هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🚩 #مقتل_جامع_سیدالشهداء
🔘 ورود سپاه "عمر بن سعد" به سرزمين كربلا (61 ق)
▪️ پس از آن كه حرّ بن يزيد، امام حسين(ع) و يارانش را در سرزمين كربلا در محاصرهي خويش قرار داد و مانع حركت آنان گرديد، عبيداللَّه بن زياد عامل يزيد در كوفه، فرماندهي سپاه يزيد را بر عهده عمر بن سعد گذاشت. عمر بن سعد در روز جمعه سوم محرم الحرام سال 61 قمري به همراه چهار هزار نيروي جنگي وارد كربلا شد و فرماندهي آنان را بر عهده گرفت.
▪️ عمر بن سعد پيش از واقعه كربلا، منصب حكومت "ري" را از عبيداللَّه گرفته بود وليكن با مخالفت اباعبداللَّه الحسين(ع) با يزيد و امتناع از بيعت و حركت آن حضرت به سوي كوفه، عبيداللَّه، حكومت "ري" را مشروط به خاتمه بخشيدن به قضيه امام حسين(ع) نمود.
▪️ عمر بن سعد به خاطر دستيابي به حكومتِ منطقه وسيعِ ايالت "ري" - كه هرگز به آن نايل نيامد - فرماندهي سپاه يزيد را پذيرفت و مرتكب جنايت بزرگ غيرانساني شد. از روزي كه عمر بن سعد وارد سرزمين كربلا شد، پيوسته لشكرياني از سوي عبيداللَّه بن زياد براي وي فرستاده ميشد. بنابر روايتي تا ششم محرم، متجاوز از 20000 نفر در سپاه عمر بن سعد گرد آمدند.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
📲 fa.wikifeqh.ir/ورورد_عمر_بن_سعد_به_کربلا
🆔 @wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
▪️#ویژهنامه_محرم | #شب_چهارم
#حر_بن_یزید_ریاحی #فرزندان_حضرت_زینب
🏴 شب چهارم عزاداری محرم را به نام به یکی از شهیدان سربلند کربلا، یعنی جناب حر بن یزید ریاحی نامگذاری کردهاند. البته این شب به فرزندان حضرت زینب نیز منسوب شده است.
💢 معرفی اجمالی:
➖حرّ الگوی توبه و حقیقتجویی است. او در آغاز برخورد با امام حسین (ع) چنین جایگاه وارستهای نداشت و به گفته خودش مامور بود و معذور! اما ادب و تواضعش در مقابل سالار شهیدان، سبب رهایی او شد.
➖حضرت زینب کبری (س) در حماسه عاشورا دوشادوش برادر حرکت کرده و لحظهای از ایثار و فداکاری باز نایستاد. آن بانوی گرامی در سفر کربلا دو یادگار از همسرش عبداللّه بن جعفر به نامهای عون و محمد به همراه داشت که هر دو در رکاب امام حسین (ع) به شهادت رسیدند.
📝 مقالات:
📲 wikifeqh.ir/حر_بن_یزید_ریاحی
📲 wikifeqh.ir/روضه_شب_چهارم_محرم
📲 wikifeqh.ir/تلاش_های_عبدالله_بن_جعفر
⁉️ پرسمان:
📲 wikiporsesh.ir/حر_بن_یزید_ریاحی
📲 wikiporsesh.ir/محمّد_بن_عبداللّه_بن_جعفر_طیار
💠 براي مطالعه بر روي لینک کليک کنيد👆👆👆
🆔 @wikifeqh
📖 روزمان را با قرآن آغاز کنیم
💌 صفحه ۴۲ قرآن کریم
📝 فهم لغات:
🍃 wikifeqh.ir/صفحه_۴۲_قرآن_کریم
🆔 @wikifeqh
🗓 چهارشنبه
☀️ ۲۰ تیر ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۰٤ محرم الحرام ۱٤٤٦ هجری قمری
🎄 10 جولای 2024 میلادی
🔹 قمری:
➖ مرگ «نمرود» پیش از اسلام
📥 wikifeqh.ir/نمرود
➖ شهادت قیس بن مسهر (۶۱ ق)
📥 wikifeqh.ir/قیس_بن_مسهر_صیداوی
🔸 شمسی:
➖ روز جهانی جمعیت
📥 wikifeqh.ir/جمعیت
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📖 #حدیث_روز | رسیدن به ثواب شهدا
🍂الإمامُ الرِّضا عليه السلام:
▪️«یَا ابْنَ شَبِیبٍ اِنْ سَرَّکَ اَنْ تَکُونَ لَکَ مِنَ الثَّوَابِ مِثْلَ مَا لِمَنِ اسْتُشْهِدَ مَعَ الْحُسَیْنِ علیهالسّلام فَقُلْ مَتَی مَا ذَکَرْتَهُ یا لَیْتَنِی کُنْتُ مَعَهُمْ فَاَفُوزَ فَوْزاً عَظِیماً.»
▫️اى پسر شبیب! اگر شاد میشوی که ثوابی مانند ثواب کسانی که با حسین علیهالسلام شهید شدند برای تو باشد، هر وقت به یادش افتادى بگو: «یا لَیتَنِی كُنْتُ مَعَهُمْ فَأَفُوزَ فَوْزاً عَظِیماً».
📚بحار الأنوار، ج۴۴، ص۲۸۶؛ أمالى الصدوق، ص۱۹۳؛ عيون أخبار الرضا، ج۲، ص٢۶٩.
📲 lib.eshia.ir/11008/44/286/اسْتُشْهِدَ
🆔 @wikifeqh
5.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 مستحبی که هزار واجب را نگه داشته است
🎙حجت الاسلام عالی
📎 #محرم
📎 #دهه_محرم
📎 #ملت_امام_حسین
🆔 @wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🚩 #مقتل_جامع_سیدالشهداء
🔘 مکاتبه ابن سعد و ابن زیاد
▪️ مکاتبهٔ ابن سعد و ابن زیاد چون فرستاده عمر سعد بازگشت و سخن آن حضرت را به او گفت، عمربن سعد گفت: امیدوارم خداوند مرا از جنگ و قتال با او آسوده کند و معاف دارد. (سپس به ابن زیاد نامهای نوشت و این خبر را به اطلاع او رساند)
▪️ حسان بن فاید عبسی میگوید: زمانی که نامهٔ عمر بن سعد به دست ابن زیاد رسید، من نزد او بودم. مضمون نامه چنین بود: بسم الله الرحمن الرحیم. اما بعد، من وقتی نزد حسین فرود آمدم، کسی را نزد او فرستادم و پرسیدم برای چه آمده و چه میخواهد و چه میجوید؟ او گفت: مردم این ولایت به من نامه نوشتند، و فرستادگانشان نزد من آمدند و از من خواستند به سوی آنان بیایم؛ من نیز اجابت کردم. حال اگر منصرف شدهاند و مرا نمیخواهند، از نزد ایشان بازمی گردم.
▪️ چون نامه برای عبیدالله خوانده شد. این شعر را زمزمه نمود: «الآن اذ علقت مخالبنا به یُرجُو النجاةَ ولات حین مَناص» ؛ «اکنون که پنجههای ما به او بند شده است، امید رهایی دارد؛ اما دیگر وقت تکان خوردن نیز نیست»
▪️ سپس برای عمربن سعد چنین نوشت: بسم الله الرحمن الرحیم. اما بعد؛ نامه تو به دستم رسید و مضمومن آن را دانستم؛ اینک بیعت با یزید بن معاویه را بر حسین و همراهانش عرضه بدار؛ اگر پذیرفت و چنین کرد، آنگاه در باره کار او اندیشه خواهیم کرد. والسلام.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
📲 fa.wikifeqh.ir/مکاتبه_ابن_سعد_و_ابن_زیاد
🆔 @wikifeqh
#نمرود
🔻یکی از کسانی که قرآن به نام از او یاد کرده است «نمرود» پادشاه زمان حضرت ابراهیم علیه السلام است.
🔹نمرود یکی از پادشاهان جبار بابل است که به شجاعت و قهرمانی معروف بوده و معاصر حضرت ابراهیم علیه السلام میزیسته و به نجوم اعتقاد زیادی داشته است.
🔸منجّمین به او میگویند در مملکتش پسری متولد میشود که ملکش را از دست او خارج میکند، پس دستور میدهد تا هر مولود پسری که به دنیا میآید را بکشند.
🔹از امام صادق علیه السلام نقل شده که فرمود: «چهار کس پادشاهی روی زمین را به دست آوردند که دو نفرشان مؤمن و دو نفرشان کافر بودند: اما دو نفر مؤمن سلیمان بن داود و ذوالقرنین بودند و اما دو نفر کافر نمرود و بخت نصر بودند ...»
🔸نام نمرود در قرآن نیامده است و تنها در یک آیه از او یاد شده است: «أَلَمْ تَرَ إِلی الَّذِی حَاجَّ إِبْرَاهیِمَ فی رَبِّهِ أَنْ ءاتاهُ اللَّهُ الْمُلْک...؛ آیا ندیدی (و آگاهی نداری از) کسی -نمرود- که با ابراهیم در باره پروردگارش محاجه و گفتگو کرد؟ زیرا خداوند به او حکومت داده بود.» [بقره/۲۵۸]
🔹نقل است خداوند پشهای را بر نمرود مسلط ساخت، آن موجود ناتوان روی لب نمرود نشست و آن را گزید، سپس به سوراخ بینی او وارد شد و از آنجا به مغزش راه یافت و پس از چهل روز شکنجه و کیفر سرانجام وی را نابود ساخت.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/نمرود
🆔 @wikifeqh
#قیس_بن_مسهر_صیداوی
🔻قیس بن مسهر صیداوی اسدی، سفیر امام حسین علیهالسلام و از شهدای جریان حادثه کربلا است که نقش اصلی او نامهرسانی بین مردم کوفه، امام حسین علیهالسلام و مسلم بن عقیل بود.
🔹او در جریان رساندن نامه امام حسین علیهالسلام به مسلم، در قادسیه به دست نیروهای عبیدالله بن زیاد دستگیر شده و چند روز قبل از واقعه عاشورا به دستور عبیدالله به شهادت رسید.
🔸اصلیترین نقش قیس در جریان حادثه کربلا را میتوان نامهرسانی وی عنوان کرد. نامههایی که قیس در این جریان رد و بدل کرده عبارتند از:
• رساندن نامه کوفیان به امام حسین علیهالسلام در مکه.
• رساندن نامه مسلم بن عقیل از بین راه به امام حسین علیهالسلام.
• برگرداندن جواب امام به مسلم.
• همراهی با مسلم در سفر و رساندن نامه مسلم به امام حسین علیهالسلام در جریان بیعت کوفیان.
• همراهی با امام حسین علیهالسلام و رساندن نامه امام حسین علیهالسلام از حاجز به کوفیان
🔹در فرازهایی از زیارت ناحیه مقدسه نام قیس آمده است.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/قیس_بن_مسهر_صیداوی
🆔 @wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
▪️#ویژهنامه_محرم | #شب_پنجم
#حضرت_عبدالله_بن_حسن #زهیر_بن_قین #حبیب_بن_مظاهر
🏴 شب پنجم به زهیر بن قین و حضرت عبدالله بن حسن، کودک هشت ساله امام مجتبی (ع) منسوب است. البته روضه حبیب بن مظاهر نیز به این شب منسوب است.
💢 معرفی اجمالی:
➖عبدالله بن الحسن (ع) در شمار آخرین شهیدانی بود که پیش از شهادت امام حسین (ع) در ظهر عاشورا به شهادت رسید. عبدالله بن حسن بن علی (ع)، نوجوان ۱۱ ساله، فرزند امام حسن مجتبی (ع) که روز عاشورا، وقتی دید سیدالشهداء بر زمین افتاده است، برای دفاع از عمو به سوی میدان شتافت و در دفاع از عموی مظلومش جام شهادت نوشید.
📝 مقالات:
📲 wikifeqh.ir/عبدالله_بن_حسن
📲 wikifeqh.ir/زهیر_بن_قین_بجلی
📲 wikifeqh.ir/حبیب_بن_مظاهر_اسدی
📲 wikifeqh.ir/روضه_شب_پنجم_محرم
⁉️ پرسمان:
📲 wikiporsesh.ir/حبیب_بن_مظاهر
💠 براي مطالعه بر روي لینک کليک کنيد👆👆👆
🆔 @wikifeqh
📖 روزمان را با قرآن آغاز کنیم
💌 صفحه ۴۳ قرآن کریم
📝 فهم لغات:
🍃 wikifeqh.ir/صفحه_۴۳_قرآن_کریم
🆔 @wikifeqh