eitaa logo
سوختہ حق
1.7هزار دنبال‌کننده
4.4هزار عکس
732 ویدیو
59 فایل
رندان سحر خیز که صاحب نفسانند... تبادل،تبلیغ ⛔کپی بدون ذکر منبع کانالِ سوختہ حَق حرام است. 📎ڪانال های دیگرما : @ghaeni_ir @sukhtehag @ghazi_ir
مشاهده در ایتا
دانلود
سوختہ حق
🍃🌼استاد عرفا سید علی آقا قاضی قدس سره 6 💠 آیةالله سید عبدالکریم کشمیری (رحمةالله علیه) می‌فرمودند: 🌼🍂اواخر عمر، آقاى قاضى وقتى آب را مىديدند به ياد ابى عبداللّه عليه السلام گريه مىكردند و آماده براى رفتن بودند و اشاره به روح خود مىكرد و مىفرمود: دارد مىرود! 🌼🍂روز آخر عمر آقاى قاضى يك نفر كه سالها با ايشان آشنا بود ولى مقام ايشان را نمىشناخت، براى عيادت آمده بود، آقا فرمود: نزديك است راحة الحلقوم شوم. آن شخص خيال كرده بود آقا شيرينى راحة الحلقوم مىخواهد، از خانه بيرون رفت و آن را خريد به منزل آقاى قاضى آورد، ديد ايشان وفات كرده؛ تازه متوجه شد كه منظور ايشان خارج شدن روح از حلقوم و بدن بوده نه شيرينى! 🌼🍂وفات ايشان در روز چهارشنبه 4 جمادى الثانى سال 1366 در سن 84 سالگى اتفاق افتاد. 🌼🍂 موقع غسل جنازه شريفش، لبانش باز و صورتش متبسّم بود. 🌼🍂جنازه را آقا سيد محمد طالقانى داماد شيخ محمد تقى آملى غسل دادند كه بعداً خودش در مدينه وفات كرد. 🌼🍂مرسم چنين بود كه هر گاه اهل علمى وفات مىيافت، بازار سر راه تشييع كنندگان را مىبستند. از آن جايى كه اكثر نجف به خاطر اجدادم مرا مىشناختند، گفتم دكانها را ببنديد. بعد عدهاى از اهل دانش به من گفتند: براى صوفى دستور تعطيل بازار را مىدهى؟! مجالس فاتحه به خاطر جوّ نجف نسبت به عرفا زياد گرفته نشد، از طرف بعضى مراجع و شاگردان و خانواده مجلس گرفته شد. 🌼🍂دكاندارى مىگفت: آقاى قاضى دكانم مىآمد و گاهى مىنشست، اما نمىدانستم ايشان ملّا و بزرگ است! 🌼🍂بعد از وفاتش خواستم بفهمم مقام قاضى چقدر است، در رؤيا ديدم از قبر آقاى قاضى تا به آسمان نور كشيده شده است، فهميدم خيلى مقام والا دارد. 🌼🍂جنازه شريفش را در وادى السلام دفن كردند و وفاتش بسيار برايم ناگوار و سنگين بود. 👈ڪانال «سوختہ حَق» شرح حال عارفان ، یادنامه اولیاءالله و بیانات آنان http://eitaa.com/joinchat/1864105985C4b19289ddf ⛔️ ڪپے تمامی مطالب کانال بدون ذکر منبع حرام است.
سوختہ حق
✨شیخ مرتضی طالقانی ✨ ✍از اساتیدی که استاد از او یاد می‌کرد و اولین کسی بود که ایشان را در طفولیّت متذکّر شد (چنان‌که در صفحه قبل گذشت)، مرحوم شیخ مرتضی طالقانی بود که ایشان شاگرد آخوند کاشی بود و تا آخر عمر مجرّد زیست و برای طلّاب از هر کتابی که تقاضا می‌کردند، تدریس می‌فرمود. به ذکر و فکر مشغول و کثیرالعباده بود. با شاگردانش مزاح هم می‌کرد و از تکبّر به دور بود. استاد فرمودند: «سال‌ها حجره من با حجره ایشان متصل بود؛ و بسیار با من مودّت داشتند و درس اخلاق او را نوشتم لکن وقتی مجبور شدم به ایران بیایم صدّامیان از من گرفتند. او سفارش خواندن قرآن و ذکر یونسیّه را به من می‌کرد. او از جوانی به ریاضات شرعیه مشغول و در اواخر عمرش سه روز چهارشنبه و پنجشنبه و جمعه درب حجره را می‌بست و کسی را راه نمی‌داد و مشغول خلوت و عبادت می‌شد، البته دارای تصرّف و تسخیر هم بودند. استادی بود در علم منطق به نام شمس، اهل بادکوبه گفت: روز اوّل محرّمی کنار حوض مدرسه بودم و شیخ داشتند وضو می‌گرفتند، فرمودند: ده سال دیگر مانند همین روز از دنیا می‌روم و همین‌طور هم شد که ایشان روز اوّل محرم ۱۳۶۳ رحلت کردند». 📙آفتاب خوبان 👈ڪانال «سوختہ حَق» شرح حال عارفان ، یادنامه اولیاءالله و بیانات آنان http://eitaa.com/joinchat/1864105985C4b19289ddf ⛔️ ڪپے تمامی مطالب کانال بدون ذکر منبع حرام است.
سوختہ حق
✨ آداب ذکر ✨ (بخش۱) ذکر یعنی یاد کردن، مطلب یا موضوعی را به زبان آوردن و به معنی: یاد، آوازه، ثناء،‌ دعا، ورد است. ذکرها یا توسلی‌اند یا ریاضتی:‌ در همه اربعینات ذکرهای توسلی و تقدیمی را داریم. اگر اعداد تغییر کند یا کم و زیاد شود، ذکر توسلی به هم نمی‌خورد، ولی توسل باید دائمی باشد. ذکرهای ریاضتی شرایط خاص خودش را دارد که نباید تغییر کند. از شرایط و آداب ذکر: ۱) اجازه: در ذکر اجازه ولی خدا و صاحب‌نَفَس لازم است. ۲) عدد ذکر:‌ چرا عدد ذکر باید معین باشد؟ مثالش این است که می‌گویند گنجی در ۷۰ متری زمین است. اگر ما فاصله ۶۹ متری و یا ۷۱ متری را حفر کنیم به گنج نمی‌رسیم. ذکر باید به اندازه گفته شود. از پیش خود نباید ذکر گفت. چون اگر ظرف و مظروف با هم تطابق نداشته باشد، عوارض دارد. ۳) زمان: برای بعضی ذکرها زمان خاص معیّن می‌شود که رعایت آن ضروری است. مثلاً در ۴۰ ارواح یا ذکر سبّوح قدّوس یا آیه نور و ۲۴ دقیقه صبح و شب‌ها. وقت مناسب ۲۴ دقیقه صبح بعد از نماز صبح و بین الطلوعین است اما ۲۴ دقیقه شب تا اذان صبح می‌باشد. ۴) مکان: در مورد بعضی ذکرها مکان باید ثابت باشد مثل ۴۰ ارواح؛ اما اتاق ذکر خلوت و بدون نقش و نگار و مجسمه (عکس و عروسک) باشد؛ که برای تمرکز فکر و حضور قلب و عدم اشتغال مؤثر است. و اینکه رو به قبله و مربع بنشیند. موقع ذکر گفتن اگر یک جا خود را حبس کنیم، باعث قوی شدن اراده می‌شود. ۵) دائم الوضو بودن: زیرا ذکر گفتن مقاتله است با دشمن و طهارت سلاح مقاتله است؛ و بدون سلاح، مقاتله مشکل است. وضو اسلحه مؤمن است. ۶) بوی خوش: اگر عطر مصرف کند یا عود یا اسفند استعمال کند بهتر است. ۷) لباس: لباس باید مطهر و پاک باشد و رنگ لباس مهم نیست مگر برای بعضی ذکرها که از طرف صاحب‌نفس معیّن می‌شود. نوع و پوشش هم در حدّ معمول و مناسب باشد. 📙الفبای سلوڪ ✍حضرت استاد سید علی اکبر صداقت 👈ڪانال «سوختہ حَق» شرح حال عارفان ، یادنامه اولیاءالله و بیانات آنان http://eitaa.com/joinchat/1864105985C4b19289ddf ⛔️ ڪپے تمامی مطالب کانال بدون ذکر منبع حرام است.
سوختہ حق
✨ آداب ذکر ✨ (بخش ۲) ۸) صلوات: ذکر زکات دارد و زکات ذکر ۵۴ صلوات قبل و بعد آن است ولی ذکرهای سنگین مثل ازفت الآزفه یا چهل ارواح ۱۴ صلوات قبل و بعدش لازم است. ۹) ذکر با طرب: ذکر را باید با طرب گفت نه با کسالت. اگر در حین گفتن ذکر، وقتی نفس خسته شود، انسان دیگر ذکر را با طرب و شادابی نمی‌گوید. اگر در حین گفتن ذکر، احساس کسالت کردید باید تجدید وضو کنید. ۱۰) تروک: از آقای کشمیری سؤال شد: تروک مانند ترک حیوانی یا عزلت از خلق در مجاهده نفسانی تأثیر دارد؟ جواب: همه اذکار، تروک در اکمال آن دخیل است. ۱۱) حضور در ذکر: تند یا کند گفتن ذکر مهم نیست. باید دید فکر کجاست. ذکرهایی که بی‌توجه گفته می‌شود و لقلقه زبان است به طبع آثارش کم است. موانع حضور قلب: موانع بیرونی، موانع درونی. موانع: باید هر چیز که در خاطرش می‌آید از خوب و بد را دفع کند. ذکر مؤثر به حال ذاکر است که ذکر بر دوام باشد و بیشتر اوقات با حضور قلب باشد و اگر نه ذکر بی‌حضور و بی‌دوام و بی‌فایده است. در ذکر گفتن جنسیّت فرقی ندارد که طرف زن باشد یا مرد. چه‌بسا زن‌ها در بعضی موارد موانعشان از مردها کمتر باشد و پیشرفت بیشتری کنند. در ذکر گفتن زبان تابع قلب است تا قلب اراده نکند زبان نمی‌تواند ذکر بگوید اصل درون قلب است و اعضاء مجری و واسطه‌اند. ۱۲) مداومت در ذکر: ذکر خدا بسیار کردن کلید همه کمالات است؛ زیرا کمالات از سوی خداست و جز با نزدیکی به خدا حاصل نگردد و قرب نیز با محبّت و محبّت با مداومت بر ذکر حاصل آید. پیامبر صلی‌الله علیه و آله فرمود: «هرکس چیزی را دوست بدارد،‌ فراوان یاد آن کند؛ و ذکر بسیار موجب محبّت خدا گردد.» ۱۳) مراقبه: با مراقبه اثر اذکار زودتر ظاهر می‌شود. ذکر با مراقبه وسوسه‌های شیطانی را که از خارج قلب است از بین می‌برد. افرادی که بی مراقبه ذکر بودند نوعاً به جایی نرسیدند و ترقیّات معنوی کاملی نداشتند. دل‌های اهل صفا چون آینه تمیز است که چیزی جلوی آن نگذرد جز آنکه در آن منعکس شود. بسا که صفای دل‌ها را چند چیز دگرگون سازد: یک نوشیدن، یک خوردن، یک خوابیدن، یک نظر، یک شنیدن،‌ یک رفتن، گفتن یک کلمه، خواهش عوض پاداش،‌ دیدن منّت، دیدن خود صفا، دیدن ترک دیدن. اگر سالک مراقبه شکم را رعایت کند حال مناجات و ذکر و عبادت به او دست می‌دهد. ۱۴) هدف ذکر: ما همیشه از اسم به مسمّی پی می‌بریم. خود اسم یا خود ذکر هدف نیست؛ هدف مذکور است. باطن ذکر غیر معنی ذکر است. چه آنکه معنی ذکر مدلول عبارت است. عبارت از حروف ملفوظی (کلام) است باطن ذکر، حقیقت ذکر است. از لفظ به صاحب این صفت که خداوند است می‌رسیم. 📙الفبای سلوڪ ✍حضرت استاد سید علی اکبر صداقت 👈ڪانال «سوختہ حَق» شرح حال عارفان ، یادنامه اولیاءالله و بیانات آنان http://eitaa.com/joinchat/1864105985C4b19289ddf ⛔️ ڪپے تمامی مطالب کانال بدون ذکر منبع حرام است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از k leo
✅از الف تا یاء تربیت اسلامی✅ #فقه_تربیتی #سیره_تربیتی #احادیث_تربیتی #تمثیلات_تربیتی #فوت_و_فن_تربیتی #آشنایی_با_بزرگان_تربیت #آشنایی_با_منابع_تربیتی http://eitaa.com/joinchat/1605435392C4f76026b05
سوختہ حق
📎وقتیکه به خاطر امام عصر عج بر عمر شریف آیت الله سید حسن موسوی شالی افزودند. از ويژگي‌هاي آيةالله شالي، عشق و شيدايي به ولايت و اهل‌بيت عصمت و طهارت(علیهم‌السلام) بود و مي‌فرمود: هرچه دارم از ولايت دارم. در مدت اقامتش در نجف اشرف 20بار با پاي پياده به کربلا مشرف شد و از کساني بود که مورد عنايت ويژه اهل‌بيت(علیهم‌السلام) قرار داشت. از جمله اين عنايات عمر دوباره به ايشان است. يک‌سال پس از سکته و خانه‌نشين‌شدن آيةالله شالي، خاندان جود و کرم، چون فرشته نجات، چتر حمايت و عنايت خويش را بر سر ايشان افکندند. واقعه اين‌گونه بود که در يک سحر در حالتي بين خواب و بيداري و عالم مکاشفه به ايشان گفته شد: به‌خاطر امام زمان(عج‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) و حضرت معصومه(سلام‌الله‌علیها) 23سال بر عمر شما افزوديم. 📕فصلنامه آيين سلوک 👈ڪانال «سوختہ حَق» شرح حال عارفان ، یادنامه اولیاءالله و بیانات آنان http://eitaa.com/joinchat/1864105985C4b19289ddf ⛔️ ڪپے تمامی مطالب کانال بدون ذکر منبع حرام است.