✍ میرجعفری
برخی مفاهیم و اصطلاحات اسناد بین الملل(1)
۱.شاخص های توسعه جهانی (World Development Indicators)
گروه داده های توسعه ای بانک جهانی به صورت سالانه گزارشی با عنوان شاخص های توسعه جهانی، ارائه می دهد. شاخصهاي جهاني توسعه (WDI) مهمترين جمعآوري سالانه اطلاعات در خصوص توسعه است. این گزارش تقریبا گزارشی جامع از آمارهای موجود در اقتصاد اکثر کشورهای جهان می باشد. این گزارش شامل 6 بخش می باشد و جنبه های مختلف یک کشور را از لحاظ آماری بررسی می نماید. بخش های موجود در این گزارش عبارتند از بخش های چشم انداز جهانی، جمعیت، محیط زیست، اقتصاد، دولت و بازار و ارتباطات جهانی. هر بخش دارای چندین جدول است و هر جدول هم شامل تعدادی متغیرهاست که برای کشورهای مختلف تهیه گردیده است.
۲. آموزش برای توسعه پایدار (به انگلیسی: Education for sustainable development) (اختصاری ESD) پارادایمی است که از تلاشهای جهانی برای تقویت ارتباط بین آموزش و توسعه پایدار، نشات گرفته است. این لفظ در سطح بینالمللی و از سوی سازمان ملل متحد به کار میرود دستورالعمل ۲۱ نخستین سندی بود که آموزش را به عنوان ابزاری برای حصول پایداری (Sustainability) معرفی کرد.
طبق تعریف یونسکو، "آموزش برای توسعه پایدار یک رویکرد آموزشی یا یک فرایند یادگیری متصل بر اصول توسعه پایدار است که با تمامی سطوح و انواع یادگیری مرتبط است و قصد دارد آموزش با کیفیتی را به منظور دست یابی به توسعه انسانی پایدار-یادگیری دانستن، بودن، زندگی جمعی، اقدام کردن و تحول فردی و اجتماعی- را فراهم کند.
۳.اهداف توسعه هزاره در واقع هشت هدف مشترک هستند که در سال ۲۰۰۰ در سازمان ملل بر سر آنها توافق شد. این اهداف باید تا سال ۲۰۱۵ تأمین شوند.
اهداف توسعه هزاره (به صورت مخفف: MDGs)(به انگلیسی: Millennium Development Goals)، هشت آرمان است که باید به آنها تا سال ۲۰۱۵ دست یافته شود تا آنها به چالشهای اصلی توسعهٔ جهان پاسخ دهند. اهداف توسعهٔ هزاره از اقدامات و اهدافی که در بیانیهٔ هزاره آمده تصویری ترسیم میکند. بیانیهٔ هزاره در ماه سپتامبر سال ۲۰۰۰، توسط ۱۸۹ کشور پذیرفته شده و ۱۴۷ نفر از سران سیاسی آن را امضا کردهاند.
۴. اهداف توسعه پایا (به انگلیسی: Sustainable Development Goals )، (اختصاری SDGs) با عنوان رسمی دگرگون ساختن جهان ما: دستور کار ۲۰۳۰ برای توسعهٔ پایا (به انگلیسی: Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development)؛ مجموعهای از اهداف هستند که به آینده مربوط میشوند. رؤسای دولتها، نمایندگان بلندپایهٔ نهادهای تخصصی سازمان ملل متحد و جامعه مدنی در سپتامبر ۲۰۱۵ گرد هم آمدند و در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دستورکار توسعه پایا ۲۰۳۰ را تصویب کردند. این دستورکار که جایگزین اهداف توسعه هزاره شد، شامل ۱۷هدف اصلی و ۱۶۹ هدف ویژه است که نقشه راه جامعهٔ بینالمللی را در زمینه توسعهٔ پایا برای پانزده سال آینده ترسیم میکند
.
۵. تولید ناسره درونی (Gross Domestic Product - GDP) مهمترین متغیری است که در تجزیه و تحلیلها و ارزیابیهای اقتصاد کلان از آن استفاده میشود و در ایران برابر با: کل ارزش ریالی محصولات نهایی تولیدشده توسط واحدهای اقتصادی مقیم کشور در دوره زمانی معین (سالانه یا فصلی) است. درواقع، تولید ناخالص داخلی یک متغیر روانه است که عدد آن برای ایران نشان دهندهٔ مقدار ریالی جریان کالا و خدمات، در یک دورهٔ زمانی مشخص (عموماً یک سال) است. تحلیل GDP مطالب فراوانی را دربارهٔ اینکه چگونه استاندارد زندگی در یک اقتصاد تغییر میکند آشکار میسازد؛ از این رو رایجترین شاخصی است که برای اندازهگیری رفاه یک جامعه و مقایسه آن با سایر جوامع توسط اقتصاددانان بکار گرفته میشود.
۶. درآمد ناخالص ملی (اختصاری GNI)، Gross national income عبارت است از ارزش ریالی سالانه تمامی کالاها و خدمات نهایی تولید شده به قیمتهای جاری (بازار) در اقتصاد ملی.
درآمد ناخالص ملی هم مثل تولید ناخالص داخلی یا GDP، معیاری برای درآمد کشور است. درحالیکه GDP تنها درآمد حاصل از منابع داخلی را محاسبه میکند، ولی GNI درآمد خالص حاصل از خارج از کشور را هم شامل میشود. به صورت نظری، GNI معادل GDP است، اما GNP به جای درآمد براساس خروجی محاسبه میشود. در عمل اختلاف کوچکی در اندازهگیری آنها است و GNI مثلا توسط بانک جهانی بر GNP ترجیح داده شده است. برای محاسبه GNI ، عوارض پرداختی به کارمندان مقیم توسط نهادهای خارجی و درآمد حاصل از املاک متعلق به ساکنین در خارج، به GDP افزوده شده، درحالیکه عوارض پرداختی توسط نهادهای داخلی به کارمندان خارجی و درآمد محصول داراییهای داخلی با صاحبان خارجی، از آن کسر میشود. تولید و عوارض واردات که در GDP لحاظ نمیشود به GNI افزوده شده و سوبسیدها از آن کم میشود.
@women92
🚪 مدیریت بیحال
☹️ علت اصلی متوقف موندن کارها!
➕ «مدیریّتها بایستی قوی باشند، فعّال باشند، خستهنشو باشند. هر جا ما با مدیریّتهایی با این خصوصیّات -یعنی خستگیناپذیری و فعّالیّت و نشاط- مواجه بودیم را دیدیم که کار پیشرفت کرده و هر جا که این جور حضورِ لازم و دائم وجود نداشته باشد، البتّه مشکلات پیش میآید.» ۱۳۹۹/۰۷/۲۱
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
جمعهها رنگ امام زمان دارد… به خصوص نزدیکیهای غروب جمعه که میشود و چشم نگران منتظران به خورشیدی که پشت کوهها در حال پنهان شدن است میافتد، در دلشان میگویند: از ماست که بر ماست! اگر کمی با دلهایمان زندگی میکردیم، آه تابیدن خورشید را نمیکشیدیم.
علی بن مهزیار اهوازی در داستان تشرفش خدمت حضرت ولی عصر میگوید: وقتی خدمت حضرت رسیدم، ایشان فرمودند: ای ابوالحسن، ما شب و روز منتظر ورودت بودیم، چرا این قدر دیر نزد ما آمدی؟
عرض کردم: آقای من! تاکنون کسی را نیافته بودم که دلیل و راهنمای من به سوی شما باشد…
حضرت فرمودند: آیا کسی را نیافتی که تو را دلالت کند؟!!
بعد انگشت مبارک را به روی زمین کشیده، سپس فرمودند: نه … شماها اموالتان را فزونی بخشیدید، و بر بینوانان از مؤمنین سخت گرفته، آنان را سرگردان و بیچاره کردید، و رابطهی خویشاوندی را در بین خود بریدید، دیگر شما چه عذری دارید؟
https://eitaa.com/joinchat/3344760855C17713c4a73
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بسیار زیبا..🌹🌷🌺
شاعریزدی
@women92
#هفته_وحدت_مبارک_باد
مرکز آموزش های آزاد دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار می کند.
۱. مشاوره حقوق خانواده
۲. مشاوره روانشناسی خانواده
۳.مطالعات زنان و حقوق خانواده
۴. زندگی امن و آرام
۵. تکنیک های پایان نامه نویسی
۶. صفر تا صد ساخت پادکست و کتاب صوتی
۷. مدیریت زمان و انضباط فردی
۸.ترجمه و ویراسته نویسی
🔖 با اعطای گواهی پایان دوره
ثبت نام⬇️
🌐Eadyan.ir
پاسخگویی:
🆔 @open_urd
☎02532806653
13.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚪️ تأثیر روابط آزاد پیش از ازدواج
بر زندگی زناشویی
#کلیپ
⭕️ کانال رسمی «بنیاد شهید مطهری»🔻
eitaa.com/motahari_ir
⭕️ در مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی چه خبر است؟!!
🔹 آلبوم «در آینه» با نوازندگی «حسین بهروزی نیا» و صدای «اشکان کمانگری» روز ششم آبان ماه توسط مرکز موسیقی حوزه ی هنری سازمان تبلیغات اسلامی منتشر شد!
🔻«حمید متبسم»، «سعید فرجپوری»، «پژمان حدادی»، «حسین بهروزی نیا»، «مجید درخشانی»، و افراد مشابه، از مجموعه ی افرادی هستند که فعالیت های ضدارزش آنان، همکاری با خوانندگان معاند و ضدانقلاب، اجرای کنسرت در رادیوی ملی آمریکا و... وجود داشته ولی متاسفاته توسط برخی مجموعه های داخل نظام به آنها فرصت دیده شدن داده میشود.
🔹اینها نمونههای نفوذ است که توسط عدهای نادیده گرفته میشود. نمی توان همزمان با شبکه های ضدانقلاب و عناصر هنجارشکن و برخلاف قوانین فعالیت گسترده داشت اما از تولید آلبوم و اجرای صحنه ای و کارگاه آموزشی داخل کشور نیز غفلت نکرد!!
🔻اما به راستی چرا «حوزه هنری»؟! آیا بهره گیری از مشاورین مجرب جریان و تبارشناس توسط حوزه هنری سخت است؟
🔹@women92