✔️جشنهای ۲۵۰۰ ساله: مهمانی بزرگ یا سراشیبی سقوط؟
🔹«۴۷ کیلومتر ابریشم، ۱۸ تن غذا، ۱۸۰ پیشخدمت، ۱۲ هزار بطری ویسکی، ۲۵ هزار بطری شراب، ۶۰ هزار سرباز، ۲۵۰ لیموزین ضدگلوله، ۳۶ هزار تخممرغ و شش هزار سرباز با اونیفورم تاریخی» آماری است که نوه علی امینی، نخستوزیر دوران پهلوی دوم در مستندی به نام «انحطاط و سقوط: مهمانی بزرگ شاه» از جشنهای ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی میدهد.
🆔 @yade_ayyaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 روایتی ازجشنهای۲۵۰۰ساله شاهنشاهی که ازسوی رژیم پهلوی از 20 تا 24 مهر1350در تخت جمشید برگزارشد
شاه به علت عقدههای خودکمبینی هزینه 400میلیوندلاری را ازجیب ملت پرداخت کرد
۴۷کیلومتر ابریشم،۱۸تن غذا،۱۸۰پیشخدمت،۱۲هزار بطری ویسکی، ۲۵ هزار بطری شراب،۶۰ هزار سرباز،۲۵۰لیموزین ضدگلوله،۳۶ هزار تخممرغ و۶۰۰۰سرباز با اونیفورم تاریخی،صدهاهدیه گرانقیمت،لباس های فاخر،دکوراسیون شاهانه و...
🆔 @yade_ayyaam
💾 20 مهر ماه 1350
#جشن_های_2500_ساله_شاهنشاهی با هزینه های میلیاردی در برابر مقبره #کوروش در #پاسارگاد آغاز شد ...هزینه های میلیاردی این جشن که #رژیم_پهلوی تنها 300 میلیون دلار آن را بر عهده گرفت و پذیرفت در حالی بود که مردم به گفته #اسد_الله_علم وزیر وقت دربار شاه در فقر مطلق زندگی می کردند و کودکان لخت و عریان چون بدو خلقت در کوچه ها به گشت و گذار مشغول ...این هزینه های میلیاردی که نشان دهنده فراموشی خدا و ملت در مغز و قلب سران رژیم بود به زودی به سرنگونگی رژیم پهلوی و پایان 2500 سال شاهنشاهی در ایران ختم گردید و امروز #عبرتکده_تاریخ پیش روی ما است و باید ببینیم و عبرت بگیریم ، خدا به کسی چک سفید امضا نداده است ، فراموشی عدالت امپراطوری ها را ساقط کرده است ، در ادامه به بازخوانی جرائد روزهای برگزاری جشن ها می پردازیم ، جشن هایی که برای ارضای حب نفس و شهوت دیده شدن شاه و از جیب ملت برگزار شدند.
@yade_ayyaam
✳️ روایت #هویدا از توهم شاه درباره خودش
#جشن_های_2500_ساله از آن حیف و میل های بودجه عمومی بود که قطعا حتی در همان دوره پهلوی هم تعداد منتقدین داخلی و خارجی اش بیشتر از طرفدرانش بود. با همه این احوال شاه علاقه زیادی به برگزاری جشن هایی این چنینی داشت. او که بسیار علاقه داشت خود را کوروش ثانی بداند، تلاش می کرد تا مبدا تحولاتی را که فکر می کرد در ایران رقم زد، به کوروش برساند! همچنان که انقلاب سفید خود را همچون انقلاب کوروش می دانست. او می خواست کشور خود را به تمدن بزرگ برساند، همچنان که به قول خودش کوروش، در یک نسل ایران را متحول کرد. عباراتی که در پایین می آید نشان می دهد استبداد و تخیلات شاه راه را بر هرگونه کار علمی و نقشه سامان مند برای توسعه کشور بسته بود:
«شاه اصرار عجیبی داشت به همه مدعوین جشن های دو هزار و پانصد ساله بقبولاند که برگزاری این مراسم نشانی است بر تجدید حیات ایران و مفهومی ندارد جزء حراست از میراث امپراتوری عهد هخامنشیان. ضمن آنکه گه گاه خطاب به اطرافیان خود نیز می گفت: «انقلاب سفید ما نه تنها از دوران سلطنت کوروش مایه گرفته، بلکه دقیقا ما را به جهتی می کشاند که بتوانیم در راستای برنامه های کوروش حرکت کنیم» شاه در عین حال که می کوشید جشن های دو هزار و پانصد ساله را نوعی میعاد با تاریخ برای مردم ایران جلوه دهد، بیشتر مشتاق بود که مردم آن را نشانه ای از تولد دوباره کشور به حساب آورند. ولی گفتنی است که مردم اصلا در جریان این جشن ها حضور نداشتند و اصولا نیروی پلیس و ارتش چنان حفاظتی در اطراف تخت جمشید به وجود آورده بودند که به احدی اجازه نزدیک شدن نمی دادند. بخصوص آنکه هدف شاه از این جشن ها و بازگشت به ایران باستان هم هرگز نمی توانست مورد قبول روحانیون که فقط تعالیم پیغمبر مسلمانان را معتبر می دانند قرار داشته باشد.»
«شاه به قدری فریفته ایران باستان بود که در مصاحبه اش با «کارانجیه» (روزنامه نگار هندی) گفت: «امروز سرزمین باستانی ایران که مادر تمدن ها است و اولین امپراتوری را در جهان تاسیس کرده شاهد تولد دوباره تمدن درخشان خویش است و انقلاب سفید ما هم ریشه در همان انقلاب دارد که دو هزار پانصد سال پیش توسط کوروش به وجود آمد و بر اساس آن، کوروش توانست امپراتوری خود را فقط طی یک نسل به چنان قدرت فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی مبدل سازد که الگوی زندگی و ارزش های انسانی، اخلاقی و اجتماعی برای دنیا شود.» 1
1-فریدون هویدا، سقوط شاه، ترجمه: ح.ا. مهران، تهران، انتشارات اطلاعات، 1386، چاپ نهم، ص 119-120
@yade_ayyaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#جشنهای_2500_ساله درپاییز #سال_1350 وباهدفتحکیم پایههایرژمپهلوی برگزارشد کهبالغ بر400میلیوندلار هزینهدربرداشت
شاهدرمصاحبهایدربارههزینهاینجشنها گفت:مافقطدوتاشام بهمهمونامون دادیم،همین!
@yade_ayyaam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏳ #زمان_شاه
#جشنهای_2500_ساله شاهنشاهی در اوایلپاییز #سال_1350 وباهدف تحکیم پایههایرژمپهلوی برگزارگردیدکه هزینهسرسامآوری برملتتحمیلنمود
شجاعالدینشفا،معاوندربار ازمیزان هزینهکردمیگوید
@yade_ayyaam
محمدحسين فهميده، نوجوان تاریخ ساز
او سومین فرزند از بین هشت فرزند خانواده فهمیده و یکی از رزمندگان بنام جنگ ایران و عراق است که در عملیات استشهادی به تانکهای عراقی شهید شد.
پنج دستگاه تانك عراقي به طرف رزمندگان هجوم آورده و در صدد محاصره آنها بودند.
حسین درحالی که تعدادی نارنجک به کمرش بسته و در دستش گرفته بود به طرف تانکها حرکت میکند. تیری به پای او میخورد واز ناحیه پا مجروح میشود. بدون هیچ دغدغه و تردیدی تصمیم خود را عملی میکند واز لا به لای امواج تیر که از هر سو به طرف او میآمد، خود را به تانک پیشرو می رساند وآن را منفجر میکند و خود نیز تکه تکه میشود. افراد دشمن گمان میکنند که حملهای از سوی نیروهای ایرانی صورت گرفتهاست، جملگی روحیه خود را میبازند و با سرعت تانکها را رها کرده و فرار میکنند. در نتیجه، حلقه محاصره شکسته میشود و نیروهای کمکی ایرانی هم میرسند و نیروهای ایرانی موفق میشوند که عراقیها را از آن منطقه به عقب برانند.
بدنبال شهادت حسین فهمیده، رادیو با قطع برنامههای خود اعلام میکند که نوجوانی سیزدهساله با فداکاری زیر تانک عراقی رفته، آن را منفجر کرده و خود نیز به کشته شدهاست. امام خمینی نیز در پیامی که به مناسبت دومین سالگرد پیروزی انقلاب بیانکرد، چنین فرمود:
...رهبر ما آن طفل سیزده سالهای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگتر است، با نارنجک، خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم نمود و خود نیز شربت شهادت نوشید.
@yade_ayyaam
🔻موضع قاطع امام خمینی در رد لایحه کاپیتولاسیون
🔻وحشت امریکا و رژیم پهلوی از سخنرانی ضد امریکایی امام
🔹در 21 مهرماه 1343، مجلس شورای ملی رسما لایحه کاپیتولاسیون یا مصونیت اتباع امریکایی در ایران را تصویب کرد. تصویب لایحه کاپیتولاسیون در مجلس، واکنش همگانی مردم ایران را به همراه داشت و در این روشنگری همانند همیشه امام خمینی پیش قدم بودند.
🔹حجتالاسلام حسن روحانی در بخشی از کتاب خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است در اینباره میگوید: رويداد بسيار تأسفبار در سال 1343، تصويب قانون كاپيتولاسيون بود كه ماجراي آن به مهر 1343 باز ميگردد. البته حوزه در مهرماه از ماجرا مطلع نبود. قانون مزبور در 21 مهر ماه در مجلس شوراي ملي تصويب شده بود و در اوايل آبان بعد از اعلاميه امام، حوزه از ماجرا مطلع شد.
🔹اعلاميه امام بسيار مفصل بود... در آن زمان معروف بود كه در يك شب، سي هزار نسخه از اين اعلاميه در تهران پخش شده است. اعلاميه امام درباره كاپيتولاسيون، حوزههاي علميه، دانشگاهها و سراسر كشور را تكان داد.
🔹در حوزه اعلام شد كه امام در روز ميلاد حضرت فاطمه زهرا(س) كه آن سال مصادف با چهارم آبان بود نیز در منزل خودشان سخنراني ميكنند. حدود ساعت 8 صبح بود كه امام آمدند و جلوي پنجره اتاق نشستند و با اين جملات سخن را آغاز كرد: «انالله و انا اليه راجعون، قلبم در فشار است، چند شب است خوابم كم شده است.» سپس، امام ادامه داد: «ما را فروختند و جشن گرفتند، ما را فروختند و پايكوبي كردند! من اگر جاي شما بودم، ميگفتم بالاي سر خانهها، پرچم سياه بزنند».
🔹امام با جملات بسيار زيبا و تكاندهنده، موضوع را مطرح كردند و توضيح دادند كه حادثه چيست و اهميت آن چه ميباشد و اينكه چرا ايشان اين قدر ناراحت و عصباني است. بعد امام آن جملات معروف را فرمود: «رئيسجمهوري آمريكا بداند كه امروز منفورترين افراد در نزد ملت ماست.»
🔹جملات، تكاندهنده بود. رژيم هم از همين ميترسيد؛ چون اين نوار هر كجا ميرفت، انقلابي به پا ميكرد. در هر مجلسي اين نوار پخش ميشد، همه را متأثر ميكرد و همه را تكان ميداد. آمريكا نگران اين سخنراني بود، زيرا امام جملات بسيار خردكنندهاي راجع به آمريكا بيان كردند.
@yade_ayyaam
شیخ احمدکافی-#روضه_حضرت_رقیه_س.mp3
5.59M
📢 صوت | #روضه_حضرت_رقیه_س توسط مرحوم شیخ احمد کافی
⏳ دوران پیش از انقلاب
🆔 @yade_ayyaam
یاد ایّام
🔹 بمناسبت در گذشت حجتالاسلام سید ابوالقاسم شجاعی 📝 گزارش ساواک از بازداشت سید ابوالقاسم شجاعی در
🔻برشی از خاطرات منتشر نشده حجتالاسلام سید ابوالقاسم شجاعی
🔻مظلومیت آیتالله کاشانی پس از کودتای 28 مرداد 1332
🔹حجتالاسلام سید قاسم سیدشجاع مشهور به سید ابوالقاسم شجاعی از وعاظ و خطیبان نامدار و از شاگردان مرحوم فلسفی در فن بیان، دار فانی را وداع گفت. وی در خاطرات خود درباره مظلومیت آیتالله کاشانی پس از کودتای 28 مرداد 1332 میگوید:
🔹«یك روز به خدمت آیتالله کاشانی رفتم. در اندرون خانه از آن پلهها رفتم بالا، كاری داشتم. وقت ناهار بود و چون به من علاقمند بودند پذیرفتند. من رفتم دیدم تمام صورت ایشان غرق در اشك و دور سینه ایشان خیس بود، من پرسیدم چی شده آقا؟ گفت این را بخوان. یك نامهای بود كه كسی هم که آن را امضاء كرده بود آدم معروفی بود. آن مرد به قدری تحتتأثیر جوّ سیاسی قرار گرفته بود که در مخالفت با این عالم در آن شرایط حساس نوشته بود كه شما محراب را به باد دادید، لباس روحانیت را چنین كردید و ...
🔹 آن ویروس خطرناك سیاسی مغز افراد را گرفته بود. این مرد هم به غفلت چنین نامه تندی نوشته بود كه اشك از دیدگان آقای کاشانی جاری بود. ایشان به من گفت ببین مردم تا چه اندازه غافلند. روزگاری که ایشان میآمد وسط خیابان پامنار را فرش کرده بودند و من برای دیدن ایشان دنبال ماشینها میدویدم، اما یك دورانی هم از ایشان دیدم كه آن الفاظ، آن مطالب بقدری اشمئزازآور بود که هركس بشنود متأثر میشود.»
@yade_ayyaam
سلیم موذن زاده-باباهجرونده_قلبیم_دوندی_قانه_ئولمه.mp3
6.41M
📢 صوت | #روضه_حضرت_رقیه_س توسط مرحوم استادسلیم موذن زاده
▫️ به زبان آذری
@yade_ayyaam
صادق آهنگران-موحه شهادت اشرفی اصفهانی.mp3
10.36M
📢 صوت | روضه و نوحهخوانی حاج #صادق_آهنگران
🌷به مناسبت شهادت پنجمین شهید محراب، آیت الله اشرفی اصفهانی ،نماینده امام و امام جمعه کرمانشاه( باختران)- ۲۳مهر۱۳۶۱
@yade_ayyaam
حسین فخری-به یاد کربلا دلها غمین است.mp3
4.37M
🌴🌴🌴به مناسبت نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی
📢 صوت | نوحهسرایی #حسین_فخری
به یاد کربلا دلها غمین است
دلا خون گریه کن چون اربعین است
@yade_ayyaam