هدایت شده از نشریه معارف
✅حجاب تنها پوشش نيست؛ رفتار هم هست!✅
✍️ گپ و گفتي با حجت الاسلام يوسف غلامي، نويسنده «راز يك فريب» گروه اخلاق مركز تدوين مصاحبه: محمد فدايي
اشاره:
حجت الاسلام يوسف غلامي، پژوهشگر حوزه حجاب و عفاف، دغدغه و تحقيقات ميداني زيادي دارد كه از ثمرات آن ميتوان به كتابهاي «راز يك فريب»، «جلوههای زنان و نگاه مردان»، «هديه مادر» و «باغ پرندگان» اشاره كرد.
امتياز و تفاوت نوشتههای استاد غلامي با دیگر كتابهاي موجود در زمينه حجاب، دارا بودن تحليلهاي روانشناختي و جامعهشناختي، نثر شیوا و صمیمی، پرهیز از نکات تکراری و شعاری، ژرفاندیشی و دقت نظر در مسایل اجتماعی است.
کتاب «راز يك فريب» از سوي معاونت امور بينالملل مقام معظم رهبري در امور دانشجويان خارج از کشور به چاپ رسيده و دفتر نشر معارف نيز چاپ آن در ايران و توزيع آن را برعهده دارد.
معارف
❓لطفا در مورد سوابق تحقیقات خود پيرامون حجاب، آنچه ضروري ميدانيد بفرماييد.
حدود 18 سال است با تحقيق ميداني و نظرسنجي از مردان و زنان غير معتقد به حجاب، به طور حضوري و غيرحضوري به گفتگو پرداختم و آخرين گفتههاي آنان را شنيده و به منظور پاسخگويي به آنها سالياني به تفحص پرداختم كه نتيجه آن را در كتاب «راز يك فريب» نگاشتهام.
❓به نظر شما برخورد با بدحجابي و تشويق افراد به حجاب بايد چگونه باشد؟ در اين زمينه انتقادات فراواني از نحوه برخورد با بدحجابها در جامعه از سوي برخي نهادها ميشود.
🔸 قرآن فرموده است «لا إِكْرَاهَ فِي الدِّينِ»؛ يعني ارزشهاي ديني را نميتوان با اجبار در اذهان جاي داد. پذيرش بدون اختيار، كمترين ارزش و فايدهاي ندارد؛ اما اين امر به آن معنا نيست كه هر فرد پس از قبول قرارداد اجتماعي بتواند هرگونه كه خواست در جامعه رفتار كند و لباس بپوشد. در هيچ كشور غربي نميبينيد زن و مرد در ادارهها و بانك و محل كارشان برهنه حضور يابند. چرا؟ مجبورند؟ خير! پذيرش قرارداد اجتماعي اين كار را وظيفهشان شمرده است.
ما به زنان غير معتقد به حجاب نميگوييم مقنعه و پوشيه سر كنند و چادر بپوشند؛ ولي ميتوانيم از آنها انتظار داشته باشيم چند ساعتي كه در مجامع عمومي حضور مییابند شئون اخلاق اجتماعي را مراعات كنند و اگر كسي خواست هنجارشكني كند مؤدبانه جلو او گرفته شود.
🔻مطالعه کامل این گفتوگوی کاربردی از طریق وبگاه نشریه معارف:👇
http://maarefmags.ir/node/2861
هدایت شده از روشنگری
هدایت شده از پاسخ به شبهات و شایعات مجازی ۲۰۲۵
یک ون شبهه - سعداء.pdf
4.58M
📣 فایل کتاب #یک_ون_شبهه
❌ خواندن این کتاب برای تمامی مجاهدان #جهاد_تبیین واجب است!
♨️ پاسخ به تمامی شبهات فتنه اخیر...
⁉️ چرا در ایران مانند کشورهای غربی متمدن #آزادی وجود ندارد؟
⁉️چرا باید #حجاب_اجباری باشد؟
‼️ظلم جمهوری اسلامی به زنان!
❌ اینکه شعار آزادی زنان را فوری به خارج نسبت میدهید نشانه خالی بودن دست شماست!
⭕️ چرا نظام خود را به #رفراندوم نمیگذارد؟
⁉️چرا رهبری به هیچ ارگانی پاسخگو نیست؟!
⁉️ چرا اختیارات رهبری هیچ حد و مرزی ندارد!
🔻جمهوری اسلامی در این ۴۳ سال چه خدمتی به مردم کرده؟
♦️پیشرفتهای #جمهوری_اسلامی طبیعی است، اگر #شاه هم بود همینقدر پیشرفت صورت میگرفت!
🔴 طبق تجربه ۹۰ درصد شبهات در بین مدارس و معترضین از مباحث مطرح شده در کتاب خارج نیست
منبع : اندیشکده راهبردی سعدا
--------------------------
☑️کانال جامع پاسخ به شبهات وشایعات در #فضای_مجازی 👇🏻
🆔https://eitaa.com/joinchat/5701648C9536f328f0
📱 روبینو
🆔https://rubika.ir/pshobahat
📲بله👇
🆔https://ble.ir/porseshgar
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج
میوه پاییزی که تاثیری مشابه قهوه دارد

سیبها حاوی حدود ۱۳ گرم قند طبیعیاند و طبق مطالعات، تاثیری مشابه قهوه روی بدن دارند. گلوکز طبیعی سیب بهآرامی هضم و باعث میشود احساس کنید بیدارتر و هشیارترید.
به گزارش مشرق، بیشتر مردم در صبحهای تاریک اولین چیزی که برای شروع روز میطلبند، یک لیوان قهوه است؛ اما یک متخصص میگوید قندهای آهستهسوز برای سر حال ماندن در طول روز و راه انداختن بدن در صبحهای تیرهوتار، گزینه بهتریاند. پاییز فصل سیب است، این موضوع میتواند زمان خوبی برای شروع یک عادت صبحانه سالم باشد.
استفانی تیلور، مدیر یک مجموعه سلامتی و ارتقای کیفیت زندگی، به میرور گفت: «خوردن یک سیب در روز فقط شما را از دکتر بینیاز نمیکند. سیبها حاوی حدود ۱۳ گرم قند طبیعیاند و طبق مطالعات، تاثیری مشابه قهوه روی بدن دارند. گلوکز طبیعی سیب بهآرامی هضم و باعث میشود احساس کنید بیدارتر و هشیارترید. همچنین برخلاف کافئین، پس از خوردن آن هیچ تکان یا افت انرژی وجود نخواهد داشت.»
منبع:همشهری آنلاین
احکام خالکوبی و تاتو در اسلام از دید مراجع
خالکوبی در اسلام چه حکمی دارد و آیا برای غسل و وضو مشکلی ایجاد میکند؟
خالکوبی در اسلام چه حکمی دارد و آیا برای غسل و وضو مشکلی ایجاد میکند؟
انجام تاتو یا خالکوبی میتواند به دلیل یک رفتار فرقهای و مذهبی و یا به خاطر زیبایی و یا جهت یک عقیده خاص و خیابانی باشد. در این متن حکم خالکوبی از دیدگاه مراجع را مرور می کنیم.
به گزارش تابناک، قرار گرفتن مواد رنگی با منشاء خارجی در زیر پوست باعث تغییرات رنگی میشود که این حرکات را خالکوبی یا تاتو نامیده می شود.
انجام خالکوبی با توجه به احتمال انتقال بیماری ها، در هیچ آرایشگاه و مرکزی مجاز نیست و خلاف قانون است. اقداماتی مثل خالکوبی یک کار شبه درمانی است و باید با نظارت پزشک متخصص انجام شود.
تاتو هم نوعی خالکوبی به حساب میآید، اما اگر در حضور پزشک متخصص صورت بگیرد و نکات بهداشتی آن رعایت شود، مشکلی ندارد.
در صورتی که خالکوبی توسط افرادی صورت گیرد که به اصول بهداشتی و پزشکی آگاه نیستند، انواع بیماریهای عفونی واگیردار و بیماریهای پوستی از این طریق منتقل خواهند شد.
حکم خالکوبی از نظر مراجع تقلید
آیت الله مکارم شیرازی (مدظله):
سوال:خالکوبی چه حکمی دارد و آیا برای غسل و وضو مشکلی ایجاد میکند؟
هرگاه ضرر خاصّی برای بدن نداشته باشد عکسهای موجب فساد اخلاق در آن نباشد جایز است و در هرحال برای وضو و غسل مشکلی ایجاد نمیکند.
سوال:آیا خالکوبی در اسلام حرام است؟ چرا؟
حرام نیست مگر اینکه عکسهای مستهجن باشد و یا اسامی مقدس که در حال عدم وضو یا جنابت مایه اشکال شود.
آیت الله خامنهای (دام ظله):
سوال:حکم حضرتعالی درباره تاتو کردن ابرو برای زنان چیست؟
ج) مانع ندارد، و اگر در نظر عرف زینت محسوب میشود باید از نامحرم بپوشانند.
به طور کلی حکم خالکوبی براساس فتوای آیة الله خامنهای مدظله العالی چنین است:
«خالکوبی حرام نیست و اثری که از آن در زیر پوست میگذارد مانع از رسیدن آب نیست و وضو و غسل با آن صحیح است.»
نظر آیت الله سیستانی در مورد خالکوبی
سۆال:کاشتن ابرو برای زنان اشکال دارد یا خیر؟
جواب: کاشتن ابرو به جهت وضو و غسل اشکال دارد، ولی خالکوبی کردن آن مانعی ندارد.
سۆال:ایا داشتن خالکوبی بر روی بازو برای گرفتن وضو ایجاد اشکال میکند؟ چنانچه جواب مثبت است لطفا راهنمایی بفرمائید چه باید کرد؟
جواب: ایجاد اشکال نمیکند.
سۆال:آیا خانمهایی که دارای تاتو بر روی ابروهای خود میباشند میتوانند به حج بروند؟
جواب: اشکال ندارد و به حج ضرری نمیرساند.
سۆال:تاتو کردن ابروها چه حکمی دارد؟
جواب: مانعی ندارد، ولی اگر زینت شمرده شود باید زنان از نامحرم آن را بپوشاند.
سۆال:تاتوکردن ابروها و لبها چه حکمی دارد؟
جواب:اشکال ندارد، ولی زنها باید ان را چنانچه عرفا زینت حساب شود باید از نامحرم بپوشانند
هدایت شده از پایگاه خبری آینه فارس
🚨خطر مرگ در افرادی که کمتر از 7ساعت میخوابند!
حملات قلبی و سکته در ساعات اولیه صبح رخ می دهد، که ممکن است به خاطر نحوه تعامل با رگ های خونی باشد. کمبود خواب با بد شدن فشار خون و کلسترول، که عامل خطر بیماری های قلبی و سکته هستند، همراه است.اگر هر شب بین 7 تا 9 ساعت بخوابید، قلب شما سالم تر خواهد شد.
🎴خبررسمی آینه فارس را در سایر پیامرسانها دنبال کنید
🔹آینه فارس در روبیکا👇
rubika.ir/ayenefars
🔹آینه فارس در سروش 👇
Splus.ir/ayenefars
🔹آینه فارس در ایتا👇
eitaa.com/ayenefars
🔹آینه فارس در تلگرام 👇
Telegram.me/ayenefars
هدایت شده از نشریه عبرتهای عاشورا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نماینده قم: ۶ جوان «گیمر» در مشهد دستگیر شدند
♦️ ذوالنوری، عضو کمیسیون امنیت ملی: در مشهد ۶ گیمر دستگیر شدند. این افراد در حین انجام کارهای خشن دستگیر شدند.
♦️ این جوانان اعتراف کردند که ما آمدیم بازیهای خشن را در فضای حقیقی اجرا کنیم.
🌍 eitaa.com/ebratha_ir ایتا
🌍 sapp.ir/ebratha.org سروش
لجبازی در کودکان
امر و نهیکردن بیش از حد به کودک، باعث لجبازی او میشود.
به گزارش ایسنا، روزنامه همشهری نوشت: «لجبازی در کودکان مرحلهای اجتنابناپذیر از رشد آنهاست و در کودکان نوپا بهحدی شایع است که بسیاری از والدین را به دردسر میاندازد. اما نکته مهم در کنترل لجبازی کودکان رفتار درست و منطقی در مواجهه با این رفتار کودک است چرا که نوع رفتار والدین در ذهن کودک حک میشود و برخورد مناسب با لجبازی میتواند به کاهش احتمال بروز آن در آینده کمک کند. شروع لجبازی کودکان معمولا پس از یک سالگی بوده و در حدود ۳ سالگی به اوج خود میرسد بهطوری که اگر والدین نحوه صحیح برخورد با لجبازی در کودکان را در پیش نگیرند با مشکلات زیادی در تربیت فرزند خود روبهرو میشوند.
ابراز خشم یکی از رفتارهای شایع در کودکان لجباز است که با رشد کودک، با رفتارهایی همچون نافرمانی نیز همراه میشود. عدمکنترل این رفتار کودک توسط والدین سبب باقیماندن این خصیصه در کودک میشود که حتی تا سنین مدرسه نیز ادامه پیدا کرده و سبب بروز مشکلات تحصیلی کودک نیز میشود.
دفاع از خواستههای شخصی و توانایی مقابله با خواستههای دیگران توسط کودک مسئلهای ضروری است اما آن چیزی که از آن به لجبازی نام برده میشود، تداوم دفاع از خواستههای خود و مقابله با خواستههای دیگران است. زمانی که والدین در مقابل رفتارهای نادرست کودک خود رفتار مناسبی را نشان ندهند یا اگر کودک برای خواستههای خود دادو فریاد کرد و والدین خواسته او را اجابت کردند، همین مسئله باعث میشود که این رفتار منفی در کودک تقویت شود. نکتهای که نباید از نظر دور داشت این است که والدین با دیدن رفتار نادرست و لجبازی نباید با کودک رفتار نامناسب داشته باشند، حتی اگر بهعنوان یک والد از رفتار نامناسب کودک خود خشمگین شده باشید، باید پس از مکث و ایجاد آرامش در خود رفتار نادرست کودک خود را کنترل کنید.
فریماه سادات ایجادی، روانشناس کودک با بیان اینکه لجبازی میتواند کارهایی از قبیل سرپیچی، گوش ندادن و... باشد، میگوید: کودک تقریبا از زمانی که خودش را میشناسد متوجه میشود که توانمندی مخالفت کردن با دیگران را نیز دارد که والدین از این موضوع با عنوان لجبازی نام میبرند. این رفتار از حول و حوش یک سالگی آغاز و از ۶سالگی به بعد کاهش پیدا میکند.
به گفته او در سن ۲تا ۳سالگی کودک مشغول اکتشاف و کنجکاوی است و به شناخت محیط علاقهمند میشود و دوست دارد تا کشف کند و ببیند اما بهدلیل اینکه از برخی کارها منع میشود شروع به لجبازی میکند. در سنین ۳تا ۴سالگی کودک میتواند محیط را کنترل کند و علاقه به کنجکاوی تبدیل به توانمندی میشود. در سنین ۴تا ۵سالگی کودک به حدی از استقلال میرسد و میخواهد که خودش را اثبات کند و بگوید که نقش مهمی دارد و تا ۶سالگی این استقلال پررنگتر میشود و نوع و میزان لجبازی کودک نیز به فراخور سن و سال او متفاوت و پررنگتر میشود اما از ۶سالگی به بعد کودک وارد فاز جلب توجه و کمک و محبت کردن به دیگران است و لجبازی در او اگر تا قبل از این سن تثبیت نشده باشد، کم کم مگر در موارد خاصی به فراموشی سپرده میشود.
لجبازیهای آموختهشده
ایجادی میگوید: زمانی که والدین زیاد از حد به فرزند خود امر و نهی میکنند و کودک در انجام کارهای خود آزادی عمل نداشته باشد بهصورت ناخودآگاه وارد فاز لجبازی میشود چرا که از والدین خود یاد گرفته باید به بقیه دستور بدهد یا با آنها مخالفت کند همانطور که والدین با او مخالفت میکنند. روی دیگر ماجرا هم والدینی هستند به کارهای بچه بیتوجه هستند، همین بیتوجهی والدین باعث میشود تا بچه به مرور یاد بگیرد که با خراب کاری کردن و یا لجبازی کردن پدر و مادر را در کنار خود نگهدارد تا به او توجه کنند.
به گفته این روانشناس کودک، کودکانی که والدین همراهی با خود ندارند و دچار آسیبهای روانشناختی شدهاند، کودکانی که با والدین خود مشکل دارند و پدر و مادر تعامل مثبتی با آنها ندارند، کودکانی هستند که رفتارهای لجبازانه در آنها بیشتر دیده میشود و این رفتارها تا جایی ادامه دارد که به عملکرد کودک آسیب زده و باعث میشود کودک نتواند فعالیت اجتماعی داشته باشد و با جامعه ارتباط برقرار کند.
ایجادی تأکید میکند: بیاعتنایی به کودک در زمانی که لجبازی میکند نکته مهمی است اما باید بدانیم که چه زمانی باید به او بیاعتنایی کنیم که مفید و سازنده باشد و به کودک آسیبی نزند. یک زمانی کودک عملا کاری میکند که توجه پدر و مادرش را جلب کند در این زمان باید به او توجه کنیم، حتی اگر کار اشتباهی انجام میدهد اما نباید بهگونهای رفتار کنیم که به این کار خود که جلب توجه کردن است، عادت کند. در زمانی که کودک با کارهای خود - حتی کار اشتباه - سعی در جلب توجه مادر دارد باید هم قد کودک شویم و به او بگوییم که من دیدم الان تو چه کاری انجام دادی، بهنظرت ما الان باید چکار کنیم، نه به او بخندیم و نه سرش داد بزنیم، بلکه باید با چهرهای عادی و صدایی معمولی با او صحبت کنیم. تغافل و چشمپوشی کردن در اکثر مواقع در سنین پایین جوابگوست اما زمانی که کودک روی کارش پافشاری میکند نشان میدهد که به توجه پدر و مادرش احتیاج دارد و به این نیاز او باید پاسخ دهیم. این نکته را نباید فراموش کنیم که هر چه سن بچه پایینتر باشد بروز رفتاری بیشتری دارد مثلا راحتتر جیغ میزند و یا خرابکاری میکند اما از ۵سالگی به بعد یاد میگیرد که چطور بدون جلب توجه دیگران کارش را انجام دهد.
با کودک لجباز چه کار کنیم؟
در مواجهه با لجبازی، ابتدا باید سن بچه را در نظر بگیریم و بعد علت لجبازی او را جستوجو کنیم ولی راه حلهای کاربردیتر و کلیتری هم وجود دارد. مثلا با بچهها نباید بحث کنیم یا بگوییم چون من میگویم باید این کار را انجام دهی. بهترین راهحل تعامل با بچههاست، باید با آنها صحبت کنیم و اگر قرار است کاری را انجام دهیم علت و چرایی آن را توضیح دهیم، میتوانیم به کودک خود-بالای ۳سال- کار جایگزین پیشنهاد بدهیم و یا حتی چند گزینه پیش پای او قرار دهیم تا یکی از آنها را انتخاب کند. باید از دید بچهها نگاه و علت لجبازی آنها را پیدا کنیم.»
اما و اگرها درباره بیانیه داعش از کجا میآید؟
اما و اگرها درباره بیانیه داعش از کجا میآید؟
رسانهها در موقعیتی نیستند که مستقلا بتوانند مسئولیت یک عملیات تروریستی را متوجه کسی بکنند. ما در این مورد، بیشتر و پیشتر از همه چیز به آنچه توسط منابع رسمی منتشر میشود متکی هستیم. با این وجود همیشه ادعاهایی وجود دارد که با اندکی جستوجو میشود در مورد صحت آنها به نتیجه رسید.
ایسناپلاس_ فاطمه کریمخان: از غروب روز پنجشنبه، زمانی که برای اولین بار اعلام شد که داعش- دولت اسلامی عراق و شام- مسئولیت عملیات تروریستی در حرم شاهچراغ در شیراز را به عهده گرفته است، عده زیادی با شبههای مختلف مشغول انکار ادعای داعش در مورد دست داشتن در این عملیات شدند.
در همان ساعتهای اولیه انتشار این خبر که حمله به شاهچراغ توسط داعش انجام شده است، یکی از مهمترین ادعاها در رد آن بر مبنای این استدلال بود که «داعش با اسلحه به جایی حمله نمیکند»، مدعیان گفتند که در تمام حملات داعش «جلیقه انتحاری» وجود داشته و بر این مبنا، حمله شاهچراغ توسط داعش رخ نداده است. این ادعا نادقیق است. مثالهای نقض فراوانی وجود دارد که ثابت میکند داعش از یک الگوی ثابت در حملات تروریستی خود استفاده نمیکند؛ حمله با خودرو به مردم، حمله با چاقو و حمله با اسلحه از جمله روشهای دیگر این گروهک تروریستی است. برای نمونه در حملات تهران در سال ۹۶ به مجلس و مرقد امام خمینی و همچنین حملات متعدد در دشت برچی افغانستان که مسئولیت آن توسط امارت خراسان _شاخه دولت اسلامی در شرق ایران_ به عهده گرفته شده، با اسلحه و جلیقه انتحاری رخ داده است. بنابراین با این ادعا که «داعش معمولا چنین نمیکند» نمیتوان انتساب یک حمله به داعش را رد کرد.
اما و اگرها درباره بیانیه داعش از کجا میآید؟
بعد از انتشار بیانیه داعش در شبکه خبری «اعماق» که متعلق به این گروهک است، عدهای در ابتدا با انتشار تصاویری که نشان میداد بیانیه داعش در روز ۳۰ ربیع الاول صادر شده استدلال کردند که ربیع الاول در کشورهای عربی ۲۹ روزه است و بر این اساس بیانیه جعلی است. این ادعا نیز دقیق نیست؛ چون تقویمهای قمری مانند تقویم شمسی و میلادی یک دست نیستند و بر سر تعداد روزهای ماه بر مبنای این که از چه تقویمی استفاده میشود اختلاف وجود دارد. علاوه بر این بیانیه رسمی داعش با تاریخ میلادی درست منتشر شده است که پستهای تلگرامی قبلی در این مورد را زیر سایه خود میبرد و نشان میدهد که این گروه مایل بوده مسئولیت حمله به شاهچراغ را بپذیرد.
بسیاری بعد از انتشار بیانیه پرسیدند «بیانیه کجا منتشر شده است؟» و اغلب ارجاع آنها به این شائبه بود که «چون ما نمیتوانیم بیانیه را پیدا کنیم، پس تصویری که منتشر شده جعلی است»! این ادعا هم نادقیق است. سایت خبری اعماق، سیانان و رویترز و ایسنا نیست که بتوان آن را به راحتی روی وب پیدا کرد. ارائهدهندگان سرویسهای پشتیبانی سایت به طور مرتب آدرسهای مربوط به گروههایی حتی با شائبه فعالیتهای تروریستی را از روی سرورهای خود پاک میکنند، بنابراین طبیعی است که کاربران معمولی قادر به پیدا کردن متن بیانیههای اعماق در وب نیستند. داعش برای ارتباط از شبکه پیچیدهای از کانالها استفاده میکند که کاربران عادی نمیتوانند به آنها دسترسی پیدا کنند. اگر جایی وارد کانالی شدید که فکر کردید کانال ارتباطی داعش است، یا کسی به شما گفت که وارد چنین کانالی شده یقین حاصل کنید که یا اشتباه کردهاید و یا در تور افتادهاید.
اما و اگرها درباره بیانیه داعش از کجا میآید؟
پس چطور میتوان با اطمینان گفت که بیانیهای که روی وب پیدا نمیشود توسط داعش منتشر شده؟ داعش برای ارتباط از روابط با آدمهای واقعی در فضای واقعی استفاده میکند. علاوه بر این سایتهای معتبری هستند که مطالب شبکه خبری اعماق را به صورت آینهای منتشر میکنند. اگر مطلبی از طریق افرادی که به طور مشخص دسترسیهای واقعی دارند و همین طور سایتهای آینهای منتشر شده باشد، میتوان با اطمینان گفت که مطلب واقعا معتلق به اعماق است.
یکی دیگر از ادعاهایی که مطرح شده در مورد زبان بیانیه داعش است. در تیتر بیانیه اعماق از عبارت «دولت اسلامی» استفاده شده که باعث شده برخی این شبهه را مطرح کنند که بیانیه میگوید «حمله به شاهچراغ توسط خود ایران انجام شده»! این ترجمه دقیق نیست. داعش برای نامیدن خود از عبارت «دولت اسلامی» استفاده میکند. در تیتر بیانیه داعش نوشته شده «بهجوم للدولت اسلامی» که به معنی «هجوم برای/ توسط دولت اسلامی» است.
از میان کسانی که انتساب عملیات شاهچراغ به داعش را زیر سوال میبرند، عدهای به انتشار یک پوستر عزاداری در ساعتی پیش از شروع عملیات تروریستی شاهچراغ اشاره میکنند. عدهای میگوید اگر رسانههای جمهوری اسلامی دروغ نمیگویند چرا اول گفتند حملهکنندهها سه نفر بودند، بعد گفتند دو نفر بودند و در نهایت گفتند فقط یک نفر در حمله دخیل بوده است. ادعا در مورد انتشار پوستر قبل از شروع عملیات قابل اعتنا نیست، زیرا تصاویری که به عنوان ساعت منتشر شدن پوستر پخش شده به راحتی میتواند ساختگی یا دستکاری شده باشد. همین طور در مورد این که چرا تعداد حملهکنندگان در گزارشهای اولیه با گزارش نهایی متفاوت بوده است هم میتوان به اشتباهات متعدد در اتاقهای خبر پر از آدمهای غیرحرفهای و بیتجربه اشاره کرد. اشتباه در گزارش خبر، چیز عجیب و تازهای نیست و به اندازه بهکارگیری نیروهای غیرمتخصص در مواقع بحرانی، سابقه دارد. بر مبنای این ادعاها نمیتوان انتساب حمله شیراز به داعش را زیر سوال برد.
میتوان دست روی گوش و چشم گذاشت و گفت تصمیم گرفتهام گوش نکنم، نبینم و نپذیرم. اما اگر قرار است بر مبنای شواهد قضاوت کنیم، فعلا دلیلی برای رد بیانیه داعش در به عهده گفتن مسئولیت حمله شاهچراغ وجود ندارد.
پ
ادعای دیگری که در مورد متن بیانیه مطرح شده این است که بیانیه اظهارات مقامات امنیتی ایران را که در نورنیوز اعلام کرده بودند حمله توسط داعش انجام شده تکرار کرده است. این ادعا هم نادقیق است. در متن بیانیه نوشته شده «قالت مصادر امنیه لوکاله اعماق» به فارسی یعنی «منابع امنیتی به خبرگزاری اعماق گفتند». عبارتی که در متن آمده نکره یا ناشناس است و اگر اشاره آن به خبر نورنیوز و ادعای مقامات ایرانی در مورد انتساب این حمله به داعش بود باید نوشته میشد «قالت مصادر امنیه ایرانیین لوکاله اعماق» و به جای عبارت نکره از عبارت معرفه یعنی شناسا استفاده میشد که این هم استفاده نشده است. علاوه بر این اگر بیانیه منتشر شده در اعماق به نقل از کسی یا جای دیگری بود، تیتر آن نقلی نوشته میشد در حالی که تیتر این مطلب خبری نوشته شده است.
عدهای در ساعتهای گذشته بر مبنای اطلاعاتی که از بازجوییهای سعید امامی عامل قتلهای زنجیرهای منتشر شده است میگویند «همان طور که سعید امامی گفت که عملیات تروریستی سال ۷۳ در حرم مطهر امام رضا (ع) کار وزارت اطلاعات بوده است، پس عملیات شاهچراغ هم کار جمهوری اسلامی است». آنچه در بازجوییهای سعید امامی در مورد عملیات بمبگذاری در حرم مطرح شده دقیق نیست و غیرقابل اثبات است. شواهد بسیار بیشتری وجود دارد که ثابت میکند عملیات بمب گذاری در حرم رضوی توسط القاعده انجام شده است.
سال ۸۷ در بمبگذاری دیگری در شیراز، مقامات رسمی برای ساعتها و روزهای پیدرپی همه آنچه در حسینیه شهدای شیراز رخ داده بود را تکذیب کردند. تقریبا تا زمانی که جمشید شارمهد، رییس گروه تندر که ساعاتی بعد از بمبگذاری در حسینیه شهدا مسئولیت این عملیات را پذیرفته بود بازداشت نشد، کسی چندان در مورد حقیقت تروریستی بودن آنچه در سال ۸۷ در شیراز رخ داد حرفی نمیزد. به عملیات انتشار رسمی ضد اطلاعات از طریق منابع رسمی در مورد یک حادثه تروریستی عملیات «پرچم جعلی» میگویند. در مورد حادثه اخیر شیراز هم عدهای گفتند که از کجا معلوم ادعا در مورد دست داشتن داعش در این حمله یک عملیات پرچم دروغین دیگر نباشد؟ به نظر نمیآید این موضوع را بتوان تایید کرد. هر چند سابقه طولانی از انتشار ضد اطلاعات در مورد حملات تروریستی وجود دارد، اما عملیات پرچم دروغین نیاز به هماهنگیهای بسیار بیشتری دارد و در فضای سلطه شبکههای اجتماعی اجرای آن به شیوهای که در سال ۸۷ ممکن بود، ممکن نیست.
اما از کجا معلوم که داعش بلوف نزده باشد و حملهای که مستقیما به او ربطی ندارد را برای بزرگنمایی قدرت خودش به نام خود نزده باشد؟ کسانی که این ادعا را مطرح میکنند اقلا میپذیرند که بیانیه داعش درست است اما همزمان میگویند دلیلی وجود ندارد که داعش عملیاتی که واقعا به او ربطی نداشته را به نام خودش تمام نکند. البته این حرف قابل رد کردن نیست، اما این سوال هم وجود دارد که اگر داعش به چنین کاری علاقهمند باشد چرا حملات دیگر را به نام خود نزده و تنها در این مورد بیانیه صادر کرده است؟
گروه دیگری میگوید آیا نمیتوان در نظر گرفت که عملیات شیراز توسط «جیش العدل» و به تلافی حادثه زاهدان رخ داده باشد؟ ما در جایگاه تایید یا تکذیب این گزاره نیستیم اما میدانیم که سابقه جیش العدل نشان میدهد که مسئولیت عملیاتی که انجام میدهد را میپذیرد. در این مورد با گذشت بیش از بیست و چهار ساعت از وقوع حمله، این که جیش العدل هنوز بیانیهای صادر نکرده نشان میدهد که احتمالا نمیتوان مسئولیت این حمله را به دوش آنها انداخت.
تا زمانی که دلیلی برای رد ادعای داعش در به عهده گرفتن مسئولیت این عملیات وجود ندارد، میتوان بیانیه را دلیلی بر انتساب این عملیات به داعش ارزیابی کرد. اما معنی این بیانیه آن نیست که الزاما یک نفر در یک اتاق فرماندهی یک نفر دیگر را تجهیز کرده و به او دستور داده است که برود و در شاهچراغ مردم را به گلوله ببندد. یکی دیگر از سناریوهای ممکن این است که یک گرگ تنها تصمیم گرفته عملیات خود را به داعش تقدیم کند. در این مورد هم گمانهزنی و بررسی و تحقیق به عهده مقامهای امنیتی است.
اما و اگرها درباره بیانیه داعش از کجا میآید؟
جانشین سازمان اطلاعات سپاه: قرار بود در آذر ماه مرحله دوم اغتشاش اتفاق بیفتد اما برنامههایشان به دلیل حادثه مهسا امینی جلو افتاد
جانشین سازمان اطلاعات سپاه: قرار بود در آذر ماه مرحله دوم اغتشاش اتفاق بیفتد اما برنامههایشان به دلیل حادثه مهسا امینی جلو افتاد
سردار سیاری با بیان اینکه دشمنان از سال گذشته برای این فتنه برنامهریزی داشتهاند گفت: فتنهگران از اول مهر ۱۴۰۱ بخشی از ماموریت حجاب و جریان دیگری با موضوع مسایل صنفی را دنبال کردند با چهار گام بیانیه، اعتراض، اعتصاب و اغتشاش و به دنبال این بودند کاری کنند که مردم هم کف خیابانها بیایند.
جانشین سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: فتنه کنونی به جنگ احزاب تشابه دارد که کفر همه توان و امکاناتش را برای از بین بردن دین خدا به کار گرفت.
به گزارش روابط عمومی سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی، سردار مهدی سیاری روز چهارشنبه در جمع کارکنان سپاه انصارالرضا (ع) اظهار داشت: اما عواملی همچون امدادهای الهی باعث شکست دشمن شد و اگر در محاسبات فقط مادیات را در نظر بگیریم و امدادهای الهی را نادیده بگیریم حتما دچار خطای محاسباتی میشویم.
وی خاطرنشان کرد: در جنگ احزاب مدیریت دقیق و برنامهریزی دفاعی پیامبر اسلام (ص)، دلاوری و شجاعت امام علی (ع) و پایمردی مسلمانان باعث شد مشرکان شکست بخورند و به اهدافشان نرسند.
جانشین سازمان اطلاعات سپاه افزود: امروز در نظام جمهوری اسلامی میبینیم، مشرکین، منافقین و تمام دنیا علیه نظام اسلامی و در مقابله با دین خدا ایستادهاند و ما به عینه مدیریتهای دقیق و بجای ولی امر مسلمین، امدادهای الهی، دلاورمردیهایی همچون سردار سلیمانی و پایمردیهای مردمی مسلمان را میبینیم.
وی گفت: این فتنه از روی کار آمدن بایدن رییس جمهور آمریکا توطئهچینی آن آغاز شد و همراهی همه ضدانقلابیها را با خود به دنبال داشت اما به هیچ کدام از اهدافشان نرسیدند و سیاستمداران آمریکایی اذعان کردند "در حالی که همه توطئهها را به کار گرفتیم ، ایران نهتنها امنیت داخلی دارد بلکه امنیت تمام منطقه را تامین میکند."
سردار سیاری گفت: امروز نگاه دموکراتها به این است که علاوه بر جنگ اقتصادی باید جنگ فرهنگی و سیاسی به راه بیندازند و از توان نیروهای داخلی برای براندازی نظام استفاده کنند و این را در دستور کار قرار دادهاند که باید تمرکز بر نخبگان جامعه و نفوذ در جامعه دانشگاهی را دنبال کنند.
وی ادامه داد: دشمنان ایران اسلامی یک جنگ ترکیبی علیه کشورمان به راه انداختند به طوری که علاوه بر جنگ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی، یک جنگ امنیتی، ادراکی، عملیات روانی و رسانهای را ایجاد کردند؛ دشمن در چند جبهه میجنگد و جبههای که در این جنگ اضافه کرد جنگ فرهنگی و سیاسی با موضوع ارزشهای مردم است و تخریب دینمداری و ارزشهای ایرانی هدف اصلی فتنهگران است.
جانشین سازمان اطلاعات سپاه پاسداران گفت: لیدرها و سران فتنه عنوان کردند که سه ساحت برای نظام اسلامی با عنوان کارآمدی، مردمسالاری و دینمداری مطرح است و ما در فتنهها ساحت نظام مردمسالاری و کارآمدی را تخریب کردیم و ساحت مهم دیگر دینمداری و ارزشهای ایرانی است که در این فتنه حمله ما را در بحث دینمداری و ارزشهای نظام است و باید آن را تخریب کنیم.
وی با بیان اینکه دشمنان انقلاب مسئله حجاب را انتخاب کردند افزود: سران فتنه بیان کردند "حجاب میتواند موتور پیشبرنده تغییر اجتماعی نظام باشد، حجاب باید مرکز ثقل همه اعتراضات قرار گیرد و نیز حجاب مؤلفهای است که امروز نظام نمیتواند از آن بگذرد و نمیتواند بهخوبی اجرا کند" پس همه ظرفیتها را علیه آن به کار گرفتند و محیطی برای فتنه فرهنگی دانشگاه را انتخاب کردند.
سردار سیاری با بیان اینکه دشمنان از سال گذشته برای این فتنه برنامهریزی داشتهاند گفت: فتنهگران از اول مهر ۱۴۰۱ بخشی از ماموریت حجاب و جریان دیگری با موضوع مسایل صنفی را دنبال کردند با چهار گام بیانیه، اعتراض، اعتصاب و اغتشاش و به دنبال این بودند کاری کنند که مردم هم کف خیابانها بیایند.
وی بیان کرد: قرار بود در آذر ماه مرحله دوم اغتشاش اتفاق بیفتد اما برنامههایشان به دلیل حادثه مهسا امینی جلو افتاد و آمریکاییها که بهشدت از نظام اسلامی عصبانی بودند به دلیل شکستهای مفتضحانه پی در پی که در منطقه خوردند و اخیرا در انتخابات عراق به اهدافشان نرسیدند، با وجود هزینههای فراوانی که کردند.
جانشین سازمان اطلاعات سپاه گفت: در همین چند ماه سال جاری در حوزه دینمداری و ارزشهایی که آمریکاییها بهشدت از آن عصبانی هستند توفیقات بزرگی حاصل شد همچون اتفاق بزرگ عید غدیر در تهران که بهصورت خودجوش و مردمی بیش از سه میلیون نفر به کف خیابانها آمدند.
وی خاطرنشان کرد: در جریان اربعین یک حرکت عظیم مردمی شکل گرفت با وجود اینکه همه تلاششان را بهکار بردهاند که عراق را ناامن کنند و جریان اختلاف بین شیعه را شروع کردهاند و درگیری به راه انداختند اما امدادهای غیبی در کار بود و با فتوای یک مرجع شیعه همه نقشههای آنها نقش بر آب شد و نیز با اجرای سرودی در پایگاه بسیج روستایی موج بینالمللی ایجاد میکند.
سردار سیاری با اشاره به وجود سختیها در جنگ اقتصادی افزود: توفیقات اخیر دولت در برنامه جراحی مسئله اقتصادی بحث کوچکی نبود که با کمترین تکانهای اجتماعی صورت گرفت؛ ما درگیر جنگ تمامعیار اقتصادی هستیم و کار سختی است در شرایطی که به علت جنگ روسیه و اوکراین با افزایش قیمتها ناشی در دنیا مواجه شدیم اما با تعاملات با کشورهای منطقهای و امروز در بحث صادرات و ترانزیت رشد داشتیم.
وی بیان کرد: سرویسهای اطلاعاتی کشورهای دنیا با ضدانقلابها پیمان و وحدتی علیه ما بستند و ما با جبهههای مختلفی در این فتنه روبهرو هستیم؛ فتنه فرهنگی، سیاسی، سبک زندگی، امنیتی، جنگ اقتصادی، جنگ ادراکی و عملیات روانی سازمانیافته در فضای مجازی علیه نظام اسلامی انجام میدهند.
جانشین سازمان اطلاعات سپاه پاسداران گفت: هزینههای این جنگ ترکیبی علیه نظام جمهوری اسلامی را از عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی میگیرند و آمریکا، انگلیس و آلمان نیز نقش دارند اما علیرغم این تهاجم همهجانبه و جنگ ترکیبی دشمن علیه نظام اسلامی، مؤلفه مدیریت رهبری، پایداری مردم، رشد فرهنگی و دینمداری مردم را در این سالها شاهد هستیم.
وی افزود: ما بهعنوان پاسدار این انقلاب امروز وظیفه سنگینی داریم ؛دو ایران، ایران در فضای حقیقی و ایران در فضای مجازی داریم لذا جوان ما که ۱۰ سال از عمر خود را در فضای مجازی زندگی کرده برداشت او از ایران در فضای مجازی است، جوانان در فضای مجازی با دروغ و کذب و شایعه علیه مقدسات زندگی میکند.
سردار سیاری گفت: باید خدای خود را شکر کنیم در چنین شرایطی توفیق پاسداری از نظام مقدس جمهوری اسلامی را به ما داده و مهمترین وظیفهای که داریم پاسداری از نظام و سرمایه اجتماعی نظام است.
وی عنوان کرد: کار پژوهشی که از مرکز انجام دادهاند این است که خراسان جنوبی در اغتشاشات سال ۹۸ با موضوع اقتصادی با وجود این که از لحاظ اقتصادی منطقه محروم کشور است حضور نداشتند، چون مردم این استان در دینمداری و پایبندی به ارزشها شاخص هستند.
عطاالله مهاجرانی: از اول اشتباه کردم؛ معذرت میخواهم | آبان ۱۳۹۸ گفته بودم دیگر نیستم ...
عطاالله مهاجرانی نوشت: اکنون که حال و روز بی بی سی فارسی شبه برانداز! را می بینم، شرکتم از اول اشتباه بوده و معذرت می خواهم.
عطاءالله مهاجرانی
به گزارش همشهری آنلاین، عطاءالله مهاجرانی نوشت: دیدم یکی از براندازها، با موی سپید دروغ سیاه می گوید! به بی بی سی انتقاد کرده که اگر به نشانه تکثر طلبی از من دعوت می کرد، که در برنامه های بی بی سی فارسی شرکت کنم، چرا دیگر دعوت نمی کند!؟
جهت اطلاع ایشان و دیگران، به دلیل این که در یک برنامه بی بی سی فارسی فرد تجزیه طلبی دعوت داشت، و از تجزیه کردستان ایران سخن گفت و مجری، واکنشی نشان نداد؛ آبان ماه سال ١٣٩٨ اعلام کردم که در هیچ برنامه بی بی سی فارسی شرکت نمی کنم و نکردم. بارها دعوت کردند، تأکید کردم، شرکت نمی کنم.
اکنون که حال و روز بی بی سی فارسی شبه برانداز! را می بینم، شرکتم از اول اشتباه بوده و معذرت می خواهم.
کد خبر 717222
اعتراض دارم!
مناظره «اعتراض دارم!» با حضور احمد زیدآبادی روزنامه نگار و دبیر کل ادوار تحکیم وحدت و عبدالله گنجی روزنامه نگار و مدیرمسئول روزنامه همشهری در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
11 آبان 1401
283
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، عصر روز سه شنبه 10 آبان مناظره دانشجویی تحت عنوان "اعتراض دارم" با موضوع بررسی امکان اعتراض و حد و حدود قانونی آن در جمهوری اسلامی ایران به همت معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و تشکل انجمن اسلامی دانشجویان(مستقل)دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
این مناظره که با حضور دکتر احمد زیدآبادی روزنامه نگار و دبیر کل ادوار تحکیم وحدت و دکتر عبدالله گنجی روزنامه نگار و مدیر مسئول روزنامه همشهری برگزار شد با استقبال گرم دانشجویان شریف همراه بود.
در ابتدای این برنامه زید آبادی گفت: اگر قرار است اتفاقی بیفتد باید زمینه بحث و گفتگو دوطرف فراهم باشد و قطعا راه براندازی را پرهزینه میدانم.
عبدالله گنجی مدیرمسئول روزنامه همشهری نیز در ابتدای سخنان خود در این مناظره با بیان اینکه نگاه به دانشگاه صنعتی شریف همیشه نگاه نخبگی و تاریخی بوده است و با اتفاقات اخیر، من نگران برچسب زدن به این دانشگاه در آینده هستم گفت: باید مراقب باشیم نسلهای بعدی چه برداشتی از این دانشگاه خواهند داشت. از طرف دیگر معتقدم که دانشگاه به خصوص دانشگاه صنعتی شریف باید محل گفتوگو و بیان نظرات باشد.
وی گفت: من در این نشست جریان اصولگرایی را نمایندگی نمیکنم اما اگر اعتقاد به انقلاب اسلامی به معنای اصولگرایی باشد من اصولگرا هستم.
گنجی در ادامه افزود: من این صحبت آقای زیدآبادی را قبول دارم که حوزه فکری جریان انقلاب اسلامی کمرنگ و ضعیف شده است و این درست است اما معتقدم که حوزه فکری در جریان اصلاح طلب نیز حوزه فکری بومی نیست و صرفا ترجمهای است و در نهایت باید پذیرفت که متاسفانه حوزه فکری در کشور ما لاغر شده است.
سپس زیدآبادی گفت: اتفاقات این روزهای دانشگاه تابعی از شرایط کلی جامعه است. من هیچ وقت نماینده اصلاح طلب نبودم. تفکر من ملی مذهبی است اما مشی و شیوه من اصلاح طلبانه است، ولی نماینده فکری آنها نیستم. من در روزنامه هم میهن با آقای کرباسچی همکاری میکنم و آقای کرباسچی خیلی وقت است که از حزب کارگزاران بیرون آمده و ما در روزنامه هم میهن همکاری داریم.
وی با بیان اینکه دانشجو امروز خشمگین است و خشم را نمیشود به شکل مدنی ابراز کرد و جنبش دانشجویی همیشه تابعی از شرایط عمومی اجتماع است، گفت: آنچه که این روزها در دانشگاهها اتفاق افتاد، از شرایط کلی جامعه نشات میگیرد. دانشجوی خشمگین امروز افقی را پیش روی خود نمیبیند و احساس میکند که نمیتواند آینده خود را به خوبی رقم بزند و این خود به خود خشم ایجاد میکند و به دنبال خشم نیز پرخاش بوجود میآید و ممکن است حرفهای تند و توهین آمیزی نیز مطرح شود.
زید آبادی با تاکید بر اینکه اگر دولت بالغ باشد به جای مقابله، شرایط موجود را مدیریت میکند گفت: این موضوع صرفا در ایران نیست و در همه جای دنیا اتفاق میافتد.
وی گفت: نسل جدید استقلال شخصیتی دارد و طبیعی است که نتواند شرایط موجود جامعه را تاب بیاورد و با سرسختی در پی عصیان و بیان اعتراضات خود است. در مقابل جامعهی ما هم در فرهنگسازی مشکل داشته و ناکارآمد عمل کرده و بعضا حرفهایی را مطرح میکنند که با ذهن و اندیشه بچههای نسل جدید کاملا فاصله دارد. از طرف دیگر افراد اثرگذار در جامعه هم وجود ندارند و به طبع آن تولید فکری مناسب نداریم.
گنجی: نسل جوان همواره با بینش سیاسی جامعه خود مخالف بوده و به دنبال تحولخواهی است
در ادامه مناظره گنجی به بدبینی نیروی جوان کشور نسبت به حکومت اشاره کرد و افزود: این بدبینی و سوظن از قبل هم بوده و نسل جوان همواره با بینش سیاسی جامعه خود مخالف است و به دنبال تحولخواهی و چپگرایی به معنای عدالت خواهی است و البته که باید این نوع نگرش جوانان را هم به رسمیت بشناسیم. متاسفانه جریان دانشجویی امروز ما تزریق پذیر است و به راحتی از بیرون دانشگاه خط میگیرد و مثل طوطی عمل میکند. دلیل آن این است که دانشجویان ما مطالعه غیر درسی ندارند و جوان امروز با اندیشه آشنا نیست و عدم عمق فکری مستقل و جریاندهی از بیرون دانشگاه به جامعه ما آسیب میزند. متاسفانه دانشجوی امروز حتی قادر به ارایه تعریف ساده از کودتا نیست.
در ادامه این برنامه زیدآبادی گفت: در هیچ کجای دنیا دانشجو آگاهی سیاسی و اجتماعی را شخصا کسب نمیکند و به واسطه ارتباط با نیروی روشن فکر خارج از دانشگاه به این نبوغ میرسد و نباید خصلتهای دانشجویی را سیاسی و امنیتی ببینیم.
در این مناظره گنجی افزود: درهیچ جای دنیا مقامات کشوری به همچون مقامات ایران در بین دانشجویان حضور پیدا نکردند و مردمی نیستند.
وی ادامه داد: در بحث هواپیمای اوکراینی تا آنجا که میدانم اکنون ۱۰ نفر زندان هستند و پروندههای ای چنینی پیچیدگیهای خاص خود را دارد. در قضیه متروپل نیز چهار شهردار آبادان در زندان هستند.
گنجی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ممکن است دهها ایراد داشته باشد، ولی تصویری که از سوی رسانهها در مورد آن ارائه میشود تصویر واقعی نیست و تصویر ارائه شده از آن توسط رسانههای بیگانه کاملا سیاه است، ادامه داد: من نیز کاملا بر این موضوع تاکید دارم که باید اصلاحاتی صورت بگیرد و ایرادات موجود برطرف شود و از دیگر سو بر این موضوع نیز تاکید دارم که گذر از جمهوری اسلامی سراب است. چه کسی میخواهد بعد از آن مستقر شود؟ پهلویها و یا مجاهدین که دستشان به خون مردم ایران آلوده است، مردم ما هوشمند هستند .
گنجی در پایان گفت: در این ۴۵ روز از بین 88 میلیون ایرانی فقط حدود ۴۰۰ هزار نفر به خیابان آمدهاند. البته به غیر از دانشگاهها که شرایط خاص خود را دارد. شما این ۴۰۰ هزار نفر را با جمعیت میلیونی ایران مقایسه کنید. به نظر شما چرا همه مردم نمیآیند؟ چون مردم به دنبال اصلاح هستند و در پی براندازی نیستند و میدانند که نتیجه براندازی چیست؟ البته ممکن است برای برخی اصلا مهم نباشد که بعد از براندازی چه میشود.
احمد زیدآبادی نیز در بخش پایانی صحبتهای خود در این مناظره گفت: من معتقدم با اسلام فقاهتی نمیتوان دولت مدرن تشکیل داد و در مورد موضوع هواپیمای اوکراینی هم مسئله این است که عدهای میخواستند حقیقت این ماجرا را از مردم کتمان کنند.
زیدآبادی تاکید کرد: برای من ایران مهم است بهترین راه انجام اصلاحات است و اگر اصلاحات انجام نشود جامعه به مشکل میخورد و مسئول آن مقاماتی هستند که میدانستند باید اصلاح شود ولی اصلاح نکردند.
وی ادامه داد : در خصوص مهسا امینی آقای رئیسی با خانواده او صحبت کرده و فرمانده انتظامی صحبت کرده و قول مساعد برای رسیدگی دادند. در قصه زاهدان رئیس جمهور تیم ویژه گذاشت؛ بنابراین بستگی دارد از چه زاویهای نگاه میکنید. راهبرد نظام این است که تا میتوانیم کشته شویم، ولی کشته ندهیم. در تهران از معترضین اخیر حتی یک نفر کشته نشد و در مقابل تعداد 6 نفر از نیروی انتظامی شهید شده است.
در ادامه مناظره زیدآبادی گفت: در خصوص مهسا امینی خیلی راحتتر میشد عمل کرد و تیمی که مسئول واقعه بود اول تعلیق میشدند تا رسیدگی قضایی صورت گیرد و در عین حال هم بیتدبیری نمیشد و هم سیستم از نیروهای خود دفاع میکرد.
وی افزود: مسئله گشت ارشاد مساله دینی نیست، ما در صدر اسلام هم گشت ارشاد نداشتیم که کمحجاب و بیحجاب را بگیرد. بعضیها حجاب نمیخواهند و مشکل جمهوری اسلامی این است که حقوق برابر شهروندی را به رسمیت نمیشناسد و همه اتباع را یکسان نمیبیند.
زیدآبادی در پاسخ به سوالی درباره اینکه رفتار برخی از دانشجویانی که رفتارهای هنجارشکنانه داشتند را چگونه ارزیابی میکنید؟ گفت: تبعیض سیاسی عادی است و اظهر من الشمس است. ما در جامعه مدنی کار کردیم و راه به قدرت ندارم. راه باید باز باشد. فحش باد هواست درست نیست بخاطر فحاشی کسی را بزنند و دانشگاه را ببندند. خیلی واکنشهای برخی تند است. فحشها خوب نبود و من آن را تایید نمیکنم، ولی باید احترام هم را نگه داریم.
در ادامه مناظره گنجی درباره موضوع گشت ارشاد گفت: با این سه دسته تفکر روبروهستیم ولی حرف را دقیق بزنیم و دچار فضای جو زده نشویم. اینکه بگوییم هرکسی بدحجاب است و با نیروی انتظامی درگیر است این طور نیست، ولی باید روند اصلاح شود. مگر همه مردم ضدانقلاب و دشمن هستند؟
زیدآبادی در ادامه سخنان خود با ابراز این عقیده که ابزار اعتراضی در کشور وجود ندارد و با اعتراضها برخورد میشود، گفت: در همین چارچوب تصور جامعه این است که در کشور نمیتوان اعتراض کرد و اعتراض مورد تحمل قرار نمیگیرد. من معتقدم در بحث اعتراض باید حریم پلیس نیز رعایت شود اما وقتی خشم در جامعه وجود داشته باشد، فردی که اعتراض میکند ممکن است به دنبال آن بد و بیراهی نیز بگوید و یا سنگی هم بیندازد، ولی قدرت در جامعه ما کاملا نسبت به این اتفاقات بیتحمل است. ما اگر میخواهیم کشور را حفظ کنیم باید برای این مسائل راه چاره داشته باشیم.
گنجی افزود: متاسفانه بین حوزه رسانه و امنیت در کشور فاصله وجود دارد. وی با انتقاد از صحبتهای زیدآبادی در مورد صدا و سیما و کیهان خطاب به وی گفت: اگر کیهان و صدا و سیما را کسی نمیبیند و یا نمیخواند چرا شما از محتوای آنها آنقدر حرص میخورید. اگر آنها کاری میکنند که به ضرر جمهوری اسلامی است و منجر به نارضایتی مردم میشود به نفع شماست.
در ادامه نشست، زیدآبادی در پاسخ به سوالی درباره اینکه رفتار برخی از دانشجویانی که رفتارهای هنجارشکنانه داشتند را چگونه ارزیابی میکنید؟ گفت: تبعیض سیاسی عادی است و اظهر من الشمس است. ما در این جامعه مدنی راه به قدرت نداریم. راه باید باز باشد. فحش باد هواست درست نیست بخاطر فحش کسی را بزنند و دانشگاه را ببندند. واکنش برخی خیلی تند است. فحشها خوب نبود و تایید نمیکنم ولی باید احترام هم را نگه داریم.
گنجی گفت: باید مسئله را بشناسیم نه فضا جمهوری اسلامی است و نه دانشگاه نماینده جمهوری اسلامی است بلکه فضای دانشگاه فضای روشنفکرانه است و باید نسبت به پدیدهها با دقت صحبت کنیم.
زیدآبادی: حضور گشت ارشاد باعث تشنج دائمی در کشور است
در ادامه برنامه زیدآبادی گفت: حضور گشت ارشاد باعث تشنج دائمی در کشور است و باید بپذیریم که اینگونه نبود که با تک تک خانمها برخورد کند، ولی همان تعداد انگشت شمار هم باعث ایجاد تاثیرات منفی روانی روی تک تک افراد جامعه شد.
وی با تاکید بر اینکه ادامه گشت ارشاد تشنج دایمی در حکومت است گفت: حکومت از طغیانها و شعارها بیم دارد در صورتی که نباید بترسد و آنچه که باید از آن بترسید فروپاشی اقتدار حاکمیت است.
زیدآبادی همچنین گفت: ستادی به اسم امر به معروف و نهی از منکر تشکیل شده که چند روحانی تندرو آنجا هستند در حالی که امر به معروف و نهی از منکر بیشتر نقادی رفتار دولت است، اما این را تقلیل دادند به موضوعی که اساسا سیاسی نیست. چرا مسئله را سیاسی کردید؟ قبل از مهسا امینی هم چند مورد اتفاق افتاد و ما نوشتیم اما کسی گوش نداد.
گنجی در ادامه این مناظره افزود: در نظرسنجی دانشگاه مریلند میگویند: مردم ایران به جمهوری اسلامی معتقد هستند اما مسئله معیشت دارند و از بین ۲ هزار نفر در شهرنشینها که نظرسنجی کردند 6۰ درصد عقیده دارند که مسئله مردم ایران اقتصادی است.
سالانه ۱۲ هزار سکته مغزی در کشور
سالانه ۱۲ هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی میشوند
رئیس بخش مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش گفت: مصرف داروهای روان گردان و برخی از مواد محرک مانند آمفتامینها، شیشه و کوکائین از عوامل بروز سکته مغزی در سنین پایین به شمار می روند.
به گزارش مشرق، فرزاد اشرافی، مشکلات قلبی و عروقی را از مهمترین عوامل بروز سکته مغزی عنوان کرد و افزود: احتمال بروز سکته مغزی در افرادی که اختلالات ریتم قلبی و یا مشکلات مربوط به دریچه قلب دارند، بیشتر از سایر افراد است.
این متخصص مغز و اعصاب، یکی از دلایل پایین آمدن میانگین سن سکته مغزی را زندگی شهرنشینی، عدم رعایت رژیم غذایی سالم مانند مصرف فست فودها و مصرف داروهای روان گردان عنوان کرد.
وی درباره سکتههای از نوع گذرا که علائم آن زیر ۲۴ ساعت است، گفت: ضروری است که این افراد نیز بعد از بروز سکته حتماً به پزشک مراجعه کنند، زیرا احتمال تکرار سکته در افرادی که علائم گذرا داشتهاند، باز هم وجود دارد.
اشرافی با هشدار نسبت به کاهش میانگین سن بروز سکته مغزی درباره میانگین سنی افرادی که دچار سکته مغزی میشوند، اظهار کرد: شیوع سکته مغزی بعد از ۵۵ سالگی افزایش مییابد و به ازای هر پنج سال افزایش سن، ریسک سکته مغزی بیشتر میشود و سالانه بیش از ۱۲ هزار نفر در کشور دچار سکته مغزی میشوند.
منبع: مهر
اعترافات نفر دوم حادثه تروریستی حرم شاهچراغ/ اغتشاشات بهترین زمان برای عملیات بود
۱۱ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۲ اخبار استانها اخبار فارس
اعترافات نفر دوم حادثه تروریستی حرم شاهچراغ/ اغتشاشات بهترین زمان برای عملیات بود
نفر دوم عملیات تروریستی حرم شاهچراغ به جزئیاتی از این حادثه پرداخت و گفت: عبدالله از طرف داعش با من ارتباط گرفت و گفت این اغتشاشات بهترین زمان برای انجام عملیات در ایران است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در پی عملیات تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ، جستجو از همان لحظات اولیه برای شناسایی ابعاد و افراد پشتیبان حادثه آغاز میشود که رهگیریها نشان میداد نفر دومی هم در این حادثه دست دارد. بنابراین با عملیاتی پیچیده اطلاعاتی و گزارشهای مردمی، محل مخفی شدن عامل دوم شناسایی میشود. این عامل دوم مدتی پیش از خارج وارد کشور میشود.
بیشتر بخوانید
جزئیات دستگیری نفر دوم حمله تروریستی به حرم شاهچراغ
محمد رامد رشیدی نفر دوم عملیات تروریستی حرم مطهر شاهچراغ در اعترافات خود گفت: داییام من را به داعش معرفی کرد. عبدالله از طرف داعش با من ارتباط گرفت و گفت این اغتشاشات بهترین زمان برای انجام عملیات در ایران است و شیراز به عنوان محل انجام عملیات تعیین شد.
وی ادامه داد: عبدالله به من گفت تصمیم گرفتهایم این عملیات را در شیراز انجام دهیم و به زودی یک امانتی برایت میفرستیم که بعد از ارسال مشخص شد آنها برایم اسحله فرستادهاند. آنها همچنین برادری را برای انجام عملیات اعزام کردند. وقتی این برادر رسید با من تماس گرفت و من هم کل دربهای ورود و اطراف شیراز و حرم شاهچراغ را به او نشان دادم و وقتی به درب ورودی رسید اسلحه را از کوله خارج و شروع به تیراندازی کرد.
نفر پشتیبان عملیات تروریستی شیراز با بیان اینکه اصلا فکرش را هم نمیکردم کسی از این عملیات باخبر شود، گفت: ساعت 3 شب بود که اطلاعات ایران من را دستگیر کردند.
بیشتر بخوانید
حمله تروریستی در حرم شاهچراغ
اما طراحی این عملیات تروریستی فراتر از حرم شاهچراغ بود؛ آنها ماموریت داشتند تا در چند نقطه دیگر کشور عملیات تروریستی و انفجار انجام دهند که با شناسایی همه افراد، عملیات آنها خنثی میشود و با مشخص همه ابعاد این پرونده، حالا عاملان منتظر مجازات و عامرین وحشتزده از اقدام بعدی ایران هستند و به زودی ابعاد جدیدی از این حادثه منتشر خواهد شد.
به گزارش تسنیم، عصر روز چهارشنبه همزمان با نماز مغرب و عشاء فرد مسلحی با ورود به حرم مطهر شاهچراغ، بهسمت زائران تیراندازی کرد و تعدادی از زائران را شهید و یا مجروح کرد. این فرد مسلح با اسلحه کلاشنیکف از درب ورودی باب الرضا(ع) وارد و با مقابله خادم ورودی درب مواجه شد و با شلیک به پای خادم با سرعت بهسمت شبستان امام خمینی دوید و پس از ورود به بالاسر حضرت به مردمی که پس از شنیدن صدای گلوله بهسمت ضریح پناه برده بودند شلیک کرد که در نهایت با ورود نیروهای واکنش سریع پلیس، فرد تروریست دستگیر میشود.
اعترافات نفر دوم حادثه تروریستی حرم شاهچراغ/ اغتشاشات بهترین زمان برای عملیات بود
۱۱ آبان ۱۴۰۱ - ۲۱:۴۲ اخبار استانها اخبار فارس
اعترافات نفر دوم حادثه تروریستی حرم شاهچراغ/ اغتشاشات بهترین زمان برای عملیات بود
نفر دوم عملیات تروریستی حرم شاهچراغ به جزئیاتی از این حادثه پرداخت و گفت: عبدالله از طرف داعش با من ارتباط گرفت و گفت این اغتشاشات بهترین زمان برای انجام عملیات در ایران است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، در پی عملیات تروریستی در حرم مطهر شاهچراغ، جستجو از همان لحظات اولیه برای شناسایی ابعاد و افراد پشتیبان حادثه آغاز میشود که رهگیریها نشان میداد نفر دومی هم در این حادثه دست دارد. بنابراین با عملیاتی پیچیده اطلاعاتی و گزارشهای مردمی، محل مخفی شدن عامل دوم شناسایی میشود. این عامل دوم مدتی پیش از خارج وارد کشور میشود.
محمد رامد رشیدی نفر دوم عملیات تروریستی حرم مطهر شاهچراغ در اعترافات خود گفت: داییام من را به داعش معرفی کرد. عبدالله از طرف داعش با من ارتباط گرفت و گفت این اغتشاشات بهترین زمان برای انجام عملیات در ایران است و شیراز به عنوان محل انجام عملیات تعیین شد.
وی ادامه داد: عبدالله به من گفت تصمیم گرفتهایم این عملیات را در شیراز انجام دهیم و به زودی یک امانتی برایت میفرستیم که بعد از ارسال مشخص شد آنها برایم اسحله فرستادهاند. آنها همچنین برادری را برای انجام عملیات اعزام کردند. وقتی این برادر رسید با من تماس گرفت و من هم کل دربهای ورود و اطراف شیراز و حرم شاهچراغ را به او نشان دادم و وقتی به درب ورودی رسید اسلحه را از کوله خارج و شروع به تیراندازی کرد.
نفر پشتیبان عملیات تروریستی شیراز با بیان اینکه اصلا فکرش را هم نمیکردم کسی از این عملیات باخبر شود، گفت: ساعت 3 شب بود که اطلاعات ایران من را دستگیر کردند.
اما طراحی این عملیات تروریستی فراتر از حرم شاهچراغ بود؛ آنها ماموریت داشتند تا در چند نقطه دیگر کشور عملیات تروریستی و انفجار انجام دهند که با شناسایی همه افراد، عملیات آنها خنثی میشود و با مشخص همه ابعاد این پرونده، حالا عاملان منتظر مجازات و عامرین وحشتزده از اقدام بعدی ایران هستند و به زودی ابعاد جدیدی از این حادثه منتشر خواهد شد.
به گزارش تسنیم، عصر روز چهارشنبه همزمان با نماز مغرب و عشاء فرد مسلحی با ورود به حرم مطهر شاهچراغ، بهسمت زائران تیراندازی کرد و تعدادی از زائران را شهید و یا مجروح کرد. این فرد مسلح با اسلحه کلاشنیکف از درب ورودی باب الرضا(ع) وارد و با مقابله خادم ورودی درب مواجه شد و با شلیک به پای خادم با سرعت بهسمت شبستان امام خمینی دوید و پس از ورود به بالاسر حضرت به مردمی که پس از شنیدن صدای گلوله بهسمت ضریح پناه برده بودند شلیک کرد که در نهایت با ورود نیروهای واکنش سریع پلیس، فرد تروریست دستگیر میشود.
بازی های رایانه ای چه فایده ای برای مغز دارند؟
یک کارآزمایی بالینی نشان داد، بازی جدول کلمات متقاطع در کاهش زوال شناختی مرتبط با افزایش سن موثرتر از بازیهای ویدیویی مدرن است.
بازی های رایانه ای چه فایده ای برای مغز دارند؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، کارآزمایی توسط تیمی از محققان دانشگاه کلمبیا و دانشگاه دوک برگزار شد که بیش از ۱۰۰ شرکتکننده حدودا ۷۰ ساله با اختلال شناختی خفیف را انتخاب کردند.
شرکت کنندگان به دو گروه مساوی تقسیم شدند، یک گروه به بازی ویدیویی شناختی پرداختند و گروه دیگر مشغول به بازی جدول کلمات متقاطع شدند.
در ۱۲ هفته اول کارآزمایی، داوطلبان چهار جلسه بازی ۳۰ دقیقهای در هفته داشتند. سپس جلسات به صورت هفتهای یکبار در ماه ادامه داشت و این روند برای یک سال و نیم دنبال شد.
پس از ۷۸ هفته، محققین از نتایج به دست آمده شگفت زده شدند.
نمرات شناختی برای افرادی که در گروه جدول کلمات متقاطع قرار داشتند، اندکی بهبود یافته بود، در حالی که نمرات مشابه برای افراد گروه بازیهای ویدیویی کمی بدتر شده بود و پسرفت داشت.
محقق دوانند گفت: این اولین مطالعهای بود که مزایای کوتاه مدت و بلندمدت بازی با جدول کلمات متقاطع خانگی را در مقایسه با بازی دیگر بررسی کرده است.
محققان با تجزیه و تحلیل جزییات یافتهها، به تفاوت در نتایج شناختی بین گروههای جدول کلمات متقاطع و بازیهای ویدیویی اشاره کردند و به نظر میرسد نتایج به میزان پیشرفت اختلال شناختی هر داوطلب در ابتدای کارآزمایی بستگی دارد.
به نظر میرسد افراد مسنتر با اختلالات شناختی پیشرفتهتر در مقایسه با افراد جوانتر در مراحل اولیه زوال، پیشرفتهای بیشتری را از جدول کلمات متقاطع میگیرند.
محققان بیان کردند : شرکتکنندگانی که MCI(اختلال شناختی خفیف) دارند، ممکن است درک و اجرای رضایتبخش بازیها را بسیار دشوار بدانند؛ و بسته به سن و عادات سرگرمی افراد میتواند احساسات متفاوتی برایشان بوجود آید؛ بنابراین بازیهای ویدیویی تقویتکننده شناختی همچنان میتوانند در آینده برای نسلی که با این بازیها آشناتر هستند مفید باشند.
بازی جدول کلمات برای این افراد مناسب است
بازی جدول کلمات برای چه کسایی خوبه؟
با این حال، جدول کلمات متقاطع ممکن است گزینه برتر آموزش مغز برای آن دسته از افراد مسن باشد که هرگز با بازیهای رایانهای درگیر نشده اند.
محققان در نظر دارند کارآزماییهایی را در یک گروه بزرگتر با گروه کنترلی که هیچ آموزش شناختی خاصی دریافت نمیکنند، تکرار کنند.
این مسئله میتواند به تأیید این که آیا بازیهای جدول کلمات متقاطع، ابزاری موثر برای تقویت شناختی افراد مسن است یا خیر مرتبط باشد.
محققان براین باورند که بهبود شناخت، عملکرد و محافظت از آنها، در فرآیند تأثیرگذاری بازیها بر مغز حائز اهمیت است.
تحقیقات بیشتر جهت مقیاسبندی آموزش مغز، برای به تأخیر انداختن آلزایمر باید در اولویت قرار بگیرد.
این مطالعه جدید در NEJM Evidence منتشر شده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان