پرسش:
👈 چرا اهل سنت از ماجرای عظیمی چون کربلا هیچ نمیدانند، آیا در منابع معتبر آنها هیچ نقلی در بارۀ قیام امام و عاشورا نیامده است؟ مواضعشان چیست؟ (لطفاً مستند)
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ چنین نیست که مسلمانان اهل سنّت، دربارۀ امام حسین علیه السلام و فاجعۀ عاشورا در کربلا، هیچ ندانند؛ بلکه بیشتر آنان مطلع میباشند؛ چرا که این نهضت عظیم، چیزی نیست که بتوان آن را مخفی نگهداشت!
📍هرگز نباید تمامی اهل سنّت را به یک چشم دید و گمان نمود که همه مانند وهابیهای عربستان سعودی [که تعدادشان در آنجا نیز زیاد نیست] میباشند.
بیشتر بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/Karbala/13087.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 چگونه نسبت به امام مهدی (ع)، به معرفت صحیحی برسیم که امام را برای هدف خودش بخواهیم و چگونه میشود مبدا خواستمان را از این همه کثرت وجاذبههای دنیا، به محبت امام و محبوب واقعی بکشانیم؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️بدیهی است که تا امام علیه السلام و اهدافش را نشناسیم، به چنین اهدافی نخواهیم رسید و هر چه بیشتر بشناسیم، موفقتر خواهیم بود.
📍معرفت (شناخت)، یک اصل مقدم است و اولویت دارد، اما همه چیز نیست! یعنی تا آدمی کسی یا چیزی را نشناسد، نسبت به آن هیچ موضعی ندارد؛ نه خوشش میآید، نه بدش میآید، نه به سویش میرود و نه از آن دور میگزیند؛ و این معرفت (شناخت)، با مطالعه [کسب علم] و تفکر و تعقل در دریافتهای علمی حاصل میگردد؛ چرا که «عقل، به نور علم میبیند».
📍انسانی که عقل دارد، اما علم، اطلاع و آگاهی ندارد، مانند فرد بینایی است که در تاریکی کامل قرار گرفته است و انسانی که علم دارد، اما عقل ندارد؛ مانند فرد نابینا در نور آفتاب میباشد که هیچ شدت نوری، سبب دیدن او نمیگردد؛ اما شناخت همه چیز نیست، بلکه پس از شناخت ... .
بیشتر بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/emammahdi/13089.html
@X_shobhe
📖 صحیفه سجادیه (ع) - 39 / فرازهایی از دعای اول، با شرحی مختصر
✍️ برزخ، بسیار تاریک (ظلمانی) است و چراغ روشناییاش «حمد» میباشد! + صوت (10:32 دقیقه)
https://www.x-shobhe.com/Sahifa/13090.html
@X_shobhe
✍️ نوشتاری و صوتی 🎤
انتخابات - هر انتخابی، نقطۀ عطفی در زندگی فردی و اجتماعی میباشد / 2
👈 انتخاب یعنی: من یک انسان بالغ و عاقل میباشم؛ اختیار و انتخاب دارم.
📍اگر چه «انتخاب»، ریشه در «اختیار» دارد، اما گمان نشود که هنگام ضرورت یا دعوت به انتخاب، میتوان انتخاب ننمود! چرا که «انتخاب ننمودن» بین دو یا چند گزینه، خودش نوعی «انتخاب» میباشد!
📍اجازه ندهید القا کنند که عدم مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری یا مجلس و ...، به مثابۀ مخالفت و نفی نظام سیاسی و حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران میباشد! ممکن است افراد نسبت به نامزدهای انتخاباتی نظر مثبتی نداشته باشند، یا از کارکرد دولت و مجلس ناراضی باشند... .
👇
https://www.x-shobhe.com/hadis/13091.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 بفرمایید لوازم دست یابی به «عزّت نفس» چیست؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ ابتدا باید به معانی مشترکی از واژگان برسیم:
📍«نفس»، همان هویت، یا خود، یا منِ هر کسی میباشد. مقصود از تقسیمات گوناگونی چون: «نفس إلهی - نفس حیوانی - نفس مطمئنة، نفس لوّامه، نفس اماره»، وجود چند «خود - من» در یک وجود نمیباشد؛ هر کسی یک «نفس - خود - من» بیشتر ندارد، بلکه لحاظهای متفاوت میباشند که اگر شکل میداشتند، میگفتیم: «زوایای گوناگون یک نفس» ... .
📍«عزّت»، یعنی: نفوذ و غلبه ناپذیری؛ و «عزیز» یعنی: غلبه و شکست ناپذیر. آیه مبارکۀ «وَإِنَّ رَبَّكَ لَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ» که چندین بار در قرآن کریم تکرار شده، یعنی: «به درستی که پروردگار توست که او شکست ناپذیر و رحیم است» ... .
بیشتر بخوانید 👇
https://www.x-shobhe.com/shortanswer/13094.html
@X_shobhe
پرسش:
👈 بعضیها اصلا حال نماز یا روزه و دعا را ندارند؟ برخی میگویند: هر چقدر بخواهی نماز میخوانم، ولی روزه نه! یا هر چقدر بخواهی روزه میگیرم، ولی نماز نه؟!
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ هر کسی به شما گفت: «هر چقدر بخواهی نماز میخوانم یا روزه میگیرم ...»، بگویید: «مگر مرا بندگی میکنی؟! من هیچ کدام را نمیخواهم، چون ادعای اولوهیت و ربوبیّت بر تو را ندارم، لذا آن چه خداوند متعال از تو خواسته را به انجام برسان که به خیر دنیا و آخرت خودت میباشد.»
📍علل و عوامل متفاوتی سبب چنین رویکردهایی میشود که اگر بخواهید در یک جمله بیان شود، میتوان گفت: «ضعف شناخت و ایمان که موجب غفلت از خود، خدا و معاد، میگردد!» ... .
بیشتر بخوانید 👇
https://www.x-shobhe.com/worship/13096.html
@X_shobhe
📖 درسی از نهج البلاغه با شرحی مختصر - 171 + صوتی (6:36 دقیقه)
📃 فرازهایی از خطبه 127 - ارزش جهاد؛ نکوهش ترک جهاد و هشدار به عواقب نامطلوب آن!
✍️ دقت شود که «جهاد»، معنی عامتری از جنگ دارد. از جنگ در قرآن کریم، با واژۀ «قتال» یاد شده است؛ اما «جهاد» یعنی هرگونه تلاش دشمن ستیز در راه خدا که جنگ یا قتال، فقط یکی از مصادیق آن میباشد؛ لذا ممکن است جهاد علمی باشد، یا اقتصادی، یا فرهنگی، یا «جهاد تبیین»، یعنی روشنگری، اطلاعرسانی، ابهام زدایی که سبب رشد، بصیرت و مقاومت میشود، چنان که تلاش برای خودسازی را به خاطر ستیز با هوای نفس حیوانی و نیز وساوس شیاطین انس و جنّ، «جهاد اکبر» نامیدهاند.
بیشتر بخوانید: 👇
https://www.x-shobhe.com/jihad/13097.html
@X_shobhe
📥 انتخابات - هر انتخابی، نقطۀ عطفی در زندگی فردی و اجتماعی میباشد / 4
👈 امام خامنهای:
«بنده دعوای اصلاح طلب و اصولگرا را هم قبول ندارم؛ من این تقسیم بندی را غلط میدانم.»
✍️ «خط 1، 2 و 3» که ابتدای انقلاب ایجاد شد و سپس به «راست، چپ و میانه» تغییر نام یافت و امروزه تحت عناوینی چون: «اصولگرا، اصلاح طلب و مستقل» مطرح میشوند؛ همه نام جریاناتی است که پس از انقلاب فرانسه، در آن کشور ایجاد شد و در نهایت انقلابیها کنار گذاشته شدند و حتی اعدام شدند، و همان مالکان عمده، سرمایهداران کلان و سلطهگران (فئودالها و ...) به قدرت بازگشتند!
📌 حتماً بخوانید یا بشنوید 👇
https://www.x-shobhe.com/hadis/13098.html
@X_shobhe
📖درس اخلاق از قرآن مجید / 83
👈 نباید مشغول شدن به هیچ کاری - موفقیتها و شکستها - شادیها و اندوهها و ...، ما را لحظهای از یاد خداوند سبحان غافل سازد! + صوت (8:48 دقیقه)
✍️ مقصود از «باز نماندن و غافل نشدن از ذکر خدا»، این نیست که مثلاً فرد مؤمن تسبیحی به دست گرفته و در حال تجارت یا خرید و فروش (بیع)، دائم سبحان الله و الحمد لله میگوید یا به ذکر صلوات و استغفار مشغول میباشد! بلکه یعنی: در حال تجارت و معامله که تمام حواس به حساب و کتاب، درآمد، سود و زیان، مراقبت از کلاهبرداری و ... میباشد نیز نه تنها از انجام واجباتی چون نماز (عبادت فردی) و زکات (عبادت جمعی) بازنمی ماند، بلکه در هر حال و کاری، سرانجام و قیامت را در نظر دارد، و از آن روزی که قلبها و دیدگان «منقلب - زیر و رو» میگردند، میترسد ... .
بیشتر بخوانید 👇
https://www.x-shobhe.com/worship/13099.html
@X_shobhe
✍️نوشتاری و صوتی🎤
روند جریانات و امواج سیاسی در ایران،
با تقلید از جریانات و جبهههای تشکیل شده در فرانسه، پس از انقلاب!
این مبحث ادامه دارد.
حتماً بخوانید یا بشنوید (6:14 دقیقه)
https://www.x-shobhe.com/hadis/13098.html
@X_shobhe
📃نوشتاری و صوتی 🎤 (4:25 دقیقه)
🌹سالروز میلاد امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام و به همین مناسبت، روز پدر مبارک 🌹
✍️ این که بدانیم امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام در داخل کعبۀ معظمه به دنیا آمدند؛
- ایشان، اولین کسی بودند که به نبوت پیامبر اکرم صلوات اللّه علیه و آله ایمان آوردند؛ - در تمامی بحرانها و جنگها، در کنار و حامی رسول اللّه صلوات اللّه علیه و آله بودند؛ - تنها همسر همتا (کُفو) برای سیدة النساء العالمین، حضرت فاطمه زهراء علیها السلام بودند؛ - در محراب مسجد و در یک حمله تروریستی به شهادت رسیدند و ...؛
همه مقدمات لازم برای شناخت میباشند، اما تا این حد را دشمنان معاصر ایشان نیز میشناختند و هر کسی اندک مطالعهای در تاریخ داشته باشد، میتواند این معلومات را حاصل نماید! اینها همه، «وقایع شناسی است»، نه ولایت شناسی و امام شناسی!
📍ما شهادت میدهیم که ایشان «ولیّ اللّه - حجّت الله و امام منصوب از سوی خداوند سبحان» میباشند؛ پس باید این معنانی را بدانیم تا ایشان را بهتر و بیشتر بشناسیم ... .
بیشتر 👇
https://www.x-shobhe.com/hadis/13101.html
@X_shobhe
📃 نوشتاری و صوتی🎤 (11:16 دقیقه)
پرسش:
👈 آیا دین اسلام مختص به زمان خاصی است و در کل آیا دین اسلام مختص همان 1400 سال پیش میباشد؟
پاسخ (نشانی پیوند):
✍️ فرق است بین «دین خدا» با ادیانی که مردم ساختهاند. آیا گروهی از مردم تشخیص دادهاند که زمان دین خدا به پایان رسیده، اما خودش [العیاذ بالله] این را نمیداند؟!
📍میپرسیم: آیا کفر، شرک، استکبار و تمرد از انجام فرمان خدا جدید است که بسیاری پیروی میکنند، یا سابقهاش به کفر و استکبار ابلیس لعین میرسد؟! چرا نمیگویند: کفر و شرک و بندگی هوای نفس و شیاطین جنّ و انس، بسیار قدیمی است و نباید پیروی نماییم؟!
📍مهم است بدانیم که «دین» با احکام دینی که به آن «شریعت» گفته میشود، متفاوت است.
📍خدای واحد، برای هدایت مخلوقی به نام «انسان»، با معادی واحد، چند «دین متفاوت» نمیفرستد.
بیشتر 👇
https://www.x-shobhe.com/theory/13103.html
@X_shobhe