💠 انسان در عرفان 💠
یکی از اقسام انسان شناسی، انسان شناسی عرفانی است که از عالی ترین و عمیق ترین مباحث علمی و معرفتی در عالم دین، دانش الهی و بشری است و نقش عرفان الاهی در این زمینه بسیار مهم است؛ زیرا در عرفان از راه شهود و علم حضوری به مطالعه و بحث و بررسی در مورد انسان پرداخته می شود. این نوع انسان شناسی به معرفی انسان و انسان کامل و همچنین بحث در مورد نحوۀ دست یابی انسان به کمال میپردازد؛ دانستن معنای انسان در عرفان، یعنی دانستن حقیقت انسان که برترین موجود عالم خلقت و شریف ترین مخلوق خدا و گل سر سبد آفرینش است. مقام و جایگاه انسان تا حدّى والا است که از او به «خلیفة اللَّه» تعبیر شده است.
🌐 wikiporsesh.ir/انسان_در_عرفان
🆔 @wikifeqh
🌺🍃🌸🍃
🍃🌸🍃
🌸🍃
♻️ راهنمای مطالب #مناسبتی کانال ویکیفقه:
🔹#ماه_محرم
🔸#ماه_صفر
🔹#ماه_ربیعالاول
🔸#ماه_ربیعالثانی
🔹#ماه_جمادیالاولی
🔸#ماه_جمادیالثانی
🔹#ماه_رجب
🔸#ماه_شعبان
🔹#ماه_رمضان
🔸#ماه_شوال
🔹#ماه_ذیقعده
🔸#ماه_ذیحجه
🔹#مناسبت_شمسی
🔰 کانال ویکیفقه
🌸 🆔 @wikifeqh
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
الف_و_میم_تحلیل_شرایط_و_زمانه_امام.pdf
870.9K
🖼فایل مجموعه پوسترهای «الف و میم»
📝تحلیل شرایط و زمانه امام صادق (ع) در بیان آیت الله مصباح یزدی
🆔 @wikifeqh
💠 تورق تاریخ 💠
دوشنبه ۳۰ خرداد سال ۱۳۷۳ در حالی که مرقد مطهر هشتمین امام معصوم از جمعیت موج میزند صدای مهیب انفجار بمب، فضای روضة منوره رضوی را پر میکند و انفجار سهمگین همه جا را به لرزه در میآورد و انبوه متراکم جمعیتی را که مشغول مناجات و عبادت بوده و در فضایی از صمیمیت و اخلاص رازهای دل خود را با امام و پیشوای بر حقشان وا میگویند درهم میپیچد.
این حادثه ۲۶ شهید بر جا گذاشت و در اثر این انفجار ۳۰۰ نفر از زائران حرم رضوی مجروح شدند.
این انفجار به دست ایادی آمریکا و با طرح و نقشه آنها در روز عاشورای سال ۷۳ اتفاق افتاد.
🆔 @wikifeqh
💠 شبهه طول عمر امام زمان( نظر امکان عملی) 💠
بهترین دلیل برای اثبات امکان چیزی، وقوع و سابقه آن است، اگر در گذشته ولو یکبار چنین اتفاقی افتاده باشد، اصل امکان آن چیز ثابت میشود و ممکن است که در آینده نیز اتفاق بیفتد.
بنابراین، اگر ثابت شود که در گذشتههای دور یا نزدیک، کسانی بودهاند که عمر طولانی داشتهاند، امکان اتفاق افتادن آن در آینده نیز ثابت شده و ممکن است برای هر انسانی تکرار شود.
مقصود از امکان علمی این است که چیزی به صورتی باشد که برای هر انسانی انجان آن امکانپذیر باشد؛ سفر به عمق دریاها و رفتن به ماه، کارهایی است که امکان آن بالفعل موجود است؛ و کسانی هستند که این کارها را به صورتهای مختلف انجام میدهند.
🌐 wikifeqh.ir/شبهه_طول_عمر_امام_زمان
🆔 @wikifeqh
✅ یکی از اساتيد دانشكده فنی درباره شهيد چمران میگويد:
«يكی از دانش جويان ممتاز دانشكده، مصطفی چمران بود. استعداد كم نظيری داشت. در دروس تئوری و عملی بسيار قوی بود. خط زيبايی داشت، نقاشی او هم خوب بود، جزوه اش رابراي نمونه به بچه ها نشان میدادم. با عاطفه، صميمی، عارف مسلك، متدين و دوستداشتنی بود.
يك بار نمره امتحانش را 22 داده بودم! آن قدر كارش عالی بود كه ديدم طلبكار است. گفتم اين دو نمره طلبت را در امتحانات آخر سال حساب مي كنم، اما اين كار هرگز صورت نگرفت، زيرا هميشه در نمره گرفتن، او طلبكار بود و من بدهكار ماندم.»
💮 31 خرداد؛ سالروز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران
🆔 @wikifeqh
🔸مطلق و مقید در آیات قرآن🔸
💠 #مطلق یعنی رها شده، و در قرآن مجید آیاتی است که بدون هیچ قیدی باشد، مانند:
«ان الله علی کل شی ء قدیر؛ براستی که خداوند بر هر چیز تواناست.» [طلاق/12]
💠 اصطلاح #مقید در آیاتی است که مقید به خصوصیتی باشند. مانند:
«و لله علی الناس حج البیت من استطاع الیه سبیلا؛ و مردم را حج و زیارت آن خانه واجب است بر هر کسی که توانایی برای رسیدن بدانجا یافت.» [آل عمران/97]
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
#اصطلاحات
#علوم_قرآنی
#مطلق
#مقید
🌐 Wikifeqh.ir/اصطلاحات_علوم_قرآنی
🆔 @wikifeqh
📌پرسش: مراد از مصحف فاطمه (س) چیست؟
✅ نام مصحف هر مجموعه نگاشتهای را شامل میشود. مصحف حضرت فاطمه (س) کتابی است که حضرت فاطمه (س) از جبرئیل دریافت نموده، سپس آن را به امیرالمومنین (ع) املا کرده است. نام این کتاب در منابع شیعی آمده است. در محتوای مصحف، با توجه به اینکه تنها در اختیار امامان (ع) است، اختلاف شده است.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#ویکی_پرسش
#مصحف_فاطمه
#جبرئیل
#امیرالمؤمنین
#قرآن
#اهلبیت
🌐 wikiporsesh.ir/مراد_از_مصحف_فاطمه
🆔 @wikifeqh
🔹تعادل و تراجیح🔹
💠 #تعادل و #تراجیح یکی از مباحث مهم اصولی است و در باب تعارض بین ادله شرعیه کاربرد دارد.
🔰 همسان بودن دو دلیل متعارض را تعادل و مرجّح داشتن یكى نسبت به دیگرى را ترجیح می گویند.
🔰 مراد از تعادل، تساوى دو دلیل متعارض در همه عوامل ترجیح است.
🔰 واژه ترجیح، مصدر و جمع آن (برخلاف قواعد ادبى عرب كه باید ترجیحات باشد) تراجیح است به معناى اسم فاعل یعنى مرجّح؛ و مرجّح عبارت است از ویژگیها و خصوصیاتى كه سبب تقدم یكى از دو دلیل متعارض بر دیگرى مىشود. از آن در اصول فقه مبحث تعادل و تراجیح به تفصیل سخن رفته است.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃
#اصطلاحات
#اصول_فقه
#تعادل
#تراجیح
🌐 Wikifeqh.ir/تعادل_و_تراجیح
🆔 @wikifeqh
✍کاربرد تعادل و تراجیح در فقه
🔰هرگاه دو دلیل كه برحسب ظاهر یكدیگر متعارض هستند از نظر عرف قابل جمع باشند، تعارض برطرف و به مقتضاى جمع عرفی عمل مىشود؛ ولى اگر از نظر عرف قابل جمع نباشند به مرجّحات رجوع مىشود.
🔰در صورتى كه یكى نسبت به دیگرى مرجّح داشته باشد به آن عمل مىشود و اگر هیچ یک بر دیگرى مرجّح نداشت و هر دو از این جهت یكسان بودند در اینكه قاعده اولی سقوط هر دو دلیل از حجیت و عدم عمل به آن دو است یا تخییر در عمل به هریک از دو دلیل، اختلاف است.
🔰بنابر قول به تساقط، در قاعده ثانوی اختلاف شده است كه آیا مکلف مخیر بین عمل به مفاد هریک از دو دلیل است، یا باید توقف كرده و در مقام عمل احتیاط نماید هرچند احتیاط مخالف مفاد هر دو دلیل باشد؛ مثل جمع میان قصر و اتمام در مورد تعارض ادله نسبت به آن دو، و یا به دلیل موافق با احتیاط عمل كند و چنانچه هیچ یک موافق احتیاط نبود، مخيّر است؟
📌مشهور به استناد اخبار علاجیه قائل به تخییر در مقام عمل هستند.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#اصطلاحات
#اصول_فقه
#فقه
#تعادل
#تراجیح
🌐 Wikifeqh.ir/تعادل_و_تراجیح
🆔 @wikifeqh