🖌نوشتار و صوت🎤 (10 دقیقه)
پرسش:
👈 نظر شما دربارۀ «ترنس» و سونامی تغییر جنسیت که دختران را بیشتر تحت تأثیر قرار داده و عمل جراحی که به حکم پزشک قانونی، یا آزاد به ویژه در شهرهایی چون مشهد انجام میپذیرد چیست؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ ... به دروغ القا میکنند: «ترنس، یعنی کسی که هویت جنسی او، با اندام جنسیاش متفاوت است!» در حالی که هر کسی یا دختر به دنیا میآید و یا پسر؛ و اندام جنسیّتی او نیز متناسب با هویت جنسی او میباشد؛ بلکه در بیشتر موارد، هویت جنسی او، با آن چه خودش دوست دارد باشد، یا خود را چنین تعریف میکند متفاوت است.
✔️ هیچ دختری با عمل جراحی، پسر نمیشود و هیچ پسری نیز با عمل جراحی، دختر نمیشود؛ مگر در موارد بسیار نادری که کسی از هر لحاظ، دو جنسی باشد و آن هم معلوم نیست که حتماً با عمل جراحی، از یک جنسیّت برخوردار شود!
✔️ در عمل جراحی برای تغییر جنسیت چه کاری انجام میدهند؟! آیا با برداشتن سینه و خارج کردن رحم، دختر تغییر جنسیّت مییابد و پسر میشود، یا فقط ناقص میشود؟!
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13263.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤(7:37 دقیقه)
✍️ ... محبّت، ریشه و اساس هر چیزی است و رسیدن به محبوب، هدف نهایی از هر کاری میباشد. هر کسی در راه و برای رسیدن به محبوبش حرکت میکند.
✔️ آدمی، خیلی چیزها را میشناسد، از خداوند سبحان گرفته تا چیزهایی در جهان هستی. شناخت مقدم هست، اما هر کسی در نهایت به سوی محبوبش روان میشود، نه چیزی که آن را شناخته؛ چرا که «مُحبّ، مایل به لقای محبوب است».
✔️ شاید گمان شود که «محبوبها» بسیارند، مثل این که انسان خودش را دوست دارد، خانوادهاش را دوست دارد، خویشان، دوستان و هموطنانش را دوست دارد، و هم چنین سلامتی، موفقیت و مادیات را که ابزار میباشند نیز دوست دارد! اما، این دوست داشتنها، مانند حلقههای یک زنجیر به هم متصلند، تا به حلقۀ آخر، یعنی «محبوب غایی» برسند... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/hadis/13265.html
@X_shobhe
نوشتار و صوت (11:19 دقیقه)
پرسش:
👈 تحجر به چه معناست؟ آیا ماندن بر سر آیات قرآن کریم، روایات و احکام الهی، به ویژه در امر قضا و حقوق کیفری (حقوق جزا) تحجر است؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ «تحجر» از ریشه «حجر»، به معنای «سنگ شدن» است، یعنی آدمی به واسطۀ جهل و تعصباتش، در یک موضع بماند، بر علم، دانش و بصیرت خود نیفزاید، حرکتی رو به رشد نداشته باشد و همچون سنگی شود که نه قطره آبی به آن نفوذ میکند و نه رطوبت یا گیاهی از آن خارج میشود!
✔️ رویکرد به اسلام، قرآن مجید، آموزههای اهل عصمت علیهم السلام و احکام الهی، «ماندن» ندارد و سبب پویایی و رشد میشود، اما رویکرد به کفر، در جا زدن در فرهنگ جاهلی میباشد! مطالعات نشان میدهد که جهانبینی، فرهنگ و رفتار کفار امروز، با کفار چند هزار پیش، هیچ تفاوتی ندارد؛ نه حرف تازهای دارند و نه عملکرد جدیدی و فقط ابزارشان تغییر یافته و پیشرفته شده است!
✔️ دقت، تأمل و تفکر نمایید که چرا «تحجر»، در مقابل آیات قرآن مجید، روایات و احکام الهی مطرح شده و در مقابل کفر، شرک، جهل و تعصبات جاهلی مطرح نشده است؟! چرا که میخواهند در پوشش پرسش، القا کنند که رویکرد به خدا، قرآن مجید، اسلام و احکام، تحجر است!
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13266.html
@X_shobhe
نوشتار و صوت (9:26 دقیقه)
📖 صحیفه سجادیه (علیه السلام) - 43 / فرازهایی از دعای سیزدهم، با شرحی مختصر - دعا در طلب حاجت از خداوند منّان
🤲 پروردگارا، ای نهایت مطلب حاجات * و ای کسی که رسیدن به تمام خواستهها در دست توست * و ای آنکه نعمتهایش را به بها و قیمت نمیفروشد * ... .
✍️ «دعا»، خواندن خداوند سبحان و درخواست از اوست و هر کسی را با نامهایش صدا میزنند.
در قرآن کریم متذکر گردید که «خدا را «الله» بخوانید یا «رحمان» بخوانید، در هر حال او را خواندهاید و نامهای نیکو همه از آن خداست» (الإسراء، 110)؛ اما خواندن او، با نامی که متناسب موضوع و نیاز شماست؛ به مراتب نیکوتر است و بیانگر شناخت (معرفت) و توجه دعا کننده میباشد....
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/prayer/13267.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (5:42 دقیقه)
پرسش:
👈 علت خستگی و بی حالی در اعمال نیک چیست؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ خستگی و بی حالی، دو حالت جداگانهاند و هر کدام میتواند علل خود را داشته باشد.
✔️ بیتردید، تا کسی به کاری اقدام نکند، از آن خسته نمیشود، چون کاری انجام نداده است! ممکن است به کسی پیشنهاد شود که به جایی یا جلسه و میهمانی بیاید یا فلان کار را انجام دهد، او بگوید: «خستهام، نمیآیم یا انجام نمیدهم»؛ اما پیش از آن که حرکتی کند یا کاری انجام دهد، نمیتواند بگوید: «در این کار، یا از این کار خسته شدهام!» ... .
✔️ اما، بی حالی یا بی رغبتی، برای انجام هر کاری، از جمله عبادت خداوند سبحان و هر کاری خیری برای او که همه عبادت اوست؛ علل دیگری دارد که اصلش به «محبّت - دوست داشتن» برمی گردد، چرا که این محبّت است که انگیزه و شوق را ایجاد میکند و نیروی حرکت برای نزدیکتر شدن به محبوب را پدید میآورد ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید:👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13269.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤(8 دقیقه)
📖 درسی از نهج البلاغه با شرحی مختصر - 175
👈 چگونه نبودن نیز به اندازۀ چگونه بودن مهم است و حتی مقدمه و لازمۀ «چگونه شدن» میباشد - بخش اول
📃 امیرالمؤمنین علیه السلام: از آنانی مباش که بدون عمل امید به آخرت دارد، و به آرزوی طولانی توبه را به تأخیر میاندازد ... . (حکمت 150)
✍️ دستورالعملهای بسیاری را دربارۀ «چگونه بودن»، شنیدهایم، خواندهایم و میدانیم و حال آن که «چگونه نبودن» مقدم است؛ تا آدمی باطلها را رد نکند، نمیتواند حق را تأیید و قبول کند - تا آدمی از شرّ دوری ننماید، نمیتواند به سوی خیر برود - و تا آدمی بتها را از کعبۀ دل بیرون نکند، نمیتواند توحید و محبّت حق تعالی و اولیایش را به دل راه دهد؛ چنان که «لا إله» مقدم بر «الّا الله» میباشد و تا «يَكْفُرْ بِالطَّاغُوتِ - کفر ورزیدن به طاغوت» به انجام نرسد، «يُؤْمِنْ بِاللَّهِ» محقق نمیگردد.
✔️ امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام، در این بیان ژرف و حکیمانه، به «چگونه نبودن»ها تذکر دادند که در چند بخش ایفاد میگردد.
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/nahgh/13270.html
@X_shobhe
نوشتار و صوت (10:07 دقیقه)
پرسش:
👈 مگر قرآن کریم، به زبان ساده و برای همگان نازل نشده است، پس چه نیازی به تفسیر و مفسر وجود دارد؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ کتابها در تفسیر غزلیات و اشعار سعدی، مولوی و حافظ نوشتهاند و هنوز هم جای تفسیر دارد؛ در حالی که به ظاهر بسیار آسان و روان میباشند!
✔️ همه میدانیم که در عرصۀ جنگ شناختی و جنگ تبلیغاتی، چند سالی است که هجمه علیه «تفسیر قرآن کریم» شدت گرفته و باید دقت کنیم که چه چیزی در تفسیر هست و چه دانشی میافزاید که دشمنان را نگران و ناراحت میکند؟!
کسی که قرآن کریم را باور ندارد یا تلاوت نمیکند، با تفسیرش هم کاری ندارد و کسی که تلاوت میکند نیز میتواند هیچ تفسیری را نخواند یا نشنود؛ پس این هجمه و ضدتبلیغ گسترده، از سوی چه جناحی و برای چیست؟!
✔️ «تفسیر»، چه در آیات قرآن کریم باشد، چه هر متن دیگری، یعنی «باز کردن» که از سویی سبب فهم بیشتر و عمیقتر میگردد و از سویی دیگر راه کج فهمی و سوء استفاده را میبندد.
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Qalam/13271.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤(9:14 دقیقه)
پرسش:
👈 ما معتقدیم قرآن کریم تا روز قیامت کارایی دارد، حال پس از تشکیل حکومت صالحین، با توجه به اینکه اکثر مردم مؤمن میشوند، آیا آیه شریفه «وَإِنْ تُطِعْ أَكْثَرَ مَنْ فِي الْأَرْضِ يُضِلُّوكَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ ... » نقض نمیشود؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آیا آیات الهی که کلام خداوند سبحان، علیم و حکیم است، ناقض یکدیگرند و مواردش را نیز بندگانش مییابند و تشخیص میدهند؟! لذا باید در طرح پرسش دقت نماییم.
✔️ وقتی پرسیده میشود: «آیا این آیه، ناقض آن آیه نیست و تناقض ندارد؟!»، نوعی ناباروی به وحیانیت قرآن مجید در آن نهفته است؛ مضافاً بر این که در قالب پرسش، القا میکند که ممکن است تناقضاتی باشد؛ پس وحی نیست!
✔️ دقت شود که در آیۀ مذکور، سخن از «اطاعت» است و آن هم اطاعت از اکثریت!
✔️ در آیه، به انحراف از «راه خدا» متذکر شده است و بدیهی است که راه خدا را، خدا تعیین و ابلاغ مینماید، نه اکثریت! حتی اگر همگان ایمان بیاورند نیز نباید از آنان اطاعت نمود! ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Anam/13272.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (7:50 دقیقه)
پرسش:
👈 واژه «بی غیرت» از نظر لغوی، عرفی و شرعی به چه معناست؟ آیا دیوث همان بی غیرت است؟ اگر کسی زنش بی حجاب بود و آن مرد هم راضی بود، بی غیرت است؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ «غیرت»، نپذیرفتن و ممانعت از نفوذ و سلطۀ «غیر - بیگانه» به حریم میباشد.
✔️ «بی غیرت»، کلاً بی غیرت است و فرقی ندارد که موضوع و مصداقش چه باشد!
✔️ زن بدحجاب، ابتدا نسبت به اسلام و احکام الهی «بی غیرت» شده است و سپس نسبت به خودش و ارزشهایش، و سپس نسبت به جامعه و فرهنگ اسلامی-ایرانی! و اجازه داده تا مورد حمله، چپاول و سلطۀ فرهنگ غرب و شرق قرار گیرد.
✔️ مردی که نسبت به بدحجابی نوامیس خود و از جمله همسرش بی غیرتی نشان میدهد و حتی به آن راضی میشود نیز ابتدا نسبت به خداوند سبحان و حریمهایش بی غیرت شده است، سپس نسبت به خودش، ارزشها و سرمایههایش، و سپس نسبت به نوامیس و از جمله همسرش!
✔️ «دیوث» به کسی گفته میشود که نه تنها نسبت به حفظ و نگهدری حریمها بی غیرت است، بلکه خودش راه نفوذ، سلطه و چپاول بیگانگان را باز میکند؛ لذا ممکن است که «دیوث» فرهنگی باشد، یا اقتصادی، یا سیاسی و از همین جهت به مردی که همسرش را در اختیار دیگران قرار میدهد نیز «دیوث» گفته میشود... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13276.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (11:47 دقیقه)
یادداشت سردبیر:
👈 جایگزینهای بدلی در پاسخ به گرایشات فطری و نیازهای انسانی! از إلههای دروغین گرفته تا سگ و گربه و ...!
متن (نشانی پیوند)
✍️ ... سگباز دوست دارد یک آپارتمام مجردی داشته باشد و به جای خانواده، با سگش زندگی کند! دروی از رحمت واسعۀ الهی و عذاب آخرت نگرانش نمیکند، اما اگر از سگش دور شود، احساس بدبختی میکند و عذاب میکشد؛ چنان که اگر پدر، مادر یا همسر او دور شوند، یا بیمار شوند، یا حتی بمیرند، یا کارشان به طلاق بکشد، آنقدر متأثر نمیشود که اگر سگش بیمار شود، برود یا بمیرد، از شدت غم و اندوه، دچار بیماری افسردگی نیز میشود! چرا که شدت محبّت به سگ را جایگزین تمامی محبّتها نموده است! ...
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/note/13277.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (8:42 دقیقه)
پرسش:
👈 دربارۀ شهید و شهادت، تعریفی شناختی و جامع میخواهم و این که چگونه میشود به شهادت رسید؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آیا مقصود از «چگونه میشود به شهادت رسید»، این است که «چگونه میشود در راه خدا کشته شد؟!» - آیا تمامی مؤمنان باید کشته شوند؟!
✔️ برخی گمان دارند که «شهید» فقط به کُشتۀ در راه خدا میگویند؛ در حالی که چنین نیست! شهید، دو معنای عام و خاص دارد.
✔️ در معنای عام، «شهید»، صیغۀ مبالغۀ «شاهد» است و «شاهد» به کسی میگویند که حضور و آگاهی دارد و آن را اعلان میدارد، یا به تعبیری «گواهی میدهد».
🌹 شهید در معنای خاص، به «کُشتۀ در راه خدا» میگویند، چنان که در قرآن کریم، با واژۀ قتل و مقتول «قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ» از آنان یاد شده است.
از نظر ما، کسی که خونش در میدان جنگ ریخته شده باشد، یا ترور شود، یا در حال مجاهدت به سببی کشته شود، «شهید» محسوب میشود، اما حقیقت شهادت بسیار فراتر میباشد... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/martyr/13279.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (10:48 دقیقه)
پرسش:
👈 علت حرام بودن رقص چیست؟ رقص چه ضررهایی دارد؟ رقص مگر نوعی ورزش نیست و برای تقویت روحیه و جسم مفید نیست؟ رقصیدن محرم برای محرم (زن برای زن) چه اشکالی دارد؟
پاسخ (نشانی پیوند): 👇
الف - بنابراین، کسی که از علّت یک حکم میپرسد، چه در اسلام باشد و چه غیر اسلام، یعنی علم حقوق را به پایان رسانده و اکنون وارد «فلسفۀ حقوق - یا فلسفۀ احکام» شده است. البته نه تنها منعی ندارد، بلکه بسیار خوب و لازم است که هر مسلمانی به فواید واجبات و مضرات محرمات إلهی آگاه باشد، اما بحث تخصصی، مستلزم تحصیل تخصصی در حقوق یا همان فقه اسلامی میباشد.
ب - پیش از آن که «فلسفۀ احکام» یا علل و چراییها را بدانیم، باید توجه نماییم که چه کسی حق دارد، علم دارد و باید «حقوق» را وضع، تبیین و ابلاغ نماید؟! خداوندی که خلق نموده و هدایت میکند، یا بندگان او که نیاز به هدایت دارند؟! ...
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/right/13280.html
@X_shobhe