فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞نشست تأثیر و تأثر عملیات طوفان الاقصی بر قفقاز و آناتولی با سخنرانی دکتر احمد کاظمی و با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان در دانشگاه تبریز.
🔹🔸قسمت چهارم - اثر طوفان الاقصی بر ترکیه
این نشست در ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۲، با همت «اندیشکده مطالعات راهبردی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه» دانشگاه تبریز برگزار گردید.
🔹کانال اطلاع رسانی مسائل قفقاز و آناتولی
#قفقاز_آناتولی
ایتا:
@Qafqaz 👈🇮🇷
https://eitaa.com/joinchat/2050556181Cea56109735
تلگرام:
@Qafqaz_fa👈🇮🇷
https://t.me/+lBen2JhPG8BlMDg0
۴۴۷
🔴دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا:
هرکریدوری که در قفقاز با توسل به زور و بامشارکت ایران ایجاد شود با پاسخ قاطع واشنگتن مواجه خواهد شد/کـریدور زنگزور قطعا از خاک ارمنستان عبور میکند.
وستانیوز
🔴توافق با ترکمنستان برای توسعه کریدور شمال-جنوب
وزیر راه و شهرسازی:
ایران و ترکمنستان بازیگران مهم کریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب هستند. دو کشور توافق کردهاند در توسعه کریدورها با هم همکاری کنند.
شرکتهای ایرانی آماده اجرای پروژههای عمرانی در ترکمنستان هستند.
ترکمنستان به بندر چابهار ایران از طریق ریل راه دارد و دسترسی این کشور را به دریاهای آزاد فراهم میکند.
وستانیوز
وزیر حمل و نقل ترکیه: ما ارتباط نزدیک با آذربایجان در مورد کریدور زنگزور داریم.
وستانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به گزارش تلویزیون دولتی باکو، ذاکر حسن اف وزیر دفاع جمهوری باکو تصمیم گرفت آمادگی ارتش برای جنگ را ارزیابی کند.
وستانیوز
🔴رسانه نزدیک به دولت باکو نوشت:
باکو از توافق با ایران برای ساخت پل بر روی ارس و امتداد بزرگراه فضولی – آق بند به خاک ایران برای رسیدن به نخجوان، به عنوان اهرم فشار بر ارمنستان استفاده می کند و سخنان حکمت حاجی یف، دستیار الهام علی اف در این باره نیز موجب شده است که پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان طرح هایی را برای احیای طرح «دالان زنگزور» ارایه دهد تا به اصطلاح این دالان از ایران عبور نکند و ارمنستان از منافع آن منتفع شود!
همچنین سایت تلگراف نوشت: پاشینیان با دادن این دالان به جمهوری آذربایجان موافق است و فقط نمی خواهد که طبق بند ۹ توافق ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰، کنترل آن به دست روسیه باشد.
وستانیوز
برگزاری کرسی نقد کتاب «جریان شناسی سلفی گری در قفقاز»
برگزاری کرسی نقد کتاب «جریان شناسی سلفی گری در قفقاز»
کرسی نقد کتاب «جریانشناسی سلفیگری در قفقاز» نوشته دکتر شعیب بهمن توسط پژوهشگاه امام صادق ع و با همکاری دانشکده فرهنگ و ارتباطات دانشگاه علومانسانی شهید محلاتی برگزار شد.
دکتر احمد کاظمی بهعنوان «ناقد کتاب» در این نشست تسلط نویسنده بر موضوع کتاب؛ متن سلیس، علمی و منسجم آن؛ نو بودن موضوع؛ استفاده مؤلف از منابع مختلف انگلیسی، روسی، عربی، فارسی و ترکی علیرغم قلّت منابع در این موضوع، نتیجهگیری موجز و کاربردی را از نقاط قوت کتاب حاضر خواند.
دکتر کاظمی با تأکید بر اینکه بعد از فروپاشی شوروی، «اسلام سنتی در قفقاز شمالی» که در طول تاریخ تصوف و طریقتهای قادری، نقشبندی و شاذلی بودند، مورد هجمه جریان سلفی گری افراطی و تکفیری قرار گرفت، افزود: سه دوره در ورود و یا تقویت خشونتآمیز سلفی گری تکفیری در قفقاز شمالی مؤثر بوده است.
وی افزود: این سه دوره شامل جنگهای اول و دوم چچن (۱۹۹۴-۹۶ و ۱۹۹۹-۲۰۰۰)، بحران جنگ داخلی سوریه از جمله تشکیل امارات اسلامی قفقاز و اعزام «گروه مهاجرین و انصار» از قفقاز شمالی به سوریه و نهایتاً دوره بعد از پروژه جنگ دوم قراباغ (۲۰۲۰) میشوند.
این پژوهشگر اوراسیا، هدف از صدور سلفی گری به قفقاز شمالی و تلاشها برای پمپاژ آن از قفقاز شمالی به قفقاز جنوبی ( جمهوری آذربایجان) را تشیع زدایی در منطقه و ایجاد کریدور بهاصطلاح مدنظر سلفیت تکفیری از قفقاز به آسیای مرکزی و افغانستان و پاکستان در راستای اهداف ناتو خواند.
متن کامل در لینک
https://ahmadkazemi.com/?p=4973
🔴چرا روسیه(درخواست) اپوزیسیون ارمنستان را قبول نکرده و از پاشینیان حمایت کرد؟
پاسخ زاتولین
کنستانتین زاتولین، معاون اول دومای دولتی روسیه در امور کشورهای مستقل مشترک المنافع که ورود او به ارمنستان توسط مقامات پاشینیان ممنوع شده است، اظهار داشته که پیشتر مسکو در حمایت از اپوزیسیون ارمنستان امتناع ورزیده و انتخاب آنها حمایت از نخست وزیر، نیکول پاشینیان بوده است.
زاتولین:
پس از آنکه پاشینیان تصمیم به برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام در سال ۲۰۲۱ گرفت، اپوزیسیون وی به فدراسیون روسیه روی آوردند و از آنها خواستند تا به نحوی آشکار از آنها حمایت کند.
با این حال، طرف روسی با این استدلال که اگر اپوزیسیون ارمنستان به قدرت برسد، می تواند اعلامیه سه جانبه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ را که به عملیات نظامی در قره باغ کوهستانی پایان داد، ملغی کند.
به نظر مسکو، کنار گذاشتن این سند می توانست جنگ جدیدی را برانگیزد و خود روسیه تمایل نداشت وارد آن(جنگ جدید) شود.
ما گفتیم، به هیچ وجه و اگر اتفاقی برای پاشینیان بیفتد، او یکی از سه طرفی بود که توافقنامه توقف عملیات نظامی در قره باغ کوهستانی در ۹ نوامبر ۲۰۲۰ را امضا کرده بود.
اگر او نباشد، عملیات نظامی دوباره شروع میشود، ما به داخل جنگ کشیده میشویم، یا ما را به داخل جنگ خواهند کشاند و ما نمیخواهیم وارد شویم، ما امور خودمان را داریم، پس به او(پاشینیان )دست نزنید.
این مطالب را زاتولین که یکی از منتقدان سر سخت رژیم پاشینیان است اظهار داشته.
وستانیوز
📌آلن گاگلویف رئیس جمهور اوستیای جنوبی: ما به نظر نخست وزیر ارمنستان که به مردم خود خیانت کرد علاقه ای نداریم.
ما به مردم ارمنی احترام می گذاریم که با آنها روابط دوستانه چند صد ساله داریم. اما نظر نخست وزیر ارمنستان که در شرایط سختی جمهوری آرتساخ را ترک کرد، برای ما جالب نیست.
او به مردم خود که عمدتاً ارمنی بودند که از ارمنستان انتظار کمک داشتند خیانت کرد.پاشینیان جرات به رسمیت شناختن استقلال آرتساخ را پیدا نکرد. ما به نظرات چنین سیاستمدارانی علاقه ای نداریم.»
🚨 همکاری نظامی باکو-آنکارا-تفلیس علیه کدام کشور است؟
کارشناسان بر این باورند که بستر امنیتی جدیدی در منطقه در حال شکل گیری است. در مورد اینکه این همکاری جدید با حضور باکو، آنکارا و تفلیس علیه کدام کشور خواهد بود، نظرات مختلفی وجود دارد.
به گزارش خبرنگار رادیو ارمنی(پارس تودی)برخی کارشناسان معتقداند که این همکاری برای منزوی کردن ارمنستان است، بخشی دیگر از کارشناسان هم بر این باورند که این اقدام علیه مسکو است.
نشست سه جانبه ژنرال ذاکر حسن اف وزیر دفاع جمهوری آذربایجان، یاشار گولر وزیر دفاع ملی جمهوری ترکیه و جوانشر بورچولادزه وزیر دفاع گرجستان دیروز در باکو برگزار شد.
مانول قوماشیان کارشناس امور بین الملل معتقد است نشست سه جانبه وزیران دفاع آذربایجان، ترکیه و گرجستان ذاکر حسنوف، یاشار گولر و جوانشر بورچولادزه در باکو علیه ارمنستان نیست، بلکه برای دفاع در برابر روسیه است. وی یادآور می شود که قرارداد سه جانبه بین سه کشور مذکور بیش از 8 سال است که وجود دارد و این کشورها به طور منظم رزمایش نظامی برگزار می کنند.
وی افزود:به طور کلی، روسیه درک می کند که در این منطقه در حال شکست است. او در سال 2012 ازپایکاه قبله آذربایجان اخراج شد، در سال 2008 از پایگاه خود در گرجستان خارج شد . اکنون فرآیندهایی در ارمنستان در جریان است که می توان پیش بینی کرد که روسیه را از این منطقه خارج می کند.
در این میان آرا پوقوسیان، کارشناس علوم سیاسی معتقد است که تلاش می شود فضای امنیتی جدیدی در منطقه ایجاد شود و نباید از تهدیدات نظامی و اقتصادی ارمنستان در این زمینه غافل شد. او این را تصادفی نمی داند که باکو اخیراً شروع به صحبت در مورد منطقه گرایی و حل مسائل دگرگونی فضایی در منطقه کرده است.
پوقاسیان معتقد است: فرمت این نشست مستقیماً با فضای امنیتی ارمنستان در ارتباط است، یعنی ما در مورد ایجاد یک فضای امنیتی جدید صحبت می کنیم، جایی که باکو و ترکیه در تلاش برای تشکیل یک پلاتفرم منطقه ای هستند که دوباره تلاشی برای منزوی کردن ارمنستان است. اگر همکاری نظامی از این حیث، به سطح استراتژیک و نه منطقهای و چه در هر قالب امنیتی ارتقا پیدا کند، به وضعیتی دست مییابیم که ارتباط ارمنستان با شریانهای کل منطقه قطع میشود که این نیز خطری برای ارمنستان خواهد بود. به این معنا که زیرساختهای ارمنستان قادر به سرویسدهی به حملونقل خارجی از جمله از طریق گرجستان نخواهد بود و همکاری پیرامون این فعالیت بهویژه پس از سر و صدایی که برخی تجهیزات نظامی ارسال شده از فرانسه از طریق گرجستان به ارمنستان منتقل شد، مشهود است.
این کارشناس سیاسی یادآور می شود: در بهمن ماه سال جاری، ترکیه، آذربایجان و گرجستان رزمایش مشترکی را در قارص برگزار کردند که حکایت از تشکیل یک سیستم امنیتی جدید دارد.
وستانیوز
هدایت شده از ابوقاسم
📌کریدور هند_اروپا هیاهوی رسانه ای آمریکا
ابعاد مختلف ابتکار جدید آمریکایی ها برای اتصال هند_امارات_عربستان_اسراییل_اروپا
ایرادات اساسی دارد
کریدور هند_اروپا بر اساس این ایراد هایی که دارد نمی تواند عمق استراتژیک کریدور شمال جنوب و طرح یک کمربند و یک جاده چین را تهدید کند
🔺این کریدور بدون حضور کشورهای بزرگی نظیر چین ،روسیه ،پاکستان و ایران و ترکیه تئوری سازی شده است که مشروعیت بین المللی و منطقه ای نخواهد داشت
البته چینی ها به عنوان سرمایه گذار فعال در کشورهای حوزه خلیج فارس و اسراییل نقش همراه را دارند
🔺کریدور شمال جنوب و ابریشم متشکل از اتصال میان دهها کشور در آسیای جنوبی ،آسیای مرکزی،غرب آسیا قفقاز و شرق آسیاو ... خواهد بود،
به عبارت دیگر مساله ای که در کریدور ابریشم و شمال جنوب متصور است اتصال ریلی و ترانزیتی هشتاد کشور دنیا است که به اتصال به اروپا ختم می شود.
درحالیکه ابتکار کریدور هند_اروپا فاقد شبکه ترانزیتی به گستردگی ابریشم است و ارتباطی با پهنای اروسیا ندارد
🔺کریدور هند_اروپا از حیث مزیت هایی که شمال جنوب و ابریشم دارد نیز قابل مقایسه با آن نیست ،
کریدور ادعایی هند_ اروپا هیچ تفاوتی با کریدور حال حاضر کانال سوئز نخواهد داشت، این به معنای این است که هیچکدام از ویژگی های مسیر ابریشم و شمال جنوب،یعنی کوتاه بودن مسیر، عدم استفاده از مسیر دریایی ،کاهش هزینه ها و کم شدن زمان رسیدن بار به مقصد را ندارد ،بنابر این هیچ تفاوتی با کانال سوئز نخواهد داشت،تنها مساله این کریدور ،کاهش هزینه سوخت است که مزیت خاصی ندارد چراکه این ویژگی در کریدور های بلوک شرق نیز در کل مسیر ترانزیت رعایت شده است و از مسیر ریلی استفاده می شود.
🔺کریدور هند_اروپا شبکه واحد ریلی ندارد،از بندر بمبئی باید بارگیری انجام شود،وارد بندر امارات شود از آنجا با قطار به حیفا برسد و در این بندر تخلیه و مجددا بارگیری شود و مجددا در یونان وارد ناوگان ریلی شود،درحالیکه کریدور شمال جنوب این پروسه پیچیده ترانزیتی را ندارد.
🔺تنش های به وجود آمده میان ترکیه و یونان در مدیترانه،تنش های سنگین ایران و رژیم صهیونیستی بر سر فلسطین و تهدیدات موشکی یمن برای بنادر اسرائیل از چالش های متصور این کریدور است
🔺آمریکایی ها سابقا از طرح های موازی برای مهار جاده ابریشم رونمایی کرده بودند،پروژه تاپی برای انتقال گاز ترکمنستان به آسیای جنوبی از طریق افغانستان یا طرح انتقال برق تاجیکستان و قرقیزستان به پاکستان که هر دو متوقف شدند ،هرچند هیچ یک از این پروژه ها تهدیدی برای عمق استراتژیک طرح یک کمربند و یک جاده چین نبودند اما در نهایت نیز تا به الان به نتیجه نرسیدند.
🔺آمریکا در نشست سال گذشته G7 از سرمایه گذاری ۴۰ هزار ميلياردي برای توسعه زیرساخت های کشورهای ضعیف و در حال توسعه خبر داده بود اما در نهایت به سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیاردی آن هم توسط بخش خصوصی رسید ،این مبلغ یک و نیم درصد عدد ۴۰ هزار میلیارد اعلامی است که رسانه ها این تناقض گویی های آمریکا و اروپا را نشانه ای برای بازی روانی این کشورها با چین و روسیه ارزیابی می کنند تا اقدام راهبردی برای مهار آن ها
🔺یکی از متغیرهای اساسی در مقوله ترانزیت ،قدرت سرمایه گذاری در کشورهای درگیر در مسیر کریدور هاست ،چینی ها بزرگ ترین سرمایه گذاری تاریخ بشری را در بیش از ۸۰ کشور کلید زده اند و در حال تکمیل زیرساخت های ریلی ،فنی،صنعتی سازی شهر ها و بنادر و راه اندازی کریدور انرژی و... هستند
چینی ها در سرمایه گذاری در زیرساخت های عربستان،امارات، حتی بنادر اسرائیل که شبکه اصلی کریدور هند_اروپا را تشکیل می دهند از آمریکا پیشی گرفته اند و دست برتر را دارند
ابوقاسم
📌پارلمان جمهوری باکو: رئیس مجلس ارمنستان بار دیگر واقعیت های منطقه را تحریف کرد و نظراتی دور از واقعیت را بیان کرد.
سیمونیان تلاش می کند تا "تمایل" را برای پاک کردن واقعیت اشغال 30 ساله سرزمین های اذربایجان توسط ارمنستان از حافظه ها پنهان کند و این لکه سیاه تاریخ ارمنستان را از دستور کار جامعه بین المللی، تحت پوشش "نگاه به اینده" حذف کند.
تلاش ابتدایی سیمونیان برای دادن لحن قانونی به این واقعیت که هفت روستای منطقه گازاخ و روستای کرکی هنوز تحت اشغال ارمنستان باقی مانده اند و بالعکس، متهم کردن اذربایجان به اشغال چیزی بیش از تجلی تفکر بیمار نیست. پارلمان از طرف ارمنی می خواهد تا از اظهارات تحریک آمیز خودداری کند و سهم خود را در صلح داشته باشد.
راهی که ارمنستان از سال 2021 در پیش گرفته، ارمنستان را به نابودی خواهد برد. تفکر "سازش و تسلیم"، چیزی جز فاجعه به همراه ندارد
هدایت شده از ابوقاسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌هواپیمای حامل ولادیمیر پوتین با اسکورت سوخو۳۵ های روسی که از آسمان ایران عبور کردند با هماهنگی کامل با ابران صورت گرفت.
اضافه بر آن همان طور که در تصویر مشخص است،یک جنگنده ایرانی(احتمالا اف۱۴) با کمی فاصله در حال بدرقه هواپیماهای روسی تا مرز هست.
این نکته برای اهل فن نظامی بسیار معنادار است.
ابوقاسم
📌رئیس جمهور باکو:
حق اعمال حاکمیت از سوی ایروان بر خاک ارمنستان را برسمیت نمیشناسیم/کریدور زنگزور باید احداث شود
وستانیوز
هدایت شده از ابوقاسم
📌جبهه باب المندب
همان طور که انتظار داشتیم و بیان کردیم شعاع تحولات منطقه ای در یک سطح تعیین کننده به دریای سرخ رسید
شرایط در باب المندب به نقطه بازدارندگی محسوس برای مقاومت منتهی شد.
فشار امنیتی ،اقتصادی و از همه مهم تر در اختیار داشتن ابتکار عمل در باب المندب و دریای سرخ و غلبه روانی بر مسیر کشتیرانی در دریای سرخ و سوئز نشان میدهد این تحولات بیش از جبهه جنوبی حزبالله لبنان اثرگذار است و باید آن را ادامه داد
شرکت های متعدد کشتیرانی از جمله شرکت Mearsk شرکت CMA شرکت CMS و شرکت آلمانی Hapag-Lloyd از قصد خود برای تغییر مسیر تجاری از دریای سرخ به سایر راه ها خبر دادند. این یعنی شوک به شریان اقتصادی اسرائیل.
دقیقا همان چیزی که انتظار داشتیم و میتواند منشاء اثر و تحول برای جبهه مقاومت در عرصه کلی تحولات منطقه ای باشد.
منطقه شاهد تقابل نظامی گسترده میان محور مقاومت و آمریکا و رژیم صهیونیستی است. طرفین در حال انتشار مولفه های بازدارنده خود در منطقه هستند.
جبهه های درگیری همان نقاط پیش بینی شده برای تنش های احتمالی میان ایران و آمریکا است(فلسطین،عراق،لبنان، یمن و دریای سرخ و تاحدودی سوریه) و این اتفاق به بهانه فلسطین در حال وقوع هست و نتایج آن بازتاب جهانی در تحولات منطقه ای و بین المللی دارد.
مقاومت باید با شرایط جنگ بلند مدت کنار بیاید.
آمریکایی ها از اهرم فشار یمنی ها خفگی را احساس کردند و نسبت به شرایط جدید در دریای سرخ که عملا وضعیت تجاری و اقتصادی اسرائیل را با خطر مستقیم روبه رو کرده نگران شدند.
برای همین بخشی از توان دریایی خود را به دریای سرخ اعزام کردند تا امنیت دریایی را برای شرکت های کشتیرانی تضمین کنند.
ابوقاسم