🔸ایران، ازبکستان و ترکمنستان کریدور حمل و نقل ایجاد می کنند.
سرویس مطبوعاتی وزارت حمل و نقل ازبکستان گزارش داد: وزارت راه و شهرسازی ایران و وزارت حمل و نقل ازبکستان در خصوص ایجاد کریدور حمل و نقل با تماس با ترکمنستان گفتگو کردند.
وستانیوز
10.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸رزمایش بی انتهای ارتش جمهوری باکو در مرز با ایران و ارمنستان همچنان ادامه دارد
وستانیوز
وضعیت تالشان در جمهوری آذربایجان از منظر حقوق بین الملل
(رویکرد دولت باکو برای نسل کشی فرهنگی تالشان )
علیرغم اینکه تالشان بزرگترین اقلیت قومی در جمهوری آذربایجان هستند، مصادیق متعددی در خصوص نقض نظام مند حقوق آنها وجود دارد.
تالشان بیش از یک و نیم میلیون نفر از جمعیت ده میلیونی کشور کثیرالمله جمهوری آذربایجان را تشکیل می دهند.
در دوره حکومت ایلچی بیگ اوج گیری سیاست های شوونیستی قومی منجر به شکل گیری جمهوری تالش مغان در جنوب جمهوری آذربایجان در سال 1993 شد.
علیرغم سقوط ایلچی بیگ، و روی کارآمدن خاندان علی اف، آنها نیز با در دستور کار قرار دادن رویکردهای «تک قومی سازی»، روند تضییع حقوق فرهنگی، زبانی، مذهبی، اقتصادی و همچنین حق تماس تالشان را در پیش گرفتند.
بطوریکه دولت جمهوری آذربایجان بموازات تداوم رویکرد نفرت پراکنی علیه تالشان و تمسخر فرهنگ تالشی، در آمارهای رسمی تعداد آنهارا کمتر از تعداد ارامنه جمهوری آذربایجان اعلام می کند .
چگونگی وضعیت تالشان از منظر حقوق مصرّح در «حقوق بین الملل اقلیت ها» از چند زاویه قابل بررسی است، از جمله:
مهمترین حقوق مصرح برای اقلیت ها در اعلامیه 1992 سازمان ملل کدامند؟ و تالشان جمهوری آذربایجان از این منظر چه وضعیتی دارند؟
چرا قتل رهبران اقلیت ها، از منظر حقوق بین الملل، نسل کشی محسوب می شود ؟
مصادیق نقض حقوق تالشان جمهوری آذربایجان از منظر حقوق بین الملل اقلیت ها کدامند؟
چرا تالشان امکان مشارکت موثر در عرصه های مختلف در جمهوری آذربایجان و تاسیس مراکز فرهنگی و رسانه ای را ندارند ؟
رویکرد خاندان علی اف به اسناد و کنوانسیون های بین المللی حقوق بشر اقلیت ها چگونه است؟
برای مشاهده پاسخ این سوالات، به ویدئو اظهارات دکتر احمد کاظمی پژوهشگر ارشد حقوق بین الملل و اورآسیا در لینک زیر مراجعه نمائید:
https://www.aparat.com/v/PmxTq
و
https://ahmadkazemi.com/?cat=8
🔸ایروان و تهران قرارداد «گاز در ازای برق» را با افزایش حجم تا سال 2030 تمدید کردند.
این سند به امضای آرام قازاریان مدیر شرکت «ایروان تی اس» و مجید چگنی رئیس شرکت ملی گاز ایران رسیده است. گنل سانوسیان، وزیر اداره سرزمینی و زیرساخت های ارمنستان، این معامله را سودآور خواند، زیرا فرصت هایی را برای رشد واردات گاز ایران و صادرات برق ارمنستان باز می کند.
وستانیوز
🔸نمازگزاران نیجری با اهتزاز پرچم روسیه نماز جمعه را در مسجد قذافی اقامه کردند
هزاران نفر از مردم نیامی پایتخت نیجر با در دست داشتن پرچم روسیه برای اقامه نماز جمعه و شنیدن خطبه صلح در مسجد «قذافی» در مرکز شهر تجمع کردند.
در همین حال، جمعیت های اسلامی نیجر روز پنجشنبه از همه مسلمانان برای حضور در نماز عشاء در مسجد قذافی و دیگر مساجد در نیامی و سراسر کشور دعوت کردند.
این جمعیت ها از مسلمانان خواستند که برای شرکت در نماز مشترک برای صلح در نیجر به مساجد بروند.
بسیاری از نمازگزاران با پرچم روسیه برای شرکت در نماز حاضر شدند.
وستانیوز
تلاش دشمنان برای اجرای تکانه تاریخی ضدایرانی چهارم در قفقاز
(چرا باید همه ایرانیان به تحولات قفقاز حساس باشند؟)
جنس تحولات قفقاز بویژه تحولاتی که از سال 2018 شروع شد و با جنگ قراباغ 2020 تشدید شد، چگونه است؟
این مهمترین سوالی است که پاسخ به آن می تواند بسیاری از ابهامات در خصوص فرایندهای کنونی ضد ایرانی در قفقاز را پاسخ دهد .
جنگ دوم قراباغ (2020) به عنوان پروژه ناتو با محوریت انگلستان و با بازیگری رژیم صهیونیستی و کارگزاری ترکیه و جمهوری آذربایجان، پوششی برای اجرای تکانه تاریخی ضد ایرانی چهارم در قفقاز است .
در کانون اهداف محوری این تکانه، اجرای دالان تورانی ناتو به منظور ایجاد ضربات ژئوپلیتیکی، ژئواکونومیکی و ژئوکالچرال به ایران، روسیه و چین قراردارد.
این تکانه در کنار اهداف محوری ایران زدایی و شیعه ستیزی در قفقاز، اهدافی در چهار حوزه گسترش ناتو، ترویج پان تورانیسم، تغییر معادلات انرژی و مباحث ترانزیتی علیه ایران، روسیه و چین پیگیری می کند.
طی دو قرن اخیر سه تکانه تاریخی علیه ایران در قفقاز توسط قدرتهای بزرگ اجرا شده است که صدمات جبران ناپذیری به ایران وارد ساخته است.
تحولات جاری قفقاز، تلاش سازماندهی شده دشمنان با محوریت انگلستان برای اجرای تکانه تاریخی ضدایرانی چهارم است؛ بمنظور جلوگیری از این فتنه، همه ایرانیان باید به تحولات جاری قفقاز حساس باشند.
سه تکانه تاریخی ضدایرانی در قفقاز در دویست سال اخیر کدامند؟ و این تکانه ها چه پیامدهایی علیه ایران ایجاد کردند؟ تکانه چهارم چه ویژگی هایی دارد؟
برای مشاهده پاسخ این سوالات، و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تکانه های تاریخی ضد ایرانی در قفقاز به ویدئو اظهارات دکتر احمد کاظمی پژوهشگر ارشد حقوق بین الملل و اورآسیا در لینک زیر مراجعه نمائید:
https://www.aparat.com/v/xnWDf
و
https://ahmadkazemi.com/?p=1491
خشک شدن دریاچه ارومیه، تبعات سدسازیهای ترکیه و پسروی آب دریای کاسپین
دکتر احمد کاظمی پژوهشگر ارشد حقوق بین الملل و مسایل اورآسیا در تاریخ 22 مرداد 1402 با حضور در برنامه «نقش جهان» شبکه افق به تبیین ابعاد سوءاستفاده رژیم صهیونیستی و برخی از جریان ها از موضوع خشک شدن دریاچه ارومیه، تشریح تبعات سدسازیهای ترکیه، مساله انحراف مسیر رودخانه های فرعی متصل به ارس توسط جمهوری آذربایجان، پسروی آب دریای کاسپین، لزوم نگاه جامع در تحلیل فجایع زیست محیطی و همچنین راهکارهای حقوقی دفاع از حقآبه های ایران در رودخانه های بین المللی مشترک پرداختند .
لینک ویدئو کامل این مصاحبه :
https://ahmadkazemi.com/?p=1501
و
https://www.aparat.com/v/LRV8o
🔸ارمنستان: باکو همچنان اطلاعات نادرست مخابره میکند
وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که جمهوری آذربایجان همچنان به انتشار «اطلاعات نادرست» ادامه میدهد.
وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد که اظهارات منتشرشده توسط آذربایجان مبنی بر اینکه در ساعت ۹:۲۰ تا ۱۲:۳۵ امروز نیروهای مسلح ارمنستان به مواضع جمهوری آذربایجان در ناحیه شرقی منطقه مرزی آتش گشودهاند، «یک تحریف اطلاعاتی دیگر» است.
در بیانیه ارمنستان همچنین آمده که در واکنش به یک اظهارنظر دروغ دیگر از سوی باکو، وزارت دفاع ارمنستان اعلام میکند که ایروان هیچ ارتشی در قرهباغ ندارد.
وستانیوز
سرکنسول ایران در کاپان: امیدوارم هیچ حادثه ای در مرز ارمنستان و آذربایجان رخ ندهد.
مرتضی عابدین در مصاحبه با اسپوتینک: موضع سیاسی ایران در قبال ارمنستان توسط سایر کشورها مورد توجه قرار میگیرد. در عین حال تهران از همه کشورهایی که برای کار به نفع ارمنستان به سیونیک می آیند استقبال کرده و با هیچ یک از آنها رقابت نمی کند.
مورد کنسولگری، باید خیلی زودتر افتتاح می شد. اگر این اتفاق 20 سال پیش می افتاد، روابط ما سود بیشتری میداشت.
وستانیوز