#زیارتگاههای_کوفه #اماکن_مذهبی_عراق #ویکی_فقه
🔹 اواخر قرن دوازدهم، هنگامی که عدهای برای کشف سنگهای #باستانی کوفه، منطقه را خاکبرداری میکردند، سنگ بزرگی یافتند که نام ابراهیم غمر، بر آن ثبت شده بود. پس از تایید آیت الله بحرالعلوم مبنی بر انتساب قبر به #ابراهیم_غَمر، دستور ساخت بارگاهی بر قبر را صادر کردند.
👤 سیدابراهیم غَمر، فرزند حسن مثنّی، فرزند امام حسن مجتبی علیهالسّلام است. مادر گرامیاش، فاطمه دختر امام حسین علیهالسّلام میباشد. او سیدی بزرگوار بود و از راویان حدیث، به شمار میآمد.
مزار سید ابراهیم الغَمر حسنی در شمال مرقد میثم تمار، کنار جادهای که به طرف کوفه از نجف عبور میکند، در محله «کنده»، واقع شده است.
wikifeqh.ir/سیدابراهیم_الغمر_حسنی_(مرقد)
@wikifeqh
#قیامهای_عصر_معصومان #ویکی_فقه #فرق_اسلامی
زید فرزند امام چهارم و مادر زید ام ولد بود که مختار او را خرید و او را به امام سجاد(ع) هدیه کرد. در دورهی #امامت امام صادق عیهالسلام قیام کرد و شهید شد.
زیدیان او را پنجمین امام خود میدانند و فرقه زیدیه منسوب به اوست.
زید از آن رو امام دانسته شد که پس از شهادت امام حسین علیهالسلام، برخی از علویان، #قیام_مسلحانه را یکی از شروط امامت دانستند و پس از شهادت زید، شیعیانی که معتقد به اندیشه قیام به سیف و خروج علیه حاکم ظالم بودند، زید را امام خوانده و به #زیدیه معروف شدند.
⁉️ با توجه به مطالب، فوق پرسشهای زیر مطرح میشود که میتوانید پاسخ آنها را در لینک yon.ir/ef3Fs بیابید
1️⃣ آیا #قیام_زید با رضایت امام عصر ایشان – امام صادق علیهالسّلام صورت پذیرفته است
2️⃣ منابع اهل سنت و نیز کتب زیدیه ادعا کردهاند که خود زید، داعیه امامت داشته است؛ آیا این ادعا صحیح است؟
@wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#شبهات_وهابیت #کلام
#ویکی_فقه
ابوجعفر محمّد بن علی (علیهمالسلام)، امام پنجم و یکی از #چهارده_معصوم میباشد، در این نوشتار #سخنان اهل سنت، در مورد آن حضرت میآوریم:
#ابن_تیمیه_حرانی پیرامون امام باقر علیهالسلام چنین میگوید: #ابو_جعفر محمد بن علی از بهترینهای اهل علم و دین بود. گفته شده او را باقر نامیدند زیرا علم را شکافت.
#رازی از علمای ادیب #اهل_سنت در ذیل ماده ب ق ر چنین مینویسد:
#تبقر یعنی ایجاد وسعت در علم و از همین باب است که به محمد، #باقر گفته میشود؛ چرا که او در علم وسعت ایجاد کرد.
🔹 ادامهی مطلب را در لینک زیر 👇مطالعه کنید
wikifeqh.ir/امام_باقر_(دیدگاه_اهلسنت)
@WikiFeqh
#اماکن_مذهبی_عراق #زیارتگاههای_ذی_قار #ویکی_فقه
👤 سید خضیر، فرزند سید محسن بن سیدمسافر بن سیدحمود صافی موسوی است که در سال ۱۸۹۰ م، #وفات یافته است و #فرزند و پسرعموهای وی، ساختمانی را به مناسبت #زهد و تقوای او، بر مرقدش ساختهاند و اینک تولیت آن، در دست سادات صوافی و آلصافی است.
زیارتگاه در منطقه الشامیه، اطراف شهر #ناصریه از توابع #استان_ذی_قار در کشور عراق واقع شده است. 👇
wikifeqh.ir/مزار_سیدخضیر_موسوی
@wilifeqh
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
🔻مدیر سایت ویکی فقه در گفتگو با خبرگزاری حوزه تشریح کرد:
🔳 هر آنچه باید در خصوص ویکی فقه و مدرسه فقاهت بدانیم
🌐 پوشش آنلاین ۱۱۰ درس حوزوی
حجت الاسلام محمد ظریفی:
▫️سایت مدرسه فقاهت (eshia.ir)
▫️کتابخانههای مدرسه فقاهت (lib.eshia.ir)
▫️ویکی فقه (wikifeqh.ir)
▫️ویکی پرسش (wikiporsesh.ir)
متعلق به موسسه دانشبنیان صدای بهار است که با هدف راهاندازی و دیجیتال کردن تولیدات علمی حوزه علمیه راهاندازی شد.
🔹در حال حاضر دروس ۱۱۰ استاد که شامل ۲۸۸ درس است در سایت #مدرسه_فقاهت بارگذاری شده است؛ همچنین ۵۹۰۳۲ تقریر و بیش از ۹۹ هزار فایل صوتی از سال ۸۵ بارگذاری شده است و الان درسهای مختلفی از کشورهای مختلف در این سایت بارگذاری و پخش زنده میشود.
🔹#کتابخانه اصلی مدرسه فقاهت شامل کتب شیعه و براداران اهلسنت است. در این کتابخانه ۶هزار عنوان کتاب در ۱۴۵۵۶جلد وجود دارد.
🔹بسیاری از اخباری که از لابلای دروس مراجع در روزهای درسی تیتر یک اخبار کشور می شود توسط خبرنگارانی تولید می شود که از اپلیکیشن مدرسه فقاهت استفاده می کنند.
🔹#تقریرهای مدرسه فقاهت، عمدتا تطبیقی است که پیاده سازی، رنگ بندی و مستندسازی شده است. طلاب میتوانند به هر میزان تقریر را که خواستند وتوانستند در کنار این تقریر نشر دهند. یک تقریر می تواند تقریرهای بینهایت داشته باشد.
🔹 مدرسه فقاهت همه درسها را به صورت #رایگان در اختیار محققین قرار می دهد؛ هم اساتیدی که دروس شان در این سایت بارگذاری می شود و هم کسانی که از این دروس استفاده می کنند.
🔹سایت #ویکی_فقه یک دانشنامه در حوزه علوم اسلامی است که در این سایت علوم اسلامی و علوم مرتبط با علوم اسلامی پوشش داده میشود. امروز بالغ بر ۵۲ هزار مقاله در حوزه علوم اسلامی در این سایت بارگذاری شده است.
🔹 #ویکی_پرسش که در قالب پرسش و پاسخ فعالیت می کند ۱۰ هزار پرسش و پاسخ را در موضوعات مختلف در دل خود جای داده است.
مشروح گفتگو:👇
http://hawzahnews.com/news/865943
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه
🔺 🔺 🔺
#اعلام #علمای_شیعه #ویکی_فقه
🔹 در سال ۱۲۹۲ق در منزل آیه الله میرزا محمد جواد اصفهانی حسین آبادی (بیدآبادی) کودکی دیده به جهان گشود که نامش را محمدعلی نامیدهاند آیة الله بیدآبادی خود فقیهی ژرفاندیش و وارسته و صاحب کرامت بود که در تربیت فرزندانش همت و توجه فوقالعادهای داشت.
🔹 میرزا محمد علی شاه آبادی در سن هجده سالگی درجه اجتهادش را از علمای قم دریافت کرد. و یکی از شش نفری است که از میرزای شیرازی گواهی اجتهاد دریافت کرد.
🔹 از دست دادن اولین و بهترین استاد خود یعنی پدرش، مانع تحصیل او نشد و به ادامه فراگیری علوم اسلامی پرداخت، و پس از مدتی راهی نجف اشرف شد و از محضر بزرگانی مانند آخوند خراسانی و دیگران بهره فراوان علمی برد. و پس مدتی به تهران بازگشت.
🔹 یکی از افرادی که از محضر این عالم بزرگ کسب فیض نموده و در کلاس عرفان و سیر و سلوک از انفاس قدسیش بهره برد امام (ره) بود، که شیفته مرحوم شاه آبادی بودند و مکرر در صحبتهای خود از ایشان یاد میکردند.
🔹 مرحوم شاه آبادی بحق عالمی بزرگ و عارفی کامل و شخصیتی مبارز و مجاهد بود و هرکس در کلاس عرفان او مینشست غرق در ملکوت سخنانش میشد.
🔹 سرانجام پس از هفتاد و هفت سال عمر پر برکت، در سوم صفر ۱۳۶۹ قمری، روح او به ملکوت اعلی پرواز کرد، جنازه پاک او با تشییع هزاران نفر از مردم مومن به حضرت عبدالعظیم حسنی منتقل و در مقبره شیخ ابوالفتوح رازی مدفون گشت.
wikifeqh.ir/محمدعلی_شاهآبادی
@wikifeqh
#حدیث #امام_سجاد_علیه_السلام #ویکی_فقه
💠 حدیث روز 💠
🔻 امام سجاد علیه السلام:
ثلاث منجيات للمؤمن: كف لسانه عن الناس واغتيابهم وإشغاله نفسه بما ينفعه لآخرته ودنياه وطول البكاء على خطيئته.
🔹 سه چيز، نجات دهنده مؤمناند:
باز داشتن زبانش از مردم و غيبت كردن آنها، سرگرم كردن خود به آنچه براى آخرت و دنيايش سودمند است، و بسيار گريستن بر خطاها و گناهانش.
📚 بحار الأنوار، ج۷۸ ص۱۴۰
lib.eshia.ir/11008/78/140/ثلاث_منجیات
@wikifeqh
#نهضت_عاشورا #امام_حسین_علیه_السلام #ویکی_فقه
💠 برخی به استناد دلایل زیر معتقدند امام حسین علیهالسلام دختری به نام رقیه داشتهاند که در کربلا حاضر بوده و در زمره اسیران کربلا میباشد. 💠
۱- زمانى كه حضرت سیّدالشهداعلیهالسلام، اشعار معروف «يا دَهْر افّ لك من خليل ...» را ايراد فرمود و گریه و نالهى زنان حرم را شنيد به رقيّه و برخى ديگر از زنان خطاب كرد: «زمانى كه من كشته شدم در مرگم گريبان چاک نزنيد و روى نخراشيد و كلامى ناروا بر زبان نرانيد.»
۲- هنگامى كه چشم حضرت زینب (سلاماللهعلیها) در کوفه به سر نازنين برادر كه بر روى نيزه بود افتاد، فرمود: اى برادرم! با اين فاطمه كوچک سخن بگو؛ زيرا نزديک است دلش از شدّت اندوه آب شود.» اين فاطمه، همان رقيّه (سلاماللهعلیها) است كه به علّت نداشتن مادر، امام حسين (علیهالسلام) بسيار به او علاقه داشت و به زينب (سلاماللهعلیها) نيز توصيه مىكرد كه او را نگهدارى كند.
۳- سیف بن عمیر، از اصحاب امام صادق (علیهالسلام) در چكامهى بلند خود و در رثاى سالار شهیدان دوبار، از رقيّه (سلاماللهعلیها) نام برده است.
۴- بعيد نيست زینب، دختر امام حسين (علیهالسلام) كه در خردسالى از دنيا رفت همان دختركى باشد كه به رقيّه (سلاماللهعلیها) معروف شده است.
۵- اربلى مىگويد: امام حسين (علیهالسلام) چهار دختر داشت. ولى هنگام شمارش آنان، سه نفر به نامهاى زينب، سکینه و فاطمه را نام مىبرد و از چهارمى ذكرى به ميان نمىآورد. احتمال دارد چهارمين دختر، همين رقيّه باشد.🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/رقیه_بنت_الحسین
@wikifeqh
🗓 تقویم مناسبتی هفتگی مهر ماه ۱۳۹۸
◽️ #پیام_هفته
امام خامنهای: پیروز نهایی، ملت ایران است مطلقا تسلیم نظام سلطه نمیشویم.۱۳۹۸/۰۷/۱۰
@wikifeqh
#اصطلاح_صوفی #ویکی_فقه
🔻 شطحیات جمع شطح و شطح در لغت به معنی حرکت است و دراصطلاح یعنی حرکت و جوششی که حالات وجد در سرّ عارف پدید میآورد. مانند: سخنان (سبحانی ما اعظم شانی) از بایزید بسطامی و (اناالحق) از حلاج.
🔻 نخستین نمونههای شطح در سخنان صوفیان سدهی دوم هجری چون ابراهیم ادهم و رابعهی بصری یافت می شود و نمونههای معروفتر متعلق به بایزید بسطامی، حلاّج صوفیان، ابوالحسن خرقانی، ابوسعید ابیالخیر، ابوحامد غزالی، ابنعربی و غیره هست.
🔻 برخی از صوفیه #شطحیات را به متشابهات قرآن مانند کردهاند که بدون شرح و تاویل، درک آن میسر نیست و میگویند: اینگونه کلمات از کسانی صادر شده است که به کلی از آثار بشریت رستهاند و برای اثبات مدعای خود کلماتی از رسول اکرم صلیاللهعليهوآله و حضرت علی علیهالسلام و بعضی صحابه نقل کردهاند. در مقابل برخی این گونه میگویند که این کلمات در حال سکر و مستی خاص صوفیان از مشایخ صادر شده است و درباره آن حکمی نمیتوان کرد.
🔻 شطح بر سه نوع است: شطح در رفتار، شطح در رؤیا و پندار، شطح در گفتار. توضیح کامل در مورد هریک از شطحیات را در لینک زیر👇مطالعه کنید.
wikifeqh.ir/شطحیات
@wikifeqh