#گام_به_گام_تا_پیروزی_انقلاب_اسلامی
#23_آذز_1357
✅ دکتر #کریم_سنجابی رهبر جبهه ملی با شاه ملاقات کرد و شاه به وی تکلیف نخستوزیری کرد، سنجابی اعلام کرد که پیشنهاد شاه را نپذیرفته و گفته است تنها راه بازگشت آرامش به کشور کنارهگیری او از سلطنت است.
✅ در تظاهرات یزد عده کشتهشدگان به پنج نفر رسید.
✅ بیمارستان شاهرضای مشهد مورد حمله نظامیان قرار گرفت. و عدهای از پزشکان و پرستاران زخمیشدند. دولت برای رسیدگی به فاجعه بیمارستان شاهرضای مشهد هیئتی را به مشهد فرستاد، در این هیئت سپهبد کاتوزیان، دکتر شمسالدین مفیدی و دکتر حفیظی و دکتر طباطبائی شرکت کردند.
@yade_ayyaam
هدایت شده از عکسهای زیرخاکی
📷 #عکس_زیرخاکی - رضاخان سردار سپه، وزیر جنگ به اتفاق عدهای از نظامیان در بازدید از اداره خالصجات
🆔 @Axe_zirkhaki ✔️JOIN
📜 مطبوعات - مورخه #23_آذر_1340
✅ انبارها پر از وسایلی که خریداری ندارند!
▫️طبق اطلاعات موثق اکنون 40 هزار دستگاه گیرنده تلویزیون در انبارهای ایران موجود است، البته فروش تلویزیون حتی در سال پررونق 1960 از ده هزار دستگاه تجاوز نکرد ، همچنین گفته می شود که یکصد هزار یخچال برقی که بیشتر آن در بنادر خلیج فارس انبار شده است موجود است.
موجودی اتومبیل های وارد شده که در گمرک مانده آنقدر زیاد است که محوطه های بسیار عظیمی را در هوای آزاد برای جا دادن آن ها اختصاص داده اند
🆔 @yade_ayyaam
📜 مطبوعات - مورخه #24_آذر_1340
🔹نشریه « تهران مصور» نوشت : در ظرف هفته های اخیر شایعات مربوط به ورشکستگان رو به افزایش گذاشته و روزی نیست که صحبت ورشکستگی چند نفر از سرمایه داران و تجار معتبر بازار به میان نیاید.
امروز چک و سفته در حکم بلیط بخت آزمایی است که از هر صدتا فقط چند تای آن ممکن است برنده و قابل وصول باشد. اکنون در دادگستری هر چقدر شعبه برای رسیدگی به چک های واخواستی دایر گردد باز هم کم است.
این روزها بانک ها و تجارتخانه ها خلوت شده و در عوض بر ازدحام شعب چک و سفته دادگستری افزوده شده است.
آمار چک و سفته واخواست شده به سرعت عجیبی سیر صعودی طی می کند و تاکنون در این باره ده هزار پرونده تشکیل شده که رسیدگی به تمام آن ها کار حضرت فیل است!
@yade_ayyaam
📜 تاريخچه ترياك در ايران ؛
در دوره قاجار کشت گسترده خشخاش به منظور صادرات آغاز شد. در این دوران تریاک در صندوقهای ۱٫۲ شاهمنی (حدود ۶۰۰ کیلویی) صادر میشد. چون در طول مسیر حدود ۵ تا ۱۰ درصد به دلیل از دست دادن رطوبت از وزن آن کم شد وزن آن به یک پیکول چینی میرسید. در سال ۱۲۷۲ شمسی ۳۰۰ صندوق، در ۱۳۰۸ شمسی ۱۳۰۵ صندوق تریاک و در سال ۱۳۲۰ حدود ۱۰ هزار صندوق از ایران صادر شد که رشد سریع تولید این محصول را نشان میدهد.
سود قابل توجه فروش تریاک موجب شد تا زمینهای مخصوص کشت غلات، پنبه و محصولات دیگر به خشخاشکاری اختصاص پیدا کند و نتیجه آن یک قحطی بزرگ در سالهای ۱۷۲–۱۸۷۱ میلادی بود که خشکسالی و عوامل دیگری هم در آن دخیل بودند. به ویژه در اصفهان که رودها و نهرهای زیادی در آن واقع بود. در شیراز، بهبهان و کرمانشاه بیشتر زمینها به کشت این محصول اختصاص یافت و همین موجب کمیابی و گرانی گندم و غلات دیگر شد. مرغوبترین تریاک معروف به «تریاک عربستانی» در دزفول و شوشتر کشت میشد و تریاک یزد و ساری و بابل هم تریاک مرغوبی بود.
در سال ۱۳۲۰ حدود نیمی از کل صادرات تریاک به چین میرفت. بیشتر صادرات به چین از طریق بندرعباس و بوشهر به بنادر هنگ کنگ و مالزی میرفت و بخش کوچکی هم از طریق زمینی از مسیر بخارا - خجند - کاشغر وارد غرب چین میشد. بریتانیا دومین مقصد صادرات تریاک ایران بود. مقدار کمی هم از طریق زمینی به استانبول فروخته میشد و بخشی از آن پس از مخلوط شدن با داروهای محلی به اروپا فروخته میشد. بخشی نیز به زنگبار در شرق آفریقا فروخته شده و مقداری هم از طریق بلوچستان به هند قاچاق میشد.
بیشتر تریاکی که به لندن فروخته میشد دوباره صادر میشد. فقط بخش کوچکی در داخل انگلستان مصرف شده و از آن برای تولید کدئین استفاده میشد. به گفته دکتر رویل؛ تریاک ایرانی ۷۵ تا ۸۴ درصد محلول در آب بود و ۱۳ تا ۳۰ درصد گلوکز (قند) داشت. این قند که نوعی تقلب برای افزایش محصول محسوب میشد، معمولا قبل از برداشت به کاسبرگ گل خشخاش مالیده میشد و درخشندگی و سختی تریاکها هم به همین دلیل بود. همچنین در برخی نقاط تریاکهایی که برای بازار چین ساخته میشد را پس از خشک کردن با کمی روغن (به اندازه ۵ درصد وزن تریاک) میآمیختند تا با ذائقه چینیها سازگارتر باشد.
بهترین تریاک ایران که بعدها به «تریاک سناتوری» شهرت یافت در ماهان کرمان کشت میشد. دکتر پولاک، پزشک ناصرالدین شاه در این مورد نوشته است: «تریاک ماهان بسیار قوی است. جنس نامرغوب از شهر ری، کاشان و قم به دست میآید. مصرف آن عمومیت دارد، و مانند حشیش سرشگستگی ندارد، و قبول عامه یافته است. تقریبا هر ایرانی که بتواند از عهده خرج آن برآید، حداقل روزی یک بار حب تریاک میخورد، و در ساحل خزر مصرف دو برابر مناطق دیگر است.» قیمت تریاک هم در این دوره بسیار ارزان بود. قهوهخانه عرش در خیابان چراغ گاز تهران از پاتوقهای شیرهایها و تریاکیها بود و در آنجا قیمت دو استکان چای ۳ شاهی و قیمت سه مثقال تریاک و یک وعده قلیان ۷ شاهی بود.
🆔 @yade_ayyaam
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم | #شهید_مطهری: اسلامی که در همه شئون زندگی حضور نداشته باشد، دیگر اسلام نیست.
🔹محدود کردن اسلام به توصیههای اخلاقی و معنویت، به معنای #ذبح_اسلام است.
🆔 @yade_ayyaam
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم |🔥عمق #فاجعه در #فرانسه
💠 نمونه ای از وخامت اوضاع اقتصادی و فاصله طبقاتی در غرب متمدن‼️
⛔️ نه به لیبرالیزم
❌ افول سرمایه داری نزدیک است
🆔 @yade_ayyaam
📆 امروز یکشنبه
☀️ ۲۵ آذر ۱۳۹۷ هجرے شمسے
🌙 ۸ ربیعالثانی ۱۴۴۰ هجرے قمرے
🎄 ۱۶ دسامبر ۲۰۱۸ میلادے
☀️ رویدادهای مهم امروز :
🔹لنین رهبر انقلابیون روسیه طی پیامی به مسلمانان روسیه و مشرق زمین اعلام داشت که عهدنامه های سری راجع به تقسیم ایران محو و پاره شده و قشون روس از ایران خارج خواهد شد (1292ش)
🔹پیمان دوستی بین ایران و ژاپن به تصویب مجلس رسید.(1318ش)
🔹در رضائیه سه قاچاقچی مواد مخدّر تیرباران شدند (1349ش)
🔹کارخانه ذوب آهن، تولید فولاد را آغاز کرد (1351ش)
🔸راه اندازی پالایشگاه بید بلند (1362ش)
🔹ایجاد خط مستقیم بین واشنگتن - بغداد و کمک های اطلاعاتی سازمان سیا به عراق (1365ش)
🌸 ولادت باسعادت حضرت امام حسن عسکری (علیه السّلام) (232ق)
🔹آغاز حملات شاه عباس صفوی برای تصرف آذربایجان از دست دولت عثمانی (1011ق)
🔸تولد حکیم بزرگ سید مرتضی کشمیری (1268ق)
🔹پایان محاصره ی شهر تبریز در جریان نهضت مشروطیت (1327ق)
🔸تولد "اسکندر مقدونی" پادشاه کشورگشا و سردار بزرگ یونانی (356 ق.م)
🔹شکست "ناپلئون بُناپارت" در جنگ با روسیه (1812م)
🔸محکومیت "روژه گارودی" نویسنده فرانسوی در دادگاه پاریس (1998م)
🆔 @yade_ayyaam
💠 ظهور و سقوط پهلوی در ایران
اردشیر ریپورتر، فرد ایرانی تبار، متولد هند و درس خوانده در انگلستان بود که در سال 1272شمسی از طرف انگلیس، مأمور سیاسی در ایران شد. او در طی اقامت طولانی در ایران با بسیاری از رجال دوره قاجار رابطه برقرار نمود و حتی در انقلاب مشروطه نقش ایفا نمود. او در وصیت نامه اش که اکنون سند تاریخی محسوب میشود می نویسد:
"در سال1296حوادث روزگار مرا با رضاخان آشنا کرد. اودر روستایی بین رشت وتالش بسر می برد و از سواد بی بهره بود. البته او از طریق برخورد با افراد ترکزبان و روسیزبان، ترکيو روسي را تا حدي تکلم ميکرد و به هر دو زبان به رواني دشنام ميداد!! در طی ملاقات های بسیاری که بین ما صورت گرفت، حس اعتماد دوجانبه برقرار شد و او را سوژه مناسبی برای انگلستان یافتیم. سپس مأمور شدم به زباني ساده، تاريخ و جغرافيا و اوضاع سياسي و اجتماعي ايران را برايش تشريح نمایم. او بویژه مایل بود که سرگذشت مردانی را که با همت خود کسب قدرت کرده بودند، برایش نقل کنم و اغلب تا دیرگاهان به صحبت من گوش می داد. همزمان، آیرونساید نیز از سوی لندن مأمور به ایران شد. همکاری من با او آغاز شد و سپس رضاخان را به وی معرفی کردم. او. هم همان خصالی را در رضاخان می دید که من دیده بودم."
آیرونساید (Ironside) انگلیسی طراح اصلی کودتای 3اسفند1299، در تاریخ 10 بهمن1299 با رضاخان ملاقات کرد و به وی اطمینان داد که انگلستان از هیچ گونه حمایت از او دریغ نمی ورزد! و این گونه بود که کمتر از 1ماه بعد، کودتای رضاخانی1299با طراحی آیرونساید صورت گرفت و روباه پیر انگلیس با انتخاب مهرۀ داخلی توانست ایران را در سیطره نفوذ خود درآورد.
💠 32سال بعد از آن باکودتای28 مرداد، آمریکا بر این کشور تسلط یافت؛ و ربع قرن بعد، مردم با نهضت اسلامی خود به رهبری قائد عظیمالشأن حضرت امام خمینی(ع) توانستند خاندان منحوس پهلوی را به زبالهدانی تاریخ افکنده و بالاتر از آن، آمریکای جنایتکار را تا ابد از این این مرز و بوم بیرون برانند.
🌷ایرانیان در طی این 40سال از پیروزی انقلاب نشان دادهاند که خواب بازگشت دوباره آمریکا و چپاول نفت و ذخایر کشورمان تعبیر نخواهد شد!
🆔 @yade_ayyaam