🗓 پنجشنبه
☀️ ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۰۷ ذوالقعده ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 16 می 2024 میلادی
🔹 قمری:
▫️وفات «امیرخسرو دهلوی» (۷۲۵ق)
📥 wikifeqh.ir/امیرخسرو_دهلوی
▫️وفات «میرزا احمد کفایی» (۱۳۹۱ ق)
📥 wikifeqh.ir/میرزااحمد_کفایی_خراسانی
🔸 شمسی:
▫️وفات آیةالله العظمی بهجت «قدّس سرّه» (۱۳۸۸ ش)
📥 wikifeqh.ir/محمدتقی_بهجت
▫️روز ملی ارتباطات و روابط عمومی
📥 wikifeqh.ir/روابط_انسانی
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | مهرورزی به فرزندان
🔻الإمامُ الصّادق عليه السلام:
🔹أَحِبُّوا الصِّبْيَانَ وَ ارْحَمُوهُمْ وَ إِذَا وَعَدْتُمُوهُمْ شَيْئاً فَفُوا لَهُمْ فَإِنَّهُمْ لَا يَدْرُونَ إِلَّا أَنَّكُمْ تَرْزُقُونَهُمْ.
🔸كودكان را دوست بداريد و با آنان مهربان باشيد و هرگاه به آنان وعده داديد، به آن وفا كنيد، زيرا آنان، روزى دهنده خود را كسى غير از شما نمى دانند.
📗كافى، ج ۶، ص ۴۹.
📲lib.eshia.ir/11005/6/49/الصِّبْيَانَ
🆔 @wikifeqh
#امیرخسرو_دهلوی
🔻امیر ناصرالدین ابوالحسن خسرو بن امیرسیفالدین محمود دهلوی از عارفان و شاعران نامدار پارسیگوی هندوستان، در نیمهي دوم قرن هفتم و اوایل قرن هشتم میزیست.
🔹اميرخسرو به نظم و نثر آثار فراواني دارد، در غزل از پيروان سعدي بود، در قصيده از شاعران قرن ششم، خاصه سنايي و خاقانی تقلید ميكرد و در مثنوي تابع نظامي گنجوي بود
🔸وي يكي از پركارترين شاعران پارسيگوي است و در اين باب حقا كمنظير است. جامی ميگويد او ۹۹ كتاب تصنیف كرده است و از قول اميرخسرو نقل كردهاند كه اشعارش از چهارصد هزار بيشتر و از پانصد هزار كمتر است.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/امیرخسرو_دهلوی
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 دعایی که آیت الله بهجت به رهبر معظم انقلاب توصیه کردند
🗓 به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت آیت الله شیخ محمدتقی بهجت (ره)
📲 wikifeqh.ir/محمدتقی_بهجت
🏷 #آیت_الله_بهجت
🏷 #دهه_کرامت
🆔 @wikifeqh
#میرزااحمد_کفایی_خراسانی
🔻حاج میرزا احمد کفایی خراسانی، از علمای مجاهد ایران در قرن چهاردهم هجری بود.
🔹وی فرزند آخوند خراسانی، مرجع تقلید شیعه و صاحب کتاب معروف کفایه الاصول بود و از همین رو، فرزندش احمد. به کفایی معروف شد. او در ۱۳۰۰ ق در نجف اشرف به دنیا آمد.
🔸او مکاسب را نزد آیت الله سیدابوالحسن اصفهانی، و رسائل و کفایه را نزد میرزا محمد آقازاده خراسانی، برادر خود فراگرفت و از ۱۳۱۹ ق در مجلس درس پدر خود حاضر شد و به مرحله اجتهاد رسید.
🔹در ۱۳۲۹ ق که علمای شیعه عراق قصد داشتند به عنوان اعتراض به تجاوزات قوای روس به شمال ایران و اشغال بخشهایی از آن به ایران آمده و آنان را از خاک ایران برانند، میرزا احمد این اقدام را به صلاح نمیدید، و آن را سبب تشدید اقدامات کینه توزانه روسها میدانست.
🔸در ۱۳۳۶ ق نیز که قیام مذهبی و ضد انگلیسی مردم نجف بر ضد انگلیسیها آغاز شد، میرزا احمد از جمله رهبران مردم انقلابی بود.
🔹در زمان پادشاهی رضاشاه که عزاداری ممنوع بود، وی آشکارا مراسم عزاداری را در مشهد برگزار میکرد و پس از عزل و تبعید رضاشاه از کشور، وی دست به تشکیل هیأتهای مذهبی زد و دهها هیأت در مشهد ایجاد کرد.
🔸میرزا احمد در مسجد گوهرشاد و یا در منزل خود برای جمعی از طلاب درس میگفت.
🔹او در ۷ ذیقعده ۱۳۹۱ق، مصادف با ۶ دی ۱۳۵۱ در مشهد درگذشت. جنازهاش را باشکوه فراوان تشییع و در رواق مطهر امام رضا (ع) دفن کردند.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/میرزااحمد_کفایی_خراسانی
🆔 @wikifeqh
🗓 جمعه
☀️ ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۰۸ ذوالقعده ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 17 می 2024 میلادی
🔹 قمری:
▫️وفات «ابوالحسن علی بن زبیر کوفی» (۳۴۸ ق)
📥 wikifeqh.ir/ابنزبیر_ابوالحسن_علی_بن_محمد_قرشی_اسدی_کوفی
▫️وفات «دارقطنی» (۳۸۵ ق)
📥 wikifeqh.ir/دارقطنی
▫️ولادت آیةالله العظمی «سید محمدرضا گلپایگانی» (۱۳۱۶ ق)
📥 wikifeqh.ir/سید_محمدرضا_گلپایگانی
▫️وفات «ملامحمدحسین فشارکی» (۱۳۵۳ ق)
📥 wikifeqh.ir/محمدحسین_فشارکی
▫️ولادت «سیدمحمدسعید حکیم» (۱۳۵۴ ق)
📥 wikifeqh.ir/سید_محمدسعید_طباطبایی_حکیم
▫️وفات «میرزا عبدالرحیم سامت» (۱۴۲۰ ق)
📥 wikifeqh.ir/میرزا_رحیم_سامت
🔸 شمسی:
▫️روز بزرگداشت عمر خیام
📥 wikifeqh.ir/عمر_خیام
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | عمر طولانی صاحب الزمان (عج) را انکار نکنید!
🔻الإمامُ الصّادق عليه السلام:
🔹ما تُنْكِرُونَ أَنْ يَمُدَّ اللَّهُ لِصَاحِبِ هَذَا الْأَمْرِ فِي الْعُمُرِ كَمَا مُدَّ لِنُوحٍ عليه السلام فِي الْعُمُرِ.
🔸اینکه خداوند عمر صاحب این امر را طولانی میفرماید را انکار نکنید! چنانکه خداوند متعال [قبلاً هم] عمر نوح را طولانی فرمود.
📗الغيبة للطوسي، ج۱، ص ۴۲۱.
📲 lib.eshia.ir/15084/1/421/الْعُمُرِ
🆔 @wikifeqh
#ابنزبیر_علی_بن_محمد_قرشی_اسدی_کوفی
🔻ابنزبیر، ابوالحسن علی بن محمد بن عُبید بن زبیر قرشی اسدی کوفی (ذیقعده ۳۴۸-۲۵۴ق)، معروف به ابنکوفی، ادیب ، کاتب و راوی است.
🔹او از تبار اسد بن عبدالعزّی بن قصّی به کلاب و از قوم و قبیله زبیر بن عوام برادرزاده حضرت خدیجه بنت خُوَیلد است و شاید به همین سبب وی را ابنزبیر خواندهاند.
🔸پدرش ارث فراوانی برای او بر جای نهاد و او همه را در راه دانشاندوزی، فراهم آوردن کتابخانه، خریدن و نسخهبرداری کتاب و کمک به دانش پژوهان بینوا صرف کرد.
🔹وی کتابهای خود را دستهبندی کرده، بر هر یک نشان خاصی نوشته بود تا یافتن آنها از میان انبوه کتابها آسان باشد.
🔸ابنزبیر به گردآوری و نشر کتاب عشق میورزید و کتابهای بسیاری را به خط خویش نسخهبرداری کرد و چندان در این کار اهتمام ورزید که با داشتن تواناییهای علمی، کمتر به کار تألیف پرداخت.
🔹او از شاگردان و یاران ثعلب (امام کوفیان زمان خود در نحو و لغت) بود. نزدیکی ابنزبیر به ثعلب چندان بود که ثعلب او را به عنوان وصی خویش برگزیده و از او خواست که پس از مرگ کتابهایش را به احمد بن اسحاق قُطْرَبُّلی بسپارد.
🔸ابنزبیر در علم حدیث نیز مقامی ارجمند دارد، چنانکه طوسی از طریق احمد بن عبدون حدیثهایی را که ابنزبیر روایت کرده، در کتابهای خویش آورده است.
🔹ابنزبیر در بغداد درگذشت و جسدش را به کوفه بردند و در نزدیکی مرقد امیرالمؤمنین (ع) دفن کردند.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/ابنزبیر_ابوالحسن_علی_بن_محمد_قرشی_اسدی_کوفی
🆔 @wikifeqh
#دارقطنی
🔻ابوالحسن علی بن عمر، معروف به دارَقُطْنی محدّث برجسته شافعی در قرن چهارم قمری و صاحب نظر در علم قراآت بود. وی تالیفات متعددی در زمینه حدیث داشت و سرانجام به سال ۳۸۵ق درگذشت.
🔹در زمان خود، امام حدیث بود و شناخت حدیث و علوم مربوط به آن، به وی منتهی شد و در این خصوص، امیرالمؤمنین خوانده میشد. او در نحو و انواع قراآت، صاحب نظر و نخستین کسی بود که علم قرائت را تصنیف کرد و آن را در چند باب، سامان داد.
🔸وی حافظ اشعار عربی بود. به مصر مهاجرت کرد و یکی از کتب حدیث را به ابن حنزابه، وزیر کافور اخشیدی آموخت. آن گاه به بغداد بازگشت و در آن جا امامت قرائت قرآن را به عهده گرفت.
🔹کتابهای السنن، العلل الواردة فی الاحادیث النبویه، المجتبی من السنن المأثوره، المختلف و المؤتلف فی الحدیث و... از آثار اوست.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/دارقطنی
🆔 @wikifeqh
14.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 به نماز صبح و شبت سلام
🤲 مناجات با امام زمان (عج)
🎙با نوای سید حجت بحرالعلومی
🌱#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
#امام_زمان
#جمعه
🆔 @wikifeqh
#محمدحسین_فشارکی
🔻ملا محمدحسین فشارکی قهپائی اصفهانی (۱۲۶۶ -۱۳۵۵ ه.ق)، فرزند ملا محمدجعفر فشارکی قهپائی اصفهانی، عالم فاضل، فقیه محقق، مجتهد اصولی، از علماء و مجتهدین بزرگ اصفهان در قرن سیزدهم هجری بود.
🔹وی از اساتیدی چون ملّا محمدباقر فشارکی، حاج شیخ محمدباقر نجفی مسجدشاهی، آقامیرزا محمّدهاشم چهارسوقی، میرزا حبیباللّه رشتی، شیخ زینالعابدین مازندرانی بهره برده و از شیخ زینالعابدین مازندرانی، حاج میرزا حبیبالله رشتی و حاج میرزا محمدحسن شیرازی اجازه روایت داشت و از مشایخ اجازه روایتی آیتالله سید شهابالدین مرعشی بود.
🔸آخوند فشارکی، پس از گذراندن تحصیلات در عتبات عالیات به اصفهان برگشته، به فعالیتهای علمی، فرهنگی، سیاسی و انجام امور مرجعیت پرداخت. وی از جمله علمایی بود که در حوادث سیاسی مشروطه و پس از آن نقش داشته است.
🔹آخوند فشارکی، جزء امضاکنندگان اعلامیه پنج مادهای علما و بزرگان اصفهان در سال ۱۳۲۴ ق بر ضد سلطه اقتصادی بیگانگان بود.
🔸آیتالله فشارکی جهت عمل مقلدین «رساله عملیه» تالیف فرموده و تعلیقاتی بر تالیفات شیخ انصاری همچون «رسائل» و «طهارت» «مکاسب» و کتاب صلاه نوشته است.
🔹سرانجام، آخوند فشارکی پس از ۸۶ سال در شب سه شنبه، هشتم ذی القعده سال ۱۳۵۳ق درگذشت و در بقعة تکیه شیخ مرتضی ریزی در قبرستان معروف تخت فولاد اصفهان که به وادی السلام ثانی مشهور است به خاک سپرده شد.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/محمدحسین_فشارکی
🆔 @wikifeqh