🎇💥 آیات نورانی تر (۷۹):
انسان برده و انسان انفاق گر:
💥 آیه: [سوره النحل (16): آيه 75]:
«ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلاً عَبْداً مَمْلُوكاً لا يَقْدِرُ عَلى شَيْءٍ وَ مَنْ رَزَقْناهُ مِنَّا رِزْقاً حَسَناً فَهُوَ يُنْفِقُ مِنْهُ سِرًّا وَ جَهْراً هَلْ يَسْتَوُونَ الْحَمْدُ لِلَّهِ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لا يَعْلَمُونَ».
💥 ترجمه:
"خداوند مثالى زده: برده مملوكى را كه قادر بر هيچ چيز نيست، و انسان (با ايمانى) را كه رزق نيكو به او بخشيده است، و او پنهان و آشكار از آنچه خدا به او داده انفاق مىكند، آيا اين دو نفر يكسانند؟ شكر خدا را است، ولى اكثر آنها نمىدانند.
💥 تفسير:
در تعقيب آيات گذشته كه از ايمان و كفر و مؤمنان و مشركان سخن مىگفت در آيات مورد بحث با ذكر مثال زنده و روشن (برای مؤمن و کافر) حال اين دو گروه را مشخص مىكند:
* «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا عَبْداً مَمْلُوكاً لا يَقْدِرُ عَلى شَيْءٍ».
خداوند مشركان را به برده مملوكى كه توانايى هيچ چيز را ندارد، و مؤمنان را به انسان غنى و بىنيازى كه از امكانات خود همگان را بهرهمند مىسازد تشبيه مىكند، و مىگويد:
"خداوند برده مملوكى را به عنوان مثال ذكر مىكند كه قادر بر هيچ چيز نيست".
برده ای که نه قدرت تكوينى چندانى دارد، زيرا در چنگال مولايش هميشه اسير است، و از هر نظر محدود، و نه قدرت تشريعى، زيرا حق تصرف در اموال خود (اگر اموالى داشته باشد) و همچنين ساير قرار دادهاى مربوط به خويش را ندارد. آرى بندۀ بندگان خدا بودن، نتيجهاى جز اسارت و محدوديت از هر نظر نخواهد داشت.
* «وَ مَنْ رَزَقْناهُ مِنَّا رِزْقاً حَسَناً فَهُوَ يُنْفِقُ مِنْهُ سِرًّا وَ جَهْراً»:
در مقابل انسان برده انسان با ايمانى را مثال مىزند كه به او رزق حسن و انواع روزىها و مواهب پاكيزه بخشيده است، اين انسان آزاده با داشتن امكانات فراوان پنهان و آشكار از آنچه در اختيار دارد انفاق مىكند.
* «هَلْ يَسْتَوُونَ الْحَمْدُ لِلَّهِ بَلْ أَكْثَرُهُمْ لا يَعْلَمُونَ»:
آيا اين دو نفر يكسانند؟ مسلما نه، بنابراين همه حمد و ستايش مخصوص خداست، خداوندى كه بندهاش آزاده و پر قدرت و پر بخشش است، نه از برای آن بتها كه بندگانشان آن چنان ناتوان و محدود و بى قدرت و اسيرند! ولى اكثر آنها (مشركان) نمىدانند".
💥 (تفسير نمونه، ج11، ص: 327).
7.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تلاوت آیاتی چند از قرآن کریم
استاد طبلاوی
تلاوتی زیبا
🌴❄️🏴❄️🌴
6.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بازکنیدوگوش نمائید
ارادتمند: نقی رحمانی
مادری از عرش 5.mp3
12.45M
#مادری_از_عرش ۵
#استاد_شجاعی
#حاج_مهدی_رسولی
✦مقام حضرت زهرا سلاماللهعلیها،
مقام تدبیرِ عالَم است!
تدبیر و مدیریت عالَم، بسمتِ آیندهای معلوم که قرآن وعده داده است!
✦در چنین مقامی که ایشان قرار دارند؛
چه کسانی در نزدیک شدن، شبیه شدن و مَحْرم شدن، از دیگران پیشی خواهند گرفت؟
#من_و_خانواده_آسمانی