#جنگ_چالدران #تاریخ_ایران
#ویکی_فقه
جنگ چالدُران، نخستین جنگ دولتهای #صفوی و عثمانی در سال ۹۲۰ قمری در دشت چالدران. فرمانده سپاهیان صفوی را #شاه_اسماعیل_اول_صفوی برعهده داشت و فرمانده 🗣 سپاهیان عثمانی، برعهده شاه سلیم اول بود. نتیجه جنگ شکست #سپاهیان صفوی و خانهنشین شدن شاه اسماعیل بود...
⁉️ علت وقوع #جنگ و دلیل #شکست صفویان چه بود؟
🔘 پاسخ را در لینک زیر مطالعه کنید.
wikifeqh.ir/جنگ_چالدران
@WikiFeqh
#علمای_شیعه #اعلام #فلاسفه
#ویکی_فقه
◀️ بی تردید "ابوعلی سینا"نامدارترین #دانشمند_مسلمان و #ایرانی است که توانسته است در بیشتر #علوم زمانهی خود تحول ایجاد کرده و نام خود را در تاریخچهی بسیاری از #علوم به ثبت برساند. #شهرت او محدود به #ایران یا حتی عالم اسلام یا محدود به علوم خاصی مانند فلسفه و منطق نیست بلکه شاید بتوان گفت عظمت شخصیت علمی "ابوعلی سینا"در علم طب بیش از مقام علمی او در فلسفه و #منطق است.
📚 برای مطالعهی بیشتر درباره زندگی #ابن_سینا به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/ابوعلی_سینا
@WikiFeqh
#یائسگی #زنان #فقه
#ویکی_فقه
◾️ آغاز #دوره_یائسگی، نقطه عطفی در زندگی زنان به شمار می رود. احکام شرعی متمایز در دو دوره سنی قاعدگی و یائسگی، #زنان را با این سؤالات زیر روبه رو ساخته است:
1️⃣ آغاز یائسگی در چه سنی است؟
2️⃣ آیا به رغم وضع طبیعی نایکسان زنان، میتوان #سن_شرعی ثابتی را ملاک ورود به دوره یائسگی قرار داد؟
3️⃣ آیا در اینباره فرقی میان زنان هست؟
✅ فقهای ما از گذشته، نگاه یکسانی به این #مسئله نداشته و بیش از ده نظر دادهاند. بین #فقهای_اهل_سنت هم اختلاف زیادی به چشم می خورد و در مجموع حدود ۲۵ نظر در میان فقهای #اسلامی وجود دارد [ادامه مطلب]
wikifeqh.ir/تعیین_سن_یائسگی
@WikiFeqh
#کتابشناسی #کتب_حدیثی_شیعه
#ویکی_فقه
«کمال الدین و تمام النعمة»، معروف به اکمال الدین صدوق، تالیف شیخ صدوق رحمة #الله علیه، به #زبان_عربی و در موضوع #غیبت و #ظهور_امام_زمان (عجّلاللهتعالیفرجهالشریف) است.
📚 برای آگاهی بیشتر درباره این کتاب به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/کمال_الدین_و_تمام_النعمة_(کتاب)
@WikiFeqh
#اهل_بیت #کلام_اسلامی #مناظره
#ویکی_فقه
#امام_کاظم علیهالسّلام در گفتگویی با هارون الرشید درباره #اهل_بیت که #ذریه_رسول_خدا (صلّیاللهعلیهوآله) خوانده میشوند، به مناظره پرداخت و به #جریان_مباهله، بر پسر رسول خدا (صلّیاللهعلیهوآله) بودن اهل بیت، استدلال نمود.
امام کاظم علیهالسلام فرمودند: خداوند میفرماید: «فَمَنْ حاجّکَ فِیهِ مِنْ بَعدِ ماجائَکَ مِنَ الْعِلمْ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ اَبْنائَنا وَ اَبْنائکُمْ وَ نِسائَنا وَ نِسائکُم وَ اَنْفُسنَا وَ اَنْفُسَکُم ثُمَّ نَبْتَهِل فَنَجْعَلْ لَعْنَه الله عَلی الْکاذِبینَ.
آنگاه فرمود: هیچکس ادّعا ننموده که پیامبر خدا با گروه نصاری، کسانی را برای مباهله آورده باشد، جز علی (علیهالسّلام) و فاطمه و حسن و حسین (علیهمالسّلام) را، بنابراین از این ماجرا استفاده میشود که منظور از «اَنْفُسَنا» (از نفوس خود) علی (علیهالسّلام) است، و منظور از «اَبْنائَنا» (پسران ما)، حسن و حسین (علیهماالسّلام) میباشند، که خداوند آنها را پسران رسول خدا خوانده است.
✅ برای مطالعهی متن مناظره به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/مناظره_درباره_ذریه_پیامبر_اسلام
@WikiFeqh
#اماکن_تاریخی #تاریخ #مساجد
#ویکی_فقه
یکی از مساجد کهن و تاریخی در مدینه منوره، که مورد توجه #حجاج و زائران بوده و هست، مسجدی است به نام #مسجد_الإجابه که در سالهای اخیر، در محاورات #مردم به اشتباه، به عنوان #مسجد_مباهله معرفی گردیده است.
در حالی که با مراجعه به روایات شیعه، در مییابیم که در گفتار امامان معصوم علیهمالسلام از چنین مسجدی نام برده نشده است و این بهترین دلیل بر عدم وجود «مسجد مباهله»است.
بنابراین #جریان_ساخت_مسجد_مباهله یا "مسجدالاجابه" چیست؟
✅ برای مطالعه پاسخ این پرسش به لینک زیر بروید.👇
wikifeqh.ir/مسجد_مباهله
@WikiFeqh
#مباهله #آیه_مباهله #شبهات_اهل_شنت
#ویکی_فقه
✅ افضلیت امام علی بر انبیاء
یکی از ویژگیها و فضائل امیرمؤمنان علیهالسّلام افضلیت و برتری آن حضرت نسبت به همه انبیاء غیر از خاتم انبیاء است.
◾️ یکی از آیاتی که از آن استفاده برتری حضرت علی علیهالسّلام از همه افراد بشر حتی از انبیا غیر از #پیامبر_اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلّم میشود آیه #مباهله است، زیرا خداوند او را نفس پیامبر خوانده است، و مراد از انفسنا علی (علیهالسّلام) است.
◽️ آیه دلالت دارد که نفس علی علیهالسلام همان نفس محمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) است. و نیز نمیتواند نفس او عین نفس آن حضرت باشد پس مراد آن است که نفس او مانند نفس آن حضرت است، و این مقتضی مساوات از همه جهت است
◽️ مساله نبوت و فضیلت به دلایلی از این عموم بیرون است، زیرا محمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) پیامبر بود و علی نبود و نیز #اجماع منعقد است بر آن که محمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) از امام علی علیهالسلام افضل است، میماند بقیه فضایل که در آنها با یکدیگر برابرند، و چون اجماع قائم است که حضرت محمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) از سایر #پیامبران (علیهمالسّلام) افضل است پس علی (علیهالسّلام) نیز از همه پیامبران برتر است.
[مطالعهی بیشتر در لینک زیر 👇]
wikifeqh.ir/افضلیت_امام_علی_بر_انبیاء
@WikiFeqh
#کتابشناسی #اعلام #علمای_شیعه
#ویکی_فقه #شیخ_عباس_قمی
💢 نویسندهی #مفاتیح_الجنان چه ویژگیهایی داشت که کتابش جاودانه شد و در هر خانهای در کنار قرآن قرار گرفت؟ به دیگر سخن #راز_جاودانگی مفاتیح الجنان چیست؟
محدث قمی درس خواند و عمل کرد و پیش رفت و به جایگاهی که سالها در پی آن بود رسید؛ جایگاهی در ملکوت نه در خاک. مقامی در آستان قرب الهی نه منصبی در دربار دنیازدگان.
✅ اگر میخواهید از این راز، بیشتر آگاه شوید به لینک زیر بروید 👇
wikifeqh.ir/شیخ_عباس_قمی
@WikiFeqh
#شبهات_وهابیت #مسائل_زنان #زنان #نهج_البلاغه
#ویکی_فقه
🌀 برخی با استناد به #خطبه_هشتاد نهجالبلاغه، از #امیرمؤمنان علیهالسّلام ادعا میکنند که آن حضرت, #زنان را «ناقص العقل و ناقص الایمان» معرفی کرده است.
✅ پاسخ این است که #حضرت_علی علیهالسّلام در این خطبه هدفش، بیان تفاوتهایی است که زنان در انجام دادن عبادات، ارث بردن و شهادت در دادگاه، با مردان دارند.
📚 پاسخ کامل را در لینک زیر مطالعه کنید.
wikifeqh.ir/حدیث_ناقصالعقل_بودن_زنان
@WikiFeqh
#فضیلت_امام_علی علیهالسلام #کلام_اسلامی
#ویکی_فقه
استناد فخر رازی به احادیث علی(ع)
فخر رازی بر این باور است که در نمازهای یومیه باید آیه "بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم" را به صورت جهر قرائت کرد و برای بیان نظریه خود به حدیث امام علی علیه السلام استناد مینماید. "کانَ علی بن ابیطالب (علیه السّلام) یقول: یا مَن ذکره شرفٌ للَّذاکرین؛ ای کسی که ذکرش موجب شرف برای ذکر کننده است" با توجه به این عبارت، چگونه شایسته است برای انسان عاقل که آن را آهسته بخواند؟
#فخر_رازی سخن امام علی (ع) را بر دیگر اقوال ترجیح میدهد و این نشان دهنده آن است که به مقام علمی امام علی (ع) کاملاً واقف است.
wikifeqh.ir/علی_از_نگاه_فخر_رازی
@WikiFeqh