فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خنده حلال
بمناسبت عیدفطر گوش کنید تالبخند رولباتون بیاد.
یه موقع هم فکرنکنیم بااین نماز روزه ها به جایی رسیدیم.
شخصی که فکرمیکرد به مقاماتی دست پیداکرده رفت مشهدوازامام رضا علیه السلام درخواست کردتا مقامشو نشونش بدن.....
@women92
😡 تبلـیغ علـنی سـایتهـای #قـمـار
توسط وزیر ارتباطات❗️
🔻آذری جهرمی در اقدامی عجیب در استوری اینستاگرام خود یکی از بزرگترین سایتهای شرطبندی و قمار (ماراتن بت) را تبلیغ کرد.
🔻پس از ولنگاری فاجعهبار در اینستاگرام ، تلگرام و تبلیغ سایتهای شرطبندی توسط سلبریتیها، اینبار نوبت خود وزیر شده است که بیمحابا برای سایتهای بت و قمار "بکش بالا!" بازی کند.
◀️ ماده ۷۰۸ قانون مجازات اسلامی: هر فردی که قمارخانه دایر یا مردم را برای قمار به آنجا دعوت کند به ۶ ماه تا دو سال حبس محکوم میشود.
◀️ ماده ۷۰۹ : اشخاصی که به نحوی از انحاء به دایرکننده این قبیل اماکن کمک کنند؛ معاون محسوب میشوند و مجازات مباشر در جرم را دارند.
🔻گفتنیست؛ با اینکه طبق مواد قانون مجازات اسلامی تبلیغ شرطبندی نیز جرم است و پلیس فتا دائما درگیر مجرمان این فقره است ولی اغلب سایتهای شرط بندی براحتی با تبلیغات افراد مشهور و نیز بدون ممانعت شبکه بانکی به جرم خود ادامه میدهند.
🔴آیا دادستان و مجلس بعنوان ناظر ریشه اصلی این فساد را میخشکانند؟
✍حسین ساجدی
جبهه انقلاب اسلامی در فضای مجازی
🌸 پیشرفت سال به سال
🎉 عید فطر مبارک
🌱 رهبر انقلاب: ️وقتی مقایسه میکنیم هر سال را با سالهای قبل از آن، پیشرفت در معنویت و در کارهای نیک و اعمال مقرب انسان به خدای متعال را در میان مردم بیشتر میبینیم. ۹۵/۳/۲۵
#ایران_همدل
❣ @khamenei_reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 #دیرین_دیرین
🔻تعامل زن و شوهر
🌸جَعَلَ بَیۡنَكُم مَّوَدَّةࣰ وَرَحۡمَةًۚ
سوره #روم آیه ۲۱
🔻🌟🔻🌟🔻🌟
@women92
#سلام_امام_زمانم💚
قلبی که یاد تو در آن جاری است، باغ پر شکوفه ای است که بر شاخساران آن، هزار هزار جوانه ی امید روییده است
سلامت می کنم تا یادت و اکسیر بهارآفرینِ نامت دلــــم را گلستان کند
#اللهم_عجـل_لولیـڪ_الفـرج
#صبحت_بخیر_مولای_من
#صبحتون_مهدوے 🌼 🍃
در حال پیر شدن هستیم، چون میترسیم
✍🏻مصطفی داننده
📌در میان سیل خبرهای کرونایی، چهانپور سخنگوی وزارت بهداشت توییت کرد که «هشدار/ با کاهش ۱۷۰ هزارنفری تولد، نرخ رشد #جمعیت به زیر یک درصد سقوط کرده و متأسفانه ساختار جمعیتی به هم خورده و سالانه در حال پیرشدن هستیم؛ بهطوریکه در ۲۰ سال آینده از پیرترین کشورها محسوب شده و در ۳۰ سال آینده پیرترین کشور جهان خواهیم بود»
📌این آمار عجیب نیست و اگر غیر از این بود باید تعجب میکردیم. واقعا انتظار داریم با این شرایط وحشتناک اقتصادی که تاثیر مستقیمی بر روی فرهنگ و اجتماع هم گذاشته است، جامعه به سمت جوان شدن هم حرکت کند؟
📌ترس از فردا حس غالب آنهایی که هنوز زندگی بخش بزرگی از مردم ایران است. آنهایی که هنوز در دسته متاهلان وارد نشدهاند از تشکیل زندگی میترسند.
در حال پیر شدن هستیم، چون میترسیم
📌دختر و پسر با خود میگویند در این عصر گرانی و بیثباتی چگونه میشود زیر یک سقف رفت؟ چگونه میشود از پس هزینههای یک زندگی ساده، تکرار میکنم یک زندگی ساده برآمد. در زمانی که دیگر« اجاره نشینی خوش نشینی» نیست و صاحبخانه شدن هم به آرزویی دست نیافتنی میماند.
📌جوانی که تازه کاری برای خود دست و پا کرده، نمیتواند از پس هزینههای آغاز زندگی برآید. همانطور که پدری که سالها کار کرده و نمیتواند زیر بار خرج جهیزیه یا عروسی ساده بازهم تاکید میکنم ساده پسر یا دختراش برآید.
📌آنهایی که از خان تشکیل زندگی عبور کردهاند از بچه دار شدن میترسند. از اینکه نتوانند از پس هزینههای آن بر بیایند. میترسند در جامعهای که در آن پول تبدیل به خدای برخیها شده است، نتوانند فرزند خود را درست تربیت کنند.
📌زن و شوهرها وقتی با هم در مورد بچهدار شدن حرف میزنند، اولین جملهای که بیان میکنند این است:« در خرج خودمان ماندهایم چه برسد به خرج بچه»
📌جوانی که ازدواج کرده و هر روز با استرس اجاره خانه، قسط وام و از دست دادن شغلاش میخوابد، هرگز به بچهدار شدن و بزرگ کردن خانواده خود فکر نمیکند. آنهایی هم که یک یا دو فرزند یا حتی بیشتر هم دارند، دوباره حاضر نیستند عضو جدیدی به خانواده خود اضافه کنند. حتما این جمله معروف را شنیدهاید:« همین یکی را بزرگ کنیم، هنر کردهایم!»
📌در این میان دستگاه های مسؤول در دولت یا خارج از دولت هم هیچ بسته تشویقی برای کسانی که ازدواج میکنند یا بچهدار میشوند ندارد. هیچ کمکی به کاهش این ترس نمیکند. مثلا فکر میکند با یک وام ازدواج یا دادن یارانه به فرزند جدید خانواده، تمام مشکلات مردم حل میشود.
📌امروز ازدواج و بچهدار شدن مثل یک دریای طوفان زده است و مردم حاضر نیستند با قایقها شکستهشان دل به این دریا بزنند تا با عبور از آن به ساحل آرامش برسند.
📌واقعا اگر دوست نداریم جامعه پیر داشته باشیم باید به وضعیت اقتصادی و اجتماعی کشور سروسامان بدهیم و ترس از آینده را از مردم بگیریم. مردم با این شرایط برای فردای خود نمیتوانند برنامه ریزی کنند چه برسد به فردای بچههایی که به دنیا میآورند.
https://cdn.asriran.com/files/fa/news/1399/3/3/1101249_438.jpg
@women92
بزرگی را پرسیدند☝️چگونه به این مرتبه از سروری رسیدی؟
#عکس_نوشته
@women92
https://jref.ir/
مرجع مجلات علمی ایران
http://Eitaa.com/women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺پیش به سوی طبقهبندی اجتماعی با مدارس لاکچری!
منتخب مردم در مجلس یازدهم که مهمان برنامه #مثبت_مکث است میگوید: طی چند سال گذشته، رتبههای بالای کنکور از آن دانشآموزانی بوده که در مدارس غیر انتفاعی و لاکچری و در فضایی متفاوت با مدارس دولتی درس خواندهاند، در واقع به سمتی میرویم که تحصیل و دست گرفتن مسئولیتهای بالا، موروثی میشود و در اختیار کسانی قرار میگیرد که پدرانشان هم اینگونه بودند.
🆔 @women92
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️🌺 لحظه زیبای بازگشایی درهای حرم امام رضا(ع) و شوق و اشتیاق زائران برای زیارت😭
@women92
📘معرفی #کتاب
زن در قرآن
👤نویسنده: هاله حسینی اکبر نژاد
📌 انتشارات: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و دفتر نشر معارف پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی
📖 کتاب زن در قرآن مشتمل بر پنج فصل است:
1⃣در فصل اول کتاب ذیل عنوان اصول کلی قرآن پیرامون زن و مرد، نویسنده به کلیاتی در رابطه با خلقت زن و مرد پرداخته است که ناظر بر یکسانبودن حقیقتی است که زن و مرد از آن خلق شدهاند؛ در عین اینکه از تفاوتهای جسمی و روانی برخوردارند.
2⃣عنوان فصل دوم، بررسی رویکرد تشریع به زن و مرد در خانواده است. در این فصل، رویکرد قرآن کریم به ازدواج و تشکیل خانواده و نیز به جایگاه زن در این نهاد بنیادین اجتماعی پرداخته خواهد شد.
علاوه بر این، اصول حاکم بر خانواده، احکام ناظر بر ازدواج و روابط ناشی از آن، برخی مسایل حقوقی خانواده مانند قوامیت، نشوز و... از دیگر مباحث مرتبط است.
3⃣عنوان فصل سوم :بررسی رویکرد تشریع به زن و مرد در اجتماع است. این فصل نیز شامل گفتارهایی تحت عناوین، استقلال اقتصادی زنان، هجرت و بیعت، ارث، قصاص و شهادت زنان است.
4⃣عنوان فصل چهارم: حجاب و عفاف زن در قرآن است.
5⃣فصل پنجم: به بررسی چهرههای ماندگار زنان در قرآن میپردازد.
🔚منابع این کتاب، در وهله نخست تفاسیر اصلی و مهمی است که به زبان فارسی نگارش یافته و یا ترجمه شدهاند که مشتمل بر تفاسیر المیزان، تسنیم، نمونه، مخزنالعرفان و نور است و در گام بعد به آثار اندیشمندان و محقیقن علوم اسلامی اعم از کتب و مقالات مراجعه گردیده است.
@International_club
@women92
🔳⭕️داستان های مدیریتی(سقراط)
⭕️▪️2500 سال پیشتر، پیرمردی 70 ساله در برابر بیش از 100 نفر هیئت منصفه، به جرم تشویش افکار عمومی و نشر اکاذیب به اعدام محکوم شد.
این مرد👤سقراط نام داشت، جرمش اين بود كه ﺩﺭ ﺑﺎﺯﺍﺭ ﺷﻬﺮ ﻭ ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻥ ﻣﺮﺩﻣﺎﻥ در ﺭﻓﺖ ﻭ ﺁﻣﺪ بود و کاری نمی کرد ﻣﮕﺮ پرسش کردن‼️
ﺍﺯ ﻫﻤﻪ ﮐﺲ ﻣﯽ ﭘﺮﺳﯿﺪ ﻭ ﻫﻤﻪ ﭼﯿﺰ ﺭﺍ ﻣﻮﺭﺩ پرسش ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽ ﺩﺍﺩ، ﻣﻔﺎﻫﯿﻤﯽ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻋﻘﯿﺪﻩ ﻣﺮﺩﻣﺎﻥ ﻣﻄﻠﻖ ﻭ ﺍﺑﺪﯼ ﺑﻮﺩﻧﺪ ﺭﺍ ﻣﻮﺭﺩ ﭼﺎﻟﺶ ﻗﺮﺍﺭ ﻣﯽ ﺩﺍﺩ.
ﺳﻘﺮﺍﻁ ﺑﺮﺍﯼ ﺧﻮﺩ ﺭﺳﺎﻟﺘﯽ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ ﻗﺎﺋﻞ ﺑﻮﺩ، ﺭﺳﺎﻟﺖ ﺍﯾﻦ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﻫﺎ ﺑﯿﺎﻣﻮﺯﺩ ﮐﻪ ﺍﻓﮑﺎﺭ ﻭ ﺑﺎﻭﺭﻫﺎﯼ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺭ ﻫﺮ ﺟﺎﯾﮕﺎﻫﯽ ﮐﻪ ﻗﺮﺍﺭ داشته ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻧﺴﺒﯽ ﻭ ﺧﻄﺎ ﭘﺬﯾﺮ ﺍﺳﺖ.
معیار ﻋﻘﻼﻧﻴﺖ ﺩﺭ ﺳﻨﺖ ﺳﻘﺮﺍطی ﻣﺴﺎﻭی ﺍﺳﺖ ﺑﺎ ﺗﻔﻜﺮ انتقادى یعنی ﺍﮔﺮ ﻛﺴﯽ ﺗﻮﺍﻧﺎﯾﯽ ﻧﻘﺪ ﻛﺮﺩﻥ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻥ ﮔﻔﺖ ﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﻓﺮﺩ ﻋﻘﻼنی ﺭﻓﺘﺎﺭ می ﻛﻨﺪ.
ﺳﻘﺮﺍﻁ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﻧﺘﻴﺠﻪ ﺭﺳﻴﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﻛﻪ یکی ﺍز ﭘﺎﻳﻪ ﻫﺎی ﻋﻘﻼﻧﻴﺖ، ﭘﺮﺳﺶﮔﺮی ﺳﺖ، ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺑﻪ ﺍﻧﺪﺍﺯﻩ ﺍی ﻛﻪ ﭘﺮﺳﺶ، ﻧﻘﺪ ﻭ ﺷـﻚ می ﻛﻨﺪ، ﺧﺮﺩﻣﻨﺪ ﺍﺳﺖ.
🔆ﺳﻘﺮﺍﻁ به ﻣﺮﺩﻡ ﻳﺎﺩ می ﺩﺍﺩ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺩﺍﻧﺴﺘﻪ ﻫﺎی ﺧﻮﺩ ﻳﺎ ﺍﺧﺒﺎﺭی ﻛﻪ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﻣﻨﺘﻘﻞ می ﻛﻨﻨﺪ، ﺗﺮﺩﻳﺪ ﻛﻨﻨﺪ ﻭ ﺩﺭستی ﺁن رﺍ ﺑﻪ ﻧﻘﺪ ﺑﻜﺸﻨﺪ.
ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﺳﻘﺮﺍﻁ، ﻫﺮ ﺑﺎﻭﺭی ﻛﻪ ﺩﺭ ﺫﻫﻦ ﺩﺍﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﻴﻢ ﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻪ ﭼﺎﻟﺶ ﻧﻜﺸﻴﻢ ﻭ ﺍز ﻏﺮﺑﺎﻝ ﻧﻘﺪ ﻧﮕﺬﺭﺍﻧﻴﻢ توده ﺍی می ﮔﺮﺩﺩ ﺑﺮﺍی ﺯﻧﺪگی ﺍﺑﻠﻬﺎﻧﻪ ﻭ ﻣﺎنعی اﺳﺖ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺯﻧﺪگی خردمندانه‼️
سرنوشت سقراط پایان غم انگیزی داشت و نخستین کسی بود که جانش را در راه عقلانیت از دست داد .
@women92
🌹🍃
تا می توانید به فرزندانتان محبّت کنید و به او شخصیت بدهید.
بسیاری از جنایتکاران و تبهکاران بزرگ اجتماع کسانی بوده اند که در دوران کودکی از آنها نفی شخصیت شده است
@women92
افکار ما نیز مانند گوشی هایمان هر روز به کمی شارژ نیاز دارند
کمی تمرکز،
کتاب خواندن و تفکر چیزیست که ما را در مسیر آگاهی و موفقیت نگه می دارد..
@women92
رویای مادری
🔻مسئله «جمعیت»، بهعنوان موضوعی استراتژیک، یکی از مهمترین نقاط قوت کشورها برای رشد و توسعه به حساب میآید.
⭕️طبق آمار بانک جهانی، متاسفانه، نرخ باروری در ایران 1.8 درصد است که کمتر از نرخ جانشینی2.1 درصد است که اگر این روند ادامه یابد تا سال 1420 جمعیت سالمندان به 32 درصد افرایش مییابد و تا سال 1430 اگر این روند تغییر نکند، در ایران هرگز نرخ رشد جایگزینی بالاتر تجربه نخواهد شد.
✅ناباروری یکی از موانع افزایش جمعیت است که درمان آن میتواند تاثیر مهم و قابل توجه ای بر بحران جمعیت در کشور بگذارد.
💰برای درمان ناباروری هر زوج، باید 3 بار درمان پیشرفته با احتمال موفقیت 30 الی 40 درصد را انجام دهند، هزینه هر سیکل در مراکز دولتی 7 تا 8 میلیون و در مراکز خصوصی 18 میلیون تومان می شود که برای انجام 3 سیکل در مراکز دولتی 21 تا 24 میلیون و در مراکز خصوصی 49 تا 54 میلیون تومان می شود؛ که این مبلغ بدون احتساب هزینه های دارو های جانبی، رفت و آمد از شهری به شهر دیگر، اقامت و خوراک و... محاسبه شده است.
💰 گفتنی است برای درمان نا باروری 3.5 میلیون نفر به 5 هزار میلیارد تومان نیاز است، ولی در حال حاضر امکانات درمانی برای درمان ناباروری در کشور مناسب برای 33 هزار سیکل در سال است یعنی برای 10 هزار نفر، همچنین در کشور با کمبود متخصص در این زمینه مواجهه هستیم.
👈به همین منظور کمپینی در حمایت از زوج های نا بارور راه اندازی شده است.
👈لطفا حمایت کنید و به اشتراک بگذارید.
https://www.farsnews.ir/my/c/25302
@women92
#رویای_مادری
@aboutwomens
☸🥗🦋
سایت های مهم و ضروری برای دانشجویان و پژوهشگران
1. ieeexplore.ieee.org
2. acm.org
3. link.springer.com
4. wiley.com
5. sciencedirect.com
6. acs.org
7. aiaa.org
8. aip.org
9. ajpe.org
10. aps.org
11. ascelibrary.org
12. asm.org
13. asme.org
14. bioone.org
15. birpublications.org
16. bmj.com
18. emeraldinsight.com
19. geoscienceworld.org
20. icevirtuallibrary.com
21. informahealthcare.com
22. informs.org
23. ingentaconnect.com
24. iop.org
25. jamanetwork.com
26. joponline.org
27. jstor.org
28. mitpressjournals.org
29. nature.com
30. nrcresearchpress.com
31. oxfordjournals.org
32. royalsocietypublishing.org
33. rsc.org
34. rubberchemtechnol.org
35. sagepub.com
36. scientific.net
37. spiedigitallibrary.org
38. springermaterials.com
39. tandfonline.com
40. theiet.org
💠معرفی سایت هایی جهت دانلود رایگان کتاب
🔺www.ketabnak.com
🔺www.urbanity.ir
🔺www.98ia.com
🔺www.takbook.com
🔺www.irpdf.com
🔺www.parsbook.org
🔺www.irebooks.com
🔺www.farsibooks.ir
🔺www.ketabesabz.com
🔺www.readbook.ir
💠سایتهای مهم علمی،پژوهشی
🔺www.digitallibraryplus.com
🔺www.daneshyar.net
💠بانک های اطلاعاتی
🔺www.umi.com/pqdauto
🔺www.search.ebscohost.com
🔺www.sciencedirect.com
🔺www.emeraldinsight.com
🔺www.online.sagepub.com
🔺www.springerlink.com
🔺www.scopus.com
🔺http://apps.isiknowledge.com
🔺www.anjoman.urbanity.ir
💠پایان نامه های داخلی و خارجی
🔺www.irandoc.ac.ir
🔺www.urbanity.ir
🔺www.umi.com/pgdauto
🔺www.mhrn.net
🔺www.theses.org
💠مقالات فارسی
🔺www.urbanity.ir
🔺www.shahrsaz.ir
🔺www.magiran.com
🔺www.civilica.com
🔺www.sid.ir
@women92
💠کتابخانه ملی ایران، آمریکا و انگلیس
🔺www.nlai.ir
🔺www.loc.gov
🔺www.bl.uk
💠دسترسی آزاد روانشناسی و آموزش و پرورش:
🔺http://eric.ed.gov
💠اطلاعات عمومی کشورها:
🔺www.worldatlas.com
💠مقالات رایگان کتابداری و اطلاع رسانی:
🔺www.infolibrarian.com
💠آرشیو مقالات از سال ۱۹۹۸
🔺www.findarticles.com
💠کتابخانه الکترونیک
🔺www.digital.library.upenn.edu/books
💠رایانه و بانکهای اطلاعاتی فارس:
🔺www.srco.ir
💠دانشنامه آزاد اینترنتی:
🔺www.wikipedia.org
💠دسترسي به متن
کامل پايان نامه هاي 435 دانشگاه
از24 کشور اروپايي:
🔺http://www.dart-europe.eu/basic-search.php
💠دسترسي رايگان به بانک مقالات
دانشگاه کاليفرنيا:
🔺http://escholarship.org/
💠دسترسي رايگان به بانک مقالات
دانشگاه TENNESSEE:
🔺http://www.lib.utk.edu:90/cgi-perl/dbBro...i?help=148
💠دسترسي رايگان به 1,550,632 مقاله ي دانشگاهي:
🔺http://www.oalib.com/
@women92
💠دسترسي به پايان نامه هاي
الکترونيکي دانشگاه ناتينگهام:
🔺http://etheses.nottingham.ac.uk/
💠دسترسي رايگان به کتاب ها و ژورنال
هاي سايت In Tech:
🔺http://www.intechopen.com/
💠دسترسي رايگان به مقالات علمي ،
دانشگاه McGill :
🔺http://digitool.library.mcgill.ca/R
💠دسترسي رايگان به مقالات علمي،
مقالات 1753 ژورنال- دانشگاه
استنفورد:
🔺http://highwire.stanford.edu/
💠دسترسي به مقالات و متون علمي
پايگاه Proceeding of the National Academy of Sciences ايالت متحده ي آمريکا:
🔺http://www.pnas.org
@women92
اَللَّهُمَّ إِنَّا نَشْكُو إِلَيْكَ فَقْدَ نَبِيِّنَا
وَ غَيْبَةَ إِمَامِنَا .......
🍃🌸بارالها
ما به درگاه تو #شکایت می کنیم از
فقدان پیغمبرمان و از
#غیبت_امام_زمان💔 ...
🍃🌸 اللهم عجل لولیک الفرج 🌸🍃
♻️صبح امروز ، مسجد مقدس جمکران ، میعادگاه منتظران امام عصر (عج)
@women92
بارالها🙏
فرمودی: بندهای که بانام من آغاز كرد
بر من است كه كارهايش را به انجام
رسانم و او را درهمه حال، بركت دهم🌸🍃
مهربان خدایم🙏🌸💕🌸
🌸✨بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ✨🌸
@women92
دیدہ را فایـدہ آن است
ڪہ دلبــر بیند...
ور نبیند
چہ بود فایدہ بینایے را...؟
اللهم عجل لولیڪ الفرج
@women92
...☔️🌸🌿💓
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ببینید | #نماهنگ #آرزوی_اول
🔺پس از هفتاد روز انتظار، منتظران به آرزویشان رسیدند و درهای مسجد مقدس جمکران به رویشان باز شد اما...
مژده وصل تو کو کز سر جان برخیزم؟!
@women92
🔻🔻🔻شرح فرازی از خطبه سوم نهج البلاغه توسط حضرت آقا
🔸دانشمندان نسبت به مسائل انسانها و عدالتخواهی مسئولیت دارند
🔹جامعهی نخبگان باید متوجّه هدفهای برتر هم باشد؛ هدفهای برتری وجود دارد: فرد نخبه نباید در فضای تخصّص خودش غرق بشود بهطوری که از فضای پیرامونی، از فضای جامعه، از مردم غفلت پیدا بکند؛ این نباید اتّفاق بیفتد. نخبه نباید مسائل انسانها را فراموش کند؛ مسائل عمده و مهمّ ملّتش را، استقلال را، عدالت را، پیشرفت را، مسائل عمدهی آسیبهای اجتماعی را نباید فراموش کرد. نخبه نباید صرفاً به دانشی که در آن نخبه است بپردازد.
🔹 اگر چنانچه شما کار نخبگی را زیر پرچم عدالتخواهی انجام بدهید، ارزشش مضاعف میشود؛ زیر پرچم استقلال ملّی و هویّت ملّی انجام بدهید ارزشش مضاعف میشود؛ یک جنگ تحمیلی اقتصادی و سیاسی و امنیّتی علیه ما در جریان است؛ شما نمیتوانید در این جنگ بیتفاوت باشید؛ نمیتوانید.
🔹آنوقتی که آمدند اطراف امیرالمؤمنین (علیه السّلام) را گرفتند که حتماً شما بیایید خلافت را قبول کنید، فرمود: لَو لا حُضورُ الحاضِرِ وَ قیامُ الحُجَّةِ بِوُجودِ النّاصِرِ وَ ما اَخَذَ اللهُ عَلَى العُلَماءِ اَلَّا یُقارُّوا عَلى کِظَّةِ ظالِمٍ وَ لا سَغَبِ مَظلوم؛(۱) اگر این مسئولیّتها نبود، من قبول نمیکردم، امّا این مسئولیّت هست. چیست این مسئولیّت؟ اَلّا یُقارُّوا عَلى کِظَّةِ ظالِم
🔹«کِظَّة» در عربی به معنای زیادهخواری و افزونخواریای است که آدم را از کار میاندازد -البتّه این کنایه است دیگر، خوردن به معنای غذاخوردن مورد نظر نیست؛ یعنی برخورداریها، یعنی پاداش نجومی، حقوق نجومی- اینها نباید باشد؛ وَ لا سَغَبِ مَظلوم -«سَغَب» یعنی گرسنگی- امیرالمؤمنین میگوید اگر نگرانی من و دغدغهی من دربارهی مسئولیّت در برابر زیادهخواران، ویژهخواران از یک سو و محرومان از یک سوی دیگر نبود، قبول نمیکردم
🔹 آنوقت میفرماید: وَ ما اَخَذَ اللهُ عَلَى العُلَماء؛ یعنی مسئولیّت شما دانشمندها فقط درس دادن و درس خواندن و تحقیق کردن نیست؛ یکی از مسئولیّتهایتان هم این است که « اَلَّا یُقارُّوا عَلى کِظَّةِ ظالِمٍ وَ لا سَغَبِ مَظلوم»؛ توجّه کردید؟۱۳۹۷/۰۷/۲۵
بیانات در دیدار نخبگان و استعدادهای برتر علمی
@women92