#دعای_عرفه #فضیلت_ایام #اخلاق
#ویکی_فقه
🙏 دعای «عرفه» دارای نکاتی است که بیانگر اسراری از احوال #اهل_سلوک و مردمی است که راه حق را در مینوردند و راه وصول به مقام قرب را میپویند.
و نیز متضمن بارزترین نکاتی است که هرگونه شک و تردید و ابهام را از قلب و درون میسترد؛ نکاتی که باید آنها را #قانون و #ضابطه #ادب و نزاکت در پیشگاه الهی، و رهنمودی برای رسیدن به منتهای هدف مطلوب برشمرد [...]
🔅 گزیدهای از شرح دعای عرفه را در لینک زیر 👇مطالعه کنید.
wikifeqh.ir/دعای_عرفه
@WikiFeqh
#عید_قربان #اعیاد_اسلامی #حج
#ویکی_فقه
🔹 #قربانی به معنی نزدیکی انسان به خدا از طریق ذبح یک حیوان میباشد.
🔸 #آیین_قربانی ریشهای بس کهن و قدیمی دارد، و با تحقیقاتی که در این زمینه به عمل آمده است، این #آیین از دیرباز با تشریفات خاصّی در میان مردم رواج داشته است.
🔹 اسلام، #سنّت «قربانی» را نه تنها مورد نکوهش قرار نداد بلکه با شرایط خاصّی نسبت به آن ترغیب کرد.
✅ اگر میخواهید درباره قربانی بیشتر بدانید لینک زیر 👇را لمس کنید.
wikifeqh.ir/قربانی_(منابع_اسلامی)
@WikiFeqh
#ولایت_تکوینی #کلام #حدود_ولایت
#ویکی_فقه
🔅 ولاء تصرف یا ولاء معنوی بالاترین مراحل ولایت است.
سایر اقسام #ولایت یا مربوط است به رابطه قرابتی با رسول اکرم بعلاوه مقام طهارت و قداست شخصی اهل بیت، یا مربوط است به #صلاحیت_علمی و یا اجتماعی آنها.
آنچه به نام ولایت در غیر ولایت معنوی نامیده میشود از حدود #تشریع و قرار داد تجاوز نمیکند گو اینکه ریشه و مبنا و فلسفه این قرارداد صلاحیت علمی یا #اجتماعی است، اما #ولایت_معنوی، نوعی تسلط فوقالعاده تکوینی است.
✅ ولایت تصرف چه معنی و مفهومی دارد و مقصود معتقدین چیست؟ 👇
wikifeqh.ir/ولایت_معنوی
@WikiFeqh
#مناسک_حج #ذی_الحجه #احکام_حج
#ویکی_فقه #ایام_تشریق
◽️ تَشْریق، عنوانی برای روزهای ۱۱-۱۳ ذیالحجه است. بخش مهمی از #مناسک_حج در این ایام صورت میگیرد. بنابراین در #فرهنگ_اسلامی به داشتن آداب و جایگاهی ویژه ممتاز شده است. قرائت آیات نخست سوره برائت توسط امام علی (علیهالسلام) و پیمان عقبه دوم در این ایام بوده است.
🔹 در مورد وجه تسمیه این ایام به تشریق اقوال مختلفی وجود دارد؛ مهمترین آن اقوال این است که چون در این سه روز حاجیان گوشت قربانی را تکه تکه، و در نور آفتاب خشک میکردهاند، آن را ایام تشریق نامیدهاند.
▪️ در قرآن کریم، تعبیر تشریق به کار نرفته است. اما مفسران تعبیر قرآنی «ایام معدودات» و «ایّام معلومات» اشاره به ایام تشریق دانستهاند. تکبیر، قربانیکردن، بیتوته در منا، #رمی_جمرات و .. از جمله اعمال و احکامی است که از آیات قرآن و روایات برای این ایام استفاده میشود. [...] 👇
wikifeqh.ir/ایام_تشریق
@WikiFeqh
#مراجع_تقلید #علمای_شیعه #عرفا
#ویکی_فقه
🔅 خورشید قرن سیزدهم هجری رو به افول بود که تبریز لبریز از شادی و سرور شد، لطف الهی پسری زیبا به #خاندان «حاج میرزا شفیع» داد که نام "جواد" را برای او انتخاب کردند.
«جواد» در دامان مادری مهربان و پدری صالح مراحل #رشد و #ترقی را پیمود و سالهای کودکی هر یک، دفتری نو بر دیدگان وی میگشود.
🔹 نگاهی به زندگینامه آیتالله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در لینک زیر 👇
wikifeqh.ir/میرزا_جوادآقا_ملکی_تبریزی
@WikiFeqh
#شبهات_وهابیت #تاریخ_اسلام #ویکی_فقه
#واقعه_غدیر از مهمترین وقایع تاریخ اسلام است که در آن، پیامبر اسلام هنگام بازگشت از حجةالوداع، در مکانی به نام غدیرخم، امام علی (علیهالسّلام) را #ولی و #جانشین خود معرفی کرد و حاضران که بزرگان صحابه نیز بودند در آنجا با #امام_علی علیهالسّلام بیعت کردند.
💢 #وهابیت بعد از عجز در مقابل ادله #شیعه درباره دلالت #حدیث_غدیر، به شبههپردازی درباره آب و هوای منطقه غدیر پرداختهاند تا از این طریق دلالت حدیث غدیر را زیر سوال ببرند.
📝 در نوشتار زیر آب و هوای منطقهی غدیر را بررسی میکنیم و مستنداتی از #کتب_اهل_سنت میآوریم که #شبهه مطرح شده باطل میکند. 👇
wikifeqh.ir/جغرافیای_منطقه_غدیر_خم
@WikiFeqh
#حدیث_غدیر #شبهات_حدیث_غدیر
#ویکی_فقه
⁉️ کتبیشدن حدیث غدیر توسط پیامبر
پیامبر گرامی اسلام (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در روز غدیرخم طبق دستور خداوند، امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) را به #خلافت بعد از خود معرفی فرمودند.
اینجا عدهای شبهه میکنند که چرا حضرت رسول (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) بجای سخنرانی در غدیر، بر #ولایت امام علی (علیهالسّلام) به صورت کتبی تاکید نکردند تا بتوان بعداً بر آن استناد کرد؟
🔹 اولا حضرت رسول (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) جدای از اعلان رسمی #ولایت_حضرت_علی (علیهالسّلام) در غدیر و...، اقدام به ثبت کَتبی آن هم نموده و در کتب حدیثی و تاریخی به ثبت رسیده است.
◽️ ثانیا همچنانکه در محاکم به مکتوبات استناد میشود افراد هم به عنوان شاهد مورد استناد قرار گرفته میشوند اگر برای واقعهای که اتفاق میافتد نتوان به سخن هفتاد روز قبل رسول الله (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) استناد کرد آنهم سخنی که اکثر قریب به اتفاق #مردم شنیدهاند چگونه بتوان به نوشته ایشان استناد کرد.
✅ برای مطالعه پاسخ کامل به لینک زیر بروید
wikifeqh.ir/کتبیشدن_حدیث_غدیر_توسط_پیامبر
@WikiFeqh
#علمای_شیعه #تراجم
#ویکی_فقه
نستوه و پرتلاش کار میکرد. همیشه به یاد خدا بود. در وفا به عهد حساس بود. تکریم میهمان و #احترام_به_سادات از صفات بارز او بود.
از #جاه و #مقام گریزان بود، چنان که از انتخاب شهرت «منزوی» نشان داد. نسبت به اهل بیت علیهم السلام ارادات ویژهای داشت.
✅ نگاهی به زندگی #آقا_بزرگ_تهرانی در لینک زیر👇
wikifeqh.ir/آقابزرگ_تهرانی
@WikiFeqh
#خداشناسی #علم_خداوند #کلام #ویکی_فقه
◽️ یکی از مسائل پیچیده فلسفی، که از یک سو با خداشناسی و از سوی دیگر با انسانشناسی پیوند مییابد، مساله سازگاری #علم_الهی با #اختیار_انسان است. علم الهی، علمی نامحدود است و خداوند ذاتی است آگاه به همهی امور که نه تنها به امور گذشته و حال، بلکه بر تمام حوادثی که در آینده رخ میدهند نیز، واقف است. بنابراین، خدا از پیش، تمام افعالی را که آدمیان در آینده انجام خواهند داد، میداند.
🔹 اینجا، این پرسش رخ مینماید که آیا باور به علم پیشین الهی با اعتقاد به اختیار و آزادی انسان سازگار است؟
✅ مثلا علم خداوند قبل از تولد شمر به این حقیقت كه در #آینده #شمر قاتل #امام_حسین خواهد بود جایی برای انتخاب دیگری برای شمر باز می گذارد؟
🔅 پاسخ آن است که علم خداوند به #رفتارهای_اختیاری_انسان، با وصف اختیاری بودن تعلق میپذیرد، یعنی خدا میداند که رفتار خاصی از شخصی در زمان خاصی، به صورت اختیاری، سر میزند و چنین علمی نه تنها منافی اختیار نیست، بلکه آن را تاکید میکند.
🔰 پاسخ کامل را در لینک زیر مطالعه کنید.👇
wikifeqh.ir/علم_الهی_و_اختیار_آدمی
@WikiFeqh
#کلام #مرگ #معاد_شناسی
#ویکی_فقه
🔅 آیات متعدد قرآن مجید، به صراحت حکایت از بقای روح پس از مرگ میکند.
انسانها در باطن خود موجودى به نام روح و نفس دارند.
◽️ این موجود غیر از بدن و اعضاء و جوارح او بوده، حاکم و مدبر و مدیر و داراى شعور و درک بوده، اعمال بدن و جوارح و اعضاء را اداره میکند.
▪️ نفس و روان انسانى موجود #مجرد بوده، ویژگىهاى جسم و ماده را ندارد، بلکه موجودى مستقل مىباشد؛ گرچه در بدن در رابطه نزدیکى با جسم و اعضاء و جوارح بدن قرار دارد.
🔸 حال اینجا این مسئله اینجا مطرح است که اگر چه نفس و روح با بدن و جسم در رابطه نزدیکى قرار دارند ولى بعد از مردن انسان و جداشدن روح از بدن آیا #روح فانى مىگردد؟ و از بین مىرود؟ یا اینکه بقاء داشته، به زندگى خود ادامه مىدهد؟
✅ برای مطالعهی پاسخ، به لینک زیر بروید. 👇
wikifeqh.ir/بقای_روح_بعد_از_مرگ
@WikiFeqh