ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
💢 جنگ ۲۸ روزهی پیامبر با بنیالمصطلق
#تاریخ #تاریخ_اسلام
#ویکی_فقه
در سال پنجم یا ششم، بنیالمصطلق برای جنگ با مسلمانان آماده شده بودند، حضرت پس از آگاهی و اطمینان از درستی خبر به سوی آنان لشکر کشید. عدهای از منافقان نیز به دلیل نزدیکی محل جنگ و برای به دست آوردن غنایم به سپاه پیامبر پیوستند.
کشته شدن یکی از جاسوسهای بنی مصطلق به فرمان حضرت محمد صلی الله علیه وآله وسلم در محل بَقْعاء، نزدیک مدینه، سبب وحشت کافران و پراکندگی عدهای از آنان شد. پیامبر در کنار آب مریسیع آماده جنگ شد.
این جنگ ۲۸ روز به طول انجامید، که در این مدت ابوذر غفاری جانشین پیامبر بزرگوار اسلام (ص)در مدینه بود.
سرانجام دو سپاه کنار «آبگیر مریسیع» روبروی یکدیگر قرار گرفتند. پیامبر (صلیاللهعلیهوآله و سلّم) آنان را به اسلام دعوت کرد؛ اما آنان شروع به تیراندازی کردند، پس از آن جنگ تن به تن آغاز شد، صفوف دشمن به سرعت از هم پاشید. در این جنگ ده نفر از مشرکان بنیمصطلق کشته و بقیه به اسارت در آمدند. و تنها یک نفر از مهاجران به صورت اشتباهی به شهادت رسید.
🌀برای مطالعه بیشتر به لینک زیر رجوع شود.
wikifeqh.ir/غزوه_بنیالمصطلق
@WikiFeqh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#خبر_خوب ⚡️ سلام دوستان با تلاشهای بسیار خوب گروه فنی، 👏 جستجوی پیشرفته سایت ویکیفقه wikifeqh.i
#آموزش
#جستجوی_جمله
#جستجوی_چند_کلمه
💐 وارد صفحه جستجوی پیشرفته شوید:
http://wikifeqh.ir/search/advanced
⚡️برای جستجوی چند کلمه یا جمله از کادر «این جمله باشد» استفاده کنید.
این کادر همریشه کلمات را هم جستجو میکند.
مثلا اگر شما به دنبال فلسفه ملاصدرا هستید، فلسفی ملاصدرا هم در نتایج جستجو خواهد آمد.
🔸اما اگر مقصود شما، یافتن عین کلمات یا جمله هست، در کادر «این جمله باشد» ابتدای کادر یک مساوی (=) قرار دهید:
مثال:
=فلسفه ملاصدرا
در اینصورت نتایجی نمایش داده خواهد شد که عینا در آنها فلسفه ملاصدار به کار رفته است.
موفق باشید
شکست نظامی طبس، یک ضربۀ محکم بر پیکرۀ استکبار و سبب رسوایی سران کاخ سفید شد. آمریکا میخواست مردم ایران را تنبیه کند؛ ولی نتیجه برعکس شد. دیگر آنکه ملت ایران هوشیارتر و دشمنی مستکبران آشکارتر شد، منافقان و همراهان داخلی استکبار جهانی رسوا شدند.
کارتر در پی آن بود که پس از آزادی گروگانها، دوباره برای ریاست جمهوری برگزیده شود؛ ولی به سبب این ناکامی و تصمیم امام (رحمةاللهعلیه)، مبنی بر نگه داشتن #جاسوسان تا برگزاری 🗳انتخابات، مردم ایالات متحده به کارتر رای ندادند و وی در انتخابات، شکست خورد.
بعدها کارتر در مصاحبهای گفت: 📢
«دوران #ریاست_جمهوری من، بدترین دورههای ریاست جمهوری آمریکا بوده است؛ زیرا در آن زمان، دولت آمریکا در دست #آیت_الله_خمینی در ایران به گروگان گرفته شد».
🌀 برای مطالعه در مورد واقعه طبس به آدرس زیر مراجعه کنید
wikifeqh.ir/شکست_آمریکا_در_طبس
@WikiFeqh
#کلام
#مهدویت
امام سجاد (علیهالسّلام) میفرمایند: «ان اهل زمان غیبته القائلون بامامته المنتظرون لظهوره افضل اهل کل زمان» کسانی که در زمان غیبت آن امام در انتظار ظهور ایشان هستند برترین مردم همه زمانها میباشند، یعنی مقامشان از همه بالاتر است.
⁉️ اما به چه دلیل؟
«لان الله تعالی ذکره اعطاهم من العقول والافهام و المعرفة ما صارت به #الغیبة عندهم بمنزلة #المشاهدة» زیرا خداوند به قدری #معرفت به آنها داده که غیبت امامشان مانند زمان مشاهده و #حضور ایشان است.
چنان در زمان غیبت احساس مسئولیت میکنند که اگر در خدمت و حضور امام باشند نیز همان مقداراحساس مسئولیت دارند؛ به همیندلیل از مردم همه زمانها برترند. 💯
در ادامه میفرمایند: «وجعلهم فی ذلک الزمان بمنزلة #المجاهدین بین یدی رسول الله» این منتظران واقعی دراین زمان مانند مجاهدانی هستند که در کنار پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوالهوسلّم) در غزوات اسلامی شرکت داشتند [...]
wikifeqh.ir/تحریف_مفهوم_انتظار
@WikiFeqh
#تفسیر
#روز_ایمنی_حمل_و_نقل
«ولقد کرمنا بنی ءادم وحملنـهم فی البر والبحر...؛ ما آدمیزادگان را گرامی داشتیم؛ و آنها را در خشکی و دریا، (بر مرکبهای راهوار) حمل کردیم؛ و از انواع روزیهای پاکیزه به آنان روزی دادیم؛ و آنها را بر بسیاری از موجوداتی که خلق کردهایم، برتری بخشیدیم».
معناي آیه اين است كه ما ايشان را در دريا سوار بر كشتى و در خشكى سوار بر چارپايان و غير از آن كرديم تا به سوى مقاصد خود رهسپار شوند و در پى جستجوى فضل پروردگار خود و رزق او برآيند، و اين خود يكى از مظاهر تكريم بشر است ( چون #بشر به وسيله #عقل از اين موهبتها برخوردار مىشود)[...]
wikifeqh.ir/حمل_و_نقل_زمینی_(قرآن)
@WikiFeqh
#فلسفه
#فلسفه_اخلاق
✨ مقاله «فرااخلاق» نوشتاری موجز در زمینه مکاتب و نظریات مهمی است که در حیطه فرااخلاق مطرحند و هدف عمده آن، ارائه تصویری روشن از جایگاه هر یک از این نظریات است.
🖇 نگارنده مباحث عمده فرااخلاقی را به۴بخش معناشناختی، معرفتشناختی، وجودشناختی و روانشناختی تقسیم میکند، بعد اقسام هر یک از بخشها را مورد بررسی قرار میدهد.
📝 در پایان، در قالب بررسی دو مکتب «واقعگرایی» و «غیر شناختگرایی» و #تقابل این دو با یکدیگر، جمعبندی کلی از مطالب میکند.
◀️ برای خواندن مقاله مذکور به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/فرااخلاق
@WikiFeqh
اختلاس و تصرف غیرقانونی
#حقوق #فقه
#واژه_شناسی
💢 اختلاس، یعنی #تصرف_در_اموال_دولتی (بیتالمال) که بر عهده فرد یا نهادی قرار گرفته بوده، در جای غیر معینشده به نفع خود یا دیگری سوء استفاده کرده است، گویند.
💢 اهمال یا تفریطی که موجب تضییع اموال و وجوه دولتی گردد، از مصادیق تصرف غیرقانونی شمرده شده است؛ مانند استفادههای غیرفنی یا بیش از ظرفیت از وسایل برقی دولت که موجب خرابی وسایل بشود یا سهلانگاری نگهبان یا کشیک که موجب سرقت اموال دولتی گردد.
💢 وجه تمایز اختلاس با تصرف غیرقانونی عنصر معنوی آنها است که در اختلاس برداشت به قصد تملک وجود دارد اما در #تصرف_غیر_قانونی قصد تملک وجود ندارد.
💢 در صورتی که میزان #اختلاس تا پنجاه هزار ریال باشد مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و شش ماه تا سه سال انفصال موقت و هرگاه بیش از این مبلغ باشد به دو تا ده سال حبس و انفصال ائم از خدمات دولتی و در هر مورد علاوه بر رد وجه یا مال مورد اختلاس به جزای نقدی معادل دو برابر آن محکوم میشود.
wikifeqh.ir/اختلاس_(حقوق)
@WikiFeqh