دلایل رد تناسخ در اسلام
تناسخ از لغت (نسخ ) به معنای انتقال و یا زایل کردن یک چیز به وسیله چیز دیگری که جایگزین ان زایل شده می شود مانند زایل شدن سایه به وسیله نور خورشید و از بین رفتن جوانی به وسیله پیری.
گروهی را عقیده بر این است که نفس ادمی پس از خروج از بدن چنانچه به مراتب کمال عقلی نرسیده باشد به کالبد دیگری انتقال می یابد و ان کالبد متناسب با صفاتی است که در نفس موجود است. ارواحی که به ذروه کمال رسیده اند به عالم بالا صعود می کنند اما ارواح ناقصین بستگی به مراتبی که در نقص و کمال دارند در کالبدهای جمادی، نباتی یا حیوانی حلول می نمایند تا مراتب کمال را طی کنند.
به گزارش شفقنا، دلایل رد تناسخ در خبرگزاری حوزه اینگونه بیان شده است:
دلایل رد تناسخ را به طور کامل می خواهم بدانم به جز مسایل اندکی که در اینترنت وجود دارد.
پاسخ
تناسخ به این معناست که روح انسان مرده ای به بدن انسانی دیگر و یا موجودی دیگر منتقل شود و باز در همین دنیا زندگی را ادامه دهد که عده ای از آن تعبیر می کنند به«تولد بعد از تولد»[۱]
معتقدین اصلی تناسخ بت پرستان هستند و این مسأله یکی از اصول اولیه کیش برهمیه و امثال آن از قبیل بودائیه و صابئیه است .آنها می گویند انسان در زندگی دنیا اگر از تعلقات دنیایی پاک شد در خدا فانی می شود و در صف خدایان قرار می گیرد ، و در غیر این صورت اگر شخصی است صالح ، روح وی پس از مفارقت از بدن ، به بدن دیگر تعلق می گیرد و ثواب عمل های صالح خود را که انواع و اقسام بهره وری از نعمت هاست در بدن دوم می بیند و بعد از آن در بدن سوم و چهارم و … و اگر شخصی متمرد و معصیت کار باشد ، روح او بعد از مفارقت از بدن به بدنی دیگر متعلق شده و جزای اعمال ناشایست خود را در همین دنیا در بدن دوّم می بیند و پس از مفارقت از بدن دوم در بدن سوم و چهارم و …
از نظر اسلام، این فرضیه ای است باطل و محال زیرا هم مخالف عقل است و هم ضد تکامل، زیرا بدنی که این روح می خواهد به آن منتقل شود یا خودش روح دارد و یا ندارد.اگر روح دارد مستلزم آن است که یک بدن دارای دو روح بشود ( روح خودش و این روحی که وارد شده است ) و این همان وحدت کثیر و کثرت واحد است که محال بودنش معلوم است . و اگر نفس و روحی ندارد مستلزم آن است که چیزی(روحی) که به فعلیت رسیده و کمال پیدا کرده، دو باره بر گردد و بالقوه شود و محال بودن این روشن است و همچنین است اگر بگوئیم که نفس تکامل یافته ی یک انسان بعد از جدایی از بدنش به بدن گیاه یا حیوانی منتقل شود، زیرا این مستلزم بالقوه شدن چیزی است که به فعلیت رسیده است .
از نظر آیات و روایات هم روح انسان پس از مردن ، از بدنش جدا شده و در عالم برزخ ، داری حیات برزخی ( بدون مصاحبت با جسم و بدن خاکی ) است و روز قیامت که به فرمان الهی همه انسانها زنده می شوند این روح مجددا به بدن بر می گردد و انسان برای رسیدگی به اعمالش با همین بدن وارد محشر می شود.[۲]
در پایان لینک هایی را به شما معرفی می کنیم که امید است کمکی در دانستن این موضوع باشد.
[۱] محمد حسین طباطبایی – المیزان – ترجمه سید محمد باقر موسوی همدانی ج ۱۵/ ص ۴۳
[۲] این پاسخ با استفاده از بحث تناسخ در تفسیر المیزان – تفسیر نمونه و در کتاب مجموعه مقالات و پرسشها و پاسخ ها ج ۲ نوشته استاد علامه طباطبائی (ره) تنظیم گردیده است .
نوجوانی در چناران خراسان رضوی، ٢ نفر را به قتل رساند
کد خبر : ۳۵۷۶۴۲
انتشار : پنجشنبه ۱۱ / ۰۵ /۱۴۰۳ | ساعت ۱۹:۴۰
شفقنا- رییس پلیس آگاهی استان خراسان رضوی گفت: نوجوانی در شهرستان چناران این استان ٢ نفر را با ضربات چوب دستی به قتل رساند.
به گزارش شفقنا از ایرنا ، سرهنگ کارآگاه جواد شفیعزاده روز پنجشنبه افزود: با گزارش قتل ٢ نفر در یکی از روستاهای شهرستان چناران ، کارآگاهان پلیس آگاهی خراسان رضوی وارد عمل شدند.
وی اضافه کرد: طبق بررسی های اولیه ٢ مقتول در خانه خودشان بر اثر اصابت ضربات چوب دستی به قتل رسیده بودند.
سرهنگ شفیع زاده یادآورشد: بنا به تحقیقات کارآگاهان پلیس آگاهی خراسان رضوی، پسر نوجوان که از بستگان مقتولان است، پس از ارتکاب قتل از صحنه متواری شده بود.
رییس پلیس آگاهی استان خراسان رضوی ادامه داد: کارآگاهان مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی با ردزنیهای گسترده متهم را در یکی از خیابانهای شلوغ شهر مشهد دستگیر کردند .
وی اضافه کرد: تحقیقات درباره این پرونده با دستورات تخصصی مرجع قضایی ادامه دارد.
سوق التفاح العالمية والتوقعات المستقبلية
عام 2023 كانت الصين المنتج الرئيسي للتفاح في جميع أنحاء العالم، إذ بلغ إنتاجها نحو 45 مليون طن متري، وجاء الاتحاد الأوروبي في المركز الثاني بأكثر من 12 مليون طن متري من التفاح، وفق ما ذكرته منصة "موردور إنتيلجانس".
من المتوقع أن يصل حجم سوق التفاح الطازج إلى 101.04 مليار دولار عام 2024، وأن يصل إلى 111.56 مليار دولار بحلول عام 2029، بمعدل نمو سنوي مركب قدره 2% خلال الفترة المتوقعة (2024-2029).
على مدار السنوات الأخيرة، شهد سوق التفاح الطازج نموا كبيرا على خلفية الطلب المتزايد على المنتجات الطازجة في الدول الناشئة والنامية في جميع أنحاء العالم.
نظرا للفوائد الصحية المتزايدة التي يوفرها، وتطوير أصناف هجينة جديدة منه، فإن السوق العالمية تشهد نموا تصاعديا.
وكما أن الصين أكبر منتج للتفاح الطازج في العالم فهي أيضا أكبر مستهلك له، تليها دول الاتحاد الأوروبي والولايات المتحدة ودول أخرى.
يعود استهلاك التفاح الطازج في الصين إلى الزيادة التدريجية في الدخل والوعي الصحي بين السكان، والتغييرات الغذائية، والتجارة الإلكترونية، والابتكارات التسويقية، وتحسن سلاسل التبريد، وفق ما ذكر المصدر السابق.
أكبر 10 دول منتجة للتفاح في العالم
نقدم لكم في ما يلي قائمة بأكبر 10 دول منتجة للتفاح في العالم عام 2023-2024 مقدرة بالطن المتري، وفق ما ذكرته خدمة الزراعة الخارجية التابعة لوزارة الزراعة الأميركية:
الصين: 45 مليون طن متري (54% من الإنتاج العالمي)
الاتحاد الأوروبي: 12.21 مليون طن متري (15%)
الولايات المتحدة: 5.03 ملايين طن متري (6%)
تركيا: 4.85 ملايين طن متري (6%)
الهند: 2.41 مليون طن متري (3%)
إيران: 2.24 مليون طن متري (3%)
روسيا: 1.84 مليون طن متري (2%)
البرازيل: 1.3 مليون طن متري (2%)
أوكرانيا: 1.28 مليون طن متري (2%)
جنوب أفريقيا: 1.23 مليون طن متري (1%)
أكبر 10 دول مُصدرة للتفاح في العالم
وفي ما يلي قائمة بأكبر 10 دول مصدرة للتفاح في العالم موسم 2022-2023 وفق ما ذكرته منصة ستاتيستا.
1- الاتحاد الأوروبي: 1.03 مليون طن متري
2- الصين: 774 ألف طن متري
3- الولايات المتحدة: 611 ألف طن متري
4- جنوب أفريقيا: 595 ألف طن متري
5- إيران: 546 ألف طن متري
6- تشيلي: 490 ألف طن متري
7- تركيا: 396 ألف طن متري
8- نيوزيلندا: 310 آلاف طن متري
9- مولدوفا: 123 ألف طن متري
10- صربيا: 110 آلاف طن متري
أكبر 10 دول مستوردة للتفاح في العالم
وفي ما يلي قائمة بأكبر 10 دول مستوردة للتفاح في العالم موسم 2022-2023، وفق ما ذكرته منصة ستاتيستا.
1- الهند: 360 ألف طن متري
2- روسيا: 347 ألف طن متري
3- العراق: 341 ألف طن متري
4- فيتنام: 303 آلاف طن متري
5- المملكة المتحدة: 278 ألف طن متري
6- الاتحاد الأوروبي: 243 ألف طن متري
7- المكسيك: 232 ألف طن متري
8- السعودية: 199 ألف طن متري
9- الإمارات: 190 ألف طن متري
10- بنغلاديش: 178 ألف طن متري
أكبر 5 دول عربية منتجة للتفاح
وفي ما يلي قائمة بأكبر 5 دول عربية منتجة للتفاح عام 2022، بناء على قاعدة البيانات الإحصائية للشركات التابعة لمنظمة الأغذية والزراعة العالمية، حسب ما ذكرته منصة ويكيبيديا.
1- مصر: 934.4 ألف طن متري
2- المغرب: 922.8 ألف طن متري
3- الجزائر: 539.8 ألف طن متري
4- سوريا: 331.8 ألف طن متري
5- لبنان: 248.2 ألف طن متري
حقائق ربما لا تعرفها عن التفاح
اكتشف البشر التفاح لأول مرة منذ نحو 750 ألف سنة، واكتشفه جامعو الطعام في العصر الحجري القديم المبكر في كازاخستان.
بدأ البشر في زراعة التفاح منذ نحو 8 آلاف سنة في آسيا، ونحو عام 1300 قبل الميلاد بدأ المصريون في زراعة بساتين التفاح على طول دلتا النيل.
هناك أكثر من 7500 نوع من التفاح المزروع في جميع أنحاء العالم، ومن أبرز الأنواع "الذهبي اللذيذ"، و"الأحمر اللذيذ"، و"ماكنتوش"، و"غالا"، و"فوجي"، وغيرها.
أفضل الأنواع للصحة العامة هو التفاح "الأحمر اللذيذ"، إذ تحتوي قشرته الحمراء الداكنة على كثير من مضادات الأكسدة، وهي المواد التي تحمي الخلايا من التلف، وفق ما ذكرته منصة "كليفلاند كلينك" الطبية.
يقول المثل: "تفاحة في اليوم تغنيك عن زيارة الطبيب"، وقد يكون هذا صحيحا، فالتفاح غني بمضادات الأكسدة والفيتامينات وبالذات فيتامين "سي" المفيد جدا في تعزيز نظام المناعة.
وردن، کاهش تمرکز، انرژی کم و تفکرات خودکشی باشد.
افسردگی در نوجوانان، با توجه به شدت و نوع میتواند عملکرد آنها در مدرسه، روابط اجتماعی و زندگی روزمره را تحت تأثیر قرار دهد. درمانهای مؤثر شامل رواندرمانی و دارو درمانی است که با تشخیص و مداخله زودهنگام میتواند تأثیر زیادی در بهبود حال روحی نوجوانان داشته باشد.