🔸تصاویری از یازدهمین نمایشگاه بین المللی هوایی ایران
این نمایشگاه تخصصی بینالمللی که مرتبط با صنایع هوایی و هوانوردی است از ۲۲ تا ۲۵ آذر ۱۴۰۱ با حضور حدود ۸۰ شرکت ایرانی و ۱۰ شرکت خارجی از چین ، روسیه و اتیوپی در جزیره کیش برگزار میشود.
در تصاویر بالا، پهپاد شاهد-۱۶۱، شاهد-۱۹۱، شاهد-۱۲۹ و مهاجر-۶ و همچنین کپسول زیستی ایرانی را هم میبینیم که در این نمایشگاه حضور دارند...
وستانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸کلیپی به تازگی در فضای مجازی منتشر شده و برای آن نوشتهاند که مربوط به درگیری چند روز پیش مرزبانان ارتش هند و چین است
وستانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تصاویری از انفجار در ساختمان مرکزی خرسون در اوکراین
وستانیوز
علی اف در کریدور زنگزور: همه کارها در سال 2024 تکمیل می شود
در حال حاضر به طور فعال در حال افتتاح کریدور زنگزور هستیم، در بخش کریدور زنگزور که از خاک آذربایجان می گذرد، 40 درصد کار در زمینه ریل گذاری خطوط راه آهن و 70 درصد کار ساخت بزرگراه انجام شده است. رئیس دولت در سخنرانی خود در ترکمنستان گفت: تمام کارها در سال 2024 تکمیل می شود و در نتیجه کریدور حمل و نقل جدید ایجاد می شود.
وستانیوز
منابع اوکراینی میگویند سامانههای پدافندی NASAMS توانستهاست هر ۱۳ فروند پهپاد ایرانی شاهد-۱۳۶ را که امروز توسط نیروهای روسیه علیه کیاف پرتاب شده بود، رهگیری و ساقط کند
وستانیوز
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
#آموزش_سیاسی
✅استراتژی ، انواع استراتژی و استراتژی نظامی جنگ های آینده
قدیمی ترین موضوع در علوم و فنون نظامی استراتژی است که امروزه کاربردهای وسیعتری یافته و با عناوینی چون استراتژی ملی ، استراتژی بزرگ در کنار استراتژی فرهنگی و استراتژی اقتصادی ، مطرح می شود . مفهوم عام استراتژی را می توان اینگونه تعریف کرد که استراتژی به معنای فن هماهنگ کردن توانایی های سیاسی ، اقتصادی ، فرهنگی ، اعتقادی ، روانی و نظامی یک ملت یا کشور و کاربرد آن در جهت تحقق بخشیدن به اهداف ملی است . "سن تزو "قدیمی ترین استراتژیست جهان بوده و کتاب پر محتوایی تحت عنوان " هنر جنگ " نگاشته است . بعداز "سن تزو " از افرادی چون اسکندر ، ماکیاول ، اورانمین ، نارسز ، لئوی ششم ( لئوی خردمند ) ، فردریک ، ناپلئون بناپارت ، کلازویتس ، جومینی ، مائو ،و... می توان نام برد که هم در خصوص مفاهیم استراتژی و هم در خصوص تاکتیک ها تحولاتی ایجاد کردند . در تقسیم بندی استراتژی های مختلف نظامی ، اتفاق نظری میان عالمان روابط بین الملل و جامعه شناسان نظامی وجود ندارد ، با این وجود می توان با کمی اغماض سه دسته بندی مهم زیر را انجام داد :
الف - استراتژی های مختلف در ارتباط با جبهه های نبرد ( مثلا قاره ای یا زمینی ،دریایی ، هوایی ) که در این بخش با نظریه پردازان مهمی چون هالفورد مکیندر ( نظریه قلب زمین ) ، آلفرد تایر ماهان ( نظریه تسلط بر دریا ) ژنرال ترنچارد و ژنرال میچل و ژنرال دوهه ( نظریه تسلط بر آسمان ) سرو کار داریم .
ب - استراتژی جنگ های پارتیزانی ( چریکی ) که در آن از تعرض ، تمرکز نیرو ، صرفه جویی قوا ، تحرک ، غافلگیری و ارتباط استفاده می شود . با اینکه جنگ های چریکی قدمت تاریخی بسیار کهنی دارد ولی اصطلاح جنگ های چریکی از زمان جنگ های ناپلئون در سال 1807 به فرهنگ نظامی وارد شد . استراتژی چریکی را "مائو تسه تونگ "نظم و قاعده علمی بخشید او بزرگترین نظریه پرداز جنگ های تمام دورانهای مختلف تاریخ بوده و کتاب او با عنوان " نبرد دامنه دار " همچنان مورد کاربرد است .
ج - استراتژی بازدارندگی هسته ای . بازدارندگی به عنوان یک استراتژی در پی آن است که متخاصمان را به نحوی تشویق و ترغیب کند تا در پیگیری منافع خویش ، از انجام برخی اقدامات پرهیز کنند و درصدد کسب امتیازاتی خارج از حدود مشخص و متعارف نباشند . این نوع از بازدارندگی از اواسط دهه 1950 دوران تکاملی خودرا آغاز و تقریبا در دهه پایانی 1980 به اوج خود رسید . و بعداز آن بین قدرت های هسته ای ، مسئله پیشگیری از بروز جنگ اتمی و کنترل تسلیحات به عنوان یک مساله دائمی قابل بحث و گفتگو بود، که تا کنون ادامه دارد .
در بحث استراتژی نظامی جنگ های آینده ، استراتژیست ها و فرماندهان نظامی ملزم به ارائه طرح های جدیدی متناسب با تغییر و تحولات نظامی روز ، هستند که در این طرح ها می بایست اصول زیر حتما رعایت گردد :
1 - آمادگی رویارویی با نبردهای نامتقارن و سلاح های غیر متعارف
2 - طرح استراتژی دو وجهی یعنی برنامه ریزی بر اساس دو وضعیت کوتاه مدت و طویل المدت
3 - توجه بیش از حد به آراء و افکار عمومی
4 - آمادگی نبرد در هر منطقه و صحنه درگیری اعم از محیط شهری ، روستایی یا کوهستانی
5 - نیروهای مسلح ( رزمنده ) باید بالاترین قدرت انعطاف پذیری و سازگاری را با شرایط و تحولات داشته باشند
6 - استفاده از فناوری های جدید ، جنگ ترکیبی ، افزایش قدرت نظامی و مسلح شدن به پیشرفته ترین سلاح های روز
7 - افزایش دانش تولید تسلیحات و طراحی و تولید ابزارهای پیچیده
@amniatemeli
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران از سفر قریب الوقوع مقامهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) به تهران خبر داد
وستانیوز
🔸یک داوطلب مشهور اوکراینی به نام الکساندر اوسکر که در حصر خانگی به سر میبرد خواستار کودتای نظامی شد.
به گفته وی کشور از درون ویران شده است و تمام تیپ های نظامی توسط چرخ گوشت باخموت بلعیده می شوند و داوطلبان به دستور کابینه زلنسکی دستگیر و مورد ضرب و شتم قرار می گیرند و تمام دولت فاسد شده است و سعی در مخفی نگه داشتن سرقت پول های فرستاده شده توسط غرب دارند
وستانیوز
🔸در پی تشدید درگیریها در کرانه باختری و افزایش قابل توجه عملیاتهای مقاومتی و ضد صهیونیستی فلسطینیان دراین منطقه، محافل و کارشناسان صهیونیستی با ابراز نگرانی درباره انفجار اوضاع کرانه باختری که پیامدهایی فاجعه بار برای اسرائیل خواهد داشت به ارتش این رژیم توصیه میکنند که از این منطقه عقبنشینی کند
وستانیوز
چاووش اوغلو گفت که ترکیه از باکو در بستن کریدور ارمنستان به آرتساخ حمایت می کند.
وزیر امور خارجه ترکیه گفت: آنکارا از آذربایجان در مبارزه با بهره برداری غیرقانونی از منابع معدنی قره باغ حمایت می کند.
چاووش اوغلو گفت که مانع تراشی گروهی که قصد نظارت در آنجا را دارد، حاکی از وجود تخلفات در معادن است.
وستانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اولین پرواز هواپیمای نظامی بدون سرنشین Bayraktar Kızılelma را انجام داد. این هواپیما قادر به پرواز با سرعت 630 کیلومتر در ساعت در ارتفاع 1 کیلومتر است، مدت زمان پرواز حدود 5 ساعت است.
وستانیوز
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔻چه کشورهایی به قطعنامه حذف ایران از کمیسیون مقام زن رأی مخالف دادند؟
🔹کشورهای بولیوی، چین، قزاقستان، نیکاراگوئه، نیجریه، عمان، روسیه و زیمبابوه به قطعنامه پیشنهادی برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل رأی مخالف دادند.
وستانیوز
@amniatemeli
🔶 چین با محکومکردن تحریم صنعت تراشه، آمریکا را به «جبران اشتباهات» دعوت کرد
چین میگوید در سازمان تجارت جهانی از آمریکا شکایت کرده است تا جلوی تحریمهای صنعت تراشه را بگیرد. وزارت بازرگانی این کشور، آمریکا را تهدیدی برای اقتصاد بینالمللی قلمداد میکند.
وزارت بازرگانی چین میگوید در سازمان تجارت جهانی (WTO) شکوائیهای علیه دولت ایالات متحده ثبت کرده است تا با تحریمهایی که آمریکا علیه صنعت تراشه وضع کرده مقابله کند. چین میگوید شکایت از آمریکا در WTO «پاسخی به پروتکشنیزم تجاری» است.
براساس گزارش والاستریت ژورنال، دولت پکن برای حمایت از حقوق و منافع خود قصد دارد از مکانیزم حل اختلاف سازمان تجارت جهانی برای بهچالشکشیدن تحریمهای آمریکا استفاده کند. وزارت بازرگانی چین میگوید در تلاش است ازطریق شکایت رسمی، جلوی محدودیتهایی را که ایالات متحده بر محصولاتی مثل تراشه اعمال کرده است بگیرد.
قوانینی که ایالات متحده در ماههای اخیر تصویب کرده است اعلام میکنند تراشهسازان آمریکایی بهمنظور صادرات انواع خاصی از تراشههای حوزهی هوش مصنوعی و ابرکامپیوتر به چین، باید مجوز مستقیم از وزارت بازرگانی آمریکا دریافت کنند.
مقامات رسمی دولت جو بایدن میگویند هدف از تحریمهای جدید، جلوگیری از دستیابی چین به سیستمهای نظامی مخرب و اسلحههای جدید و بهروز است.
وستانیوز
🔶 منابعی آگاه میگویند ژاپن و هلند در حمایت از تحریمهای آمریکا، قصد دارند فروش تجهیزات پیشرفتهی تراشهسازی را به شرکتهای چینی ممنوع کنند.
بلومبرگ در گزارشی بهنقل از منابع آگاه مینویسد ژاپن و هلند بر سر محدودکردن صادرات تجهیزات پیشرفتهی تراشهسازی به چین، با ایالات متحده بهتوافق رسیدهاند. کارشناسان میگویند تحریمهای ژاپن و هلند علیه دولت پکن، مانع بزرگی برای برنامههای جاهطلبانهی چین محسوب میشود.
احتمالاً ژاپن و هلند در هفتههای آینده محدودیت اِعمالشده بر صنعت تراشهی چین را بهصورت عمومی اعلام خواهند کرد. بهادعای منابع آگاه، این دو کشور حداقل از چند مورد از محدودیتهایی استفاده میکنند که ایالات متحده دو ماه پیش بر صنعت تراشهی چین اعمال کرد.
وستانیوز
🔶 به گزارش فوربز، نشانهها حاکی از آن است که ایران احتمالا در ازای تامین صدها پهپاد برای روسیه در جنگ اوکراین، جنگندههای سوخوـ۳۵ دریافت میکند
محموله تحویلی دو اسکادران ۱۲ فروندی سوخو۳۵ های مرجوعی مصر است
برخی گمانهزنیها حاکی از آن است که ایران قصد دارد محموله دوم را با پشتیبانی کمپانی سوخو روسیه خودش در ایران تولید کند.
بر این قرار، تعداد سوخو۳۵ های نیروی هوایی ایران به ۶۰ فروند خواهد رسید
چنین توافقی مشابه توافق روسیه با هند میباشد، که به دهلینو اجازه داد ۱۴۰ جنگنده سوخو سوـ۳۰ تولید کند
اما ۶۰ فروند در برابر دارایی رقبای منطقه ای کافی نیست
در مقایسه ...
نیروی هوایی عربستان سعودی بیش از ۸۰ جنگنده افـ۱۵اسای پیشرفته در اختیار دارد، که نمونه پیشرفتهای از استرایک ایگل است و ظرفیت حمل ۱۲ موشک هوابههوای دوربرد ایمـ۱۲۰ را دارد
امارات متحده عربی نیز ناوگانی از جنگندههای پیشرفته اف-۱۶ئی/اف بلاک۶۰ در اختیار دارد و ۸۰ فروند رافال هم خواهد خرید
اما رسیدن همان دو اسکادران ۱۲ فروندی سوخو۳۵ های محموله اول به ایران، عملیات اسرائیل علیه تاسیسات اتمی ایران را دشوار خواهد کرد
وستانیوز
🔸گزینه لولا دا سیلوا رئیس جمهور منتخب برزیل برای وزارت خارجه : روابط با ونزوئلا را احیا خواهیم کرد
وی افزود ژانویه یک هیئت سیاسی به کاراکاس خواهیم فرستاد
وستانیوز
🔸نماینده ویژه دبیرکل ناتو در قفقاز و آسیای مرکزی خاویر کولومینا: من بسیار نگران وقایع اطراف دالان لاچین هستم. این کلید تضمین آزادی حرکت و حل مشکلات بشردوستانه است. ناتو از ارمنستان و آذربایجان میخواهد که با خویشتن داری عمل کنند، از تشدید بیشتر تنش اجتناب کنند و به طور کامل در مذاکرات شرکت کنند
وستانیوز
🔸چین: آمریکا به حسننیت ایران پاسخ مثبت دهد
«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین: ایران اخیراً حسننیت و انعطاف درباره برخی مسائل باقیمانده نشان داده است.
آمریکا باید به آن واکنش مثبت نشان دهد و راههایی برای همکاری با ایران بهمنظور به نتیجه رسیدن زودهنگام مذاکرات بیابد.
ما از تکرار تعهد اتحادیه اروپا به احیای برجام استقبال میکنیم و خواستار جدا کردن موضوع هستهای از سایر موضوعات مرتبط با ایران هستیم.
چین از اتحادیه اروپا در ایفای نقش میانجی فعالتر برای ازسرگیری مذاکرات و دستیابی به توافق در زودترین زمان حمایت میکند.
وستانیوز
🔸تفاهمات صورت گرفته میان ایران و روسیه در حوزه فضایی به امضای دو طرف رسید
رئیس سازمان فضایی ایران پس از امضای تفاهمنامه: چارچوب همکاریهای ایران و روسیه در آینده، امروز میان دو کشور نهایی شد و طرفین در حوزههای مختلف به تفاهمات خوبی دست یافتند.
وستانیوز
🔸 نیروهای مسلح باکو مواضع ارامنه را گلوله باران کردند
وزارت دفاع ارمنستان گزارش می دهد که در 15 دسامبر، حوالی ساعت 01:10، یگان های نیروهای مسلح باکو از سلاح های سبک با کالیبرهای مختلف به سمت مواضع ارامنه واقع در مسیر نورابک و سراشن شلیک کردند.
تاکنون از طرف ارمنی تلفاتی ثبت نشده است
وستانیوز
نقشه حوزه عملیات ناوگانهای نیروی دریایی ایالات متحده امریکا
نیروی دریایی امریکا ذیل سیاستهای توسعه طلبانه، علاوه بر ٣ ناوگان که در مرزهای خود امریکا مستقر هستند، ٣ ناوگان در اقیانوس اطلس، آرام و هند در خارج از آبهای خود دارد.
ناوگان پنجم که نقش اصلیاش مقابله با ایران و متحدانش است در بحرین مستقر است و دو ناوگان دیگر که بیشتر علیه چین، روسیه و کرهشمالی فعالیت میکنند در ایتالیا و ژاپن مستقر هستند.
ناوگان یکم در دهه ٧٠ میلادی منحل شد و مأموریتهایش به ناوگان سوم محول شد
وستانیوز