عشق ناتمام.mp3
5.45M
⭐️عشق ناتمام
🎷علامه مروجی سبزواری
علمی عرفانی👇
@wittj2
خامش کن کز بیخودی
گر «های» و «هویی» میزدی
این جا به فضل ایزدی
نِی «های» می گنجد نه «هو»...!
مولانای جان🌻
@wittj2
این سر که در این سینهٔ ما میگردد
از گردش او چرخ دو تا میگردد
نی سر داند ز پای و نی پای از سر
اندر سر و پا بیسر و پا میگردد
مولانای جان🌻
@wittj2
تا درین زندان فانی زندگانی باشدت
کنج عزلت گیر تا گنج معانی باشدت
این جهان را ترک کن تا چون گذشتی زین جهان
این جهانت گر نباشد آن جهانی باشدت
کام و ناکام این زمان در کام خود درهم شکن
تا به کام خویش فردا کامرانی باشدت
روزکی چندی چو مردان صبر کن در رنج و غم
تا که بعداز رنج گنج شایگانی باشدت
روی خود را زعفرانی کن به بیداری شب
تا به روز حشر روی ارغوانی باشدت
گر به ترک عالم فانی بگویی مردوار
عالم باقی و ذوق جاودانی باشدت
صبحدم درهای دولتخانهها بگشادهاند
عرضه کن گر آن زمان راز نهانی باشدت
تا کی از بی حاصلی ای پیرمرد بچه طبع
در هوای نفس مستی و گرانی باشدت
از تن تو کی شود این نفس سگ سیرت برون
تا به صورت خانهٔ تن استخوانی باشدت
گر توانی کشت این سگ را به شمشیر ادب
زان پس ار تو دولتی جویی نشانی باشدت
گر بمیری در میان زندگی عطاروار
چون درآید مرگ عین زندگانی باشدت
عطار🌻
@wittj2
🔮🎷نکته ی سلوکی
اگر کسی میخواهد در سیر علمی و عملی وارد شود باید به دومطلب دقت کافی داشته باشد:
1⃣ طهارت
2⃣ ادب
⭐️انسان باید بدین دو امر توجه کامل داشته باشد تا چشم و گوش و همگی اعضا و جوارح او مودب شده و در مسیر تکامل قرار گیرند.
استاد صمدی املی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷سبک زندگی اسلامی
اگر هنگام انعقاد #نطفه یا وضع حمل، زن به عالم ملکوت توجه نداشته باشد، خودش را با مسائل اجتماعی و امور ظاهری دنیایی مشغول کند، این علت مُعِدّه در فرزند تأثیر می کند.
فلذا فرزند که به دنیا می آید، می خواهد با #غیب، ارتباط برقرار کند، دچار مشکل می شود.
ارتباط با نشئه ی #طبیعت پیدا می کند؛ می بینید که همه دوست دارند اجتماعی باشند؛ همه دوست دارند مقام بگیرند؛ همه دوست دارند مال جمع کنند. در جمع کردن #مال، همه موفق اند؛ مگر تک تک افرادی پیدا شوند که دست به دریا می زنند نه تنها تشنگی شان رفع نمی شود، بلکه آب دریا را می خشکانند.
اما نوعاً مردم مال دوستند؛ مال هم به دست می آورند؛
اجتماع دوست اند، دنبالش هم می روند؛
مقام می خواهند، برایشان پیدا می شود؛
اما مقام ملکوتی می خواهند، به هرکسی نمی دهند؛
چشم برزخی می خواهند، از میلیونها به یک نفر داده می شود.
چرا همه گرفتارند؟؟
استاد صمدی آملی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
برگی از معرفت🍂
مولوي تمثيل آورده است كه فردي نشسته بود و "ياربّ" ميگفت.
شيطان براو ظاهر ميشود وميگويد: تابه حال اين همه "ياربّ" گفته اي، چه فايده داشته است!؟
مرد دلش شکست و از دعا کردن منصرف شد و خوابيد.
شب كسي به خواب او آمد و گفت چرا ديگر "ياربّ" نمي گويي!؟
جواب داد : چون جوابي نمي شنوم و ميترسم ازدرگاه خدا مردود باشم ، پس چرا دعا بكنم!؟
گفت خدا مرا فرستاده است تا به تو بگويم اين "ياربّ" گفتن هایت همان لبّيك و جواب ماست!
⭐️👌يعني اگر خداوند نخواهد صداي ما به درگاهش بلندشود ، اصلا نميگذارد " ياربّ" بگوييم!
استاد فاطمی نیا🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
نخوت عشق را ز مجنون پرس
تا که در سر چهاست مجنون را
گمرهیهای عشق بردرد
صد هزاران طریق و قانون را
مولانای جان🌻
@wittj2
مجنون که تمام محو لیلی نشود
شایستهٔ انوار تجلی نشود
گفتی که به عشق دل تسلی گردد
عشق آن باشد که دل تسلی نشود
رضیالدین آرتیمانی🌻
@wittj2
پندانه🍂
⭐️سُقراط و پالایش سه گانه برای سخن گفتن در مورد دیگران🌻
در یونان باستان، سقراط به دانش زیادش مشهور و احترامی والا داشت. روزی یکی از آشنایانش، فیلسوف بزرگ را دید و گفت: سقراط، آیا می دانی من چه چیزی درباره دوستت شنیدم؟
سقراط جواب داد: یک لحظه صبر کن، قبل از اینکه چیزی به من بگویی، مایلم که از یک آزمون کوچک بگذری. این آزمون، پالایش سهگانه نام دارد.
آشنای سقراط گفت : پالایش سهگانه؟
سقراط جواب داد : درست است، قبل از اینکه درباره دوستم حرفی بزنی، خوب است که چند لحظه وقت صرف کنیم و ببینیم که چه میخواهی بگویی. اولین مرحله پالایش حقیقت است. آیا تو کاملا مطمئن هستی که آنچه که درباره دوستم میخواهی به من بگویی حقیقت است؟
آشنای سقراط جواب داد : نه، در واقع من فقط آن را شنیدهام و...
سقراط گفت : بسیار خوب، پس تو واقعا نمیدانی که آن حقیقت دارد یا خیر. حالا بیا از مرحله دوم بگذر، مرحله پالایش خوبی.
آیا آنچه که درباره دوستم میخواهی به من بگویی، چیز خوبی است؟
آشنای سقراط جواب داد : نه، برعکس...
سقراط گفت : پس تو میخواهی چیز بدی را درباره او بگویی، اما مطمئن هم نیستی که حقیقت داشته باشد. با این وجود ممکن است که تو از آزمون عبور کنی، زیرا هنوز یک سوال دیگر باقی مانده است که مرحله پالایش سودمندی است .
آیا آنچه که درباره دوستم میخواهی به من بگویی، برای من سودمند است؟
آشنای سقراط جواب داد : نه، نه حقیقتا.
سقراط نتیجهگیری کرد: بسیارخوب، اگر آنچه که میخواهی بگویی، نه حقیقت است، نه خوب است و نه سودمند، چرا اصلا میخواهی به من بگویی؟
#غیبت
#قضاوت
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷بانحوۀ کارکرد فرگشت(تکامل) آشنا شوید+ویدئو
✍توسط منصور نقی لو · ۱۳۹۷/۰۴/۳۱
بیگ بنگ: «ما میمون نیستیم، ماهی هستیم.» اگر واقعا عاشق علم هستید، یک سوال است که مطمئنا حداقل یکبار از شما پرسیدهاند: «اگر ما از میمونها فرگشت یافتیم، پس چرا میمونها هنوز وجود دارند؟» بیشتر افراد قبل از به زبان آوردن انتخاب طبیعی، اجداد مشترک و وفق یافتن هر کدام از گونه ها با اکوسیستم منحصربفرد خود، لحظهای درنگ می کنند. اگرچه این جوابها عمدتا صحیحاند، اما به طور کامل نمی توان بر صحت آنها تکیه کرد.
به گزارش بیگ بنگ، در واقع، بر اساس ادعای «پروزانتا چاکرابارتی» استادیار فرگشت و ماهیشناسی، در دانشگاه ایالتی لوئیزیانا، اکثر افراد (شاید حتی خودِ شما) فرگشت را به شکل نادرستی یاد گرفتهاند. آقای چاکرابارتی یکی از بزرگترین کلاسهای زیستشناسی فرگشتی را در آمریکا آموزش می دهد. به باور او، قبل از اینکه درباره فرگشت به دانشجویان تعلیم بدهد، در ابتدا باید چند سوء تفاهم و افسانه از واقعیات تمیز داده شود. او در کنفرانس گفتگوی «TED» مسائل فوق را به صورت ریز شرح می دهد: چهار میلیارد سال فرگشت در شش دقیقه. اگر وقت کافی دارید، این ویدئو واقعا ارزش دیدن دارد زیرا به محض پایان یافتن ویدئو، دیدگاه شما در خصوص جایگاه ما انسانها در شجره زندگی دستخوش تغییر قرار می گیرد.
دانلود ویدئو / ترجمه زیرنویس: امیرحسین سلیمانی
افراد علاقمندی که می خواهند این مقاله را بخوانند، باید مسائل زیر را به خوبی بدانند. استادیار «چاکرابارتی» با کنار زدنِ یکی از متداولترین سوء تفاهمها دربارۀ فرگشت، کارش را آغاز می کند. بنا به توضیحات او، نظریههای زیادی در زیستشناسی فرگشتی وجود دارد و مانند خودِ فرایند فرگشت، آن دسته از نظریههایی که بیشترین تطابق را با دادهها دارند، دوام بیشتری می آورند و مورد پذیرش واقع می شوند. ما همگی با نظریه انتخاب طبیعی داروین آشناییم: فرایندی که در طی آن، موجودات زندهای که بیشترین تطابق و تناسب را با محیط دارند، موفق به بقا و تولید مثل می شوند؛ ولی آنهایی که قدرت سازگاری با محیط نداشته باشند، محکوم به نابودی هستند.
اساسا، کل ماجرا بر همین نظریه استوار است. به گفته چاکرابارتی، فرگشت به همین سادگی است. تا به اینجای کار، می دانید که فرگشت فقط یک نظریه نیست و انتخاب طبیعی را هم درک می کنید. اما نقطهای که بیشتر افراد و حتی تحصیل کردهها در آن دچار اشتباه می شوند، زمانی است که معلمان در مدرسه تصویر زیر را برای دانشآموزان ارائه دادند:
در درس زیستشناسی به آموزش داده شد که انسانها در انتهای درخت تکاملی قرار دارند. به ما یاد داده می شود که گیاهان و باکتریها، جزو اولینها هستند. نخستین مهره داران ماهیها بودند و زمینه را برای ظهور دوزیستان فراهم نمودند. سرانجام، برخی دوزیستان به خزندگان تبدیل شده و بعضی از آنها هم به پستانداران تبدیل شدند. در نهایت، انسان در زمین پدیدار شدند. اما فرگشت با ما به پایان نمی رسد و حیات قطعا در یک خط راست تکامل پیدا نمی کند. یا همانطور که آقای چاکرابارتی می گوید: «ما هدف فرگشت نیستیم.»
چاکرابارتی توضیح می دهد: «بدون درک صحیح فرگشت، نمی توانید این سوال قدیمی را که ما از کجا آمدهایم، بپرسید. عدم درک صحیح فرگشت باعث شده تا دیدگاههای نادرست زیادی در خصوص چگونگی برخورد با سایر موجودات زنده در زمین مطرح شود.» خب اگر نحوۀ تفکرمان درباره فرگشت درست نیست، باید چه کار کرد؟ برای درک این موضوع، نیاز است تا سفری سریع به چهار میلیارد سال گذشته انجام دهیم و به موجودات زنده تک سلولی برسیم. این موجود زنده تک سلولی باعث پیدایش سایر موجودات زنده تک سلولی شد و این روند برای چند میلیون سال تداوم پیدا کرد؛ باور بر این است که حیات بسیار قدیمی و کاملا ابتدایی بوده است. اما آن موجودات زنده تک سلولی همچنان در حال فرگشت هستند؛ میکروبهای ریز و باکتریها برخی از موفقترین موجودات زنده در زمین به شمار می روند. حتی اگر ما انسانها دچار انقراض شویم یا زمین را به مقصد سیاره دیگری ترک کنیم، میکروبها و باکتریها می توانند به حیاتشان در این سیاره ادامه دهند.
علمی عرفانی👇
@wittj2
تقریبا ۳ میلیارد سال قبل، موجودات زنده چند سلولی فرگشت یافتند؛ مثل قارچها، گیاهان و حیوانات. ماهیها اولین مهرهداران بودند. پس بله، ما همگی ماهی هستیم. سپس، یک راسته از ماهیها به خشکی آمد و باعث پیدایش خزندگان و پستانداران شد. همان طور که می دانید، بعضی از خزندگان به پرندگان تبدیل شدند، بعضی از پستانداران هم به پریماتها. برخی از پریمات ها به میمونهای دمدار تبدیل شدند و برخی دیگر هم به میمونهای بزرگ. گروه آخر شامل چندگونه انسان بود که ما یکی از آن گونهها هستیم.
اما این پایان خط نیست. تمام این مدت، حیات پیرامون ما به فرگشت و انقراض خود ادامه داده است؛ و بسیاری از گونهها تنها چند میلیون سال شانس بقا در زمین داشتهاند. در واقع، بیشتر موجودات زنده در زمین که امروزه آنها را می بینیم، قدمتی به درازای گونه ما دارند. اگر حیات را به عنوان یک کتاب بزرگ و تمام نشده در نظر بگیرید، ما فقط چند صفحه آخر هر فصل را مطالعه کردهایم. اما نباید با گفتن اینکه در حال خواندن صفحه آخر کتاب هستیم، خودمان را گول بزنیم. نباید این ایده را در ذهن داشت که ما انسانها موجودات خاصی هستیم. باید انسانها را بعنوان برگهای جوانی در این درخت زندگی عظیم و باستانی در نظر بگیرید. همه ما به واسطه شاخههای نامرئی نه تنها به یکدیگر پیوند خوردهایم، بلکه با خویشاوندان انقراض یافته و اجداد فرگشتیمان هم ارتباط داشتهایم. چاکرابارتی گونه انسان را ماهی کوچکی تصور می کند که از آب به خشکی آمده است؛ گونهای که موفق به یادگیری حرکت و تکلم شد.
ترجمه: منصور نقی لو/ سایت علمی بیگ بنگ
منبع:
sciencealert.com
علمی عرفانی👇
@wittj2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔮🎷با نحوۀ کارکرد فرگشت آشنا شوید(با زیرنویس فارسی)
«پروزانتا چاکرابارتی» استادیار فرگشت و ماهی شناسی در دانشگاه ایالتی لوئیزیانا در این ویدئو نحوۀ کارکرد فرگشت را توضیح می دهد.
علمی عرفانی👇
@wittj2
👆👆👆👆ویدئوی فوق نه تایید و نه رد میشود بلکه به عنوان یک تحقیق علمی نگریسته میشود.
@wittj2
دیالکتیک علم و عرفان ناب
🔮🎷نوترینو ، کلید غلبه ماده بر ضد ماده و پیدایش کیهان ؟! ۰ ارسال شده توسط: عرفان انبار 24 تیر 95 ساع
مباحث ابتدای کانال برای دوستان تازه پیوسته
🔮🎷طبق تئوری کوانتوم مفهومی به نام اكنون، گذشته یا آینده وجود ندارد !
تمام حالت های زمانی به یكدیگر وابسته بوده و کل پدیده های هستی در سرعتی برابر در حرکت هستند.
علمی عرفانی👇
@wittj2
یکی از مهمترین پیشبینی ها، انبساط عالم می باشد که توسط فریدمن در ۱۹۲۲ کشف شد. تاییدتجربی این رویداد حیرتانگیز توسط هابل در۱۹۲۹ انجام شد. کیهان ۱۴ میلیارد سال قبل به
وجود آمده است.
@wittj2
عشق بیچون بین که جان
را چون قدح پر میکند
روی ساقی بین که خندان
از بقا مست آمدست
یار ما عشق است و هر
کس در جهان یاری گزید
کز الست این عشق بیما
و شما مست آمدست
مولانای جان🌻
@wittj2
برگی از معرفت🍂
بنده عاشق پروردگار خويش نخواهد شد مگر آنكه خويشتن را آشكارا و پنهان در راه خشنودي وي بذل كند و خداوند از دل وي خواند كه جز او را نخواهد.
تا زماني كه بنده پندارد كه "بدتر" از او بين مخلوق يافت شود متكبر محسوب گردد.
هر گز از متكبر بوي معرفت نيايد .ربّ العزّة را در خواب دیدم و گفتم راه به تو چگونه است ؟ گفت: اترک نفسک و تعال: خویش را بهل و بیا.
یک بار به درگاه او مناجات کردم و گفتم: "کیف الوصول الیک ؟ 《چگونه می توان به تو دست یافت؟》
-ندایی شنیدم که:
ای بایزید ! طلِّق نفسک ثلاثاً ثمَّ قل الله: نخست خود را سه طلاق دِه و آنگه حدیث ما کن.دوازده سال آهنگر نفس خود بودم : در کوره ی ریاضت می نهادم و به آتش مجاهده می تافتم و بر سندان مذمّت می نهادم و پتک ملامت بر او می زدم تا از نفس خویش آیینه ای کردم.
👌«کمال عارف سوختن او باشد در دوستی حق»
بايزيد بسطامی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2