیار مؤثر است. هسته خرما که آسیاب شده و به پودر هسته خرما و به خمیر تبدیل میشود، اثر این ترکیب را به مراتب بیشتر میکند. آزمایش روی موشها نشان داده است که ترکیب سهگانه انار، خرما و هسته خرما بیشترین تأثیر را در جلوگیری از تصلب شرائین (گرفتگی عروق قلبی) دارد و تنش اکسیداتیو در دیواره شریان را پایین آورده و به ۳۳ درصد میرساند. این ترکیب همچنین با گم کردن کلسترول موجود در شریان، آن را به ۲۸ درصد میرساند.
شما میتوانید هسته خرما را به صورت پودر مصرف کنید یا آن را دم کرده و بنوشید و از این راه به سلامت قلب خود کمک کنید.
چگونه هسته خرما را پودر کنیم
چگونه هسته خرما را پودر کنیم ؟!
برای تهیه پودر هسته خرما باید مراحل زیر را طی کنید:
۱-ابتدا باید هسته خرما را به مدت ۱۵ روز در آب خیس کنیم.
۲-سپس هسته خرما را به مدت ۱ تا ۲ برای خشک شدن در هوای آزاد میگذاریم.
۳-حال هستههای خرما را روی حرارت تفت میدهیم تا ترد و شکننده شوند.
۴-وقتی هستههای خرما ترد شدند آنها را آسیاب کرده و پودر هسته خرما به دست میآید.
مضرات هسته خرما
مضرات هسته خرما
مضرات خرما زمانی به وجود میآید که در مصرف آن افراط کنید و مثلا در روز ۱۰ خرما یا بیشتر بخورید، افرادی که لوزالمعده حساس دارند و کسانیکه دیابت در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر هسته خرما استفاده کنند. طبع قهوه خرما گرم است و در افرادی که مزاج گرم دارند باعث ایجاد حساسیت و جوش میشود.
همچنین مصرف پودر هسته خرما و دمنوش هسته خرما در برخی از افراد ایجاد حساسیت میکند و ممکن است موجب خارش و قرمز شدن پوست و ... شود.