زندگی هر کسی متفاوت است. با این حال، به گفته سیذارتا موکرجی، نویسنده برنده جایزه پولیتزر و سرطانشناس، بیشتر افراد معمولاً یکی از چهار جمله رایج را در بستر مرگ به زبان میآورند. موکرجی هفته گذشته در سخنرانی خود در دانشگاه پنسیلوانیا گفت که هر یک از این جملات درس مهمی به ما برای داشتن یک زندگی موفق میدهد.
دیر شدن اعتراف به اشتباه یا قدردانی از دیگران
هر فردی که شاهد لحظه مرگش بودم، یکی از این ۴ جمله را به زبان آورده است:
۱- دوستت دارم.
۲- تو را میبخشم.
۳- به من میگویی که دوستم داری؟
۴- آیا مرا میبخشی؟
افرادی که میدانند مرگشان نزدیک است، اغلب به نوعی یکی از این چهار موضوع را بیان میکنند که نشان میدهد برای قدردانی از دیگران یا اعتراف به اشتباهاتشان آن قدر صبر کردهاند که دیر شده است. در عوض، کینهتوزی کرده، با احساس گناه زندگی کردند یا سالها از ابراز احساسات خود ترسیدهاند. جی کیم پنبرتی، محقق علوم عصبی رفتاری در همین باره می گوید: «احساس پشیمانی، استرس، سلامت روانی ضعیف و حتی عدم تعادل هورمونی میتواند رشد شخصی و حرفهای شما را مختل کند». «موکرجی» تصریح میکند «انتظار [برای ابراز احساسات خود] تنها این امر اجتنابناپذیر را به تاخیر میاندازد». او به جوانان توصیه کرد که این کار را جدی بگیرند. در دنیایی زندگی میکنیم که عشق و بخشش بیمعنی و کلیشهای شدهاند و مردم آنها را جدی نمیگیرند. پذیرفتن این که به کسی ظلم کردهاید یا به فردی صدمه زدهاید، ممکن است دشوار باشد.
این ۴ مرحله را دنبال کنید
ریچارد کاودن، روانشناس اجتماعی-شخصیتی، توصیه کرده که این چهار مرحله را دنبال کنید:
۱- مسئولیت اعمال خود را بپذیرید.
۲- به خود اجازه دهید که احساسات منفی مانند پشیمانی و گناه را تجربه کنید.
۳- صمیمانه عذرخواهی کرده و سعی کنید که اشتباهاتتان را جبران کنید.
۴- از تجربیات خود درس بگیرید.
اعتراف به اشتباه سخت است و طبیعی است که با نادیده گرفتن اتفاقات یا توجیه رفتار خود، از عزت نفس مان محافظت کنیم اما این کار میتواند شما را از بند اشتباهات گذشته آزاد کند و باعث شود که در لحظه زندگی کنید. همچنین میتوانید از طریق زبان عشق دیگران، از آنها قدردانی کنید. مثلاً ماشین شریک زندگیتان را بدون این که بخواهد، به کارواش ببرید یا مادرتان را با گل غافلگیر کنید. با دوستان خود برای شام بیرون بروید، کسی را در آغوش بگیرید یا به سادگی بگویید «دوستت دارم» و «عشق» و «بخشش» را در زندگی خود فراموش نکنید. از کلمات محبتآمیز به صورت کلیشهای استفاده نکنید و معنای واقعی این کلمات را در نظر بگیرید.
🏴 تقدم توسل به سيدالشهدا در این ایام، حتی بر نماز شب
🩸در دهه اول مـاه محـرم، بهتـرین کار، توّجـه و توّسـل بـه سیدالشــهداء (ع) اســت.
🩸مرحــوم اســتاد قاضــی می فرمودنــد: «حضــور در مجــالس سیدالشهداء و توّسل به ایشان در این ایام ،اهم از همه امور، حّتی مسـتحبات است که اگر موجب ترک نمازشب هم بشود، باز عزاداری اهم است».
🩸 و می فرمودنـد: «از راه سیدالشهداء می توان به مقصد رسید و توّسل به حضرت ابوالفضل بـاب و کلیـد این در است».
🩸مرحوم استاد قاضی [هم ] از این راه ،به مقصد نائل گشته بودند.
📚برگرفته از کتاب علامه طباطبایی، «ثمرات الحیات» ج 3، ص 98
🔰 @Sajedi_ir
یک پژوهش ملی درباره « سبک زندگی ایرانیان»
۲۳ تیر ۱۴۰۳، ۱۸:۰۴ 4030423096
۰
معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیمایش طرح ملی پژوهشی «سنجش سبک زندگی ایرانیان» در ۳۱ استان و در قالب بیش از ۱۶ هزار پرسشنامه صورت گرفته است.
میثم مهدیار امروز ۲۳ تیرماه، در نشست خبری طرح ملی پژوهشی «سنجش سبک زندگی ایرانیان» در محل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی اظهار کرد: با توجه به ضرورت سیاستگذاری در حوزه فرهنگ بر اساس علم و منطق و با توجه به رکود دادههای فرهنگی که در دوران کرونا شاهد بودیم طرح ملی پژوهشی سنجش زندگی ایرانیان در تابستان ۱۴۰۲ مطرح و از شهریور ماه آغاز به کار کرد.
وی افزود: تیم تحقیقاتی با ۱۰ نفر به جز مجریان پرسشنامهها تشکیل شد که ۵ نفر پژوهشگر بودند و در ۱۴ حوزه سبک زندگی بررسیهای خود را آغاز کردند؛ این تحقیق تا حدود ۸۰ درصد با سند سبک زندگی شورای عالی انقلاب فرهنگی تطبیق داشت و در فرآیند کلی سبک زندگی این طرح در نهایت به ۱۳ قلمرو رسید.
مهدیار بیان کرد: پرسشنامه اولیه ابتدا با ۱۲۰ سوال طراحی شد و با توجه به اینکه پس از کرونا شاهد کاهش حوصله مردم هستیم در نهایت به ۷۳ سوال کاهش یافت که از مهمترین موارد میتوان به حوزههای اوقات فراغت، سلامت و مدیریت بدن، ازدواج و روابط جنسی، خانواده، فعالیتهای دینی و دینداری، پوشش، کار، اقتصاد و مصرف، الگوها و قهرمانان، جهتگیری سیاسی، مسکن و سکونت اشاره کرد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: پیمایش در ۳۱ استان در قالب بیش از ۱۶ هزار پرسشنامه انجام شده که بیش از ۶۰۰ پرسشنامه آن توسط مخاطبان در خراسان رضوی تکمیل شده است.
وی ابراز کرد: در واقع هدف اصلی ما از اجرای این طرح کشف ترکیبی سبک زندگی جامعه ایرانی است که طی روز از چه نوع سبک زندگی استفاده میکند و در واقع اکتشاف حقیقت زندگی جامعه ایران را در بر داشت.
معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص دادههای آماری در حوزه سبک زندگی افزود: یک تصویر کلی نمیتوان در حوزه سبک زندگی داشت، لذا نمیتوان در این خصوص یک بیان یک خطی ارائه داد.
وی اظهار کرد: در این طرح موضوع عدالت پژوهشی یک امر اتفاقی نبوده است، بلکه رویکرد مدیریت پژوهشگاه بود و در مجموع نگاه این بود که پیمایش و فضای پژوهشی از تهران خارج باشد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: به عقیده من مهمترین ویژگی طرحهای ملی گردآوری یافتههای تفصیلی در حوزههای مختلف است.
میهمانی مهمترین تفریح ایرانیان است
علی محمدزاده، پژوهشگر طرح سنجش سبک زندگی ایرانیان در ادامه افزود: گستره وسیعی از مسائل در سبک زندگی مورد سنجش قرار دارد و در هر حوزه پرسشهای متعددی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه مهمترین تفریح ایرانیان رفتن به میهمانی است، ادامه داد: به عنوان مثال در بحث اوقات فراغت ۱۷ الگو مورد سنجش قرار گرفته و مسئله مهم این است که فراوانی میهمانی رفتن در صدر اوقات فراغت مردم جامعه ایرانی است؛ از طرفی پذیرایی از میهمانان در منزل ۹۲ درصد و بالاترین درصد را نسبت به سایر اماکن دارد که این در سبک معماری منازل و در نظر گرفتن وسعت آن حائز اهمیت است.
محمدزاده ادامه داد: از دیگر پرسشها این بود که میزبانی از میهمانان که اغلب فامیل و آشنایان بودند در ماه ۳ تا ۵ بار است، این یعنی هنوز فرهنگ دینی صله ارحام در جامعه ایرانی رنگ نباخته است.
این پژوهشگر اضافه کرد: در حوزه مسکن نیز پرسشهایی مطرح شده ست؛ بر این اساس اکثر جامعه ایرانی ترجیح میدهند در منازل ویلایی سکونت داشته باشند، همچنین ۶۳ درصد پاسخگویان مایل به زندگی در مجتمعهای مسکونی بالای ۲۰ واحد نیستند.
وی گفت: گوش دادن به موسیقی و استفاده از شبکههای اجتماعی در صدر علاقمندیهای مخاطبان بوده و از این میان پاپ ایرانی با ۲۵ درصد پرمخاطبترین نوع موسیقی در میان جامعه ایرانی است و پس از آن موسیقی سنتی با ۲۲ درصد در رده دوم قرار دارد، ضمن اینکه ۳۶ درصد مخاطبان فیلم و سریالها را از تلویزیون و ۱۹ درصد از اینترنت دانلود میکنند.
محمدزاده افزود: استفاده مخاطبان ایرانی از اینستا ۵۹ درصد، تلگرام ۳۶ درصد و پیام رسانهای داخلی بر اساس این پژوهش ۳۰ درصد است، همچنین بر اساس این پژوهش ۷۶ درصد تجربه کشیدن قلیان را نداشتند.
سبک زندگی ایرانیان
21.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کرسنت خیانت یا خدمت؟ جلیلی راست میگه یا زنگنه؟
مهم ☝☝☝
از کاکائو تا فشار خون و کلسترول!
ا
بر اساس نتایج به دست آمده مصرف کاکائو با درجات مختلف بهبود سطح کلسترول تام و کلسترول LDL یا "بد"، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و همچنین قند خون ناشتا همراه بود.
- یک متا مطالعه جدید از کارآزمایی های تصادفی کنترل شده به بررسی تاثیر مصرف کاکائو بر عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی می پردازد. البته دقت داشته باشید که درباره کاکائو باکیفیت و به دور از هزار و یک افزودنی غیر مجاز در راستای کسب سود بیشتر صحبت می کنیم.
لازم به ذکر است که بر اساس نتایج به دست آمده مصرف کاکائو با درجات مختلف بهبود سطح کلسترول تام و کلسترول LDL یا "بد"، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک و همچنین قند خون ناشتا همراه بود. همه اینها عوامل خطر مهم برای بیماری های قلبی یا قلبی عروقی هستند.
محققان همچنین دریافتند که مصرف کاکائو هیچ تاثیری بر وزن بدن، شاخص توده بدنی (BMI)، اندازه دور کمر، سطح تری گلیسیرید، کلسترول HDL یا "خوب" و HbA1c؛ یک نشانگر مهم زیستی دیابت، از خود نشان نمی دهد.
این متا مطالعه 31 کارآزمایی تصادفی و کنترل شده که عوامل خطر فوق را ردیابی می کردند، تجزیه و تحلیل کرد. کارآزمایی هایی که برای تجزیه و تحلیل واجد شرایط تشخیص داده شدند، مجموعا شامل 1986 شرکت کننده بودند. به طور کلی، گروه مداخله شامل 1110 شرکت کننده بود که حداقل به مدت چهار هفته عصاره کاکائو یا شکلات تلخ با محتوای کاکائو 70 درصد یا بالاتر مصرف کردند. گروه کنترل نیز شامل 876 شرکت کننده بود که دارونما یا شکلات شیری حاوی کمتر از 70 درصد کاکائو مصرف کردند.
افرادی که برای شرکت در این پژوهش انتخاب شده بودند، همگی 18 سال یا بیشتر سن داشتند. از 31 مطالعه مورد تجزیه و تحلیل، چهار مطالعه فقط شامل افراد مسن و پنج مطالعه نیز صرفا متشکل از بزرگسالان جوان تر بودند.
اکثر مطالعات شامل شرکت کنندگانی با یک یا چند وضعیت سلامتی، از جمله سندرم متابولیک، دیس لیپیدمی، فشار خون بالا، اضافه وزن، دیابت نوع 2 و مقاومت به انسولین بودند. 13 مطالعه باقی مانده هم فقط شرکت کنندگان سالمی را شامل می شدند که فاکتورهای خطر شناخته شده برای امراض قلبی عروقی نداشتند.
یافته های مطالعه موارد زیر را نشان دادند:
- کاهش 8.35 میلی گرم در دسی لیتر در کلسترول تام
- کاهش 9.47 میلی گرم در دسی لیتر در کلسترول LDL
- کاهش 4.91 میلی گرم در دسی لیتر در قند خون ناشتا
- کاهش 2.52 میلی متر جیوه در فشار خون سیستولیک
- کاهش 1.58 میلی متر جیوه در فشار خون دیاستولیک
گفتنی است که این مطالعه توسط انتشارات MDPI در اختیار علاقه مندان قرار گرفته است.
چگونه رژیم غذایی بر خطر بیماری های قلبی تاثیر می گذارد؟
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، بیماری های قلبی عامل اصلی مرگ و میر در همه گروه های جمعیتی به شمار می روند و طبق آمار در سال 2021 از هر پنج مورد مرگ و میر، مسئول از بین رفتن یک نفر در این کشور بوده اند. این امراض به زنان، مردان و هر گروه قومی و نژادی ضربه می زنند. هر 33 ثانیه یک نفر در آمریکا بر اثر بیماری های قلبی عروقی جان خود را از دست می دهد.
از مصرف کاکائو تا کاهش فشار خون و کلسترول!
رژیم غذایی به شدت بر امراض قلبی عروقی اثر دارد. در همین راستا انجمن قلب آمریکا بر اهمیت پیروی از یک عمر تغذیه خوب به عنوان یک دفاع قوی در برابر مشکلات قلبی تاکید می کند.
در میان مواد غذایی منحصر به فردی که به خصوص برای قلب مطرح هستند، نباید از فواید جادویی کاکائو به واسطه ترکیبات مفید آن غافل شد. کاکائو منبع خوبی از کاتچین ها و سایر ترکیبات پلی فنلی مانند فلاوانول ها است که به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود بسیار شناخته شده هستند و می توانند از سلامت دستگاه قلب و عروق حمایت کنند.
اپی کاتچین، ترکیبی است که به حمایت از استخرهای غنی از اکسید نیتریک در بدن کمک می کند و به حفاظت از سلامت قلب و عروق خونی یاری می رساند.
دکتر جین مورگان، متخصص قلب، فهرستی از مواد غذایی سالم برای قلب را ارائه می دهد: «ماهی چرب، روغن زیتون، آجیل، انواع توت، لوبیا، سبزیجات با برگ سبز، غلات کامل»
اما قوی ترین نسخه برای سلامت قلب به قرار زیر خواهد بود:
یک رژیم غذایی متنوع و کامل از نظر مواد مغذی شامل میوه ها، سبزیجات، ماهی های چرب، آجیل، پروتئین بدون چربی و غلات کامل، طیف وسیع تری از مواد مغذی و ترکیبات محافظ در برابر بیماری های قلبی عروقی را فراهم می کند. بنابراین، مهم است که کاکائو را "به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب به جای یک اقدام محافظتی مستقل در برابر امراض قلبی" در نظر بگیریم.
با این حال، مصرف بیش از حد شکلات از هر نوع، از جمله شکلات تلخ، "می تواند منجر به مصرف بالای قند و چربی اشباع شود که آن هم به نوبه خود بر سلامت قلب تاثیر منفی خواهد داشت. بنابراین رعایت مقادیر سالم و عدم زیاده روی همواره ضروری است."
نکته ای مهم
مورگان گفت: "حتی کاهش 2.52 میلی متر جیوه در فشار خون سیستولیک و 1.58 میلی متر جیوه در فشار خون دیاستولیک نیز بسیار مثبت است."
وی همچنین نسبت به مقادیر مختلف کاکائو مصرفی و منابع نامشخص آنها ابراز نگرانی کرده است.
مورگان خاطرنشان کرد که میزان کاکائو مصرفی افراد بسیار متفاوت است: از 1.4 گرم در روز تا 50 گرم در روز. علاوه بر این، فرآورده های متعدد حاوی کاکائو از نوشیدنی ها گرفته تا شکلات ها و غیره، با مقادیر متفاوتی از مواد دیگر مانند شیر و شکر همراه می شوند که می توانند مشکلات زیادی را برای مصرف کننده به ویژه در صورت مصرف بیش از حد ایجاد کنند.
این موضوع همچنین باعث ایجاد ناهماهنگی در فرآیندهای تولید کاکائو می شود. توجه به این نکته مهم است که میزان در دسترس بودن اپی کاتچین در محصولات کاکائو می تواند تحت تاثیر شرایط پردازش و نگهداری قرار گیرد، زیرا به گرما حساس است و اگر طی فرآیند تولید با دقت مورد استفاده قرار نگیرد، می تواند دستخوش تخریب شود.
اگر درگیر نشانه های یک بیماری هستید پیش از مصرف هرگونه ماده غذایی جدید یا تغییرات در نوع خوراکی ها خود حتما با پزشک متخصص مشورت کنید.
گزارش بانک جهانی از شاخصهای اقتصادی دولت شهید رئیسی
🔹بانک جهانی در گزارش ۲۰۲۴ خود از رشد اقتصادی بالای ۵ درصد کشور، کاهش نرخ بیکاری به ۷.۶ درصد و کاهش ۶.۵ میلیون نفری فقر خبر داده است./خبرخاص
https://eitaa.com/Khoosfonline
ایران نهمین کشور جهان در مصرف مداوم نوشیدنی های الکلی است
فرشاد مومنی گفت: ایران از نظر سرانه مصرف الکل در میان مصرف کنندگان مداوم نوشیدنیهای الکلی، رتبه نهم دنیا را دارد!
دکتر فرشاد مومنی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، که در نشست رونمایی از کتاب «مرگهای از سر ناامیدی و آینده سرمایهداری» نوشته «آن کیس» و با عنوان « بررسی کج کارکردیهای نظام آموزش، سلامت و اشتغال کشور و آثار آن بر فقر، نابرابری و عقب ماندگی فناورانه» در موسسه مطالعات دین و اقتصاد سخن میگفت، خاطرنشان کرد: این کتاب در زمینه حیاتی ترین و سرنوشت سازترین مباحث برای جامعه بشری حاوی مباحث مهمی است.
به گزارش جماران، منظور از مرگهای از سر ناامیدی، مرگهایی است که در اثر شدت اعتیاد به مواد مخدر، الکل و خودکشی پدید میآید. هر سه این موارد همواره در طول تاریخ بشر وجود داشته اما از نقطه عطف پایان دهه ۱۹۸۰ ابعاد بیسابقهای پیدا کرده است.
X
تاثیر سطح دستمزد نیروی کار بر افزایش مرگ های از سر ناامیدی
وی با بیان اینکه در این کتاب حدود ۸ موضوع سرنوشت ساز برای اداره یک نظام ملی آورده شده و در این صورت بندی اندیشهای، تلاش کرده تا تبیین کند که چرا این سه مرگ از دهه ۱۹۸۰ به بعد افزایش کرده است، گفت: یکی از تبیینهای این کتاب، در خصوص کیفیت مشاغل است که میگوید کیفیت مشاغل و سطح دستمزدی که به نیروی کار پرداخته میشود یکی از عناصر با قدرت توضیح دهندگی بالا در این فاجعهای است که بشر با آن روبرو است.
رئیس موسسه مطالعات دین و اقتصاد در توضیح علل اهمیت این موضوع برای ایران، اظهار داشت: ما با مناسبات رانتی مواجه هستیم که اساس آن بر استثمار، ظلم و نابرابرسازی و بیاعتنایی به اکثریت جمعیت است. در چارچوب چنین مناسباتی، افرادی استثمار نیروی کار را افتخار میدانند و به مزدورها و شبه مزدورها، پولهایی پرداخت میکنند که به ذهن نظام سیاست گذاری ما اینگونه القا کند که اگر در نرخ بهره و قیمتها جهش ایجاد کنیم، هیچ اشکالی ندارد!
اگر قیمت حیاتیترین کالاها و خدمات مورد نیاز جامعه را جهش دهید، هیچ اشکالی ندارد! به گونهای صحبت میکنند که گویا این روندی که در طی بیش از ۳۰ سال گذشته طی شده روندی غیر معطوف به قهقرا بوده است.