#شکافته_شدن_دریا_و_عبور_بنیاسرائیل
🔻حضرت موسی(علیهالسلام) پس از تبلیغ فراوان و دعوت فرعون و آل فرعون با ارائهی معجزات گوناگون و عدم پذیرش آنها، مأمور میشود که نیمهشب با بنیاسرائیل از مصر کوچ کند.
🔹موسای نبی، بنیاسرائیل را شبانه حرکت داد و فرعون نیز به دنبال آنان با هزاران اسب سوار حرکت کرد تا به دریا رسیدند و آلفرعون نیز به دستور فرعون، به دنبال آنان به راه خود ادامه دادند؛
🔸در همان حال قوم حضرت موسی ابراز ناراحتی کردند از اینکه همراه موسی بوده و هستند و هر روز مورد آزار فرعونیان قرار میگیرند؛ چون در وضعیتی بودند که از پیشرو دریا و از پشتسر، لشگر نیرومند فرعون قرار گرفته بود؛ اما بعد از اینکه حضرت موسی وعدهی هلاکت آنها را بر قوم خود داد، فرمان الهی نازل شد: «فَأَوْحَینا إِلی مُوسی أَنِ اضْرِبْ بِعَصاکَ الْبَحْرَ ...»
🔹دریا از هم شکافته شد و دو راه پدید آمد و برای هر سبطی یک راه نمایان شد. بنیاسرائیل گفتند: این راه مرطوب است و ما میترسیم غرق شویم. خدا باد صبا را فرستاد تا آن راهها خشک شد؛ البته در حال عبور از بین آب، ایراداتی دیگر به موسی میگرفتند که موسی با اعجاز از ناحیه خدا، بهانهی آنها را بر طرف میساخت. اما وقتی که فرعون با یارانش وارد دریا شدند، دریا متلاطم شد «وَ إِذْ فَرَقْنا بِکُمُ الْبَحْرَ فَأَنْجَیناکُمْ وَ...»
🔸جسدهای هلاک شدهی لشکر فرعون روی آبها قرار گرفت و بنیاسرائیل با چشم خود دیدند که دشمن به چه روزی افتاده است. در قرآن کریم در چند سوره به این ماجرای عظیم اشاره شده است.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/معجزات_حضرت_موسی
🆔 @wikifeqh
➖ ورود حصین بن نمیر و شبث بن ربعی به کربلا
#حصین_بن_نمیر
🔻حُصَین بن نُمَیر، از سرداران بنیامیه در دوران معاویه، یزید و مروان بن حکم بود. وی از امرای معاویه در مصر بود و در جنگ صفین در مقابل علی (علیهالسّلام) قرار گرفت.
🍁به شهادت رساندن امام حسین (علیهالسّلام) از تاریکترین نقاط زندگی وی محسوب میشود.
#شبث_بن_ربعی
🔻ابو عبدالقدوس شبث بن ربعی از کسانی بود که بنا بر نقل برخی از منابع هم ایام جاهلیت و هم دوران اسلام را درک کرده بود. او در سپاه عمر بن سعد بود و در کربلا حضور داشت.
🍁شبث در روز عاشورا، از سوی عمر بن سعد عهدهدار فرماندهی پیاده نظام گردید و در جنگ با فرزند رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) مشارکت جست.
مطالعه کامل مقاله ها👇👇👇
🔘 wikifeqh.ir/حصین_بن_نمیر
🔘 wikifeqh.ir/شبث_بن_ربعی_مذحجی
🆔 @wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
▪️#ویژهنامه_محرم | #قاسم_بن_الحسن
🏴 شب ششم، شب نوجوانان عاشورایی و شب روضه قاسم بن الحسن (ع) است.
💢 معرفی اجمالی:
➖قاسم فرزند امام حسن (ع) به سال ۴۷ ه.ق در مدینه منوره دیده به جهان گشود. مادرش امولدی به نام «نفیله» یا «رمله» یا «نجمه» بود. در دو سالگی پدر بزرگوارش را از دست داد؛ و تا هنگام شهادت در دامان پرمهر و عطوفت عموی گرامی خود، امام حسین (ع)، پرورش یافت و در واقعه کربلا به اتفاق مادر و دیگر برادران و خواهران خود حضور داشت.
➖به نقلی در شب عاشورا، آنگاه که امام حسین (ع) خطبه خواند و به یاران خود فرمود: «فردا من و شما همه کشته خواهیم شد» وی پنداشت این افتخار از آنِ مردان و بزرگسالان است و شامل نوجوانان نمیشود. از اینرو پرسید: «آیا من هم فردا کشته خواهم شد؟» امام (ع) با مهربانی پرسید: «فرزندم، مرگ در نزد تو چگونه است؟» عرض کرد: «احلی من العسل؛ شیرینتر از عسل.» حضرت فرمود: آری به خدا سوگند، عمو به فدایت، تو از آنان هستی که پس از گرفتار شدن به بلایی سخت کشته خواهی شد.
📝 مقالات:
📲 wikifeqh.ir/روضه_شب_ششم_محرم
📲 wikifeqh.ir/حضرت_قاسم_بن_حسن_مجتبی
⁉️ پرسمان:
📲 wikiporsesh.ir/ازدواج_قاسم
📲 wikiporsesh.ir/عروسی_قاسم
📲 wikiporsesh.ir/قاسم_بن_الحسن
💠 براي مطالعه بر روي لینک کليک کنيد👆👆👆
🆔 @wikifeqh
📖 روزمان را با قرآن آغاز کنیم
💌 صفحه ۴۴ قرآن کریم
📝 فهم لغات:
🍃 wikifeqh.ir/صفحه_۴۴_قرآن_کریم
🆔 @wikifeqh
🗓 جمعه
☀️ ۲۲ تیر ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۰٦ محرم الحرام ۱٤٤٦ هجری قمری
🎄 12 جولای 2024 میلادی
🔹 قمری:
➖ شهادت حضرت یحیی پیامبر (علیه السلام)
📥 wikifeqh.ir/حضرت_یحیی
➖ وفات «سید رضی» (۴۰۶ ق)
📥 wikifeqh.ir/سید_رضی
🔸 شمسی:
----------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | توصیه سیدالشهدا (عليه السلام) برای امر به معروف
🍂الإمامُ الحسين عليه السلام:
▪️«لايَحِلُّ لِعَينٍ مُؤمِنَةٍ تَرَى اللّهَ يُعصى فَتَطرِفَ حَتّى تَغَيِّرَهُ.»
▫️بر هيچ چشم مؤمنى روا نيست كه ببيند نافرمانى خدا مىشود و چشم خود را فرو بندد، مگر آن كه آن وضع را تغيير دهد.
📚الأمالى الطوسى، ص۵۵.
📲 lib.eshia.ir/27725/1/55/تَرَى
🆔 @wikifeqh
8.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 به نماز صبح و شبت سلام
🎙سید حجت بحرالعلومی
🤲 #الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
📎 #امام_زمان
📎 #جمعههای_دلتنگی
🆔 @wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🚩 #مقتل_جامع_سیدالشهداء
🔘 تلاش حبیب بن مظاهر برای جذب نیرو
▪️ پس از آنکه لشکر ابن سعد و جمع زیادی از کوفیان به کربلا آمدند و در برابر امام حسین(علیهالسلام) موضع گرفتند حبیب بن مظاهر اسدی در ششم محرم خدمت امام حسین (علیهالسلام) رسید و از ایشان اجازه خواست تا به نزدیکی کوفه که قبیلهای از بنی اسد در آنجا بودند، برود و آنان را به یاری امام دعوت نماید. امام به وی اجازه داد و او توانست جمعی از بنی اسد را همراه خود سازد.
▪️ از آن طرف شخصی به نام جبلة بن عمرو نزد عمر بن سعد رفت و او را از این ماجرا با خبر کرد. ابن سعد نیز ازرق بن حارث صیداوی را با عدهای به آنجا فرستاد و بین آن گروه و کاروان امام حایل شدند [و از ملحق شدن آنها جلوگیری کردند]. حبیب بن مظاهر نزد امام برگشت و تمام ماجرا را برای امام نقل کرد، و امام حسین فرمود: الحمدلله کثیراً.
🌐 جهت مطالعهی بیشتر، کلیک کنید.
📲 fa.wikifeqh.ir/تلاش_حبیب_بن_مظاهر_برای_جذب_نیرو
🆔 @wikifeqh
#حضرت_یحیی
#شباهت_حضرت_یحیی_و_امام_حسین
🔻حضرت یحیی بن زكریا (علیهالسلام) یا یوحَنّا مُعَمِّدان (یحیی تعمیددهنده)، یكی از پیامبران بنی اسرائیل كه در کودکی به پیامبری رسید و نامش پنج بار در قرآن آمده است.
🔹آن حضرت از پدری پیر و مادری نازا متولد گردید، که به این ماجرا در قرآن اشاره شده است.
🔸حضرت یحیی (علیهالسلام) در كودكی به مقام نبوت رسید و خداوند در همین سن آنچنان او را از عقل و درایت و هوش برخوردار نمود كه شایستگی مقام نبوت را پیدا كرد.
🔹نبوت در کودکی یکی از ویژگیهای حضرت یحیی است که برای اثبات امامت برخی از امامان شیعه در کودکی به نبوت آن حضرت استناد میشود.
🔸او مروج آیین حضرت موسی (علیهالسلام) و کتابش همان تورات بود، وقتی كه حضرت عیسی (علیهالسلام) به مقام نبوت رسید، به او ایمان آورد و مروج آیین حضرت مسیح (علیهالسلام) گردید.
🔹حضرت یحیی (علیهالسلام) و حضرت عیسی (علیهالسلام) صفات و ویژگیهای مشترکی داشتند که از جمله عبارت است از: زهد فوقالعاده، ترک ازدواج، تولد اعجازآمیز، نسب بسیار نزدیک.
مطالعه کامل مقاله مرتبط👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/حضرت_یحیی
📥 wikifeqh.ir/پایان_عمر_یحیی
🆔 @wikifeqh
#سید_رضی
🔻محمد بن حسین موسوی بغدادی معروف به (سید رضی) به سال ۳۵۹ ق در محله شیعه نشین کرخ بغداد دیده به جهان گشود و نام زیبای «محمد» به خود گرفت.
🔹محمد که بعدها به «شریف رضی» و «سید رضی» شهرت یافت از خاندانی برخاست که همه از بزرگان دین و عالمان و عابدان و زاهدان و پرهیزکاران کم مانند روزگار بودند.
🔸پدر و مادر سید رضی هر دو از سادات علوی و از نوادگان سرور آزادگان حسین بن علی علیه السّلام بودند.
🔹نسبت وی از جانب پدر با پنج واسطه به امام هفتم میرسد. از این رو گاهی شریف رضی را «موسوی» میخوانند. و از طرف مادر نسبت وی با شش رابطه به امام زین العابدین علیه السّلام میرسد.
🔸در جلالت و عظمت شأن فاطمه مادر سید رضی همین بس که میگویند: شیخ مفید (ره) کتاب «احکام النّساء» را برای او نوشته و در مقدمه کتاب از او به بانویی محترم و فاضله یاد کرده است.
🔹سید رضی در ماه محرم سال ۴۰۶ ق. در سن ۴۷ سالگی چشم از جهان فروبست و جهان علم و عالم تشیع را در غم و ماتم فرو برد ... . نوشته اند سید مرتضی استوانه علم و تقوا و سیاست، از درگذشت مرموز و ناگهانی برادرش چنان متأثر و متأسف شد که تاب دیدن جنازه او را نیاورد و از شدت حزن و اندوه به حرم مقدس کاظمین علیهما السّلام پناه برد. انبوه مردم جنازه سید رضی را تشییع کردند و فخرالملک وزیر بر جنازه وی نماز خواند پیکر پاکش را در خانه خود به امانت دفن و بعدها به حرم امام حسین علیه السّلام منتقل کردند.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/سید_رضی
🆔 @wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
▪️#ویژهنامه_محرم | #علی_اصغر
🏴 شب هفتم ماه محرم منسوب به طفل شش ماهه حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)، حضرت علی اصغر میباشد.
💢 معرفی اجمالی:
➖حضرت علی اصغر (ع) فرزند کوچک امام حسین (ع) و حضرت رباب دختر امرءالقیس است که با تیر سه شعبه حرمله بن کاهل اسدی ملعون به شهادت رسید. مصیبت علی اصغر (ع) برای امام حسین (ع) جانفرسا بود، چنان که گریست و به خداوند عرض کرد: خدایا خودت میان ما و این قوم داوری کن. آنان ما را فرا خواندند تا یاری کنند، ولی برای کشتن ما کمر بستهاند. در این لحظه ندایی از آسمان رسید که: ای حسین (ع) در اندیشه اصغر (ع) مباش، هم اکنون دایهای در بهشت برای شیر دادن به او آماده است.
📝 مقالات:
📲 wikifeqh.ir/روضه_شب_هفتم_محرم
📲 wikifeqh.ir/رباب_همسر_امام_حسین
📲 wikifeqh.ir/حضرت_علی_اصغر_(علیهالسّلام)
📲 wikifeqh.ir/شهادت_طفل_شیرخوار_امام_حسین
⁉️ پرسمان:
📲 wikiporsesh.ir/علی_اصغر
📲 wikiporsesh.ir/خون_علیاصغر
📲 wikiporsesh.ir/قبر_علی_اصغر
📲 wikiporsesh.ir/شهادت_علیاصغر
📲 wikiporsesh.ir/شهادت_علی_اصغر
💠 براي مطالعه بر روي لینک کليک کنيد👆👆👆
🆔 @wikifeqh