🍀 #بسيج
💠 بسيج در جامعه ما کلمهاي آشناست که تعبيرات مختلفي از سوي افراد و جريانهاي سياسي درباره آن بيان ميشود.
💠 عدهاي بسيج را داراي مفهومي عرفاني ميدانند که همان خارج شدن از روز مرگي و تعلقات دنيوي است و بهترين شاهد آن را عملکرد بسيج در دوران هشت سال، دفاع مقدس ميدانند که امروزه با يک سري خصوصيات ويژه در تمامي عرصههاي کشور اعم از ابعاد نظامي، سياسي، اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي و علمي گسترش يافته و حضور دارد. در مقابل عدهاي ديگر بسيج را نهادي صرفا نظامي ميدانند که حتي از ورود به زندگي خصوصي مردم ابائي ندارد!
💠 با مراجعه به واژه بسيج در انديشه بنيانگذار نظام جمهوري اسلامي درمييابيم که در انديشه امام، بسيج قبل از آن که ارگاني داراي تشکيلات باشد، مدل و الگوي اداره انقلاب و کشور بود. موضوعي که در ادبيات انقلابها از آن به حرکت مردمي، نهضت عمومي، قيام توده و امثال آن ياد ميشود. در ادبيات سياسي از آن به عنوان مردم سالاري و دمکراسي و امثال آن تعبير ميگردد. روش فوق در مقابل روشهاي انقلابي ديگر مانند قيام مسلحانه، حرکتهاي چريکي، کودتا و نظائر آن قرار ميگيرد. به نظر امام امت تغييرات سياسي از طريق به کارگيري قدرت توده مردم روش تجربه شده و موفقي بود که در نهضتهاي انبياء الهي از آن نتيجه لازم اخذ شده بود.
⚜براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/بسیج_(ارگان)
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌹برای علاقمندان به #مباحث_فلسفی
🍀 #برهان_علیت از دیدگاه امام علی
⭕️ این برهان را بطور مختصر میتوان چنین مطرح کرد:
جهان معلول است. هر معلولی نیازمند علت است. بنابراین، جهان که معلول است نیازمند به علتی است که آن علت یا خداست یا در نهایت به خدا منتهی میشود. از این رو خدا وجود دارد. در واقع امکان ندارد که یک شیء معلول، علت فاعلی خود باشد، زیرا مستلزم آن است که شیء، مقدم بر خودش بشود که امری محال است.
⭕️ همچنین در سلسله علل فاعلی، ممکن نیست تا بینهایت پیش برویم، ...
💠 از بیانات امام علی (علیهالسلام) به خوبی برمیآید که همه اشیا غیر از خداوند معلول و در نتیجه قائم به خداوند هستند.
۱: هر موجودی غیر از خداوند معلول است: «کل قائم فی سواه معلول.»
۲: هر چیزی به خدا قیام دارد: «کلّ شیء قائم به.»
۳: هر چیزی خاشع و قائم به خداست، خدا غنای هر فقیری و عزّت هر ذلیلی و قوّه هر ضعیفی است: «کلّ شیء خاشع له، و کلّ شیء قائم به، غنّی کلّ فقیر و عزّ کلّ ذلیل و قوّة کلّ ضعیف.»
۴: خدا از هر چیزی بینیاز است و هیچ چیزی بینیاز از خدا نیست: «سبحان الغنی عن کلّ شیء و لاشیء من الاشیاء یغنی عنه.»
۵: خلق هر چیزی از خداست که در نتیجه معلول نیز خواهد بود: «منه کان کلّ شیء للخلق.»...
#ویکی_فقه #فلسفه #برهان_علیت
⚜براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/برهان_علیت_از_دیدگاه_امام_علی
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌹امروز مصادف است با 28 نوامبر، در چنین روزی عباس افندي در سال 1921 درگذشت.
⭕️#عباس_افندي
🍀 عباس افندي ملقب به عبدالبهاء (بنده خداي بهائيت)، پسر ارشد ميرزا حسينعلي است و نزد بهائيان جانشين وي محسوب ميگردد.
🍀 در اواخر جنگ جهاني اول، در شرايطي که عثماني ها درگير جنگ با انگليسي ها بودند ، آرتور جيمز بالفور، وزير خارجه انگليس، اعلاميه مشهور خود مبني بر تشکيل «وطن ملّي يهود» در فلسطين را صادر کرد.
🍀 عبدالبهاء با قشون انگلیس، که تازه در فلسطین مستقر شده بود، روابط پنهانی برقرار کرد. حتی منابع بهائی نوشتهاند که او مقدار زیادی گندم از املاک خویش ذخیره کرده بود و آنها را در اختیار قشون انگلیس گذاشت. عبدالبهاء براي امپراتور انگليس، ژرژ پنجم، دعا کرد و از اينکه سراپرده عدل در سراسر سرزمين فلسطين گسترده شده به درگاه خدا شکرگزارد.
🍀 دريافت نشان شهسواري (نايت هود) از دولت انگليس و ملقب شدن وي به عنوان «سِر» نيز بعد از استقرار انگليسي ها در فلسطين صورت گرفت.
🍀 عبدالبهاء در 1340 ه.ق ( 1300ش) درگذشت و در حيفا به خاک سپرده شد. در مراسم خاکسپاري او نمايندگاني از دولت انگليس حضور داشتند و وينستون چرچيل، وزير مستعمرات بريتانيا، با ارسال پيامي مراتب تسليت پادشاه انگليس را به جامعه بهائي ابلاغ کرد....
#ویکی_فقه #فرق #بهائیت #رهبران_بهائیت
⚜براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/عباس_افندی
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🍀 #یک_حدیث_ناب
🌺 قال رسول اللّه صلى الله عليه و آله : مَن خَرَجَ في طَلَبِ العِلمِ كانَ في سَبيلِ اللّه ِ حَتّى يَرجِعَ.
🍁 آنكه در جستجوى دانش بيرون رود ، در راه خداست ، تا آنگاه كه بر گردد .
⬅️ منبع: http://lib.eshia.ir/27281/1/45/سَبيلِ
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
🌺 برای علاقمندان به #مباحث_اخلاقی
⚜#آداب_باطنی_دعا
🍀 توجه: دعاکننده بايد توجه داشته باشد که مخاطب او مالک و خالق اوست پس بايد با تمام وجود توجهش به دعاي خود باشد و معلوم است که صرف حرف زدن بدون توجه در حقيقت بياعتنايي به مخاطب است، هر چند خداوند متعال اين بياعتنايي را ميبخشد اما نبايد انتظار اجابت دعا را داشت. امام صادق (عليهالسّلام) ميفرمايند: «خداوند متعال دعاي دل غافل را مستجاب نميکند پس هنگام دعا با تمام وجود رو به سوي خدا بياور، پس از آن يقين به اجابت داشته باش».
🍀 قلب پاک: دليکه پر از وسوسههاي شيطاني و هواهاي نفساني است نميتواند با مبدا خير و کمال مطلق در ارتباط باشد وقتي دل در طلب گناه باشد بر زبان راندن دعا و درخواست خير، فقط ابراز کردن چند جمله دروغ است لذا اميرمومنان (عليهالسّلام) ميفرمايند: «بهترين دعا آن است که از سينهاي پاک و قلبي پرهيزگار صادر شود.»
🍀 خوف و طمع: اگر دعا با توجه باشد، هم خوف به همراه دارد و هم طمع؛ ترس از گناه که مبادا انسان را مبغوض حق تعالي کند و در نتيجه مانع اجابت دعا بشود. اما از طرفي فضل و کرم خداوند باعث طمع انسان به استجابت دعا ميشود. خداوند ميفرمايد: «در حال خوف و طمع دعا کنيد.»
🍀 ذلت و گدايي: انسان همه هستي خود را از خدا دارد و هيچ چيز او از خودش نيست. چه چيزهايي که مال شخص او، محسوب ميشود و مخصوص خود اوست همچون روح و بدن. مال، همسر و فرزند؛ و چه نعمتهاي عمومي که همه بندگان خدا از آن بهرهمندند و اغلب، اين نعمتها مورد غفلت و فراموشي هستند مثل خورشيد، دريا، زمين و حتي قوانين طبيعي اين جهان. بنابراين انسانها به معناي واقعي، فقير هستند پس در دعا بايد اول توجه به اين فقر و ذلت خود داشته باشد و با همان حال دعا کند. امام صادق (عليهالسّلام) ميفرمايند: «خداوند متعال به موسي وحي کرد: اي موسي، وقتي در پيشگاه من هستي، همچون بنده ذليل و فقير باش.»
🍀 خوش گماني به خدا: برآوردن حاجت بندگان به هر اندازه بزرگ باشد براي خداوند، هيچ زحمتي ندارد و از طرفي خداوند کريم و بخشنده است و نعمتهاي بيشماري را به بندگان خود داده است پس شايسته است انسان وقتي دعا ميکند به اجابت آن خوش گمان باشد چنانکه امام صادق (عليهالسّلام) ميفرمايند: «وقتي دعا کردي در همان حال فکر کن حاجتت برآورده شده و حاضر است» همچنين پيامبر اسلام (صلّياللهعليهوآله) ميفرمايند: به درگاه خداوند در حالي دعا کنيد که يقين به اجابت داريد.
🍀 اصرار در دعا: امام صادق (عليهالسّلام) ميفرمايند: قسم به خدا، چون بندهاي در حاجت خود اصرار کند خداوند حاجتش را برآورد و پيامبر (صلّياللهعليهوآله) ميفرمايند: هر کس دري را پيدرپي بکوبد و اصرار کند عاقبت گشوده شود.
#ویکی_فقه #اخلاق #دعا #آداب_دعا
🌹براي مطالعه کامل مقاله بر روي لينک زير کليک کنيد👇
▶️ http://wikifeqh.ir/آداب_دعا
🆔 @wikifeqh_ir
instagram.com/wikifeqh/
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf