هدایت شده از ابوقاسم
📌سیگنال قدرت از تهران
حملات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در قالب یک بازدارندگی اجتناب ناپذیر برای حفظ موازنه و تشدید تنش علیه منافع آمریکا و اسرائیل و تقویت خط مقاومت در منطقه ارزیابی می شود.
🔺عقبه اقدام نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اشراف اطلاعاتی خیره کننده بر شبکه تروریستی و جاسوسی داعش خراسان،موساد و تحریر الشام و در تلتیتا ادلب هست که جای تحسین دارد.
🔺حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه تروریست های حزب ترکستانی و احتمالا احرار الشام در تلتیتا در پنج کیلومتری مرز ترکیه در واقع پاسخ صریح به اردوغان و الهام علیاف بود که عواقب جابه جایی ترویست ها از خطوط مرزی این دوکشور و ورود به ایران متوجه آن ها خواهد بود.
🔺تلتیتا و پایگاه تروریست های حزب ترکستانی(اویغورهاب چینی)محل آموزش داعش خراسان بوده و تروریست ها بعد از آموزش وارد بدخشان افغانستان می شدند
🔺حزب ترکستانی با حمایت کامل ترکیه و قطر در ادلب سوریه حضور دارند که بیش تر زیرساخت های آن ها با موشک های بالستیک ایران منهدم شده است.
🔺این حملات پیام واضحی برای صهیونیست ها بود که ایران و محور مقاومت برای خفگی امنیتی و ژئوپلیتیکی رژیم صهیونیستی اشراف کامل بر معادلات میدانی دارند
ابوقاسم
هدایت شده از ابوقاسم
📌آینده شناسی منطقه
تحولات منطقه نشان می دهد زنجیره تنش در حال توسعه است و شرایط به پیچیدگی های بی سابقه ای رسیده است.
نقش میانجی ها برای حل و فصل تنش ها در منطقه از حیز انتفاع خارج شده است.
🔺اقدامات جدید ایران و محور مقاومت در دریای سرخ و حملات موشکی به مواضع وابستگان اسرائیل در منطقه اجتناب ناپذیر بود و شرایطی که در منطقه و فلسطین در حال تحقق هست ناچارا برای مقاومت خلق گزینه کرد.
🔥انتهای سناریوی ۷ اکتبر و شرایط سیاسی و امنیتی که در منطقه ایجاد خواهد کرد برای آینده سیاسی و امنیتی منطقه تاریخی خواهد بود
🔺بر این باور هستم که یکی از مهم ترین نتایج تحولات ۷ اکتبر تثبیت جنگ و ناآرامی بلند مدت در منطقه است
بر اساس این منطق ،مقاومت محکوم بر تشدید تنش برای مهار ماشین نظامی صهیونیست ها در غزه بود و الان شاهد این تشدید تنش ها هستیم
🔺آینده شناسی رویدادهای منطقه می گوید تشدید تنش از سوی محور مقاومت و ایران بر عليه صهیونیست ها ضامن امنیت بلند مدت ایران در منطقه و جهان خواهد بود.
🔥پیامدهای درگیری نیابتی ایران و اسرائیل که در منطقه شکل گرفته است منجر به پایداری گزینه جنگ مستقیم رژیم صهیونیستی و ایران در آینده می شود و این جنگ،یقینا گزینه صهیونیست ها خواهد بود و از طرف آن ها گرفته می شود و ظاهرا منطقه در حال گذار از جنگ نیابتی و اصطلاحا شاهد کلیر جنگ نیابتی در منطقه هستیم
جنگ مستقیم رژیم صهیونیستی و ایران ناگزیر خواهد بود و این جنگ مهم ترین و آخرین گزینه صهیونیست ها برای حیات و تثبیت هژمونی خود در منطقه خواهد بود و ما این جنگ را خیلی دور نمی دانیم.
ابوقاسم
هدایت شده از ابوقاسم
📌چند نکته درباره حمله پاکستان
به ایران
ابتدا این مقدمه مهم را عرض کنم که نیروهای مسلح ابزار سیاست خارجی کشورها هستند ،نظامی ها جایگاه سیاست گذاری ندارند، این قانون درباره پاکستان صدق نمی کند،پاکستان در خدمت ارتش این کشور قرار دارد.
🔺ارتش ملی پاکستان بر اساس تصمیم ملی اتخاذ شده در اسلام آباد به صورت رسمی نقاطی در عمق چند کیلومتری ایران را هدف حمله قرار داد و مسئولیت آن را برعهده گرفت و تمامیت ارضی ایران را نقض کرد
🔥تلافی پاکستان یک راهبرد اجتناب ناپذیر برای آن ها بود آن ها معتقدند حمله موشکی و پهپادی ایران بازدارندگی استراتژیک پاکستان در منطقه آسیای جنوبی را تضعیف کرده است.
حملات پاکستان برای استقرار بازدارندگی خود در مقابل هند که رقیب سنتی پاکستان هست ارزیابی می شود.
🔺نکته مهمی که باید به آن توجه کنیم این هست که قدرت بازدارنده به معنای اقدام راهبردی برای مهار تهدید و خطراتی که امنیت ملی را به خطر می اندازد هست،حال ممکن است کشوری به خاطر ضعف قدرت نتواند به شما پاسخ دهد و یک کشور دیگر پاسخ دهد.
🔺نکته اساسی اقدام ایران برای تامین امنیت ملی است که ریسک دریافت پاسخ و تشدید تنش با کشوری که صاحب کلاهک اتمی هست را قبول کرده است
🔥ما اقدام ایران نسبت به پاکستان را مبتنی بر پرداخت هزینه محدود برای توسعه و تثبیت بازدارندگی منطقه ای و بین المللی ارزیابی می کنیم.
🔺ایران دقیقا این استراتژی را در جنگ نیابتی خود با آمریکا و اسرائیل دنبال کرده و می کند ،تضعیف تدریجی بازدارندگی آمریکا و اسرائیل از اقدامات محور مقاومت در منطقه است و طبیعتا با تخمین و فاکتور پرداخت هزینه های آن ،منجر به تقویت بازدارندگی ایران در منطقه و جهان شده است.
🔥درگیری پاکستان و ایران تجربه جدیدی در منطقه برای گشایش گزینه های جدید و بازدارنده بود که نتایج قطعی برای مبارزه با تروریسم برای پاکستان خواهد داشت.
🔺سرمچار به تروریست های بلوچ اطلاق می شود،تروریست هایی که تحت عنوان مزاران نیز فعالیت می کنند
مچار در زبان بلوچ به معنای (نگاه نکن) است و سرمچار به کسی می گویند که در راه رسیدن به قدرت پروای سر خود را ندارد و نمی اندیشد
پاکستان با نامگذاری فارسی عملیات مرگ بر سرمچار سیگنال مورد نظر خود را به تهران منتقل کرده است.
سناریوی پیش روی ایران و پاکستان مشخص است کنترل تنش و بازگشت به کانال سیاسی یا توسعه تنش.
ابوقاسم
🌀گزارش نشست "اختلاف های سرزمینی جمهوری آذربایجان و ارمنستان پس از جنگ ۲۰۲۰ و پیامدهای آن برای ج.ا.ایران"
🔹تنها نظم میزبان و طبیعی منطقه، نظم ایرانی بوده است و بقیه نظم ها تحمیلی بودند. از زمانی که قفقاز و کوههای قاف و سیمرغ افسانه ای آن در ادبیات اساطیری و عرفانی ایران و بعدها در تفاسیر قرآن، مطرح بوده، نظم قفقازی با ایران عجین بوده است. این یک واقعیت است؛ نظم ایرانی.
🔹مدل کالینینگراد برای ارتباط بین جمهوری آذربایجان و نخجوان در اوایل سال 2021 توسط میخائیل فینکل (Mikhail Finkel)، کارشناس صهیونیستی در زمینه سیاست و حقوق بینالملل در مصاحبه با سایت آخار جمهوری آذربایجان پیشنهاد شد.
🔹 اگر به مرزهای بین المللی با ارمنستان رسیدید پس چرا هنوز راهبرد تطمیع، تهدید و سناریو سازی ادامه دارد؟ چرا بعد از بحث اختلافات مربوط به مالکیت قره باغ، کریدور لاچین، الان بحث اختلافات مرزی، بحث درون بوم ها و بحث آذریهای رانده شده از ارمنستان مطرح میشود؟
🔹با آغاز فرایند اجرایی طرح «کریدور ارس» برای ارتباط جمهوری آذربایجان با نخجوان، بمانند سه دهه گذشته، اساسا مشکلی در ارتباط ترانزیتی دو طرف وجود ندارد، اصرار باکو بر گرفتن معبری از جنوب ارمنستان مرتبط با تعهدات باکو به جبهه لندنی- صهیونی جهت اجرای دالان تورانی ناتو و در راستای تحقق نظم آنگلوساکسونی است.
برای مطالعه گزارش کامل به سایت موسسه مراجعه فرمایید.
https://ccsi.ir//vdcb05b5.rhbszpiuur.html
@www_ccsi_ir
🚨#فوری
انفجاری در کارخانه آراز صنایع وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در شیروان رخ داده ، این انفجار تلفاتی داشته است .
وستانیوز
https://ahmadkazemi.com/?p=7070
موشن گرافی؛ طرح عبری-لندنی استقرار صهیونیسم در قراباغ
https://ahmadkazemi.com/?p=7078
موشنگرافی؛ چشم انداز حقوقی پاکسازی قومی ارامنه قراباغ
https://ahmadkazemi.com/?p=7091
موشن گرافی؛ اصرار باکو به کاشت بحران برای آینده قفقاز
💢هشدار ایران به آذربایجان و ترکیه در مرز؛ تغییر مرزهای جغرافیایی منطقه را نمیپذیریم
به گزارش خبرآنلاین، سید کمال خرازی در صحبتهای خود با اشاره به روابط تاریخی و دوستانه ایران و ارمنستان و عزم جمهوری اسلامی ایران برای گسترش این روابط، به تحولات جاری در منطقه قفقاز پرداخته و تحلیل جامعی از وضعیت ناپایدار این منطقه ارائه داد.
رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورهای این منطقه حمایت میکند و تغییر مرزهای جغرافیایی را به هیچ عنوان نمی پذیرد.
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی منطقه قفقاز گفت: ایران به عنوان محور اتصال مسیرهای حمل و نقل شمالی – جنوبی و شرقی – غربی آمادگی دارد ظرفیتهای اقتصادی و علمی خود را در خدمت توسعه و پیشرفت این منطقه قرار دهد.
سفر خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی به ارمنستان در ادامه سفرهای دورهای وی به کشورهای منطقه و حوزه همسایگی و جهت بررسی راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در منطقه قفقاز صورت میگیرد.
🚨🚨بیانیه ی #فوری سفارت آمریکا در ایروان :
شهروندان آمریکایی از نزدیکی به تمام مرزهای بین المللی ارمنستان و آذربایجان خودداری و احتیاط کنند.
📌یک روحانی اهل آذربایجان به اتهام ارتباط با ایران به ١۵سال زندان محکوم شد!
حجت الاسلام علی بهشتی از روحانیون شیعه اهل باکو که ششم فروردین سال گذشته با اتهامات ساختگی بازداشت شده بود در دادگاه جرایم سنگین باکو به ۱۵سال زندان محکوم شد!
براساس ادعای این دادگاه، بهشتی در سال ٨۶ با حکومت ایران ارتباط داشته و اطلاعات دینی، تعداد مساجد، اعتقادات مذهبی و فرهنگی مردم جمهوری آذربایجان را در اختیار سرویس های ویژه جمهوری اسلامی قرار داده است!
بهشتی در دفاعیات خود این اتهامات را رد کرده و گفته است: در حوزه علمیه قم تحصیل میکردم و مدتی با خانوادهام در ایران زندگی کردهام و با هیچ سرویس ایرانی ارتباطی نداشته و پولی دریافت نکردهام.
وی اذعان داشت: هیچ مدارکی دال بر جاسوس بودن من وجود ندارد و اطلاعاتی که اسرار دولتی محسوب شود در اختیار کسی نگذاشتهام. اطلاعاتی در اتهامات من آمده یک اطلاعات عمومی است و تعداد مساجد کشورمان در اینترنت نیز موجود میباشد و نیازی به گفتن نیست.
دولت علیاف در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تن از شیعیان جمهوری آذربایجان را با اتهامات ساختگی بازداشت و روانه زندان کرده است.
وستانیوز
ابراز شادمانی اهالی شهر "وان" از افتتاح گذرگاه مرزی جدید بین ایران
و ترکیه
گذرگاه مرزی «گلینجیک» که قرار است در شهرستان هممرزی ایران باشقلعه از توابع استان وان ترکیه افتتاح شود، باعث خوشحالی ساکنان منطقه شده است.
مقامات وزارت بازرگانی و مصطفی چلیک فرماندار منطقه باشقلعه در منطقه گلینجیک در مرز ایران بررسی کردند.
رحمی آشکان رئیس اتاق کشاورزی باشقلعه که از در دستور کار قرار گرفتن گذرگاه مرزی خوشحال بود، گفت که مردم منطقه سالها منتظر این تصمیم بودند.
آشکان با بیان اینکه افتتاح گذرگاه مرزی تاثیر بسزایی در اقتصاد منطقه خواهد داشت، گفت: امید ما این است که هر چه زودتر این دروازه افتتاح شود و با افتتاح دروازه مرزی تجارت احیا خواهد شد. منطقهای که دروازه مرزی در آن افتتاح م شود دارای منطقهای مسطح نه تپهای و نه کوهستانی است، 20 کیلومتر با شهرستان سلماس فاصله دارد.
وی ادامه داد: رئیس جمهور ما امروز "به تمام وعدههای خود تا کنون عمل کرده است. ما از آنها بسیار تشکر میکنیم. از طرف منطقه و منطقه خودمان. ما در طرف ایرانی اقوام داریم. در میان آنها هم هیجان زیادی وجود دارد.
مورات اوزکایا، یکی از ساکنان این منطقه نیز گفت: این تصمیم هیجان زیادی در منطقه ما ایجاد کرد. ما سال ها منتظر باز شدن دروازه بودیم. ما طولانیترین خط مرزی با ایران را داریم. این دروازه یک دروازه است که مایه حیات مردم منطقه خواهد شد.
کاهش پنجاه درصدی صادرات ایران
به ترکیه
براساس دادههای اعلام شده از سوی گمرک در سال جاری ارزش کالای صادراتی ایران به ترکیه تا دی ماه برابر با ۳ میلیارد و ۴۹۸ میلیون دلار بوده، این در حالی که صادرکنندگان ایرانی سال گذشته ۶ میلیارد و ۶۱۱ میلیون دلار صادرات به ترکیه داشتهاند.
آمارهای اعلام شده از روند صادرات کالاهای غیرنفتی در ۱۰ ماه سال جاری نشان میدهد تراز تجاری در دی ماه به منفی ۱۳ میلیارد و ۸۷۷ میلیون دلار رسیده است.
براساس دادههای گمرک در ۱۰ ماه سال ۱۴۰۲ میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی)، بالغ بر ۱۱۳ میلیون و ۵۱ هزار تن و به ارزش ۴۰ میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایشی ۹/۳۹ درصدی در وزن و کاهشی ۱۱/۴۴ درصدی در ارزش دلاری داشته است. با توجه به دادههای اعلام شده میتوان گفت در دهمین ماه سال جاری هم ما شاهد ارزان فروشی کالای صادراتی در کشور بودهایم.
براساس آمار گمرک در این مدت همچنین میزان واردات کشور با افزایشی ۵/۸۵ درصد در وزن و ۱۱/۵۹ درصد در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به ارقام ۳۲ میلیون و ۶۸۳ هزار تن و ۵۴ میلیارد و ۳۵۹ میلیون دلار میلیون دلار رسیده است.
دادههای اعلام شده نشان میدهد طی ده ماهه سال۱۴۰۲ بیشترین میزان صادرات کشور، به مقصد کشورهای «چین»، با رقمی بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۴۹۳ میلیون دلار و سهم ۲۸/۴۰ درصد از کل ارزش صادرات صورت گرفته است. در جایگاه دوم هم «عراق» با ۷ میلیارد و ۷۳۳ میلیون دلار و سهم ۱۹/۱۱ درصدی قرار دارد و «امارات متحده عربی» هم با ۵ میلیارد و ۲۴۴ میلیون دلاری و سهم ۱۲/۹۶ درصد سومین مقصد صادراتی ایران بوده است. اما روند صادرات به «ترکیه» در این مدت چگونه بوده است؟ دادههای اعلام شده نشان میدهد صادرات به ترکیه با ۳ میلیارد و ۴۹۸ میلیون دلار و سهم ۸/۶۴ درصدی کاهش قابل توجهی داشته است، کشور «هند» هم با یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار و سهم ۴/۵ درصد از کل ارزش صادرات را در اختیار داشته است.
🚨🚨🚨طبق گزارش منابع آذری به نقل از وزارت دادگستری ایران: حکم اعدام یاسین حسین زاده عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در ایران صادر شده است.
انتخابات ریاست جمهوری در آذربایجان که در آن ۷ نامزد با هم رقابت می کنند، امروز چهارشنبه (۷ فوریه) درحال برگزاریست.
حدود ۶.۵ میلیون رای دهنده در بیش از ۶۳۰۰ صندوق رای خواهند داد و ۴۹ صندوق در ۳۷ کشور برای شهروندان مقیم خارج این کشور ایجاد شده است.
در این زمینه ۴۹ سازمان بینالمللی و ۸۰۰ نفر به نمایندگی از ۷۰ کشور برای نظارت بر انتخابات تایید شدند.
برای اولین بار پس از ۳۰ سال، انتخابات ریاست جمهوری در تمامی سرزمینهای جمهوری آذربایجان برگزار میشود.
در انتخابات امروز زیر با هم رقابت خواهند کرد:
۱- الهام علیف، حزب آذربایجان نوین
۲- زاهد عروج، مستقل
۳- رازی نوراللهیف، حزب جبهه ملی
۴- فاضل مصطفی، حزب تشکیلات بزرگ
۵- الشاد موسایف،حزب آذربایجان بزرگ
۶- قدرت حسنقلی اف، حزب جبهه خلق آذربایجان واحد
۷- فؤاد علیاف، مستقل
"بانک توسعه اروپا" آذربایجان را به اجرای طرح " کریدور زنگزور" در جنوب ارمنستان تشویق کرد
به گزارش ینی مساوات، در تحلیل اقدام "بانک توسعه اروپا" در اعلام تخصیص یک و نیم میلیارد یورو برای ساخت دهلیز میانی حمل و نقل شرق - غرب، فکرت یوسف او، وزیر دارایی سابق جمهوری آذربایجان گفت :
" این اقدام نشان می دهد که غرب در اجرای "دالان زنگزور" مصمم است ،
زیرا غرب این طرح را به عنوان جایگزین مسیرهای روسیه و ایران می خواهد!
غرب نگران است ایران و روسیه هر لحظه می توانند بخاطر اهداف سیاسی مسیرهای خود را به روی غرب ببندند، اما غرب چنین نگرانی را درباره ( توانایی ) جمهوری آذربایجان و ارمنستان برای مسدود کردن راه ندارد.
سر و صداهای جاری میان آذربایجان و شورای اروپا عاملی برای تحریم اروپا علیه جمهوری آذربایجان نخواهد شد و این جنجالها ناشی از اختلافات سیاسی سطحی است که در راهبردهای دو طرف تاثیری ندارد."
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان در حال برگزاری است
📌مهدی سبحانی سفیر ایران در ارمنستان: رفع انسداد جاده ها باید در چارچوب حاکمیت کشورها باشد
مهدی سبحانی سفیر ایران در ارمنستان گفت:
برای ایران راه دریای سیاه از طریق ارمنستان به آذربایجان ارجحیت دارد. زمان ترانزیت ارمنستان دو روز کمتر از آذربایجان است. در عین حال، زیرساختهای جادهای در ارمنستان باید بهبود یابد و تعرفههای ترانزیت میتواند از کاهش جزئی استفاده کند.
ایران از ابتکار ارائه شده «چهارراه صلح» حمایت می کند و اساس این پروژه احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها است. موضع ارمنستان با موضع جامعه بین المللی در این زمینه همخوانی دارد.
هدایت شده از ابوقاسم
📌در قفقاز چخبر است
آخرین موضع رسمی ایران در قبال تحولات قفقاز جنوبی این بود که تهران با ارتباط زمینی باکو_نخجوان_ترکیه از طریق ایران مشکلی ندارد و این به روند صلح در قفقاز و امنیت تجاری برای همه کشورهای این منطقه کمک می کند.
این موضع گیری ساده ترین سیاست تعیین شده از سوی ایران در قفقاز در برابر برنامه های پیجیده و چند ضلع ترکیه باکو و اسرائیل هست
سابقا عرض کردم تازمانی که روند تحلیلی ذهن های پوسیده حوزه قفقاز که شرایط کنونی نتیجه خطای محاسباتی و تحلیلی بیست ساله آن ها در پرونده قفقاز هست پایان نیابد این شکست ها که منشاء آن خطاهای محاسباتی شناختی است ادامه خواهد داشت.
اردوغان نسبت به موضع اتخاذ شده تهران به ایروان اینگونه پیام داده است که تهران با زنگزور ایرانی مخالف نیست:ترکیه از کریدور صلحآمیز بین آذربایجان و ارمنستان برای اتصال نخجوان حمایت میکند، اما اگر ایروان با چنین چیزی مخالفت کند، کریدور میتواند از ایران عبور کند که این ایدهای مثبت است. ما تمام تلاش خود را برای افتتاح کریدور زنگزور انجام میدهیم و سیگنالهای مثبتی نیز از ایران میآید.
صحبت های اردوغان با واکنش مقامات ایروان نسبت به استاندارد دوگانه تهران روبه رو شد، به این مضمون که اگر تهران با دالان زنگزور در ارمنستان مخالف است چرا در صدد هدایت آن در خاک ایران هست،موضوعی که باعث شد ارمنستان فریب بازی دوگانه اردوغان را بخورد و تمایل بیشتری برای دلان زنگزور و تاسیس آن از سیونیک ارمنستان پیدا کند و تهران نیز مثل همیشه اطراف بازی در قفقاز را خر فرض کرده است.
چرا ایران وارد بازی دوگانه اردوغان شد؟
محور ترکیه_باکو با استفاده از کارت آزادسازی قره باغ و اشغال آن توسط ارامنه دامنه تحولات نظامی را به دستاوردهای سیاسی و ژئوپلیتیکی برای تکمیل کریدور شرق به غرب و تنوع سازی مسیر کنونی گرجستان برای افزایش حمل و نقل و کاهش نفوذ روسیه بر مسیر گرجستان کشاندند
سال ۲۰۲۰ در همین رسانه نسبت به جنگ نرم ترکیه_باکو در محور شمالی قفقاز هشدار دادم،بازی دوگانه ای که لوکوموتیو نفوذ ناتو و اتحادیه اروپا در قفقاز را کاملا پیش بینی کرده بودم
تاکید کردیم که روند تحولات قفقاز اساسا مساله اسلام و کفر نیست و شرایط این منطقه با حمایت اسرائیل و قدرت های جهانی به سمت بازی دوگانه(محور باکو_ترکیه و ارمنستان_ناتو و اروپا) برای خفگی ژئوپلیتیکی ایران می رود .
فریاد زدیم که کشور را وارد بازی های پوپولیستی که از قرار معلوم خواسته الهام علیاف و اردوغان برای ایجاد اختلال محاسباتی در مقامات جمهوری اسلامی ایران و تحریک مناطق شمال کشور بود نکنید اما خب تجربه نشان داده در این کشور هر کس فریاد بلند تری بزند موضع او راحت تر به کرسی می نشیند.
ایران بدون کارت خاصی نظاره گره تحولات جاری قفقاز هست و اولویت عدم شکست و انزوا را در پیش گرفته است.
پالس مثبت تهران برای مسیر ایرانی کریدور جعلی زنگزور حتی اگر با موافقت ارمنستان روبه رو شود نتیجه ای جز تضعیف جایگاه ایران در کریدور شرق به غرب نخواهد داشت
نخست وزیر قبلی جمهوری باکو گفته تخصیص یک ونیم میلیارد یورو توسط بانک توسعه اروپا به ایجاد کریدور زنگزور به معنای این هست که اردوغان و الهام علی اف روند اقناع سازی ارمنستان برای دالان جعلی زنگزور از خاک ارمنستان را بخوبی پیش می برند و منافع ارمنستان را مقابل خواسته های ایران تعریف کرده اند
نزول ایران از خط قرمز مخالفت با تاسیس کریدور جعلی زنگزور(اعم از خاک ایران و ارمنستان) و چراغ سبز به تاسیس مسیر ایرانی آن خطای استراتژیک برای نزدیک کردن ارمنستان به آذربایجان و ترکیه برای تاسیس زنگزور ارزیابی می شود.
ابوقاسم
📌تنش در مرز ارمنستان و آذربایجان
به گفته منابع ارمنستان:
آذربایجان ارمنستان را به تحریک - گلوله باران مواضع متهم می کند. اما در این منطقه، خود آذربایجان بیش از 20 کیلومتر مربع از خاک ارمنستان را اشغال کرده بود.
در نتیجه گلوله باران ارتش آذربایجان به سمت نرکین هند، طرف ارمنی بر اساس اطلاعات اولیه دو کشته و مجروح دارد.
وستانیوز