دیالکتیک علم و عرفان ناب
🔮🎷 اگر به مهربانی خدا بیتوجه باشیم، چه خطری ما را تهدید میکند؟ 💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۱) -
🔑 شکر نعمت، یکنوع تمرین کنترلذهن و مثبتاندیشی است
🔑همینکه نعمتهای خدا را یادآوری کنی، خودش شکر است
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۲) – قسمت اول
⭐️ذهن انسان اگر رها باشد، سراغ امور منفی و نگرانیها میرود. اگر بخواهیم ذهن ما سراغ نداشتهها نرود و دچار حسرت گذشته و نگرانی از آینده نشود، باید تمرین بسیار برجستهای را که دین به ما داده است، اجرا کنیم و آن «شکر» است.
⭐️شکر نعمت-که اینهمه پاداش برایش شمردهاند- در واقع میخواهد زاویۀ دید ما را تغییر بدهد. یعنی «به خودمان عادت بدهیم همیشه نیمۀ پُر لیوان را ببینیم؛ به داشتههای خودمان نگاه کنیم و بهخاطرش خدا را شکر کنیم»
⭐️روی داشتههایت متمرکز بشو و فکر کن که «میشد همینها را هم نداشته باشی؛ یعنی خدا میتوانست اینها را به تو ندهد» اگر به این نوع نگاه، عادت کنی، کلاً ذهنت مثبت و گرم میشود و تحت کنترل درخواهد آمد.
👌⭐️امروزه در دنیا مباحث زیادی دربارۀ مثبتنگری و مثبتاندیشی مطرح میشود که مورد استقبال مخاطبان هم قرار میگیرد. اما در این حرفها یک نوع تقلّب وجود دارد و آن اینکه نقش خدا و مقدّرات او برای بندگانش را حذف میکنند.
🔑اگر بخواهیم «مثبتنگریِ با خدا» را تحلیل کنیم اسمش همان «شکر» میشود. شکر، یکنوع تمرین کنترل ذهن و عادتدادن ذهن به مثبتاندیشی است. طبق روایت، همینکه نعمتهای خدا را یادآوری کنی، خودش شکر است (وسایلالشیعه/۷/۴۰)
علیرضا پناهیان🌻
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۳۱
متن کامل: @Panahian_text
علمی عرفانی👇
@wittj2
👌🔑 برای اینکه همیشه حالت خوب باشد؛ مدام به نعمتهایت نگاه کن!
💎 #کنترل_ذهن_در_مسیر_تقرب (ج۱۲) – قسمت دوم - جلسه پایانی
امامباقر(ع) میفرماید🌻: خدا از مردم فقط دو چیز میخواهد، یکی اینکه اقرار کنند به نعمت تا خدا نعمتشان را زیاد کند و دیگر اینکه اقرار کنند به گناهشان تا خدا آنها را ببخشد (کافی/۲/۴۲۶) اقرار به نعمت هم کار پیچیدهای نیست و احساس درونی نمیخواهد؛ همان نگاه و توجه به نعمت کافی است.
🎯در روایات برای اینکه توجهِ ما به نعمتهای خدا عمیقتر شود، راهکارهایی یاد دادهاند که در واقع، تکنیکهای تقویت توجّه است. مثلاً اینکه: وقتی انسان به یاد نعمتی افتاد، بهخاطر شکر خدا، سجده کند (کافی/۲/۹۸) اینکار در تقویت توجّه انسان، مؤثر است.
🔹شکر بالاتر از صبر است (امالی صدوق/۶۱۳) وقتی به تو خوش گذشته است و از تهِ قلب میگویی «خدایا شکر»؛ این قیمتش بالاتر از صبر در بلاست! خدا خوشحال میشود بندهاش از نعمتها استفاده کند، لذّت ببرد و از او تشکر کند.
🔑اگر همیشه به نعمات نگاه کنیم، نعماتمان زیاد میشود و حالمان هم همیشه خوب خواهد بود. منتها اگر میخواهی تمرین کنی که زیاد به یاد نعمتهای خدا بیافتی، باید به یک چیزهایی هم توجه نکنی؛ مثلاً به چیزهایی که خدا به دیگران داده، زیاد نگاه نکن (زیاد نگاه نکردن از مقولۀ کنترل ذهن است)
امامصادق(ع) میفرماید🌻: کسی که زیاد به نعمتهایی که خدا به دیگران داده نگاه کند، اندوهش طولانی میشود و هیچ وقت ناراحتیاش برطرف نمیشود، نعمتهایی را که خدا به خودش داده است، کوچک تلقّی میکند لذا شکرش برای خدا کم خواهد شد. پس همیشه نگاه کن به کسی که کمتر از توست، اینطوری بهتر میتوانی شاکر نعمتهای خدا باشی و مستحق زیادکردن نعمت میشوی (اصولستهعشر /۲۰۹)
علیرضا پناهیان🌻
🚩حسینیه آیتالله حقشناس - ۹۷.۰۶.۳۱
متن کامل: @Panahian_text
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷مدل هولوگرافی فضای دوسیته
مدل هولوگرافیک جدیدی که چگونگی برامدن جهان به عنوان یک هولوگرام را توضیح میدهد!
✍طناز محمدی اکبری در ۱۲ اسفند ۱۳۹۷تازه ترین اخبار کوانتومی فیزیک کوانتومی
یکی از جذابترین و بنیادیترین سوالاتی که هنوز در فیزیک، جواب قاطعی به آن داده نشده، منشا فضازمان و چگونگی برآمدن آنها از اجزای بنیادیتر است. با توجه به نقش بنیادی فضازمان در توصیف رویدادهای کوانتومی، کشف هرگونه سرنخی در این زمینه میتواند فوقالعاده هیجانانگیز باشد. اکنون فیزیکدانان، چنین سرنخهایی را یافتهاند: یک مدل هولوگرافیک از فضای دوسیته. جهانهای پاددوسیته دارای مشکل بینهایت هستند، اما دانشمندان با برش دادن و تغییر شکل دو جهان پاددوسیته و سپس چسباندن مرزهای آنها به یکدیگر، یک هولوگرام از فضای دوسیته ساختند که مشکل بینهایت ندارد!
⭐️🔑فیزیکدانان اعتقاد دارند که بافت فضا و زمان، ظهوریافته و برآمده۱ از نخ یا ریسمانهایی کوانتومی است که طبق الگوی ناشناختهای در یکدیگر بافته شدهاند. آنها به مدت ۲۲ سال، یک مدل ساده برای توضیح اینکه فضازمان برآمده چگونه کار میکند، داشتند: «جهان در یک بطری۲» که خوان مالداسنا (Juan Maldacena) آن را کشف کرد. فضازمانی که منطقهی درونی بطری را پر میکند (پیوستاری که خم و مواج میشود و نیرویی به نام گرانش را تولید میکند) دقیقا یک شبکه از ذرات کوانتومی را ترسیم میکند که در سطح سفت و بدون گرانش بطری زندگی میکنند. جهان داخلی از سیستم مرزیِ با ابعاد کمتر، ترسیم میشود، مانند یک هولوگرام. کشف این هولوگرام توسط مالداسنا، به فیزیکدانان مثالی کارآمد از یک نظریهی گرانش کوانتومی ارائه داده است؛👌✨ اما این بدان معنا نیست که این مدل، چگونگی برامدن فضازمان و گرانش را در جهان ما نشان میدهد. فضای داخلی بطری، یک مکان پویا (Escheresque) مشهور به فضای پاددوسیته۲ (AdS) است که مانند زین دارای تقعر و انحنای رو به پایین است. جهتهای متفاوت این منحنی زینیشکل، یک انحنای رو به بالا و یک انحنای رو به پایین دارند. هرچه از مرکز دور میشوید، این منحنیها بیشتر به حالت عمودی نزدیک میشوند و در نهایت فضای AdS مرز بیرونیاش را داریم، سطحی که ذرات کوانتومی میتوانند با هم برهمکنش کنند تا درونش یک جهان هولوگرافیک بسازند؛ ولی ما در یک فضای خمیدهی مثبت یا فضای دوسیته (اصطلاحی برای جهانی همانند جهان ما) ساکن هستیم که شبیه سطح کرهای است که بدون هیچ محدودیتی، در حال گسترش است.
از سال ۱۹۹۷ که مالداسنا تناظر پیمانه/گرانش۳ (یک دوگانگیمیان فضای پاددوسیته و نظریه میدان کوانتومی همدیس۴ که توصیفکنندهی برهمکنشهای کوانتومی روی آن مرز فضاست) را کشف کرد، فیزیکدانان به دنبال توصیف مشابهی برای مناطق فضازمانی مانند مال ما بودهاند که محصور به بطری نباشد. تنها «مرز» جهان ما، آیندهی بینهایت است؛ اما دشواری مفهومی ترسیم یک هولوگرام از ذرات کوانتومی که در آیندهی بینهایت زندگی میکنند، تلاشهای زیادی را برای توصیف فضازمان واقعی به صورت هولوگرامگونه بینتیجه گذاشته است.
سال گذشته، سه فیزیکدان در طراحی هولوگرامی از فضای پاددوسیته پیشرفتهایی کردند. طرح آنها نیز مانند تناظر AdS/CFT، یک مدل ساده و اسباببازی است، اما برخی از اصولی که در ساختش استفاده شدند، میتواند به هولوگرامهای واقعیتر فضازمان تعمیم یابند. شی دانگ (Xi Dong) از دانشگاه سانتا باربارای کالیفرنیا که این تحقیق را رهبری کرد، میگوید:👇
شواهدی وجود دارد که این مدل جدید، قطعهای از یک بستر یکپارچه برای گرانش کوانتومی در فضای دوسیته است.
دانگ و همکارانش، یک هولوگرام از فضای دوسیته را با برداشتن دو جهان پاددوسیته، برش دادن و تغییر شکل آنها و سپس چسباندن مرزهای آنها به یکدیگر ساختند. برش دادن برای مقابله با بینهایت مشکلساز، لازم است: واقعیت این است که مرز فضای پاددوسیته (AdS)، بینهایت از مرکز آن دور است. دانگ و همکارانش، فضای پاددوسیته را با شکستن ناحیهی فضازمانی در یک شعاع بزرگ، محدود کردند. این ترفند به افتخار طراحان آن که فیزیکدانانی به نامهای لیزا رندال (Lisa Randall) و رامان ساندرام (Raman Sundrum) بودند، گلوگاه رندال-ساندرام (Randall-Sundrum throat) شناخته میشود. این فضا، هنوز به طور تقریبی با یک نظریه میدان همدیس (CFT) تقریب زده میشود که در مرزش زندگی میکند، اما اکنون مرز آن نسبت به مرکز، فاصلهی محدودی دارد.
⭐️پس از آن، دانگ و همکارانش، اجزایی از نظریه ریسمان را به دو گلوگاه نظری رندال-ساندرام اضافه کردند تا انرژی آنها را افزایش داده و به آنها انحنای مثبت بدهند. این روش که بالابردن (uplifting) نامیده میشود، فضاهای پاددوسیتهی زینیشکل را به فضاهای دوسیتهی کاسهای شکل تبدیل میکند. اکنون فیزیکدانان میتوانستند دو کاسه را از لبههایشان به هم بچسبانند.
👇
@wittj2
دو نظریه ی میدان همدیسی که نیمکرهها را توصیف میکنند، با یکدیگر جفت شده و یک 👈سیستم کوانتومی را تشکیل میدهند که از نظر هولوگرافیکی، در تمام فضای دوسیتهی کروی، دوتایی هستند. دانگ گفت:👇
⭐️🔑فضازمان بدست آمده، هیچ مرزی ندارد، اما از نظر ساخت با دو نظریه میدان همدیس، دوتایی است. از آنجا که ناحیهی استوایی فضای دوسیته، یعنی جایی که دو CFT در آن زندگی میکنند، خود یک فضای دوسیته است، این ساخت،👈 تناظر دوسیته/دوسیته (dS/dS correspondence) نامیده میشود.
سیلورستین (Silverstein) این ایدهی بنیادی را در سال ۲۰۰۴ با سه نفر دیگر پیشنهاد داد، اما این ابزار نظری جدید، او، دانگ و توروبا را قادر ساخت تا هولوگرام دوسیته/دوسیته را با جزییات بیشتری مطالعه کرده و نشان دهند که این نظریه، آزمونهای سازواری مهمی را پشت سر میگذارد. آنها در مقالهای که تابستان گذشته منتشر کردند، 👌انتروپی درهم تنیدگیرا محاسبه کردند. این کمیت، میزان اطلاعات ذخیره شده در نظریه میدانهای همدیس جفتشدهای که روی استوای فضا زندگی میکنند را نشان میدهد. مقدار محاسبه شده توسط آنها، با مقدار بدست آمده از فرمول شناخته شدهی انتروپی برای ناحیهی متناظر کروی فضای دوسیته، مطابقت دارد.
⭐️اکنون بیشتر محققان، در حال بررسی هولوگرام دوسیته با استفاده از ابزارهای علم کامپیوتر هستند. در چند سال اخیر فیزیکدانان متوجه شدهاند که تناظر AdS/CFT دقیقا مانند یک «کد تصحیح خطای کوانتومی» (برنامهای برای کدگذاری ایمن اطلاعات در یک سیستم کوانتومی متلاطم) کار میکند. تصحیح خطای کوانتومی ممکن است نشان دهد چگونه بافت برامدهی فضازمان، استحکام خود را بدست میآورد، با وجود آنکه از ذرات کوانتومی حساس و شکننده، ساخته شود. دانگ، که بخشی از تیمی بود که ارتباط بین تناظر AdS/CFT و تصحیح خطای کوانتومی را کشف کرد، میگوید:
من معتقدم هولوگرافی دوسیته نیز به صورت یک کد تصحیح خطای کوانتومی کار میکند و من بسیار علاقمند بودم بدانم چطور! امید کمی برای یافتن شواهد تجربی تایید کنندهی این دیدگاه جدید دربارهی فضازمان دوسیته وجود دارد، اما اگر تکههای پازل به درستی در حال کنار هم قرار گرفتن باشند، شما به طور غریزی میفهمید!
پاتریک هیدن (Patrick Hayden)، فیزیکدان نظری و دانشمند کامپیوتر دانشگاه استنفورد که تناظر AdS/CFT و ارتباط آن با تصحیح خطای کوانتومی را بررسی میکند، میگوید:👇
خیلی زود است که بگوییم آیا نگرشهای چگونگی شکلگیری فضازمان و چگونگی کارکرد گرانش کوانتومی در فضای پاددوسیته، در یک فضای دوسیته کار خواهند کرد؛ اما این مسیری است که باید طی شود. شما میتوانید پرسشهای بسیار مهم ریاضی را فرمولبندی کنید. من فکر میکنم در چند سال آینده باید منتظر خبرهای جذابی باشیم.
Universe in a bottle
Emergent
Anti-de Sitter
AdS/CFT correspondence
Conformal field theory
علمی عرفانی👇
@wittj2
هدایت شده از بورسیار
سلام رفقای عزیزم
این ۸ جلد کتاب رو امروز یکی از اعضای محترم کانال به شما عزیزان هدیه کردهند که انشاءالله به تدریج در کانال گذاشته میشه و شما میتونید استفاده کنید 😊
خودمون به خودمون هدیه بدیم
برای گرفتن کتاب فقط کافیه انتخاب کنید 😊
@ketabsalavati
@listketab
@qavanin
@Matthew
دیالکتیک علم و عرفان ناب
#سیر_تحقیقی_شروع_از_صفر 👈متاسفانه یک سیر حداقل 4000 سال است، در دوره رتق و فتق ما که روی آن کار شد
بسم الله الرحمن الرحیم
#سیر_تحقیقی_شروع_از_صفر
✨حالا که من از آن منبع کمال خبر ندارم، پس یک کسی باید برای من خبر بیاورد.... 🤔
🔑در زبان عربی آن خبر آورنده را نبی می نامند.... باید خبر بیاورد و الا من از آن خبردار نمیشوم....این می شود گزیده ای از اصل نبوت...
🔑در این جا شخص اثبات نمیشود،
برهان کلی است و اصل انسان کامل را اثبات می کند
🔑نبوت یک اصل اعتقادی است که برای آگاهی من از این منبع کمال بی نهایت لازم و ضروری است.
🔑پس ، خبردار شدن را نبوت گوییم ، بعد از خبر دار شدن، چه کسی باید مرا راهنمایی کند؟! این می شود گزیده ای از اصل امامت... جایگاه مقام امامت نشان می دهد که حتی از نبوت نیز مهم تر است...
☝️ این گزیده ای از مباحث است ، برای توضیحات بیش تر به فایل های صوتی مراجعه کنید .
#استاد_سید_بهروز_طیبان🌻
ادامه دارد...
#مسیر_علمی_انسان_ساز_معرفت_نفس
علمی عرفانی👇
@wittj2
درود بر دوستان تازه پیوسته
مباحث مهم کانال را در این هشتک ها سرچ بفرمایید.👇👇👇
#عرفان_عملی_اسلامی(#مهدی_طیب)
#ضرورت_دین_نبوت_امامت
#حجاب
#دولت_کریمه(استاد عبادی)
#محامین(استاد عبادی)
و من الله توفیق🌻
سپاس از همراهی شما بزرگ اندیشان گرامی🙏🌹
👇
@wittj2