هدایت شده از علیرضا شریفات
#ویکی_فقه
#فقه_حکومتی
📚مراد از حکومتمحورى اهداف فقه، در خدمت بودن حکومت براى اهداف فقه است و نبايد به هيچ وجه از عبارت "حکومتمحورى اهداف فقه"، هدف بودن حکومت براى فقه برداشت شود.
🎤امام خمينى، فقيه شاخص فقه حکومتى، در ضمن ادله ولايت فقيه مىگويد: "با دقت در ماهيت و کيفيت احکام شرع، درمىيابيم که اجراى آنها و عمل به آنها مستلزم تشکيل حکومت اسلامى است".
🌐http://wikifeqh.ir/فقه_حکومتی
🌐@WikiFeqh
هدایت شده از علیرضا شریفات
#ویکی_فقه
#عرفانهای_نوظهور
🔥 عرفان سایبابا، به شدت تحتتاثیر مکاتب باستانی به ویژه هندوئیسم و کتب مقدس هندوستان بوده و به مناسک و ریاضتها بسیار اهمیت میدهد و آنرا سرسختانه دنبال میکند و جلوگاه اساسی این ادعا نقیض دانستن معنویت و عرفان در برابر دنیا و اموری مادی است. در آیین اسلام بر خلاف بسیاری از آیینهای دیگر، ازجمله عرفان سایبابا بدن آدمی برای رساندن به مدارج عرفانی مورد تحقیر قرار نمیگیرد. اسلام بدن انسان را شئی بیارزش نمیشمارد. زیرا بدن جایگاه روح، بلکه به عنوان ابرازی برای بهتعالی رساندن روح است.
🌐http://wikifeqh.ir/جایگاه_آرامش_در_معنویتگرایی_جدید
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#شبهات_کرونایی
⁉️خداوند ما را امتحان میکند تا کامل شویم. اما برخی امتحانها (مثل بیماری کرونا) که به مرگ منجر میشود اصلاً کمالی در آن هست؟!
✅ ابتلا به بیماری ناشی از عوامل مختلف است که یکی از آنها امتحان است. بنا بر روایات، بیماری و حتی خود مرگ برای بندگان خداوند، یا زمینهساز امتحان و یا کفاره گناه و یا سبب تعالی روح است. اینکه شخصی به بیماری خاصی مبتلا شود و احتمال دهد که بر اثر آن خواهد مرد، خودش یک امتحان بزرگ است: آیا او صبر پیشه میکند و یا به واسطه سختی و رنج، کفر میگوید و ناسپاسی میکند؟
🌐http://corona.wikifeqh.ir/حکمت_امتحان_با_بیماری_کشنده
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#جریانهای_فقهی
#اخباریگری
#اصولیون
🔶 بعضی از صاحب نظران معتقدند: «مهمترین علت پیدایش تفکر اخباریگری، سختگیری جمعی از فقها در امر حدیث و توجه بیشتر به عقل و استدلالات عقلی بود. به واقع گرایش شدید به اخبار را میتوان عکس العمل شدید در برابر عقلگرایی محقّق اردبیلی و شاگردانش دانست.
🔶 بزرگانی همچون مرحوم آیه اللّه بروجردی و شهید صدر منشأ پیدایش این اندیشه را تأثیرپذیری از نهضت تجربه گرایی و حس گرایی مغرب زمین می دانند.
🌐http://wikifeqh.ir/اخباریگری
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#شادی
#سبک_زندگی
🌹ایمان مهمترین عامل شادی است. نداشتن نگرانی، اضطراب و افسردگی و رسیدن به اطمینان قلبی، اساس هر نوع شادی است و این فراهم نمیشود مگر با ایمان به قدرت خداوندی که سرچشمه همه نیکیها است.
😊اسلام مصداق شادیهای پایدار و زوالناپذیر را راز و نیاز عاشقانه، دعا و نیایش با شور و حال، نماز با حضور قلب، کمک به انسانی افتاده، نوازش یتیمی غمگین، سیرکردن گرسنهای بینوا، دیدار بستگان، گفتوگو با دوستی صمیمی، ابراز عشق به همسر و فرزندان، ایجاد سرور در دلها و غیره معرفی کرده است و اینها طرب و شادی بیشتر و پایدارتری را ایجاد میکند.
🌐http://wikifeqh.ir/شادی_در_سبک_زندگی_اسلامی
🌐@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
🙏 دعای روز دوم ماه رمضان
دعای روز دوم #ماه_رمضان، متضمن معارفی چون کسب رضایت خداوند، دوری از ناراحتی و خشم و غضب خدا و قرائت قرآن کریم میباشد.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر بروید. 👇
wikifeqh.ir/دعای_روز_دوم_ماه_رمضان
@wikifeqh
#ویکی_فقه
#ماه_رمضان
⁉️پرسش: چرا تنها در ماه رمضان، روزه گرفتن، واجب شده است؟
🎤امام رضا (علیهالسّلام) میفرماید: اگر بگویند: «چرا تنها در ماه رمضان روزه واجب شده است و نه ماههای دیگر؟»، گفته میشود: زیرا ماه رمضان، ماهی است که خداوند در آن، قرآن را نازل کرده و میان حق و باطل، جداییانداخته است، آنچنان که خداوند فرموده است: «ماه رمضان، ماهی است که قرآن در آن فرود آمده تا هدایتی برای مردم و نشانههایی روشن از هدایت و فرقان باشد».
🌐http://wikiporsesh.ir/علت_انحصار_وجوب_روزه_به_رمضان
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#شبهات_کرونایی
❓ ویروس کرونا زیاد در ذهنم تاثیر گذاشته و من را دچار استرس کرده، آیا در متون دینی راهکارهایی برای مقابله با افکار بد و استرس وجود دارد؟ آیا دعایی هست بخوانم تا خودم و خانوادهام و شیعیان مولا مصون بمانند؟
🔰مشورت با یک مشاور حاذق و متدین، در این بین بسیار کارساز است. در مرحله بعد برای جلوگیری و درمان امراض، توصیههایی از سوی دین بیان شده است که علاوه بر رعایت اصول بهداشتی، میتوانید از آنها بهره ببرید: ...
🌐http://corona.wikifeqh.ir/کنترل_روانی_در_برابر_بیماری
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#عرفان_شیعی
#تصوف
🔆 در میان علمای شیعه امامیه، اولین کوشش برای پایهگذاری عرفان شیعی، از سوی کمالالدین میثم بن علی بَحْرانی صورت گرفته است. او را «فیلسوف محقق» و «حکیم مدقق» نامیده و گفتهاند که شرح نهج البلاغة وی مشتمل بر حکمت عملی ، کلام و تصوف است.
🔆 شاگرد کمالالدین میثم بن علی بَحْرانی، حسن بن یوسف بن مطهر معروف به علامه حلّی در کتاب نهج الحق و کشف الصدق به برخی عقاید و اعمال صوفیه مانند حلول، اتحاد، سقوط تکلیف، سماع و رقص تاخته و در عین حال امام علی (علیهالسلام) را سرسلسله فتوت دانسته است.
🌐http://wikifeqh.ir/تصوف_و_شیعه
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#اعجاز_قرآن
💎 فصاحت اعجازآمیز قرآن کریم میتواند موسیقی و آهنگی در حد اعجاز را پدید آورد؛ به این معنا که چینش حروف و کلمات متناسب در کنار هم و در نظر گرفتن تناسب صفات حروف و پیام مورد نظر، نیز گزینش واژگان متناسب و غیره زمینه ساز آهنگی فوق العاده برای متن است...
🌐 wikifeqh.ir/اعجاز_قرآن_در_نظم_آهنگ
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#ماه_رمضان
💠در روایتی امام علی (علیهالسّلام) از پیامبر سوال میکند: بهترین عمل در ماه رمضان چیست؟ حضرت میفرماید: «اَفْضَلُ الْاَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ؛ با فضیلتترین اعمال در این ماه پرهیز از گناه است.در عین حال قرائت قرآن در این ماه بسیار سفارش شده بطوری که این ماه را بهار قرآن معرفی کردهاند.
🌐wikiporsesh.ir/با_فضیلتترین_عمل_در_ماه_رمضان
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#ماه_رمضان
#وجوب_تعیینی
⁉️آیا روزه ماه رمضان وجوب تعیینی بر قادران نداشته، بلکه عدل و جایگزین دیگری دارد؟
✅روزه ماه رمضان واجب تعیینی است یعنی فاقد جانشین در عرض خود است. واجب تعیینی، مقابل واجب تخییری بوده و به این معنا است که امر مولا فقط به مورد معینی تعلق گرفته و عمل دیگری در مقام امتثال نمیتواند جانشین آن گردد، مانند: روزه ماه رمضان و نمازهای روزانه که اراده مولا بر همین نماز و روزه تعلق گرفته و عمل دیگری غرض مولی را تأمین نمیکند.
🌐wikifeqh.ir/واجب_تعیینی
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#فلسفه
#واجب_الوجود
🔺واجب الوجود، واجب من جمیع الجهات است، به چه معناست؟
🔆واجب الوجود بالذات در فلسفه، به معنای موجودی است که هستی و وجود او، ناشی از موجود دیگری نیست و از سوی ذاتِ خودِ او، وجودش دارای ضرورت میباشد. مقصود از این حرف که واجب الوجود بالذات، واجب الوجود از جمیع جهات است، این است که جهت امکانی در او وجود ندارد. هر صفتی که برای او به امکان عام ثابت میشود، وجوباً برای او ثابت است.
🌐wikiporsesh.ir/واجب_الوجود
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#ماه_رمضان
💎شماری از احادیث شیعه و اهل سنّت، صراحت دارند که «رمضان» از نامهای خدای سبحان است. رمضان در مورد خداوند به معنای مطهِّر و پاککننده گناهان است. به این دلیل این ماه را «رمضان» گفتهاند چونکه بدنهای آدمیان را از گناهان میشوید.
🌐wikiporsesh.ir/رمضان_اسم_خداوند
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#عرفانهای_نوظهور
🔺عرفان کارلوس کاستاندا، مسلکی برگرفته از آداب و رسوم قبایل سرخپوستی است. در عرفان کاستاندا، سالک با تحمل ریاضات تحمل خود را در برابر مصائب بالا میبرد، گویی آرامشی که به دنبال آن هستیم در تحمل هر آنچه یافت میشود که تحمل ناپذیرتر، سختتر، ترسناکتر و اضطرابزاتر است.
🔺اینکه انسان امروزی که رنجیده از اضطراب و ناآرامی است باید برای رسیدن به آرامش به سراغ دردها، رنجها و انسانهایی که تحملناپذیراند برود، نه تنها آرامش را بهدنبال ندارد، بلکه موجب بروز اختلالات روانی میشود، از اینرو باعث بیشتر شدن اضطراب او میشود.
🌐wikifeqh.ir/جایگاه_آرامش_در_معنویتگرایی_جدید
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#ماه_رمضان
#نماز_تراویح
🚫علمای شیعه و سنی با سند صحیح نقل کردهاند که نماز تراویح یا خواندن نوافل ماه رمضان به جماعت از بدعتهای خلیفه دوم بوده است و امام علی (علیهالسّلام) در خطبهای به صراحت از بدعت تراویح نهی کردهاند.
💠 امام علی (ع): قسم به خدا که مردم را دستور دادم که در ماه رمضان غیر از نماز واجب را به جماعت نخوانند و ایشان را آگاه نمودم که خواندن نماز مستحبی به جماعت بدعت است. پس عدهای از لشکریان که همراه من جنگیده بودند ندا دادند: ای اهل اسلام! سنت عمر تغییر کرد! ما را از نماز مستحب در ماه رمضان باز میدارند!
🌐wikifeqh.ir/بدعت_تراویح
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#ماه_رمضان
#نزول_قرآن
🔺شبهه تعارض بین نزول قرآن در شب قدر با توجه به آیه "انا انزلناه فی لیله القدر" و وقوع بعثت پیامبر اسلام در 27 رجب که همراه با نزول آیاتی از سوره علق بوده از دیرباز مطرح بوده است.
🔻نظر مشهور مفسران این است که نزول قرآن در شب قدر به معنای نزول دفعی آن میباشد، یعنی نزول دفعی قرآن و تعارضی با نزول آیاتی از سوره علق در ۲۷ رجب و پیش از شب قدر که ناظر به شروع نزول تدریجی است، ندارد...
🌐wikifeqh.ir/شبهات_نزول_قرآن
🌐@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
🙏 دعای روز پنجم ماه رمضان
دعای روز پنجم #ماه_رمضان، متضمن معارفی چون قرار گرفتن در زمره آمرزش جویان و بندگان شایسته و اولیاء مقرب خداوند میباشد.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر 👇 بروید.
wikifeqh.ir/دعای_روز_پنجم_ماه_رمضان
@wikifeqh
#ویکی_فقه
#ماه_رمضان
#امام_مهدی
#علائم_ظهور
💎 صیحه آسمانی و یا نداء آسمانی، که از بارزترین نشانهها و واضحترین علائم و قویترین برهانها بر ظهور حضرت مهدی محسوب میشود، همان ندای جبرئیل است که در ماه رمضان شنیده میشود. این صیحه و یا ندا برترین بشارتی است که از آسمان به اهل زمین میرسد و بزرگترین تهدید و انذار برای طغیانگران ستمگر است.
🌐 wikifeqh.ir/علائم_حتمی_ظهور
🌐@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#ماه_رمضان
#اصول_فقه
✳️ یکی از موارد حجیت اصل مثبت مواردی است که واسطه خیلی جلی (آشکار) باشد مانند استصحاب ماه رمضان در « یوم الشک » (در صورتی که یوم الشک روز سیام باشد) که باعث میشود فردای روز مشکوک، روز عید محسوب و احکام عید برآن مترتب گردد. به این ترتیب، فردای «یوم الشک» را روز عید دانستن، از لوازم عقلی استصحاب ماه رمضان در یوم الشک میباشد، اما عرف چون آن را لازم و ملزوم میداند، به واسطه توجه نمیکند.
🌐 wikifeqh.ir/اصل_مثبت
🌐@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ادعيه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
🙏 دعای روز ششم ماه رمضان
دعای روز ششم #ماه_رمضان، متضمن معارفی همچون دوری از خواری و عذاب و خشم خداوند و طلب بخشش از خدا است.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر 👇بروید
wikifeqh.ir/دعای_روز_ششم_ماه_رمضان
@wikifeqh_ir
فضیلت معلمان در احادیث نبوی
#احادیث
مناسبت: #روز_معلم
🔸«معلم القرآن , و متعلمه یستغفر له کل شیء حتی الحوت فی البحر؛ همه چیز برای معلم قرآن طلب آمرزش میکنند؛ حتی ماهی در دریا
🔸من علم آیة من کتاب الله تعالی کان له اجرها ما تلیت؛ هر کس آیهای از کتاب خدا را به دیگری بیاموزد، ثواب آن مادامی که تلاوت شود، عاید او هم خواهد شد.
🔸الا من تعلم القرآن و علمه و عمل بما فیه فانا له سائق الی الجنة و دلیل الی الجنة؛ به هوش باشید! هر کس قرآن را فرا گیرد و بیاموزد و به محتوایش عمل کند، من راهنمای او به سوی بهشت خواهم بود.
🔸حملة القرآن هم المعلمون کلام الله و المتلبسون بنورالله من والاهم فقد والی الله من عاداهم فقد عادی الله؛ حاملان قرآن، همان آموزگاران سخن خدا و دربرگیرندگان نور خدایند؛ کسی که آنان را دوست بدارد، خدا را دوست داشته، و کسی که با آنان دشمنی کند، با خدا دشمنی کرده است.
🌀 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید
wikifeqh.ir/فضیلت_معلمان_قرآن
@WikiFeqh
#ویکی_فقه
#ماه_رمضان
#اصول_فقه
🔶نسخ به اثقل به معنای نسخ حکمی شرعی با جایگزینی حکمی دشوارتر است، مانند آن که در حکم اول، مسلمانان مخیر بودهاند بین روزه و فدیه دادن و سپس دلیل ناسخ، روزه را معین نموده، که در این جا تعیین روزه، مشقت دارتر از تخییر بین روزه و فدیه است.
🌐wikifeqh.ir/نسخ_به_اثقل
🌐@WikiFeqh
❓ پرسش: کدام اعمال در ماه مبارک رمضان بیشتر توصیه شده است؟
✅ در روایتی امام علی (علیهالسّلام) از پیامبر سوال میکند: بهترین عمل در ماه رمضان چیست؟ حضرت میفرماید: «اَفْضَلُ الْاَعْمَالِ فِی هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ؛ با فضیلتترین اعمال در این ماه پرهیز از گناه است.در عین حال قرائت قرآن در این ماه بسیار سفارش شده بطوری که این ماه را بهار قرآن معرفی کردهاند.»
#ماه_رمضان
#ترک_گناه
#قرائت_قرآن
🌐wikiporsesh.ir/با_فضیلتترین_عمل_در_ماه_رمضان
🆔 @WikiFeqh
🔷 علمای اخلاق و سیر و سلوک، روزه را از نظر نقشی که در تکامل انسان دارد، به سه بخش تقسیم کردهاند:
1⃣ روزه عوام: این درجه از روزه، با پرهیز از خوردنیها و نوشیدنیها صورت میپذیرد که آسانترین و پایینترین درجۀ آن است.
2⃣ روزه خواص: در این نوع از روزه، روزهدار، تنها به پرهیز از خوردنیها و نوشیدنیها بسنده نمیکند؛ بلکه از همۀ حرامهای الهی پرهیز مینماید.
3⃣ روزه خواص خواص: این نوع از روزه با بازداشتن قلب و نگهداری آن از هر چیزی به جز خدا که اشغال کنندۀ دل است، به دست میآید. این روزه، روزۀ دل ازاندیشههای دنیوی و بازداشتن آن از غیر خداوند است.
#روزه
#سیر_و_سلوک
#تکامل
#انسان
🌐wikiporsesh.ir/درجهبندی_روزهداری
🆔 @WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🙏 دعای روز هفتم ماه رمضان
دعای روز هفتم #ماه_رمضان، متضمن معارفی همچون کمک خواستن از خداوند برای انجام عبادت و روزه داری و ذکر و یاد خدا است.
📌 برای مطالعه شرح اجمالی دعا به لینک زیر👇 بروید.
wikifeqh.ir/دعای_روز_هفتم_ماه_رمضان
#ادعیه_ماه_رمضان
#ویکی_فقه
@wikifeqh_ir
💐 چه کنیم دعایمان مستجاب شود؟
✅ برای استجابت دعا، شرایط متعددی در روایات مطرح شده که به چند مورد اشاره میشود:
1⃣ انسان در همه حال اهل دعا و مناجات با خدا باشد، امام صادق (ع) فرمود: جدّم میفرمود: در دعا پیشدستی کنید (پیش از آنکه گرفتار شوید دعا کنید) زیرا چون بندهای بسیار دعا کند و بلائی به او برسد و دنبالش دعا کند، گفته شود: صدای آشناست، و اگر همواره اهل دعا نباشد، و بعد از پیشآمد ناگوار دعا نماید، به او گفته شود: تاکنون کجا بودی؟
2⃣ یکی از شرایط استجابت دعا طهارت و پاکی انسان از هرگونه آلودگی ظاهری و باطنی است، لذا گفتهاند: شرط بسیار مهم تاثیر اذکار و ادعیه و اوراد و نظائر آنها، طهارت انسان است که صرف لقلقه زبان سودی نبخشد.
3⃣ از شرایط مؤثر دیگر که در روایات فراوان مطرح شده صلوات فرستادن بر پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار (ع)، قبل از دعا و بعد از دعا است.
4⃣ مسأله دیگر که در اجابت دعا مؤثر است و در روایات بر آن اصرار شده، دعای دستهجمعی است.
#استجابت_دعا
#طهارت
#صلوات
#دعای_دستهجمعی
🌐wikifeqh.ir/عوامل_استجابت_دعا
🆔 @WikiFeqh
📚 نام کتاب: "شرح منظومه"
🖋 نویسنده: استاد شهید مرتضی مطهری
📑 انتشارات: صدرا
📓 تعداد صفحات: 404
📖 شرح منظومه حاصل تدریس استاد در فاصله سالهای ۱۳۳۹ ش تا سال ۴۷ ش كه بطور مكرّر برای دانشجویان تدریس شده است، میباشد. كتاب حاضر در دو جلد شامل شرح و تفسیر سه مقصد از مقصدهای هفتگانه شرح منظومه حكیم حاج ملا هادی سبزواری ـ قدس سره ـ میباشد. در كتاب حاضر رعایت نظم و ترتیب منظومه سبزواری نشده بلكه استاد شهید در ترتیب مباحث بیشتر به اهمیت و ضرورت مباحث برای دانشجو توجه داشته است. این كتاب چكیده افکار و اندیشه استاد در فلسفه اسلامی است و برای آشنائی با فلسفه اسلامی و ورود به فلسفه این كتاب مناسب می باشد.
🔗 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید
wikifeqh.ir/شرح_منظومه(مرتضی_مطهری)
@WikiFeqh
💠 🔹هدایای میهمانی بزرگ🔹 💠
💐 خداوند برای هر چه باشکوه برگزار کردن این «سور» تحفههای زیر را به میهمانان خویش تقدیم میکند:💐
🎁 آنها را کرامت ویژه میبخشد
🎁 نَفَس کشیدن آنها را «تسبیح» محسوب میکند
🎁 خواب آنها را عبادت میداند
🎁 اعمالشان را میپذیرد
🎁 دعایشان را مستجاب میکند
🎁 درهای بهشت را به رویشان باز میکند
🎁 درهای دوزخ را به کلی میبندد
🎁 شیاطین را به زنجیر میکشد
🎁 به هر آیهای که تلاوت کنند، ثواب یک ختم قرآن میدهد
#میهمانی
#روزه
#ماه_رمضان
🌐wikifeqh.ir/روزه_در_اسلام
🆔 @WikiFeqh