بررسی تحولات بلندمدت نرخ رشد نقدینگی در اقتصاد ایران نشان میدهد، این نرخ در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به متوسط ۲۰ ساله، ۲۵ ساله و حتی ۶۲ ساله این شاخص میزان کمتری را نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بانک مرکزی در دولت سیزدهم مهمترین اقدامات خود در مهار تورم را بر کنترل متغیرهای پولی به خصوص کاهش نرخ رشد نقدینگی متمرکز کرده؛ چرا که رشد نقدینگی مهمترین عامل تورم بشمار میرود.

واکنش امیرعبداللهیان به ماجرای اصفهان و ادعاهای اسرائیل
❮❯
نرخ رشد نقدینگی کمتر از متوسط ۶۲ سال اخیر+نمودار
۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰ اخبار اقتصادی اخبار پول | ارز | بانک

بررسی تحولات بلندمدت نرخ رشد نقدینگی در اقتصاد ایران نشان میدهد، این نرخ در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به متوسط ۲۰ ساله، ۲۵ ساله و حتی ۶۲ ساله این شاخص میزان کمتری را نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بانک مرکزی در دولت سیزدهم مهمترین اقدامات خود در مهار تورم را بر کنترل متغیرهای پولی به خصوص کاهش نرخ رشد نقدینگی متمرکز کرده؛ چرا که رشد نقدینگی مهمترین عامل تورم بشمار میرود.
بیشتر بخوانید
نرخ رشد نقدینگی در پایان 1402 به 24.3 درصد کاهش یافت
در سالهای گذشته، نرخ رشد نقدینگی بالا یکی از معضلات اصلی اقتصاد کشور محسوب میشد و بسیاری از کارشناسان اقتصادی هشدار داده بودند که تداوم نرخ رشد نقدینگی بالا اقتصاد کشور را در ورطه ابرتورم میاندازد.
این متغیر اقتصادی در پایان سال 1399 به رقم 40.6 درصد رسیده بود و در پایان مهرماه سال 1400 نیز رقم 31.1 درصد را تجربه کرده بود اما با تمرکز دولت سیزدهم بر کاهش نرخ رشد نقدینگی، این شاخص طی یک روند نزولی در پایان سال 1401 به 31.1 درصد رسید. بانک مرکزی در سال 1401 هدفگذاری خود برای نرخ رشد نقدینگی را 30 درصد اعلام کرده بود که رقم نهایی در این سال، با میزان هدفگذاری فاصله اندکی داشت.
در سال 1402 اما کنترل رشد نقدینگی با شدت بیشتری پیگیری شد. بانک مرکزی در این سال برنامه کنترل مقداری رشد ترازنامه بانکها و افزایش نسبت کفایت سرمایه بانکهای ناتراز را در قالب بخشی از بسته سیاستی تثبیت اقتصادی با جدیت دنبال کرد.
در اثر این اقدامات، نرخ رشد نقدینگی در پایان اسفندماه 1402 با کاهش 16.5 واحد درصدی نسبت به ابتدای دولت سیزدهم به رقم 24.3 درصد رسید که کمترین میزان این شاخص در 5 سال گذشته را نشان میدهد
بررسی تحولات بلندمدت نرخ رشد نقدینگی در اقتصاد ایران نیز نشان میدهد که نرخ رشد نقدینگی در پایان اسفندماه 1402 نسبت به متوسط 20 ساله، 25 ساله و حتی 62 ساله این شاخص میزان کمتری را نشان میدهد.
در بازه زمانی 20 ساله 1402-1382 متوسط رشد بلندمدت نقدینگی 28.5 درصد است که نشان میدهد رشد محقق شده 4.2 درصد کمتر از متوسط بلندمدت 20 ساله است.
در بازه بلند مدت 25 ساله 1402-1378 نیز متوسط رشد بلندمدت نقدینگی 28.2 درصد است که نشان میدهد رشد محقق شده 3.9 درصد کمتر از متوسط بلندمدت 25 ساله است.
همچنین در بازه زمانی 62 ساله 1402-1320 متوسط رشد بلندمدت نقدینگی 25.7 درصد است که نشان میدهد رشد محقق شده 1.4 درصد کمتر از متوسط بلندمدت 62 ساله است.
این آمار در حالی به دست آمده که بانک مرکزی هدفگذاری خود برای نرخ رشد نقدینگی در سال 1402 را 25 درصد اعلام کرده بود. بنابراین سیاستگذار پولی کشور نه تنها به اهداف از پیش تعیین شده خود رسیده، بلکه در کنترل متغیرهای پولی حتی بهتر از هدفگذاری خود نیز عمل کرده است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️چرا سعودیها از ساخت سریال معاویه منصرف شدند؟
🔻ویدئویی از گفتوگوی چندی پیش «محمد بوغلاب»، از مشهورترین روزنامهنگاران تونس درباره توقف ساخت سریال معاویه، که قرار بود در ماه رمضان امسال پخش شود، بازنشر شده است.
🔻این سریال که بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای سعودیها آب خورده، در کشورهای مختلف، و بیشتر آن در تونس فیلمبرداری شده است.
🔻به گفته بوغلاب، [سعودیها و سازندگان] دریافتند که این سریال، بهرغم هزینه هنگفتی که صرف آن کردهاند، بیش از آن که تجلیل از معاویه باشد، تجلیل از امام علی بن ابیطالب علیهالسلام از آب درآمده است! و به ناگزیر پخش آن را متوقف کردهاند.
🔹مطالعات خلیج فارس
🔰 @Sajedi_ir
🚨هوادار تیم تراکتور به دلیل باخت تیمش درگذشت
🔺سلامتی خود را با وابستگی شدید به یک تیم فوتبال به خطر نیاندازید
🔹احد قولی لاله، هوادار تراکتور، که دیروز همراه با فرزند خود راهی استادیوم شده بود، از شدت ناراحتی و فشار عصبی ناشی از باخت تراکتور مقابل ذوبآهن با آمبولانس راهی بیمارستان شد، و ظهر امروز در بیمارستان امام رضا تبریز دار فانی را وداع گفت.
🔸تا کنون دهها نفر به دلیل هواداری شدید یک تیم، سکته کرده یا جان دادن اند.
🔹مواظب سلامت فرزندانتان باشید
🔰 @Sajedi_ir
📙تحقیر ایران و ایرانی در نبود اقتدار نظامی در زمان شاه
این سخن، اعتراف اشرف پهلوی است که در خاطرات خود از زمان اشغال ایران، می نویسد:
«ما چگونه می توانستیم درسی را که در این سالها فراگرفته بودیم از یاد ببریم، وقتی می دیدیم با وجود تمام حرفهایی که غربی ها درباره «تعیین سرنوشت ملل به دست خودشان» می زدند، واقعیت عریان همیشه این است که کشورهای قوی تر اراده خود را به کشورهای ضعیف تر تحمیل می کنند؟»
👈«... با آنکه مردم ایران نه جنگی کرده بودند و نه شکستی خورده بودند، با آنان مانند مردم کشورهای شکست خورده رفتار می شد...مردم حتی نمیتوانستند از جاده های خودشان استفاده کنند.»
📚من و برادر (خاطرات اشرف پهلوی).
👤اشرف پهلوی.
📝ص۹۸.
@History4423📜
🖌به رغم شواهد ذلت بار دوران پهلوی و آثار #عزت_بخش اسلام پس از انقلاب، هنوز عده ای بر طبل خودتحقیری و غرب زدگی، می کوبند.
#کارکرد_اسلام: قدرت، عزت، امنیت
🔰 @Sajedi_ir
🔺 #بسته_معرفتی: چرا نماز بخوانیم؟
🔺پاسخ به شبهات نوجوانان و جوانان در این موضوع
(در پي درخواست جمعی از كاربران محترم، این بسته، ارسال ميشود.)
✅ پاسخ را در پستهای زير ملاحظه فرمایید:
1⃣ «فلسفه و برکات فردی و اجتماعی نماز» 👇
https://eitaa.com/sajedi_ir/3892
(مشتمل بر كليپها و سه كتاب كاربردي در باب نماز)
2⃣ در عصر جدید چه نیازی به نماز و روزه؟ چرا خدا را عبادت کنیم؟ آیا اینها خرافه گرایی و عقبگرد نیست؟ پاسخ👇
قسمت اول
https://eitaa.com/sajedi_ir/3047
قسمت دوم
https://eitaa.com/sajedi_ir/3049
قسمت سوم
https://eitaa.com/sajedi_ir/3062
قسمت چهارم
https://eitaa.com/sajedi_ir/3089
قسمت پنجم
https://eitaa.com/sajedi_ir/3632
3⃣ نماز اجباري چه فايده اي دارد؟ چطور از نماز لذت ببريم؟
https://eitaa.com/sajedi_ir/3682
4⃣ نماز رابطه خصوصی ما با خداست و مربوط به آخرته، چه ربطی به دنیای ما داره؟
قسمت اول
https://eitaa.com/sajedi_ir/3647
قسمت دوم
https://eitaa.com/sajedi_ir/3654
قسمت سوم
https://eitaa.com/sajedi_ir/3659
قسمت چهارم
https://eitaa.com/sajedi_ir/3668
5⃣ عوامل تزلزل باور و ترک نماز در جوانان چیست؟
https://eitaa.com/sajedi_ir/3585
6⃣ چهارده پاسخ کوتاه به این پرسش پرتکرار:
«مهم اینه که #دلت_پاک_باشه.
نماز و روزه و ... چه لزومی داره؟!» 👇
https://eitaa.com/sajedi_ir/4110
7⃣ فايلهاي صوتي #نماز_و_زندگي در اين كانال
🖌 ابوالفضل ساجدی
🔰 @Sajedi_ir
🔺پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت دکتر پرویز داودی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔺حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت دکتر پرویز داودی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و از مدیران مومن و انقلابی و دانشمند را تسلیت گفتند.
🔺متن پیام رهبر انقلاب به این شرح است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
درگذشت مرحوم مغفور جناب آقای دکتر پرویز داودی از مدیران مومن و انقلابی و دانشمند را به خاندان محترم ایشان و به جامعهی علمی کشور تسلیت عرض میکنم.
خدمت مخلصانه و بیشائبه در مسئولیت پذیری ایشان در مسئولیتهای بزرگ در طول سالیان طولانی، چهرهی یک مدیر با اخلاص و کارآزموده و پرتلاش از آن مرحوم را نشان داد و این در محاسبات الهی ارزشی والا است.
رحمت و مغفرت الهی را برای ایشان مسألت میکنم.
سیّدعلی خامنهای
🔷 @snn_ir
کودک بیش فعال
💢 به هر کودکی برچسب «بیش فعال» نزنید!!
♦️ متاسفانه به اشتباه به بسیاری از کودکان انگ بیشفعالی زده میشود، 80 درصد از کودکان را ما به غلط فکر میکنیم بیش فعال هستند، اما در واقع اینطور نیستند.
⭕️ ما چون بی حوصلهایم، خستهایم و اعصاب نداریم سریع برچسب بیش فعالی به کودک میزنیم.
❌ پدر و مادرای عزیز ، ما باید استرس را از کودکان بگیریم نه به آنها برچسب بزنیم و استرس بدهیم.
به جمع #ارشایی_ها بپیوندید👇
✅ http://eitaa.com/Arsha_s
🌹مارا به دوستانتان معرفی کنید🌹
#فرزند_پروری
#کودک_بیش_فعال
#دکتر_علی_صادقی_سرشت
✅ http://eitaa.com/Arsha_s
💢جامعیت اشعار سعدی
✍️ آیت الله مصباح یزدی (ره)
🔸رشد سعدی برای سفر هایش بود. حافظ اینطور نیست. غزلهای حافظ فقط در یک مایه عرفانی است؛ اما سعدی در همه مقولات زندگی فردی، خانوادگی، سیاسی و اجتماعی مطلب دارد.
🔸عمده اش برای سفرهای زیادی است که کرده. از بخارا و بلخ گرفته تا تاجکستان، مصر، سوریه و بغداد. خیلی سختی کشیده. خیلی جاها اسیر شده. مدتها زندان بوده. بیگاری از او کشیدند. خوب پخته شده.
۱۳۷۸/۱۰/۱۶
#سعدی
🔺 به مناسبت ۱ اردیبهشت ماه، روز بزرگداشت سعدی
┄┅┅┅┅❀⚜️❀┅┅┅┅┄
🌐 کانال نشریه معارف🔻
https://eitaa.com/maarefmags_ir