ترکیه سامانه های توپخانه ای و تاسیسات خمپاره ای را در مرز با ارمنستان مستقر کرده است
کاراپت پوگوسیان، مدافع حقوق بشر ارمنی اهل گیومری، این ادعا را مطرح کرده است.
پوگوسیان گفت: تجهیزات نظامی که ترکیه در مرز مستقر کرده است، توپخانه چرخدار 155 میلی متری و خمپاره 120 میلی متری است.
«می توان آنها را از مرز دید. چنین اتفاقی در 100 سال گذشته رخ نداده است. مرزبانان همیشه آنجا هستند و اکنون سیستم های توپخانه ای را مستقر کرده اند.نیروهای مرزی توپخانه ندارند زیرا وظیفه آنها دستگیری متجاوزان است و توپخانه یک سلاح تهاجمی است. ترکیه سلاح های تهاجمی را در جهت کشورهای مرزی که در آن بی ثباتی وجود دارد مستقر می کند. به نظر من همه اینها ناشی از سیاست ضد روسی مقامات ارمنستان است. به احتمال زیاد این دولت سعی خواهد کرد روس ها را تحریک کند و پس از آن ترکیه در ارمنستان مداخله خواهد کرد.»
ک.پوگوسیان معتقد است که پس از خروج مرزبانان روسی از فرودگاه زوارتنوتس، آنها نیز از مرز ترکیه و ارمنستان خارج خواهند شد.
ارمنستان با حفاظت از مرزها مشکل دارد، حتی در زوارتنوتس امکان سازماندهی خدمات مرزی وجود ندارد. از آنجایی که هیچ وقت در ارمنستان متخصص وجود نداشته است، اولین متخصصان تنها در سال جاری در انستیتوی نظامی به نام وازگن سرکیسیان پذیرفته شدند و تعداد آنها تنها 7 نفر است. ما منابع کافی برای حفاظت از مرز ارمنستان و ترکیه نداریم. در پس زمینه همه اینها، ترکیه توپخانه خود را به مرز نزدیکتر می کند و موشک پرتاب شده از آنجا در یک خط مستقیم به ایروان خواهد رسید.
سخنرانی دکتر کاظمی در نشست “ابردزدی از منظر حقوق بین الملل” +صوت
بررسی حقوقی ابردزدی از منظر حقوق نیازمند اثبات علمی و فنی این موضوع است.
دکتر کاظمی استاد حقوق بین الملل دانشگاه با طرح این موضوع در نشست “ابردزدی از منظر حقوق بین الملل”، افزود مساله ابردزدی به لحاظ علمی و فنی دارای موافقان و مخالفان جدی است .
وی افزود : با فرض اینکه ابردزدی واقعیت دارد، یا اینکه در آینده محتمل خواهد بود، بلحاظ حقوقی این موضوع از منظر منابع عرفی ، معاهده ای حقوق بین الملل و رویه قضایی بین المللی قابل ارزیابی است .
دکتر کاظمی تاکید کرد ، ابردزدی دررصورت واقعیت داشتن، با قواعد عرفی حقوق بین الملل از جمله اصل ممنوعیت استفاده زیانبار از محیط زیست ، اصل استفاده معقول و منصفانه از محیط زیست ، اصل ارزیابی خطرات زیست محیط و اصل همکاریهای بین المللی مغایرت دارد.
دکتر کاظمی افزود: بدلیل عدم اجماع و اثبات فنی، منابع معاهده ای و رویه قضایی مستقیم در این خصوص وجود ندارد ولی رویکرد به این موضوع از متن برخی از کنوانسیون ها که با مسائل مشترک زیست محیطی سروکار دارند، قابل احصا است .
این استاد حقوق بین الملل دانشگاه در تشریح دلیل حساسیت افکار عمومی کشور به موضوع احتمال ابردزدی توسط ترکیه گفت: این موضوع به عمکرد منفی و غیرحقوقی آنکارا در سدسازی های بی رویه در رودخانه های مشترک مانند ارس ، دجله و فرات مربوط می شود ، بطوریکه افکار عمومی این رویکرد را نوعی تروریسم آبی می دانند که ممکن است دامنه آن به سایر حوزه ها محیط زیستی گسترش یابد .
https://ahmadkazemi.com/?p=7671
ایران سرزمین تاریخی تالشهاست
دکتر کاظمی در همایش “تالش در آینه فرهنگ و تاریخ ایران”: تالشان در سپهر تاریخی ایران، یکی از پرافتخارترین اقوام در صیانت از هویت دینی و مرزهای جغرافیایی ایران هستند و امروز در معرض ژنوساید سیستماتیک در جمهوری آذربایجان قرار دارند.
https://ahmadkazemi.com/?p=7664
دکتر کاظمی در همایش «تالش در آینه فرهنگ و تاریخ ایران»: پان تورانیسم انگلیسی با اغراض ژئوپلیتیکی به دنبال استحاله هویتی تالشان و سایر اقوام ایرانی در منطقه است.
«صحبت از اقوام ایرانی همواره لذتبخش است چرا که در سپهر تاریخی ایران، همه اقوام از جمله تالشان سابقهای کهن و پرافتخار داشته و دارند» .
دکتر احمد کاظمی در همایش «تالش در آینه فرهنگ و تاریخ ایران» با ذکر این مطلب افزود: البته صحبت از اقلیتها و اقوام در ایران بهنوعی «سهل و ممتنع» است؛ سهل به دلیل اینکه آنها موضوعی عینی هستند؛ ممتنع ازآنجهت که به قول مردمشناسانی نظیر ویل کیملیکا و آنتونی اسمیت، اساساً در کشورهای باستانی مانند ایران به دلیل شرایط تاریخی، ملتی واحد ایجاد شده است که قابلتفکیک نیستند، در واقع، اقوام و اقلیتها، اجزاء بههمپیوسته ملت واحد ایران هستند.
این پژوهشگر ارشد اوراسیا با تأکید بر اینکه تالشان در تمامی ادوار تاریخی در صیانت از مرزهای هویتی و جغرافیایی ایران، دوشادوش سایر ایرانیان نقشآفرینی داشتهاند؛ افزود زمانی که قشون متجاوز تزارهای روس به میانه رسیده بودند، هنوز بخشهایی از تالش شمالی به دلیل مقاومت مثالزدنی تالشان، در یَد حاکمیت ایران بود.
وی با اشاره به تاریخ پرفرازوفرود تالشان و اجرای ژنوساید فرهنگی علیه آنها در دوره تزارهای روس، شوروی و پسا شوروی؛ افزود: همّت تاریخی تالشان در صیانت از فرهنگ، سنن و هویت دینی خود مثالزدنی است.
لینک متن کامل ؛
https://ahmadkazemi.com/?p=7681
نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان:
راه تضمین امنیت ارمنستان این است که مرزهای خود را بپذیریم و بیشتر از آن نخواهیم.
هیچ سرزمینی خارج از مرزهای ما متعلق به ما نیست. ما باید سیاست
خود را بر این اساس تنظیم کنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جاده ارمنستان - ایران بازسازی شد
کانال تلگرامی «ایرانیان مقیم ارمنستان» با انتشار ویدئویی گزارش می دهد که امروز وزیر راه و شهرسازی ارمنستان ویدئویی از جاده ارمنستان - ایران که توسط اداره راه و شهرسازی این کشور بازسازی شده است را به اشتراک گذاشت.
گفته میشود این جاده بزرگراه آماده بهره برداری است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴اردوغان: امضای صلح بین باکو و ایروان آغاز دوره جدیدی خواهد بود.
"محافظت از ثبات در قفقاز جنوبی یکی از اولویت های ترکیه است. ما می خواهیم با امضای توافق صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان ، دوره جدیدی را در منطقه آغاز کنیم.
الهام علی اف :
"فرانسه که اعلام کرده است برای کمک به اوکراین برای بازگرداندن تمامیت ارضی خود نیرو اعزام خواهد کرد، در تلاش است آذربایجان را که تمامیت ارضی خود را احیا کرده است مجازات کند."
«اوکراین برای تمامیت ارضی خود
می جنگد. آذربایجان از تمامیت ارضی اوکراین حمایت می کند و به مردم اوکراین توصیه می کند که هرگز از تمامیت ارضی خود دست نکشند.
خیلی به ما گفته شد که برای صلح سرزمین را واگذار کنید، اما این به سادگی امکان پذیر نیست. باید تا آخر مبارزه کرد، با خویشتن داری عمل کرد. ما به حرف کسی گوش نکردیم و سرنوشت خود را در دست گرفتیم.
مردم اوکراین مردم بومی ما هستند."
«هرچه کشورهای غربی در مورد تمامیت ارضی با استانداردهای دوگانه رفتار کنند، چنین مشکلاتی بیشتر خواهد شد. زیرا بسیاری از کشورهای پسا شوروی، وضعیتی مشابه آذربایجان را تجربه کردند.
همین نگرش را در قبال تمامیت ارضی آنها در قبال آذربایجان نیز باید اتخاذ کرد. آنها باید این کار را برای خودشان انجام دهند، نه برای ما، زیرا ثبات بین المللی به سادگی به آن بستگی دارد. سیستم روابط بین الملل به سرعت در حال تغییر است و هیچ چیز مثل قبل نخواهد بود.
«ما در شرایط واقعی جنگ جهانی سوم قرار داریم.
همه درگیری ها یکی یکی بروز میکنند
و هژمون های جهانی به سادگی نمی توانند از این فرآیندها جلوگیری کنند. زیرا مبارزه بی رحمانه ای در جهان برای گذار به نظم نوین جهانی در جریان است. آذربایجان با پیروزی تاریخی و عادلانه در قره باغ قویتر وارد نظم نوین جهانی خواهد شد.»
هدایت شده از ابوقاسم
شاهد این هستیم که مسئولین برگزاری مسابقات فوتبال و شبکه های تلویزیونی بدون توجه به نمادها و پرچم های تجزیه طلبانه برخی در ورزشگاه ها آن را بازتاب می دهند
حرکت نسنجیده شبکه تلویزیونی سهند و مسئولین برگزاری مسابقه تراکتور و هوادار که مسبوق به سابقه است شائبه های دیگری را در دلسوزان امنیت ملی و تمامیت ارضی کشور ایجاد می کند
شبکه تلویزیونی سهند در بازی تراکتور و هوادار نقشه آذربایجان یکپارچه را که برخی استان های ایرانی را جزئی از خاک جمهوری جعلی باکو نشان داده پخش کرد.
پرچم نقشه آذربایجان یکپارچه که توسط برخی هواداران تیم فوتبال تراکتور در پخش زنده از ورزشگاه سهند تبریز روی آنتن رفت چگونه وارد ورزشگاه شد؟
اینجا نقطه مجازات کسانی است که هیچ ارزشی برای تمامیت ارضی کشور قائل نیستند و عملا چیزی به نام عرق ملی و سرزمینی در وجودشان نیست.
خواستار روشن شدن ابعاد موضوع تاسف برانگیز شبکه تلویزیونی سهند و مسئولین برگزاری مسابقه تراکتور و هوادار هستیم
ابوقاسم
"آذربایجان و ارمنستان به اجماع بر سر به رسمیت شناختن مرزهای 1991 به عنوان مبنایی برای شناسایی متقابل تحدید حدود و تمامیت ارضی نزدیک شده اند."
آرارات میرزویان وزیر امور خارجه ارمنستان
شبکه برق ایران به روسیه متصل میشود
وزیر نیرو گفت: مذاکرات خوبی با وزیر انرژی جمهوری آذربایجان پیرامون عملیات اتصال شبکه برق ایران و روسیه از طریق جمهوری آذربایجان انجام شد.
بهزودی سد قیز قلعه سی با حضور روسای جمهور ایران و آذربایجان به بهره برداری میرسد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رئیس جمهورآذربایجان: امروز ، جمهوری آذربایجان و گرجستان به کشورهای مهمی برای اوراسیا تبدیل شده اند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فرودگاه باری جدید در منطقه آزاد اقتصادی اَلَت در حال ساخت است. انتظار می رود این فرودگاه تا سال 2026 آماده شود.
در مرحله اول قرار است ظرفیت بار 500 هزار تن باشد و سپس به 1.5 میلیون تن افزایش یابد.
در تحلیل ذیل بخشی از دلایل خطر جدی شکل گیری اسرائیل دوم در جمهوری آذربایجان و قراباغ خالی از سکنه را مطرح کردم. باید مراقب هزینه های ضد اجماع ملی آدرس غلط افرادی که 10-20 سال پیش هم برآوردها در مورد تحرکات ضد ایرانی رژیم صهیونیستی در باکو را اغراق آمیز می دانستند و البته تحولات آشکار بعدی، نادرستی دیدگاه آنها را عیان و اثبات کرد، بود. بعدها برخی از آنها «توبه تحلیلی» گرفتند و برخی علیرغم کلکسیونی از برآوردهای اشتباه، همچنان بر طبل خود می کوبند.
https://ahmadkazemi.com/?p=7726
و
https://x.com/Dr_AhmadKazemi/status/1769291592517685379?t=xkI4hKjMQta9uHE8AGZzRg&s=0
ناتو: سفر ینس استولتنبرگ دبیر کل به آذربایجان آغاز شد
اطلاعات منتشر شده توسط ناتو حاکی از آن است که همکاری با آذربایجان برای این سازمان مفید است .
دکتر کاظمی در گفتگو با مجله نیوزیویک، بر نقش تاریخی و پرافتخار آذریها در اقتدار و اعتلای ایران تاکید کرد.
دکتر احمد کاظمی با بیان اینکه آذریها بیشترین تعداد شهدای ایرانی را در جنگ های قرن شانزدهم و نوزدهم میلادی (برای جلوگیری از جدایی اراضی تاریخی ایران در جنگ چالدران و جنگهای ایران و روسیه) داشته اند، افزود: آذریهای ایران در برابر تلاشهای طولانیمدت بیگانگان، برای تحریک به تجزیهطلبی مقاومت کردهاند.
استاد حقوق بین الملل دانشگاه و پژوهشگر ارشد اوراسیا در مصاحبه با شمار مارس 2024 مجله نیوزویک گفت: «هرگز یک جنبش جداییطلبی بومی در مناطق آذرینشین ایران وجود نداشته است. اما حرکت های تصنعی وابسته و تحت حمایت خارجی که مورد حمایت قدرتهایی مانند مانند تزارهای روسیه، شوروی استالینیستی و عثمانیها بوده ، انجام شده است که همگی آنها به دلیل مقاومت آذریها با شکست مواجه شدهاند».
دکتر کاظمی به نیوزویک گفت: آذری ها در «شکل دهی» تاریخ ایران از انقلاب مشروطه تا انقلاب اسلامی نقش بسزایی (برجسته ای) داشته اند و همواره برای اقتدار و اعتلای ایران ایستاده اند.
استاد حقوق بین المل دانشگاه در خصوص تحولات قفقاز افزود: «قفقاز هزاران سال بخشی از ایران بوده است و از نظر تاریخی، ایران «کشور میزبان» در این منطقه محسوب میشود. قفقاز بخشی از حوزه تمدنی، فرهنگی و تاریخی ایران محسوب می شود».
لینک کامل :
https://ahmadkazemi.com/?p=7792
دبیر کل ناتو:
صلح در قفقاز جنوبی برای مردم منطقه، منطقه دریای سیاه و به طور کلی امنیت ترانس آتلانتیک مهم است.
"ما روند صلح بین طرفین را تشویق می کنیم و امیدواریم به صلح پایدار بین آذربایجان و ارمنستان دست یابیم."
روسیه به جنگ تجاوزکارانه خود علیه اوکراین ادامه می دهد.
متحدان ناتو نگران این جنگ جاری هستند و به کمک به اوکراین ادامه می دهند.
"من از آذربایجان برای کمک های بشردوستانه بسیار مورد نیاز به اوکراین تشکر می کنم. چنین کمک هایی بسیار مهم است و باید ادامه یابد."
وستانیوز
وزیر امور خارجه قزاقستان: نقش ارمنستان در پروژه های بین قاره ای برای آستانه مهم است.
ورات نورتلئو"، وزیر امور خارجه قزاقستان که برای انجام یک سفر کاری در ایروان به سر می برد، در جمع خبرنگاران گفت: در ادامه توسعه برنامه های تجاری و اقتصادی بین آستانه و ایروان، ما در حال گفتگو برای ایجاد کمیته مشترک بازرگانی میان قزاقستان و ارمنستان هستیم.
مورات نورتلئو افزود: مواضع دو کشور در مورد برخی از چالشهای بینالمللی نزدیک و در اغلب موارد نظرات ما با یکدیگر منطبق است.
وزیر امور خارجه قزاقستان گفت: ما به تضمین ثبات، امنیت و توسعه پایدار در آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی توجه ویژه ای داشتیم.
🔴رئیس پارلمان اوستیای جنوبی
مذاکرات فشرده با مسکو در خصوص الحاق به اصطلاح اوستیای جنوبی به خاک روسیه ادامه دارد، در صورت دستیابی به توافق، همه پرسی لازم را برگزار خواهیم کرد.
وزارت امور خارجه گرجستان
"الحاق اوستیای جنوبی به روسیه به معنای اعلان جنگ علیه گرجستان خواهد بود."