🖌 صوتی و نوشتاری 🎤 (11:34 دقیقه)
📖 اصول عقاید - سطح دو
📃 انکارها، تکذیبها و افتراهای کفار و پاسخهای خداوند سبحان در قرآن مجید
👈 بخش سوم: افتراها به الوهیت حق تعالی و جایگزینی إلههای دروغین (قسمت اول)
✍️ در بیشتر برگردانها (ترجمهها)، «إله» را «معبود» معنا کردهاند، در حالی که «معبود» نیز یک واژۀ عربی میباشد و معنای متفاوتی دارد؛ چنان که در آیاتی هر دو کلمه با هم آمده است، چرا که هر کدام معنای خود را دارند ... .
✔️ انسان مخلوق است و مخلوق همیشه نیازمند و وابسته به غیر خود میباشد، لذا همگان «پرستنده» آفریده شدهاند و پرستش فطری انسانها میباشد؛ حال خواه الله جلّ جلاله را بپرستند، یا إلههای دروغین را جایگزین نمایند و آنها بپرستند و بندگی نمایند!
✔️ کفار و مشرکان، نسبت به وحدانیت خداوند سبحان در الوهیت، به دو دسته تقسیم میشوند: گروهی که اساساً الوهیت او را انکار مینمایند، چرا که وجودش را منکرند - و گروهی که برای او در الوهیّت شریک قائل میشوند و افراد یا چیزهای دیگر را «إله» خود میگیرند؛ و در این دو حالت، کافران و مشرکان عصر حاضر با مشرکان در اعصار گذشته، هیچ فرقی ندارند! ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/DoctrinalPrinciples/13537.html
@X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (10:00 دقیقه)
پرسش:
👈 آیا در دوستی، رفاقت و مرز صمیمیت با ائمه علیهم السلام و شهدا، نباید دچار افراط شد؟ چون میگویند از آداب رفاقت پرهیز از افراط و تفریط است و نباید در رفاقتهاى خود هیچ حد و مرزى نشناخت.
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ دربارۀ اصل محبّت، مباحث بسیاری درج شده است، اما چون در این پرسش، بر محبّت به اهل بیت و شهدا تأکید شده، باید توجه نمود که خنّاسها، برای دور کردن مردم از دوستی با اهل عصمت و شهدا علیهمالسلام، به هر حیلهای متوسل میشوند و هر چیزی میگویند! این در حالی است که ولایتپذیری، محبّت و دوستی خودشان، نسبت به هوای نفس خودشان و دیگران، و نسبت به هر چه که به آن گرایش دارند و ولایتش را گردن نهادهاند، اگر بیشتر از دوستی مؤمنان به خدا، رسول و اهل بیت و شهدا علیهم السلام نباشد، کمتر نیز نمیباشد؛ چرا که اصل محبّت سر جای خودش هست، فقط در مصداق محبوب، بدل میزنند!
✔️ هر کافر و مشرکی، هدف غایی و إله جعلی خود را همانقدر دوست دارد که مؤمن خداوند سبحان را دوست دارد! هر منحرفی، رهبران و الگوهایش را همان قدری دوست دارد که شیعیان اهل بیت علیهم السلام را دوست دارند! هر اهل دنیا، متاع زندگی مادی را همانقدری دوست دارد که مؤمنان، قرب إلهی در بهشت جاوید را دوست دارند؛ و هر دو گروه، برای محبّت خودشان، هیچ حدّ و مرزی قائل نمیباشند ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13539.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (13:08 دقیقه)
پرسش:
👈 آنقدر از خدا میترسم که زندگیَم دچار مشکلات شده و افسرده شدم؛ همش میترسم یه وقت خدا منو بکشه و به جهنم ببره؛ میخواد اذیتم کنه بندازتم جهنم! و خیلی بدبین شدم! راه کار چیست؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ همین که در پی یافتن راهکار میباشید، حاکی از آن است که میدانید بدگمانی شما نابجاست و میخواهید رضایت محبوب را به دست آورید. نمیشود که کسی با اراده و انتخاب خود، راهی جهنم شود و انتظار داشته باشد که به آن وارد نشود!
✔️ چه بترسید یا نترسید، مرگ میرسد و به مقصدی که خود انتخاب نمودهاید، و به نتیجۀ اعتقادات، مواضع و اعمال خود میرسید.
✔️ خدای خالق، ربّ جلیل، رازق، جواد، کریم، عفوّ، غفار، ستار، رحمان و رحیم، نه تنها ترس ندارد، بلکه بسیار دوست داشتنی میباشد ... .
✔️ واقع این است که انسان از نتایج عملکردهای خطا و گناهان خودش میترسد؛ چرا که میداند هیچ حرکتی بدون مقصد و هیچ کاری بدون نتیجه نیست؛ اما غفلت، ناآگاهی و تکبرش، به اضافۀ وساوس شیاطین جن و انس، اجازه نمیدهد تا او برای گناهانش استغفار (طلب بخشش و پوشش) و توبه (بازگشت به سوی خدا و اصلاح) نماید؛ تا نترسد!
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/paradise/13541.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (10:52 دقیقه)
📖 اصول عقاید - سطح دو: انکارها، تکذیبها و افتراهای کفار و پاسخهای خداوند سبحان در قرآن مجید
👈 بخش چهارم: پاسخ به جایگزینی إلههای دروغین (قسمت دوم)
✍️ اگر چه إله حقیقی فقط الله جلّ جلاله میباشد، اما انسانها در انتخاب إله برای خود، مجبور آفریده نشدهاند؛ لذا ممکن است برخی، افراد یا چیزهایی را إله خود قرار دهند و آنها را بندگی نمایند!
✔️ خداوند سبحان، در قرآن مجید، زیرساخت اندیشه و باور مشرکان و ادعاها و افتراهای آنان را بیان نموده و پاسخ داده است و با مطالعه و بررسی آنها، معلوم میشود که بین باورها و ادعاهای کفار در اعصار گذشته و حتی هزاران سال پیش و دوران جاهلیت، و مشرکان و مدعیان امروزی، هیچ تفاوتی وجود ندارد، بلکه فقط ادبیات آنها متفاوت شده است؛ لذا فرمود: «بَلْ قَالُوا مِثْلَ مَا قَالَ الْأَوَّلُونَ - آنها همان گفتند كه پيشينيانشان میگفتند!» (المؤمنون، 81)
✔️ خداوند سبحان، پس از شناساندن خودش به عنوان تنها إله حقیقی، علّت خداسازی و قرار دادن إلههای دروغین به جای خودش را تبیین نموده و میفرماید: «علتی جز تکبر ندارد!» ...
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/DoctrinalPrinciples/13542.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 ( 12:09 دقیقه)
👈 سیمین دانشور: «اینکه میگویند زن حجاب داشته باشد تا مرد به گناه نیفتد، مثل این است که بگویند خورشید نتابد تا بستنیهایتان آب نشود!» نظر یا پاسخ شما چیست؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ حتی برای آب نشدن بستنی نیز کسی نمیگویند: «خورشید نتابد»، بلکه پوششی قرار میدهند تا حرارت به بستنی نرسد!
✔️ خداوند سبحان، خود حکمت تمامی احکامش را تبیین نموده تا افراد از سوی خودشان برای احکام إلهی، حکمت نتراشند!
✔️ نمیدانیم این سخن از خانم دانشور است یا باز هم یکی در فضای مجازی مطلبی نوشته و امضایی پای آن انداخته است، ولی در هر حال آن که با این تشبیهها و تمثیلهای غلط، چنین جملۀ سبکی را بیان داشته، نه خورشید، نور و حرارتش را شناخته – نه زن و مرد و شهوت را شناخته و نه حجاب و حکمتش را شناخته است، چه رسد به اسلام، قرآن کریم و معارف حقه و حکمت احکام!
✔️ اگر چه اصلیترین علّت یا حکمت «بدحجابی»، خودنمایی و جلب نظر دیگران میباشد که گاه به تحریک جنسی نامحرمان میانجامد؛ اما در کجا بیان شده که علّت حُکم حجاب، در تمامی ادیان الهی و از جمله اسلام عزیز، تحریک نشدن آقایان میباشد؟!
📌 شاید مرد نامحرمی، زن بدحجاب و بدآرایشی را ببیند و نه تنها تحریک نشود، بلکه مشمئز هم بشود؛ آیا حکم حجاب در چنین شرایطی ملغی میشود، یا باز هم واجب است؟!...
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/hijab/13544.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (12:57 دقیقه)
پرسش:
👈 در رابطه با پدر مادرها و حرف از اسلام، میبینی امروزی نیستند و ما امروزی هستیم و ما را درک نمیکنند و یکسری چالشها داریم! چه کار باید کرد؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آیا این چالش و عدم درک، فقط در حرف از اسلام وجود دارد، یا این فقط یک دروغ القایی به نسل جدید میباشد؟! آیا فقط آنها شما را درک نمیکنند، یا شما نیز آنها را درک نمینمایید؟!
👥 مصاحبه با جوانان رزمنده، مخترع و موفق در میادین علمی، ورزشی و ... که میگویند: «تربیت و کمک پدر و مادر سبب این موفقیت و رشد شده است» و مصاحبه با پدران و مادران شهدای عزیز، که به هدف و راه فرزندشان مباهات میکنند و به شهادتشان افتخار میکنند، نشان میدهد که خیلی خوب یکدیگر را درک مینمودند.
✔️ اسلام، دین خداوند متعال برای تمامی جهانیان و تا آخر الزّمان میباشد، لذا «دیروزی و امروزی» ندارد، اما به طور قطع، چگونگی دریافت و درک مردمان دیروز و امروز، با توجه به رشد عقلی و علمی و همچنین گستردگی امکانات تعلیم و تربیت، نشر کتاب و به ویژه امکانات فضای مجازی، متفاوت میشود؛ اما این تفاوت، الزاماً مغایر یا متضاد نمیباشد، بلکه میتواند در کمیّت و کیفیت باشد.
✔️ بنابراین، «آنها دیروزی هستند و ما امروزی، لذا در اسلام یکدیگر را درک نمیکنیم»؛ بیشتر یک بهانه است؛ مگر آن که نسل گذشته، به خرافههایی به نام اسلام باور نموده باشند و نسل امروز نیز به خرافههای دیگری باور نموده باشند که هیچکدام اسلام نیستند و... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/father/13545.html
@X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (8:06 دقیقه)
📖 درسی از نهج البلاغه با شرحی مختصر - 181 حکمت 38:
👈 چهار گروهی که نباید با آنان دوستی نمود.
📃 يا بُنَىَّ، اِيّاكَ وَ مُصادَقَةَ الاَحْمَقِ، فَاِنَّهُ يُريدُ اَنْ يَنْفَعَكَ فَيَضُرَّكَ؛
👈 پسرم، از دوستی با احمق برحذر باش، که میخواهد تو را سود دهد، ولی ضرر میرساند؛ ...
شرح مختصر
✍️ آدمی، زندگی اجتماعی دارد و بر اساس فطرت، غریزه و نیز نیاز مبرم، بسیاری را دوست میدارد و اگر بتواند ارتباط دوسویهای برقرار نماید، با آنها دوست میشود.
✔️ این که شاخصههای یک دوست و رفیق خوب چیست و آدمی باید با چه کسانی دوست شود، به حکم عقل روشن است که دوست باید صادق و وفادار باشد - خیرخواه باشد - ارزش دوستی داشته باشد - سرّ نگهدار باشد - متقابلاً تو را دوست بدارد و دوست خود بداند و ...؛
✔️ امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام، در این بیان، مهمترین شاخصههای کسانی را که باید از دوستی با آنان پرهیز شود تبیین نمودند که عبارتند از: ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/nahgh/13546.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (9:33 دقیقه)
پرسش:
👈 با توجه به اینکه عالم دنیا عالم ماده هست زمان هم متعلق به دنیاست و در عالم مجردات زمان وجود ندارد، چگونه روایات مورد نظر که قیامت مثلا هر روزش 50 سال هست یا مواقف قیامت هزار سال هست توجیه میشوند؟
✍️ پاسخ (نشانی پیوند):
1- در جایی بیان نشده که هر روز قیامت، 50 سال است!
2- نه فقط در برخی از احادیث، بلکه در دو آیه، به طول مدت زمانی برای دو امر غیر مادی تصریح شده است ... .
✔️ محاسبۀ طول مدت برای یک امر، در طبیعت ممکن است، مثل این که محاسبه شده که مدت رسیدن نور خورشید به زمین، ۸ دقیقه و ۱۹ ثانیه میباشد، یا طول مدت حرکت صوت در هوای خشک و در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد، حدوداً ۳۴۳ متر بر ثانیه، یعنی حدوداً یک متر در هر ۳ هزارم ثانیه میباشد؛ اما، چگونه میشود به انسانی که در طبیعت زندگی میکند و زمان را در قالب طبیعت درک میکند، فهماند که طول مدت امور غیر مادی چقدر است؟! بدیهی است که هیچ راهی ندارد، مگر آن که به همان زمان خودش که طبیعی است، بیان گردد... .
✔️ پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله فرمود: «این مدت معادل پنجاه هزار سال، برای مؤمن، کمتر از اقامۀ یک نماز واجب طول میکشد» ...
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Maaarij/13547.html
@X_shobhe
🖌 نوشتار و صوت 🎤 (12:24 دقیقه)
📖 صحیفه سجادیه (علیه السلام)
📃فرازی از دعای سی و نهم، با شرحی مختصر
👈 آیا میخواهی هم اکنون، پاکترین صدقات را برای خود بفرستی تا بلاها از تو دور شود و مشمول رحمت واسعه گردی؟
✍️ دربارۀ «صدقه» و آثار آن در دفع و رفع بلایا، بسیار خوانده و شنیدهایم؛ اما برخی گمان دارند که صدقه، فقط بخشش مقداری از مال به نیازمندان میباشد! در حالی که اولاً گاه بخشش مال، کمترین صدقه میباشد و ثانیاً هر نیّت و کار نیکی، از مصادیق صدقه میباشد ... و از جمله بالاترین صدقات، بخشش دیگرانی است که ظلمی در حق ما نمودهاند و حقی از ما را پایمال کردهاند... .
✔️ خداوند سبحان ، فرموده که من رحمت خود را در شما به ودیعه گذاشتهام و رحمت را در وجود شما نهادینه نمودهام، پس شما نیز آن را تجلی دهید و بارور نمایید؛ نسبت به هم رحمتآور «رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ» باشید که از بارزترین مصادیقش، گذشت از دیگران در حق خود میباشد؛ لذا بندهای که سایر بندگان خدا را از این عذاب رهایی بخشد، مورد رحمت مضاعف قرار میگیرد... .
✔️ اگر میخواهی پاکترین صدقه را در راه خدا بدهی که موجبات عفو و رحمت مضاعف الهی بر خودت را فراهم سازد، هم اکنون اقدام کن و با نیّتی خالص برای خدا بگو: ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Sahifa/13548.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (14:13 دقیقه)
پرسش:
👈 امام جمعه اهل تسنن خواف (خاف) گفته: «به اعتقاد مصرانۀ ما اهل سنّت، حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) شهید نشدند، بلکه به مرگ طبیعی وفات کردهاند»؛ پاسخ چیست؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
👈 او بیجهت و بدون دلیل از جانب تمامی اهل سنّت حرف زده است!
✔️ او خودش، مشکلش را به وضوح بیان میدارد که اگر گفته شود «شهید شدند»، از سوی شما جوانان پرسیده خواهد شد که «چه کسی ایشان را به شهادت رسانده است؟! و در رسانهها و منابر میگویند: «حضرت عمر، قاتل حضرت زهراء علیها السلام بوده است»!
✔️ اگر بگویند: «حضرت فاطمه علیها السلام به شهادت رسیدند»، معلوم میشود که دشمنان و قاتلان ایشان، با خدا و رسولش صلوات الله علیه و آله - با قرآن و اسلام ناب - و با ولایت، دشمنی داشتهاند!
✔️ میگوید: «ایشان به مرگ طبیعی وفات نمودند»، اما باز هم این سؤال مطرح میشود که چرا یک بانوی 18 ساله، رحلت نمودند؟! آیا بیمار شده بودند، یا ناگهان سکته نموده بودند؟! یا آن که بر اثر عفونت استخوان بازوی شکسته و سقط جنین به بستر افتادند و رحلت نمودند؟! ... .
✔️ از دو حال خارج نیست: یا این آقای امام جمعه، اصلاً سواد ندارد و حتی کتب مرجع خودشان را نیز مطالعه نکرده است که ... - یا باید گفت: «او خودش هم میداند که حقیقت چیست و چه اتفاقی افتاده، اما کتمان میکند ... .
📌 چند نقل از منابع معتبر اهل سنّت:
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/fatemieh/13549.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت🎤 (8:58 دقیقه)
پرسش:
👈 مگر «الله»، اسم خاص خدا نیست که در قرآن کریم آمده است، پس چطور نام پدر پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله، عبدالله بوده است؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ آری، الله جلّ جلاله، اسم خاص خداوند متعال و یکتاست که در قرآن کریم نیز بسیار تکرار شده است و از کثرت استعمال توسط مسلمانان، به شعار آنها معروف شده است، اما دلیل نمیشود که اعراب و اقوام قبل از اسلام با این نام خاص خداوند متعال نا آشنا بوده باشند.
✔️ مشرکان حتی وقتی غنیمتی، درآمدی یا قربانی داشتند، سهمی برای «الله» کنار میگذاشتند و سهمی برای إلههای کاذب خود کنار میگذاشتند ... .
✔️ یهودیان، الله را به همین نام میشناختند که میگفتند: «يَدُ اللَّهِ مَغْلُولَةٌ - دست الله بسته است»! آنها و مسیحیان، الله جلّ جلاله را میشناختند که پیامبران را پسران الله مینامیدند ... .
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13551.html
@X_shobhe
🖌نوشتار و صوت 🎤 (11:44)
پرسش:
👈 چرا ما به زبان عربی نماز و دعا میخوانیم و نیایشها و امامانمان از عربها هستند؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ به ما نفرموده است: از ملّیت اهل عصمت علیهم السلام تبعیت کنید، یا به زبان آنها سخن بگویید؛ بلکه فرموده است: آنان را برگزیدگان خداوند علیم و حکیم، برای هدایت خود بدانید - در دعوتشان تفکر و تعقل نمایید و سپس پاسخ مثبت دهید - از علم آنها بهره ببرید و آنها را پیشوایان خویش قرار دهید، اطاعت و پیروی نمایید تا به رشد، کمال و سعادت دنیوی و اخروی برسید.
✔️ ایرانی، عرب، ترک، ژرمن، چینی و ...، تقسیمبندیهای بشری است که نزد حق تعالی اصالت و اعتباری ندارد و در طول تاریخ نیز سیار متغیر شدهاند؛ تا همین شصت سال پیش، بحرین یک استان از ایران بود، اما اکنون یک کشور عربی محسوب میگردد... .
✔️ تحریک حس ملّیگرایی (ناسیونالیسم) در برابر دین خدا و مبنا قرار دادن ملیّت و دعوای «عرب و عجم» را فقط برای ما ایرانیها به راه انداختهاند؛ وگرنه بیشتر مردمان امریکا و اروپا، مسیحی و اندکی یهودی هستند و حضرات موسی و عیسی علیهما السلام، هر دو اهل فلسطین بودند.
دشمنی آنها با فلسطین، به حدی رسیده که میخواهند مکانی به نام فلسطین روی نقشه نباشد و تمامی فلسطینیان کُشته شوند؛ اما هیچگاه نمیگویند: «چرا پیامبران ما، اهل نیویورک، پاریس یا لندن نبودند و همگی فلسطینی بودند؟!»
بیشتر را اینجا بخوانید یا بشنوید: 👇
https://www.x-shobhe.com/etc/13552.html
@X_shobhe