✳️ خلاصه ای از مشکلات مردم در دوره پهلوی به روایت نشریه « #خواندنی_ها » - 31 تیر 1340
#بیکاری ، #بیسوادی ، عقب ماندگی، کسادی روزافزون بازار و وضع بد پولی و اقتصادی
#معیشت_مردم_در_دوره_پهلوی
❇️مشکلات امروز مردم؛ #بیکاری ، #بیسوادی، عقب ماندگی، کسادی روزافزون بازار و وضع بد پولی و #اقتصادی
آن چه باید از آن حذر کرد بیکاری و بیسوادی و عقب ماندگی و از همه ضروری تر اختلاف و دو دستگی بلکه چند دستگی است که باید مردم و زمامداران در این موارد حساس هر دو نصب العین خود قرار دهند. کسادی روزافزون بازار و وضع بد پولی و اقتصادی و گرانی کمرشکن هزینه زندگی و افزایش روزافزون بیکاران بازار ورشکستگی و بی اعتباری را گرم و آسایش را از مردم سلب کرده است
نویسنده مقاله در ادامه با اشاره به این که مشکلات اقتصادی هر روز مردم را به زد و خورد با هم و اغلب قتل و خودکشی می کشاند نوشت: اکثریت مردم قانع و بردبار و نجیب و سربهزیرند و زندگی بخور و نمیر و نخور و بمیری دارند و به کار کسی کار ندارند. در نظر آن ها تغییر دولت یا عدم تغییر آن، انجام انتخابات یا عدم انجام آن، تشکیل حزب یا انحلال آن، توقیف آزموده یا آزادی او، اعلامیه دادن اصناف یا ندادن آن فرقی ندارد؛ آن ها را مرغ وار در عروسی و عزا هر دو سر می برند و غالب و مغلوب کارهای خود را به نام آن ها که ملت نجیب ایران و مردم شرافتمند تهران می باشند آغاز می کنند!!
🆔 @yade_ayyam
✳️ روزهایی که هزینه های هنگفت تسلیحاتی پولی برای تامین برق درکشور باقی نمی گذاشت!
#خدمات_شاه
#نکته_ها_و_اشاره_ها
✅ خاموشیهای برق
جمعه 22 ژوئیه 1977 [31 تیر 1356] [لندن]
« #سیروس_ غنی» که از تهران آمده، تعریف میکرد: خاموشیهای برق در ایران، #رژیم را به سرگیجه دچار ساخته و سبب نارضایتی فراوانی در بین مردم شده است. تاجائی که دیگر هیچکس وعدههای پشت سرهم رژیم را در مورد اینکه «افزایش مخارج تسلیحاتی اثری در کاستن از فعالیت در بهبود زندگی مردم ندارد» باور نمیکند. هماکنون مردم در ایران به شدت از کمبود روشنایی برق و عدم توانایی در استفاده از تهویه و یخچال در بحبوحۀ گرما عذاب میکشند و احساس میکنند بودجهای که میبایست صرف تأمین رفاه آنها شده باشد به خرید جنگ افزار اختصاص یافته است.1
چهارشنبه 3 اوت 1977 [12 مرداد 1356] تهران
... از #هویدا راجع به مسأله قطع برق سؤال کردم، و او جواب داد: «موقعی که فقط 30 درصد از درآمد کشور در دست دولت قرار دارد و 70 درصد بقیه را در اختیار شرکت نفت و ارتش گذاردهاند، چطور میتوان از دولت انتظار داشت که فقط با 30 درصد از درآمد کشور همه کارها را بدون عیب و نقص انجام دهد؟...» و آنگاه افزود: «... به هر حال خاموشیهای برق مسألهای است که قطعاً تا ماه اکتبر [مهرماه 1356] تمام خواهد شد...»2
پی نوشت ها
1. پرویز راجی ، خدمتگزار تخت طاووس، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، ص82.
2. همان، ص86.
🆔 @yade_ayyam
#وصیت_نامه_شهید_کافی_ره.mp3
5.21M
📆 ۳۰ تیر ۱۳۵۷ - سالروز شهادت خطیب شهیر و واعظ معروف حجت الاسلام شیخ "احمد کافی"
📢 صوت |#وصیت_نامه_شهید_کافی(ره)
🔹 مهدیه تهران
⛔️ اخطار رژیم به مناسبت سالگرد قیام #30_تیر_1331
✳️ دولت : با تمام قوا تظاهرات فردا را سرکوب می کنیم / آزادی وجود دارد بیائید خیابان کشته می شوید!
📆 روزنامه اطلاعات - ۲۹ تیرماه ۱۳۴۰
❇️ سخنگوی دولت : با تمام قوا تظاهرات فردا را سرکوب می کنیم
سخنگوی دولت امروز اعلام کرد دولت با تمام قوا تظاهرات فردا را در هم می شکند ، اگر حوادثی اتفاق بیفتد مسئول مستقیم آن کسانی هستند که زیر بار این مسئولیت رفته اند و دولت شدیدا آن ها را مجازات خواهد کرد.
وی در ادامه با انتساب راهپیمایی مردم به رادیوهای خارجی گفت : سی تیر در سال 1331 که خود بنده هم در جریان آن و البته در جهت دیگرش بودم و برای ما یک امر پیش بینی شده بود که من به ماهیت آن کار ندارم ، ولی عنوان تظاهر به نام روز سی تیر بخصوص در امسال آن هم با این مقدمات تبلیغاتی که در رادیوهای خارجی شروع شده و اسنادش پیش من هست نمی دانم چیست ، این رادیوها اصرار دارند که مردم توی خیابان بریزند و بر لیست شهدا اضافه شود، عواملی که سی تیر را بوجود آورد امروز وجود ندارد.
در این جا بخصوص یک مطلبی هست اگر جمعیتی که من نمی خواهم نامی روی آن بگذارم به خود اجازه می دهد که در یک روز تظاهر بکند در حالی که دولت اعلام می کند فقط به دلیل حفظ انتظامات اجازه این کار را نمی دهد و آن جمعیت علیرغم دستور دولت که مسئول حفظ امنیت مملکت است اصرار دارد این کار را بکند. البته افراد در تصمیم خود آزاد هستند ، اما این بعهده دولت است که وقتی تصمیم گرفت از اغتشاش جلوگیری کند به این کار عمل خواهد کرد.
❇️ آزادی وجود دارد ؛ بیائید خیابان کشته می شوید!
سخنگوی دولت در ادامه ضمن اظهاراتی متناقض با بیان این که جوانان باید قدر آزادی را بدانند گفت : من رسما به جوانان و دختران و پسران و دانشجویان و اشخاصی که به حفظ آزادی مملکت علاقه دارند و نمی خواهند بجای این آزادی یک قدرت خفقان آوری حکومت کند اخطار می کنم که متوجه جریان باشند و به احترام آزادی دست از این حرکات بردارند ، چرا کاری بشود که عده ای بیگناه از بین بروند ، من نمی دانم چه شده که امسال آقایان به فکر سی تیر افتاده اند.
#ارسنجانی گفت : وظیفه جلوگیری از اغتشاش بعهده قوای انتظامی است اما به هر صورت ارتش نیز از دخالت در صورت لزوم منع نشده است. وی در پاسخ به سوالی درباره تعداد دستگیر شدگان نیز گفت : منتظر روز شنبه باشید تا یک جا آمار دستگیری ها را داشته باشید!
سخنگوی دولت درباره سالگرد 28 مرداد نیز گفت : در این روز هم از راهپیمایی و تظاهرات دستجات جلوگیری خواهد شد.
🆔 @yade_ayyam
📆 امروز
☀️ ۱ مرداد
☀️ رویدادهای مهم امروز در تقویم خورشیدی:
🔹انتشار نخستین شماره نشریه سینما و نمایشات (1309ش)
🔸افتتاح تلفن بیسیم بین تهران و لندن (1327ش)
🔸مرکز پنج هزار شمارهای تلفن دانشگاه افتتاح شد. (1336ش)
🔹اعلام به رسمیت شناختن رژیم غاصب اسراییل توسط "محمدرضا پهلوی" در ایران (1339ش)
🔸زلزله در ترکیه یک هزار نفر را کشت. (1345 ش)
🔹مذاکرات هیئت نمایندگی ایران با نمایندگان کنسرسیوم آغاز شد (1351ش)
🔸در سقوط اتوبوس مسافربری به رودخانه مینودشت پنجاه نفر کشته شدند (1352ش)
🔹برای مبارزه با گرانفروشی یک ستاد تشکیل شد. (1354ش)
🔸درگذشت فقیه و عالم بزرگوار "آخوند ملاعلی همدانی" زعیم حوزه علمیه همدان (1357ش)
🔹آغاز عملیات قدس 4 (1364ش)
🔸عملیات لبیک یا خمینی با رمز: فنای فی اللَّه در منطقه شرق کارون، توسط سپاه (1367ش)
🔹هفتمین سالگرد شهید داریوش رضایی نژاد (شهید ترور هستهای) (1390ش)
🔸ورود سپاهیان مصر و عثمانی به مدینه و خارج کردن شهر از دست وهابیان (1227ق)
🔸اشغال شهر قاهره پایتخت مصر توسط سپاهیان ناپلئون بُناپارت (1798م)
🔹اختراع نخستین ماشین تحریر (1829م)
🔹آغاز نبرد معروف "کورسْکْ" بین آلمان و شوروی در جریان جنگ جهانی دوم (1943م)
🔸آغاز محاکمه "مارشال هانری پُتَن" رئیس حکومت ویشی فرانسه (1945م)
🔹کودتای افسران مصری علیه حکومت پادشاهی "ملک فاروق" (1952م)
@yade_ayyaam
غلامر ضاسازگار_#سینه_زنی_در_فراق_شهید_کافی.mp3
7.91M
📆 ۳۰ تیر ۱۳۵۷ - سالروز شهادت خطیب شهیر و واعظ معروف حجت الاسلام شیخ "احمد کافی"
📢 صوت |#سینه_زنی_در_فراق_شهید_کافی
🎤 با مداحی حاج غلامرضا سازگار
📆 روزنامه اطلاعات - ۲۹ تیرماه ۱۳۴۰
⛔️ اخطار رژیم به مناسبت سالگرد قیام #30_تیر_1331
✳️ دولت : با تمام قوا تظاهرات فردا را سرکوب می کنیم / آزادی وجود دارد بیائیدخیابان کشته می شوید!
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، 3 مرداد 1340 : از وام آمریکا به ایران تا اظهارات #علی_امینی نخست وزیر درباره حدود آزادی!
⁉️ چرا در دوره پهلوی انتخابات آزاد برگزار نمی شد؟!
▫️نشریه #سپید_و_سیاه مورخه 3 مرداد 1340 نوشت :
اصل آزادی و دمکراسی در هر کشوری حق انتخابات آزاد و حکومت مردم بر مردم است ، هیچ به این نکته توجه کرده اید که بسیاری از کشورهای همین جهان آزاد از حق انتخابات پارلمانی که نماینده واقعی مردم آن کشورها باشد محروم مانده اند و انتخابات آزاد در بعضی از این کشورها موجب وحشت و نگرانی علاقمندان به حفظ آزادی است؟
تجارب سال های اخیر نشان داده است که جز در کشورهای پیش افتاده انتخابات آزاد در هر کشور به اصطلاح توسعه نیافته ای مورد استفاده کمونیست ها قرار می گیرد ، در کشورهای پیش افتاده که اکثریت مردم در رفاه و آسایش به سر می برند کالای کمونیسم طبعا بازار و خریداری ندارد. به همین مناسبت آزادی انتخابات در کشوری مانند انگلیس و آلمان و ژاپن خطری برای حکومت های ضد کمونیست این کشورها نخواهد داشت ، ولی در کشورهای عقب مانده که این روزها اصطلاح مودبانه تر توسعه نیافته را در باره آن ها به کار می برند آزادی انتخابات باعث ترس و وحشت رهبران آن کشورها است.
در این کشورها بحران اقتصادی و عدم رضایت مردم از وضع زندگی موجب شده است که از طرفی مردم این کشورها نسبت به دول غرب که پشتیبان هیئت های حاکمه آن ها هستند کینه عمیقی به دل بگیرند و از طرف دیگر به شوروی و بلوک کمونیست که هر روز در باغ سبز تازه ای به آن ها نشان می دهند با خوش بینی نگاه کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 بخشی از تنها فیلم گرفته شده از مرحوم کافی
درگذشت : ۳۰ تیر ۱۳۵۷
🆔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ_تصویری
🎬 کلام آیت الله بهجت(ره)
💠 مرگ آخرین شاه ایران ☠️💀
🔹 از اشک تمساح دیکتاتور تا واکنش قابل تامل مردم !
حیات و ممات انسان ها برای مردم می توان عبرت باشد ، برخی شخصیت ها در دوره حیاتشان آنچنان محبوب هستند که در روز وفات گویی زمین و زمان گریه می کنند ، میلیون ها انسان به خیابان ها می آیند و در فراغ او ناله سر می دهند و در مقابل عده ای دیگر پدر و پسر نیم قرن بر جان و مال مردم یک سرزمین حکمرانی کرده و با سقوط و مرگشان مردم شادمانی می کنند !
آخرین شاه ایران از دسته دوم بود ...پدر تاجدار محمد رضا پهلوی روزی که توسط بیگانگان از قدرت برکنار و به تبعیدی ابدی رفت مردم به جای غم و ناراحتی از این که دیگران برای او تصمیم می گیرند خوشحالی کردند و پایکوبی و محمد رضا فرزند او زمانی که به سلطنت رسید راه پدر رفت و کار را به جایی رساند که مردم در روز سقوط او خوشحال و در روز مرگش شادمان بودند.
❇️ شاهی که در بی وطنی مرد
آخرین شاه ایران پس از ماه ها آوارگی در پنجم مرداد ۱۳۵۹ در مصر درگذشت و چند روز بعد در #مسجد_الرفاعی #قاهره دفن شد .
از مدت ها قبل تحرکاتی در این مسجد دیده می شد و برخی رسانه ها از این سخن گفته بودند که مقامات مصر خود را برای دفن شاه در این مسجد آماده کرده اند !
#سادات دیکتاتور وقت مصر که از فروردین ماه ۵۹ شاه را در این کشور پناه داده بود به هنگام شنیدن خبر مرگ محمد رضا پهلوی در اسکندریه حضور داشت ، وی بلافاصله به قاهره بازگشت و اظهار داشت : من در مرگ دوستم عزادار هستم و در برابر جهان اسلام به سوگ نشسته ام !
سادات پناه دادن به شاه را یکی از پرافتخارترین کارهای طول زندگی خود دانست .
مقامات اسرائیل نیز به شدت از مرگ شاه اظهار تاسف کرده و گفتند در مراسم تدفین او حاضر خواهند شد .
کیسنجر نیز اعلام کرد : شاه سابق ایران دوست وفاداری برای آمریکا بود ولی در غربت و تنهایی مرد .
دیوید راکفلر رئیس بانک چیس مانهاتان نیز در بیانیه مشترکی با کیسنجر گفت : آمریکا باید به یاد داشته باشد که شاه سابق ایران ظرف ۳۷ سال سلطنت خود چه خدماتی برای ما انجام داده است .
ریچارد نیکسون رئیس جمهور اسبق آمریکا نیز گفت : شاه مخلوع بیش از ۳۰ سال دوست وفادار ما بوده است.(در حقیقت محمدرضا پهلوی گاو شیرده غرب بود- درست مثلا آل سعود)
❇️شادی مردم در مرگ شاهی که نزدیک ۴۰ سال سلطنت کرد
مرگ فردی که نزدیک ۴۰ سال در ایران سلطنت کرده بود می توانست به وجود آورنده احساسات مختلفی در میان مردم کشور باشد ولی این گونه نشد و روزنامه ها در شماره های ویژه مرگ او را بازتاب داده و مردم برای ساعت ها در خیابان ها به شادمانی پرداختند .
در پی انتشار خبر مرگ شاه ، مردم شهرها برای شادی و اظهار خوشحالی به خیابانها ریختند . شهرها جراغانی شد و خودروها چراغهایشان را به نشانه شادمانی روشن کردند . مردم ویژهنامه روزنامههای مختلف از جمله روزنامه اطلاعات که تیتر نخست خود را با خط درشتی «شاه مرد» انتخاب کرده بود را در دست یا بر شیشه خودروهایشان گذاشته بودند و خوشحالی میکردند.
از سوی دیگر آمریکا که انتظار داشت با مرگ شاه موضوع گروگانگیری در لانه جاسوسی خاتمه یابد با پاسخ منفی دانشجویان مسلمان پیرو خط امام و مسئولین جمهوری اسلامی ناامید شد!(از جمله شرایط دانشجویان برای آزادسازی جاسوس های امریکایی، تحویل شاه فراری به ایران بود)
🆔 @yade_ayyam
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
⏳ ۵ مرداد ۱۳۵۸ ه.ش
🌴 اقامه اولین نماز جمعه رسمی جمهوری اسلامی ایران در تهران به امامت آیت اللَّه سید محمود طالقانی
📽 بخشی از سخنان آیت الله طالقانی در خطبه های نماز جمعه