فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سلبریتیها؛ مردود در بحران کرونا
🔻 مقایسه رفتار سلبریتی های دنیا و غیبت عجیب سلبریتیهای داخلی در بحران کرونا
🌍@women92
⭕️دستور ویژه در پی حواشیِ قسمت آخر پایتخت۶
♦️علیعسگری خطاب به معاون سیما: لازم است بررسی شود که این اقدام حاصل اشتباه، بی توجهی و وادادگی است یا نتیجه عملیات مرموز و فتنه انگیز ستون پنجم فرهنگی دشمن.
🔹با توجه به احتمالی بودن ادامهیِ کارِ این سریال پُرطرفدار، صدا و سیما ملزم به گرفتن تعهد های سنگین بشود و در حین ساخت آن، ناظرهای موردِ اعتماد خود را به پشت صحنه این فیلم بفرستد تا هر دیالوگ و رفتاری که خلاف عُرف مردم ماست، در فیلم نمایش داده نشود.
@women92
🔴عادتهایی که نباید از نقی، ارسطو و بهتاش یاد بگیرید
🔹🔸پنهانکاری، دروغگوییهای متعدد اعضایخانواده و.. نباید در خزانه رفتاری بزرگسالان تقویت شود.
♦️طبق نظرسنجیها، سری ششم سریال پایتخت توانسته است درصد زیادی از مخاطبان را با خودش همراه کند. به بهانه پربازدید بودن پایتخت در روزهای قرنطینه از زاویه روان شناسی به ابعاد گوناگون سریال میپردازیم. البته که میتوانیم چشممان را بر تمام نقاط ضعف این سریال ببندیم و صرفا آن را تحسین کنیم اما نگاه سیاهوسفید در هر زمینهای ناکارآمد است. در پایتخت شش میبینیم که پسر بزرگ خانواده، نقش مادرش را به رسمیت نمیشناسد و معمولا با او محترمانه صحبت نمیکند. بهتاش به دلیل عصبانیت، سرش را به دیوار میکوبد و به ارسطو لگد میزند. در این سریال درباره مواد مخدر بهراحتی صحبت میشود و خاصتر اینکه صحنه خشونت باری نمایش داده میشود که بهبود به دلیل سندروم دست بیقرار، دوبار ارسطو را از گردن روی دستش میگیرد! یکی از آسیبهای نمایش خشونت در تلویزیون این است که مخاطب یاد میگیرد بهجای تجربه هیجانهایش، آنها را بهطور افراطی تخلیه کند! یعنی اگر عصبانی است، بهجای پردازش شناختی و هیجانی، آن را در لحظه، با شدیدترین حالت ممکن تخلیه کند. اگر خشمگین است، طعنه بزند، برخورد تهاجمی داشته باشد و ... .
1⃣آسیبهای ترویج شوخیهای پرخاشگرانه
♦️در سری جدید پایتخت، بارها شاهد شوخیهای پرخاشگرانه هستیم. دست انداختن دیگران، توهین، تمسخر، آزار کلامی و جسمی، جزو شوخیهای پرخاشگرانه هستند. ممکن است این سکانسها باعث خنده شوند اما چنین خندهای به قیمت بیاحترامی به شخصیت افراد تمام میشود. حالا طیف زیادی از مخاطبان، شاهد پیامهای کلامی و غیرکلامی خشونتبار هستند. رسانه در جایگاه یک الگو، میتواند باعث ترویج یا بازداری برخی از رفتارها شود. تکرار شوخیهای پرخاشگرانه در سریال، اصل «بازداریزدایی» را تقویت میکند؛ یعنی زمانی که فرد، کاری را انجام میدهد بدون آنکه با پیامد نامطلوب آن مواجه شود. در این صورت، ترس بیننده از انجام همان رفتار، کم یا خنثی میشود. بنابراین مخاطبی که کنایههای بیشمار شخصیتها را میشنود، احتمالاً با خودش میگوید گفتن این حرفها نهتنها بد نیست بلکه خندهدار هم هست! بیآنکه در رفتارهای روزمرهاش به پیامد رفتار و احساسی که در فرد مقابل ایجاد میکند، بیندیشد.
2⃣از ارزیابیانتقادی کمک بگیرید
♦️البته همه به یک اندازه از رسانه الگو نمیگیرند. به کمک «ارزیابی انتقادی» میتوانید از خودتان بپرسید آیا خندیدن به هر چیزی درست است؟ آیا جمله پرتکرار ارسطو که میگوید «من یه حبسیام، کسی که حبس رفته همیشه یه ساک آماده گوشه خونه داره!»، کارکرد خوبی در جامعه دارد؟ صحنه خشونتبار خفه شدن ارسطو، چه تأثیری روی بچهها دارد؟ اگر نقش فرهنگسازی تلویزیون برایتان جدی نیست، به این مثل دقت کنید که سالها پیش، دعوای بررهای در روستای خیالی برره، باعث شد تا برخی دانش آموزان با تقلید از همین دعوا، در مدرسه به همدیگر آسیب بزنند! عادت به پنهانکاری و دروغگویی اعضای خانواده، تیغ زدن دیگران توسط بهتاش، مصرف و جابه جایی مواد هم تعدادی از مثالهایی هستند که نشان میدهند شاهد ضدهنجار در تلویزیون هستیم. بنابراین ممکن است کودکان و نوجوانان با تماشای پایتخت، بهجای فراگیری هنجارهای کارآمد، رفتارهای ناسالم را درونی کنند و رفتارهای هنجارشکنانه هم در خزانه رفتاری بزرگسالان، تقویت شود.
3⃣عادتهایی که سم ارتباط هستند
♦️تکیهکلامها، به دلیل ساده و کوتاه بودنشان میتوانند در مکالمههای روزمره، بهطور تکراری استفاده شوند و تأثیر بگذارند. رفتار کنایهآمیز و تکیهکلامهای گزنده، بهمرورزمان تبدیل به عادت میشوند؛ در نتیجه افراد بدون هیچ پردازش ذهنی از آنها در ارتباطشان استفاده میکنند. یکی از نیازهای طبیعی در هر ارتباطی، نیاز به «احترام» است. عادتهای ناسالمی مثل کنایه زدن، باعث میشود نتوانیم نیاز مخاطبمان را به رسمیت بشناسیم و با آنها به شکل مستقیم حرف بزنیم. ممکن است بیاحترامی را معادل صمیمیت بگیریم و با ارجاع اشتباه به سریال و گفتن این جمله که (تو پایتخت هم همینها رو میگفتن)، نیاز به احترام و هیجان ناخوشایند طرف مقابل را نادیده بگیریم.
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
✍نگار فیضآبادی
@women92
⭕️ چرا سلبریتی های مجازی که از بی بندوباری ابا ندارن اجازه دارن در برنامهی تلوزیونی نمایش داشته باشن؟
👤 مصطفای کماندو
@women92
جوون اینقدر بیتربیت!
▪️فردین علیخواه| جامعهشناس
در کلاس جامعهشناسی شهری با دانشجویان درباره ارتباط مفهوم « احترام» و معماری گفتگو می کردیم. میگفتم زمانی که توالت در گوشهای از حیاط خانه قرار میگیرد و کسی صدای باد معدۀ کسی را نمیشنود تعریف احترام در بین اعضای خانواده فرق دارد با زمانی که درِ توالت به پذیرایی باز می شود، بهگونهای که اعضای خانواده کوچکترین صدا در فضای دستشویی را میشنوند. گاهی اوقات نوع معماریِ مکان، برداشت جامعه از مفاهیم اجتماعی را دستخوش تغییر میکند. با طرح موضوع احترام انگار دانشجویان از والدینشان دلِ پری داشتند چراکه بیشترشان اعتراف می کردند که ازنظر والدینشان؛ آنان جوانانی بیتربیتاند و مدام با جمله «جوان؛ جوانهای قدیم» ؛ از طرف والدینشان تحقیر میشوند.
قرار شد دانشجویان دقیقا موقعیت هایی را توصیف کنند که در آنها توسط والدین « بیتربیت» خطاب شدهاند. پاسخهای آنان بسیار متنوع و از منظر جامعهشناختی قابلتأمل بود. آنچه در ادامه میآید برخی از آن رفتارهاست:
لم دادن روی مبل راحتی یا دراز کردن پا در صورت نشستن روی فرش، امتناع از رفتن به مهمانی یا رفتن به مسافرت با خانواده، انتقاد از والدین بهویژه پدر، پوشیدن لباس خیلی راحت در خانه، اعتراض به میزان پولتوجیبی و در مواردی تقاضای مستقیم پول از والدین، مشاجره با خواهر یا برادر در حضور والدین، صحبت کردن از همسر ایده ال در حضور والدین، ریختن چای برای خود و تعارف نکردن به والدین، با صدای بلند سلام نکردن بهویژه در صبحها، گرم گرفتن با پسر یا دختر فامیل در مهمانی خانوادگی، پی بردن والدین به گفتگو تلفنی آنها با دوستدختر یا دوستپسرشان، رسیدگی به زیبایی سروصورت در مقابل والدین، صحبت درباره سیاست و بروز اختلافنظر درباره مقامات سیاسی و کوتاه نیامدن فرزند، صحبت درباره دین و پاسخ دادن به نظرات والدین و کوتاه نیامدن فرزند، خاموش کردن کولرگازی توسط فرزندان به خاطر مصرف برق و بیتربیت قلمداد شدن توسط پدر و انجام همین رفتار توسط پدر و عدم توجه او به اعتراض فرزندان، ندادن کنترل تلویزیون به پدر و ...
بسیاری از دانشجویان معتقد بودند که پدربزرگهایشان هم والدین خود آنان را بیتربیت میدانستند و مدام آنان را با جمله « جوان هم جوانان قدیم»، تحقیر میکردند. گویا هر نسل، نسل پس از خود را بیتربیت میداند و تربیت، مانند پیراهنی است که با هر بار شستشو رنگ آن مدام کمتر و کمتر می شود.
برخی از دانشجویان معتقد بودند که بسیاری از رفتارهایی را که پدر آنان مصداق بیتربیتی میداند خودش بهراحتی انجام میدهد. برای مثال؛ درحالیکه پدر خانواده شلوارک یا زیر پیراهن رکابی میپوشد، پوشیدن همینها توسط فرزندان را بیتربیتی میداند، یا درحالیکه پدر خانواده روی مبل راحتی لم میدهد و پایش را روی میز عسلی می گذارد انجام این رفتار توسط فرزندان را مصداق بیتربیتی میداند! ریختن چای توسط پدر و تعارف نکردن به دیگران، ورود به خانه بدون سلام یا با صدایی بسیار خفه سلام دادن توسط پدر از آن جمله است. پرسش برخی از دانشجویان آن بود که آیا اینها مصداق اقتدار بدون منطق و رانتی نیستند؟ چرا احترام باید همواره یکطرفه باشد؟
هدف این نوشته تضعیف مفهومی مانند احترام نیست. همه انسانها انتظار دارند که با آنها محترمانه برخورد شود و چنین احترامی تابع سن، جنسیت، درآمد، موقعیت اجتماعی، دین، نژاد، قوم یا قبیله افراد نباشد.
معمولاً در جامعه ایرانی ویژگی احترام، سلسله مراتبی و عمودی بودن است که این امر مثبتی نیست. احترام به بزرگتر واجب، ولی احترام به کوچکتر یک آپشن است! بزرگترها انتظار دارند که همیشه کوچکترها به آنها احترام بگذارند ولی خود هیچ تعهد و ضمانتی نسبت به احترام به کوچکترها ندارند.
احترام، مانند سایر مفاهیم اجتماعی مفهومی سیال و انعطافپذیر است. باید با ذهن باز با مفهوم احترام مواجه شد. با توجه به این ویژگی، همیشه باید برای موقعیتی که غیرمحترمانه تلقی میشود جایی برای بازنگری باقی گذاشت.
هر نسل تعریف خودش را از احترام دارد. هماکنون در خصوص احترام نوعی تضادِ بین نسلی دیده میشود. به نظر میرسد که باید به تعریف هر نسل از مفهوم «احترام» احترام گذاشت.
گفتگو درباره ارزشهای اجتماعی که احترام هم یکی از آنهاست نباید مسدود باشد. احترام هم مانند سایر مفاهیم، قابل گفتگو و قابلمذاکره است. بهتر است که درباره اینگونه مفاهیم توافقی نسبی در بین اعضای جامعه وجود داشته باشد.
نهایتا آنکه پس از جنگ جهانی دوم، برخی از محققان از حمایت اجتماعی گسترده از فاشیسم در آلمان دوران هیتلری شگفتزده شدند و به تحقیق در خصوص آن پرداختند. آنان یکی از زمینههای رشد فاشیسم در آلمان را نظام تربیتی خانواده آلمانی و احترام سلسله مراتبی موجود در آن میدانستند.
@women92
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713
🔴 استوری دیگری از بهروز وثوقی درباره نظرات کاربران فضای مجازی، در خصوص تقلید سریال پایتخت۶ از فیلم "همسفر"
@women92
❇️ تاب آوری شگفت انگیز
✅ رهبر معظم انقلاب اسلامی ، ۲۶بهمن ۹۸ در دیدار مداحان فرمودند :
"تابآوری ملت ایران برای ناظران جهانی حیرت انگیز است."
🌀 مقایسه کشور ایران با آمریکا و کشورهای اروپایی در تاب آوری🌀
🎯️ تاب آوری چیست ؟
🎯تاب آوری شامل مجموعه ای از ظرفیت های فردی و روانی است که فرد به کمک آنها می تواند در شرایط دشوار مقاومت کند و دچار آسیب دیدگی نشود... تاب آوری افراد را توانمند می سازد تا با دشواری ها و ناملایمات زندگی و شغلی رو به رو شوند، بدون این که آسیب ببینند و حتی از این موقعیتها برای شکوفایی و رشد شخصیت خود استفاده کنند.
🎯 نمونه عینی تاب آوری ملت ایران دراین شرایط ، همین است که در پاندمی (همه گیری) کرونا ، ایران از نظر مبتلایان و فوتی های کرونا ، جزو ده کشور جهانی است:
👈اما خبری از قحطی و غارت در آن مشاهده نمی شود!
👈خبری از صف های طولانی مواد غذایی و بهداشتی و قفسههای خالی فروشگاه ها نیست!
👈خبری از کتک زدن مردم توسط یکدیگر نیست!
👈خبری از بی احترامی و رها کردن سالمندان برای مردن نیست!
👈خبری از خیلی رفتارهایی که امروز در غرب مشاهده می شود که زبان از گفتن آنها شرم دارد نیست!
🎯 اما برعکس ایران ، در کشورهایی که مشابه وضع ایران را دارند، قیامتی برپاست!
🎯غارت فروشگاه ها، 🎯صف های طولانی 🎯و درگیری هنگام خرید ، فقط بخشی از این وضعیت است.
🌀اینها تخیلات نیست بلکه واقعیت های دنیای امروز است که به مدد رسانه و فناوری اطلاعات ، در چند ثانیه می توانید راستی آزمایی کنید و وضعیت ایران امروز را با آمریکا و اروپا مقایسه نمایید.
🌀 وضعیت عمومی کشورهای غربی در مقابل شیوع کرونا بسیار شکننده است ؛ 👈در ایتالیا و فرانسه و اسپانیا وآمریکا و... پرستاران و کادر درمانی به جای ماسک از دستمال کاغذی و از کمبود گان ، از پلاستیک زباله استفاده می کنند.
👈در این کشورها و درکنار همه کمبودها ، در صد بالایی از فوت شدگان کرونائی ، سالخوردگان نگهداری شده در خانه های سالمندان بوده اند که خبر از یک فاجعه رفتاری می دهد.
👈در آمریکا کمبودها به حدی است که پرستاری را به جرم استفاده از ماسک و با این توجیه که همه پرستاران این امکان را ندارند مجبور به استعفا می کنند .
👈مردم عادی آمریکا برای جلوگیری از سرقت منازلشان به خاطر ترس از قحطی و دزدی ، به خرید اسلحه روی آورده اند که در روزهای اخیر بیش از ۸۵درصد افزایش یافته است.
👈در اکثر کشورهای غربی ، به افراد سالمند و مبتلا به برخی بیماریهای خاص ، در صورت ابتلا به کرونا ، خدمات درمانی ارائه نمی شود و...
👏👏در ایران اما علی رغم تحریم های ظالمانه آمریکا و غرب ، موجی از همدلی و فداکاری اقشار مختلف مردم و تلاش فداکارانه کادر پزشکی کشور به راه افتاده که بی شک موجبات رحمت الهی را فراهم خواهد کرد.
👏👏مردم ایران برخلاف مردم کشورهای غربی ، به جای اینکه در این شرایط بحرانی ، باری بردوش دولت و نهادها و سازمانهای رسمی باشند ، هرکس به طریقی به میدان آمده و علی رغم وجود خطرات جانی ، تلاش دارند با هماهنگی مقامات بهداشتی ، به کمک کادر درمانی در آمده و در خدمت بیماران باشند تا باری از دوش مسئولان دولتی بردارند.
👏👏وضعیت امروز جامعه ایرانی ومردم ایران، علی رغم همه کمبودها و انتقادها به عملکرد برخی مسئولان ، آیینه تمام نمایی از امت واحده اسلامی است که جهانیان را شگفت زده کرده است.
👇نکته مهم:
📌اجازه ندهیم اوباش فضای مجازی ، واقعیتهای کشور و دنیا را عوض کنند!
📌یک روز گفتند کم کاری ایران بوده که کرونا وارد کشور شده، چند روز بعد تمام کشورها درگیر کرونا شدند.
📌گفتند چرا ماسک و دستکش توی ایران سخت گیر می آید، حالا ماسک برای کادر درمانی در آمریکا و اروپا جیره بندی شده است .
📌گفتند باید شهرهای ایران را باید قرنطینه می کردند ، بعد دیدند انگلیس و آمریکا که به قول اونها خیلی پیشرفته هستند هم قرنطینه سراسری تجویز نکردند.
📌گفتند اوضاع بیمارستان های ایران خراب است ، دیدند با تمام تحریم ها و فشارهای غیر انسانی ، نه تنها کمبود امکانات درمانی نداریم بلکه روحیه پزشک ها و پرستار های ایرانی زبان زد جهانیان شد.
📌واقعیت تلخ این است که ، اراذل فضای مجازی خیلی حرفها در تضعیف ایران و تعریف از غرب زدند ولی با دیدن بخشی از این واقعیتها ، فعلا خفه خون گرفته اند.
خلاصه اینکه این اراذل خیلی حرفها می زنند، چون پول می گیرند که حرف بزنند ، شما باور نکنید .
@women92
اهدای انگشتر شهید حاج قاسم سلیمانی از طرف خانواده ایشان به جوانی که در برنامه عصرجدید چهره حاج قاسم را نقاشی کرده بود.
@women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 آهنگ انگلیسی قهرمانِ من my hero
@women92
🔹آیتالله حائری شیرازی🔹
🔸کمبودها، عامل حرکت🔸
جورچینهایی برای بازی بچهها ساختهاند که از پانزده قطعه تشکیل میشود؛ اما شانزده خانه دارد؛ یعنی یک خانۀ آن خالی است. به سبب خالی بودن همین یک خانه است که قطعۀ شمارۀ یک میتواند خود را از جایگاه یکم به آخرین جایگاه، یعنی خانه شانزدهم برساند. حال اگر این خانه خالی نبود، چه میشد؟ آیا جز این بود که قطعۀ شمارۀ یک برای همیشه در جایگاه یکم میماند و هیچ حرکتی از خود نشان نمیداد؟
آنچه را که شما در زندگیتان به فقر و نداری تعبیر میکنید نیز دقیقاً شبیه همان یک خانۀ خالی است که موجب حرکت، رشد و ارتقای انسان میشود.
@women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استاد عالی ؛ شاکر ترین عابد ترین مردم زمان حضرت موسی
@women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آزاد زندگی کن
حکایت شنیدنی انفاق حضرت علی اکبر(ع)
@women92
💚
إلهى هَبْ لى ڪمالَ الْانقِطاعِ إلَیْڪ
من هميشه خوشحالم ؛
مى دانيد چرا؟
برای اينكه از هيچ كس
برای چيزى انتظار ندارم!
👤 شکسپیر
انتظارات هميشه صدمه زننده هستند.
زندگى كوتاه است پس به زندگى ات عشق بورز ؛ خوشحال باش و لبخند بزن!
قبل از اينكه صحبت كنى ؛ گوش كن
قبل از اينكه بنويسى ؛ فكر كن
قبل از اينكه دعا كنى ؛ ببخش
قبل از تنفر ؛ عشق بورز...
زندگى اين است :🌷
احساسش كن ؛
سلام صبحتون بخیر
💚💚💚
@women92
یا اباصالح المهدی ❤️💚
نامدی دوش و دلم تنگ شد از تنهایی
چه شود کز دلم امروز گره بگشایی
ور تو آیی نشود چارهٔ تنهایی من
که من از خویش روم چون تو ز در بازآیی
@women92
هدایت شده از ســــــادات بــــانــــو💚
⭕️ "دعا کنید برگردم تا دوباره خدمت کنم"
این آخرین جمله شهید راه سلامت دکتر یحیوی قبل از آسمانی شدن بود
مدافعان مردم شبیه همند، حالا یکی تو سنگر
یکی هم تو بیمارستان
🔻«سامانه رهنما» در حوزه خواهران ایجاد شد
🔸 «سامانه رهنما» با هدف رصد شبکههای اجتماعی توئیتر و اینستاگرام در «مرکز فناوری اطلاعات حوزههای علمیه خواهران» طراحی و تولید شده است.
🔸 فعالیت اصلی این سامانه رصد مسائل حوزه زن، خانواده و سبک زندگی در شبکههای اجتماعی است، به همین منظور روزانه هزاران کاربر را رصد و پیامهای آنها را ذخیرهسازی میکند.
🔸 حاصل این ذخیرهسازی به صورت بولتنهای اطلاعرسانی در قالب یک داشبورد مدیریتی با مجموعهای از گزارشهای گرافیکی است و علاقهمندان میتوانند با نشانی rahnama.whc.ir به این سامانه دسترسی داشته باشند.
🔸 با شیوع «ویروس کرونا» و ارتباط بخشی از مسائل آن با موضوعات حوزه دین این سامانه به صورت لحظهای فعالیت کاربران را جمعآوری میکند.
🔸 کرونا و ارتباط آن با علائم آخر الزمان و ظهور، ناتوانی و ضعف بشر، توسل و دعا، صله رحم مجازی، قمهراسی و عامل شیوع کرونا، مخالفت مراجع با قرنطینه قم و مخالفت مذهبیها با توصیههای پزشکی مهمترین و قابل توجهترین مفاهیم مطرح شده مرتبط با این موضوع هستند.
🌸 @women92
| کانال رسمی حوزههای علمیه خواهران
از : تهمینه میلانی
💎 ته پیازو رنده رو پرت کردم توی سینک، اشک از چشم و چارم جاری بود. در یخچال رو باز کردم و تخم مرغ رو شکستم روی گوشت، روغن رو ریختم توی ماهیتابه و اولین کتلت رو کف دستم پهن کردم و خوابوندم کف تابه ، برای خودش جلز جلز خفیفی کرد که زنگ در رو زدند.
پدرم بود. بازم نون تازه آورده بود. نه من و نه شوهرم حس و حال صف نونوایی نداشتیم.
بابام می گفت:
نون خوب خیلی مهمه ! من که بازنشسته ام، کاری ندارم ، هر وقت برای خودمون گرفتم برای شما هم میگیرم. در می زد و نون رو همون دم در می داد و می رفت. هیچ وقت هم بالا نمی اومد. هیچ وقت.
دستم چرب بود، شوهرم در را باز کرد و دوید توی راه پله.
پدرم را خیلی دوست داشت. کلا پدرم از اون جور آدمهاست که بیشتر آدمها دوستش دارند ، این البته زیاد شامل مادرم نمی شود .
صدای شوهرم از توی راه پله می اومد که به اصرار تعارف می کرد و پدر و مادرم را برای شام دعوت می کرد بالا.
برای یک لحظه خشکم زد.
ما خانواده ی سرد و نچسبی هستیم. همدیگه رو نمی بوسیم، بغل نمی کنیم، قربون صدقه هم نمیریم و از همه مهم تر سرزده و بدون دعوت جایی نمیریم.
اما خانواده ی شوهرم اینجوری نبودن، در می زدند ومیامدند تو،روزی هفده بار با هم تلفنی حرف می زدند؛ قربون صدقه هم می رفتند و قبیله ای بودند.
برای همین هم شوهرم نمی فهمید که کاری که داشت می کرد مغایر اصول تربیتی من بود و هی اصرار می کرد، اصرار می کرد.
آخر سر در باز شد و پدر مادرم وارد شدند.
من اصلا خوشحال نشدم. خونه نا مرتب بود؛ خسته بودم.تازه از سر کار برگشته بودم، توی یخچال میوه نداشتیم...
چیزهایی که الان وقتی فکرش را می کنم خنده دار به نظر میاد اما اون روز لعنتی خیلی مهم به نظر می رسید!
شوهرم توی آشپزخونه اومد تا برای مهمان ها چای بریزد و اخم های درهم رفته ی من رو دید.
پرسیدم:
برای چی این قدر اصرار کردی؟
گفت:
خوب دیدم کتلت داریم گفتم با هم بخوریم.
گفتم:
ولی من این کتلت ها رو برای فردا هم درست می کردم.
گفت:
حالا مگه چی شده؟
گفتم:
چیزی نیست ؟؟؟ !!!
در یخچال رو باز کردم و چند تا گوجه فرنگی رو با عصبانیت بیرون آوردم و زیر آب گرفتم.
پدرم سرش رو توی آشپزخونه کرد و گفت:
دختر جون، ببخشید که مزاحمت شدیم. میخوای نونها رو برات ببرم؟
تازه یادم افتاد که حتی بهشون سلام هم نکرده بودم !
پدر و مادرم تمام شب عین دو تا جوجه کوچولو روی مبل کز کرده بودند.
وقتی شام آماده شد،
پدرم یک کتلت بیشتر بر نداشت.
مادرم به بهانه ی گیاه خواری چند قاشق سالاد کنار بشقابش ریخت و بازی بازی کرد.
خورده و نخورده خداحافظی کردند و رفتند و این داستان فراموش شد و پانزده سال گذشت.
پدر و مادرم هردو فوت کردند.
چند روز پیش برای خودم کتلت درست می کردم که فکرش مثل برق ازسرم گذشت:
نکنه وقتی با شوهرم حرف می زدم پدرم صحبت های ما را شنیده بود؟
نکنه برای همین شام نخورد؟
از تصورش مهره های پشتم تیر می کشد و دردی مثل دشنه در دلم می نشیند.
راستی چرا هیچ وقت برای اون نون سنگک ها ازش تشکر نکردم؟
آخرین کتلت رو از روی ماهیتابه بر می دارم. یک قطره روغن می چکد توی ظرف و جلز محزونی می کند.
واقعا چهار تا کتلت چه اهمیتی داشت؟!
حقیقت مثل یک تکه آجر توی صورتم می خورد:
"من آدم زمختی هستم"
زمختی یعنی:
ندانستن قدر لحظه ها،
یعنی نفهمیدن اهمیت چیزها،
یعنی توجه به جزییات احمقانه و ندیدن مهم ترین ها.
حالا دیگه چه اهمیتی داشت وسط آشپزخانه ی خالی، چنگال به دست کنار ماهیتابه ای که بوی کتلت می داد، آه بکشم؟
آخ. لعنتی، چقدر دلم تنگ شده براشون؛
فقط… فقط اگر الان پدر و مادرم از در تو می آمدند، دیگه چه اهمیتی داشت خونه تمیز بود یا نه...
میوه داشتیم یا نه...
همه چیز کافی بود:
من بودم و بوی عطر روسری مادرم، دست پدرم و نون سنگک .
پدرم راست می گفت که:
نون خوب خیلی مهمه.
من این روزها هر قدر بخوام می تونم کتلت درست کنم،
اما کسی زنگ این در را نخواهد زد،
کسی که توی دستهاش نون سنگک گرم و تازه و بی منتی بود که بوی مهربونی می داد.
اما دیگه چه اهمیتی دارد؟
چیزهایی هست که وقتی از دستش دادی اهمیتشو می فهمی...!
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713
* زمخت نباشیم *
@women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محرمانه
📍اعتراف شبکه لندنی منوتو به بحران در کشورهای غربی/کابوس کورونا؛ جسد، #تابوت و گورستان!
🔸 تعداد بالای اجساد، پر شدن ظرفیت سردخانهها و نبود گورهای کافی و سردرگمی موسسات دفن و کفن باعث شده به خاک سپردن فوتیهای #کرونا به یک معزل جدی تبدیل شود.
🔸فرانسه بزرگترین انبار حفظ و نگهداری مواد غذایی خود در جهان را به محلی برای نگهداری مردگان در صف کرده
@women92