✡ اسرائیل؛ رژیم قومیتگرا (٢)
🌍 مطالعهی موردی اقوام پشتون و کرد
✍ حجةالاسلام دکتر محسن محمدی
🌐 قوم پشتون در افغانستان و پاکستان
1⃣ رژیم صهیونیستی تحقیقات گستردهای برای شناسایی قبائل #پشتون در افغانستان و پاکستان که به باور آنها یکی از «ده قبیله گمشده» یهودیان هستند، از طریق مرکز تحقیقات ملی بمبئی در هند آغاز کرده است. از این جهت باید گفت تلاشهایی برای #یهودیسازی قوم پشتون در افغانستان و پاکستان جریان دارد.
2⃣ بر این اساس نهادها و سازمانهای یهودی تماسهای متعددی را با سران قبائل و رهبران پشتون در دو طرف مرز افغانستان و پاکستان انجام دادهاند. تعدادی از سازمانهای غیرحکومتی در #اسرائیل مشغول جستجوی #قبائل_گمشده خود هستند. آنها میگویند که قبایل گمشدۀ یهود در قرن هشتم قبل از میلاد توسط آشوریها اسیر و بعد در سراسر جهان پراکنده شدند ولی هنوز آنها «عادتهای یهودی» خود را حفظ کردهاند.
3⃣ از جمله #عادتهای_یهودی عبارتند از: تندروی، تعصب، نژادپرستی (پشتونوالی)، عدم احترام به حقوق زن، به فروش رساندن زنها، خشونت قبیلهای، به نکاح در آوردن خانم برادر بعد از مرگ وی، علاقمندی به قتل و کشتار، حفظ آداب و سنتهای گذشتۀ خود از قبیل لباس، کلاه جالی، رقص عنعنوی مردان در مراسم خوشی و برتریطلبی قومی، که درمیان قبایل پشتونها هنوز حفظ شده است. [١]
4⃣ این موضوع آنگاه مهمتر میشود که دو نکته مهم را بدانیم:
١- جغرافیای بنیادگرایی افراطی و گروههای تکفیری در پاکستان و افغانستان بر قومیت پشتون منطبق است.
٢- این گروهها رویکرد #ضدشیعی دارند. از طرف دیگر شیعیان دشمن رژیم صهیونیستی و مورد حمایت ایران هستند.
5⃣ برای فهم راهبردهای رژیم صهیونیستی در این منطقه باید به این نکته توجه کرد که اسرائیل از ایجاد و تقویت گروههای بنیادگرای افراطی در جهان اسلام حمایت میکند؛ [٢] چراکه این گروهها منافع اسرائیل را تامین میکنند [٣] و از طرف دیگر هیچ زحمت و هزینهای برای او ندارند.
6⃣ سرویسهای اطلاعاتی غرب پس از حمله شوروی به افغانستان، اهداف متفاوتی را در منطقه جستوجو میکردند. یکی از آنها این بود که توجه و انرژی مسلمانان بهویژه اعراب را از مقابله با رژیم اشغالی به جنگ با شوروی سوق دهند. [۴] به این ترتیب بود که ائتلاف #وهابیت شبهجزیره عربستان با #دیوبند شبهقاره هند ایجاد شد و عرب-افغانها در بستر جهادگری شکل گرفتند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ اسرائیل؛ رژیم قومیتگرا (٣)
🌍 مطالعهی موردی اقوام پشتون و کرد
✍ حجةالاسلام دکتر محسن محمدی
🌐 قوم کرد در ایران، عراق و ترکیه
1⃣ یکی از کتابهای مهمی که در این مورد نوشته شده است، کتاب «افراد یهودی و سران قبیلهای آنها در کردستان (هویت یهودی در دنیای متغیر)» [۵] است. این کتاب که مبتنی بر منابع شفاهی جدید است به تجربه و جایگاه موضوعات غیریهودی یهودیان و روابط آنها با رؤسای قبیلهای در مراکز شهری و روستاهای کردستان میپردازد.
2⃣ نویسنده از انواع و ویژگیهای روابط بین رؤسای قبیلهای کرد (به نام آقاس) و موضوعات و پروتکلهای یهودی آنها پرده برمیدارد. این کتاب حاصل رساله دکتری نویسنده است که با بیش از ۶۰ نفر مصاحبه و سپس تجزیه و تحلیل و طبقهبندی کرده است.
3⃣ این کتاب با کمک دو دانشمند بزرگ تاریخ کُرد و تاریخ خاور نزدیک استاد «جویس بلو» از پاریس و پروفسور #موشه_شارون از دانشگاه عبری اورشلیم انجام شده است.
4⃣ بخش قابل توجهی از تحقیقات به زندگی اقتصادی یهودیان بهویژه بازرگانان، دستفروشان و بافندگان اختصاص یافته است. نویسنده با بررسی تجربه #یهودیان_کرد در شش مرکز شهری، سه الگوی روابط با کردها را پیشنهاد میکند. یهودیان کرد بهمدت چند نسل در بین کردهای مسلمان زندگی میکردند. بر این اساس نویسنده از تجربه #یهودیان_كردستان سه سازوكار دفاعی را بیان میکند كه جوامع و رهبران یهود از آن استفاده کردهاند.
5⃣ قوم کرد یکی از اقوام مهم خاورمیانه است که در سه کشور مهم ایران، عراق و ترکیه حضور دارد. یکی از مسائل مهم منطقه ایجاد کشور مستقل #کردستان است. گرایشات قومگرایانه در میان کردها بسیار قوی است و این منطقه بهویژه کردستان عراق از مهمترین پایگاههای رژیم صهیونیستی در منطقه است. استقلال کردستان عراق توطئهای عبری-غربی بود که به شکست منجر شد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز شنبه
🌞 ٢٨ دی ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢٢ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ١٨ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢١ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ زادروز #مونتسکیو نویسنده #روحالقوانین (١۶٨٩م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ بارون مونتسکیو از بنیانگذاران فراماسونری (١)
1⃣ نامدارترین چهرهی دوران اولیه تاریخ #فراماسونری و کسی که نقش مهمی در تأسیس و گسترش این نهاد نوپا و رازآمیز ایفا نمود، بارون #مونتسکیو متفکر سیاسی سدهی هیجدهم میلادی و مؤلف کتاب معروف #روحالقوانین است!
2⃣ «شارل لویی دو سکوندا» که با عنوان «مونتسکیو» شهرت دارد، به یک خانواده مرفه ساکن «بوردو» تعلق داشت. فضای سیاسی و فرهنگی بندر بوردو در تکوین شخصیت و زندگی سیاسی و فکری مونتسکیو بهشدت تأثیر داشت.
3⃣ این بندر از سدهی شانزدهم بهعنوان یکی از کانونهای اصلی استقرار #مارانوها (یهودیان مخفی) و مهمترین مرکز تجارت جهانی و تکاپوی ماوراء بحار فرانسه شناخته میشد. درست در زمانی که مونتسکیوی ٧ساله به «بارون لابرد» ملقب شد، مؤسسه #یهودی دیوید گرادیس در بندر بوردو آغاز به کار کرد که در اواخر سدهی ١٧ و نیمه اول سدهی ١٨، یعنی مقارن با دوران حیات مونتسکیو، بهعنوان معظمترین مؤسسه مالی و تجاری فرانسه شناخته میشد.
4⃣ مونتسکیو در سال ١٧٢١ #نامههای_ایرانی را منتشر کرد که سال بعد به زبان انگلیسی نیز انتشار یافت. مونتسکیو ٣٢ساله در این کتاب تصویری طنزآمیز از جامعه فرانسه عصر لویی چهاردهم، بهویژه پاریس، به دست داده و فرهنگ کاتولیکی آن عصر را سخت به سخره گرفته است.
5⃣ کتاب فوق بهصورت نامههایی تنظیم شده که دو سیّاح خیالی ایرانی، به نامهای ریکا و ازبک، از فرانسه به اصفهان نگاشتهاند. این کتاب در عین حال بیانگر تلقی مونتسکیو و فرهیختگان آن زمان اروپای غربی از فرهنگ ایرانی و اسلامی است که خالی از روایات و شایعات مشکوک و شائبههای مغرضانه نیست. برای نمونه مونتسکیو مینویسد:
👈 «شکنجه بیدینان به دست مسلمانان غیور ما، آنان را ناگزیر ساخت که دسته دسته به هند بگریزند و ایران را از هنر و دسترنج خود محروم کنند»!
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ بارون مونتسکیو از بنیانگذاران فراماسونری (٢)
1⃣ #مونتسکیو در سال ١٧٢٢ همسر خود را در املاک خویش تنها گذارد و به طرف پاریس رفت؛ به محافل درباری راه یافت و در جوار برخی زنان زیباروی دربار فرانسه زندگی سرشار از عیش و نوشی را آغاز کرد. در این زمان، حامی مونتسکیو و عامل اصلی راهیابی او به دربار فرانسه، #دوک_برویک بود. این دوک برویک در اصل جیمز فیتزجیمز نام دارد و پسر نامشروع دوک یورک (جیمز دوم بعدی پادشاه انگلیس) از معشوقهاش #آرابلا_چرچیل است. بدینسان، نامِ مونتسکیو از بدو شروع زندگی سیاسی و شهرت فرهنگیاش با #خاندان_چرچیل و #کانون_توطئهگرِ فوق پیوند میخورد. این پیوندی است که بعدها، تا پایان عمر مونتسکیو، تداوم مییابد.
2⃣ مونتسکیو در اواخر اکتبر ١٧٢٩ بههمراه #ارل_چسترفیلد راهی انگلیس شد. او تا بهار سال ١٧٣١ در انگلستان زیست و در این دوران با متنفذترین محافل اشرافی بریتانیا محشور بود. مونتسکیو به حضور جرج دوم، ملکه کارولین و فردریک لویی ولیعهد بار یافت. مونتسکیو در زمرهٔ دوستان صمیمی دوک ریچموند و دوک مونتاگ (داماد جان چرچیل) جای گرفت و به عضویت #انجمن_سلطنتی پذیرفته شد. دائرةالمعارف بریتانیکا دوران اقامت در انگلستان را «یکی از مهمترین دورانهای مؤثر در تکوین» شخصیت و اندیشهٔ مونتسکیو میداند.
3⃣ در جریان این سفر و در حوالی سال ١٧٣٠ مونتسکیو بهعضویت #فراماسونری درآمد. مونتسکیو دوست مادامالعمر «ارل چسترفیلد» بود. چسترفیلد مونتسکیو را به «سازمان ماسونی لندن» معرفی کرد. مونتسکیو در اجلاس لژی که در خانه چارلز لنوکس برگزار شد بهعضویت فراماسونری درآمد.
4⃣ پس از بازگشت از سفر انگلیس، مونتسکیو بهعنوان متنفذترین مُبلّغ فرهنگ سیاسی انگلیس و یکی از #بنیانگذاران_فراماسونری_فرانسه شناخته میشود. اولین سازمان شناختهشدهٔ ماسونی فرانسه، لژی است که قبل از ٧ سپتامبر ١٧٣۴ در خانه دوشس پورتزموث در پاریس برگزار شد و تعدادی از رجال فرانسه را بهعضویت فراماسونری درآورد. در جلسهٔ فوق، دوک ریچموند و مونتسکیو حضور داشتند.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ بارون مونتسکیو از بنیانگذاران فراماسونری (٣)
1⃣ در سال ١٧٣۵ دکتر دزاگولیه، #مونتسکیو، دوک ریچموند، ارل والدگریو (سفیر انگلستان در فرانسه) و لرد دارسلی، لژ دیگری در پاریس تأسیس کردند. در اجلاس این لژ دوک کینگزتون، لرد چیوتون، کنت سنفلورنتین و تعدادی دیگر بهعضویت #فراماسونری درآمدند. کنت سن فلورنتین از رجال متنفّذ فرانسه و در این زمان وزیر خارجه بود. دوک کینگزتون نیز احتمالاً همان لرد کینگزتون است که در سال ١٧٢٨ استاد اعظم گراندلژ انگلستان بود.
2⃣ #کتاب_روحالقوانین قبل از چاپ (ژنو، ١٧۴٨) ابتدا به این لژ عرضه شد و بعدها شوارتس و نویکوف، گردانندگان لژهای ماسونی روسیه، آن را به زبان روسی ترجمه و منتشر کردند. به این دلیل است که #روحالقوانین را در زمرهٔ آثار کلاسیک فراماسونری میدانند.
3⃣ در نظر مونتسکیو، #انگلستان الگویی بود فراروی سایر کشورهای اروپایی و روحالقوانینِ او بهعنوان یکی از مروّجین اصلی اسطورهٔ #دموکراسی_انگلیسی در میان ملتهای اروپایی شناخته میشود. این کتاب سرشار است از مدح انگلستان و نظام حکومتی آن.
4⃣ بهعلاوه، کتاب فوق سرشار است از مطالبی بیمأخذ و اغراقآمیز در #مظلومیت_یهودیان! بیهوده نیست که بهنوشته ویل دورانت: «انگلیسیان کتاب مونتسکیو را چنان پسندیدند که از ملک او شراب فراوان خریدند».
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز یکشنبه
🌞 ٢٩ دی ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢٣ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ١٩ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢٢ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ #روز_غزه؛ بهمناسبت پیروزی مقاومت ٢٢ روزه مردم غزه در جنگ با #اسرائیل در سال ٢٠٠٩
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣ با شکست مسلمانان در شهر #غرناطه و تصرف این شهر توسط مسیحیان آخرین حکومت اسلامی در #اسپانیا از بین رفت. (١۴٩٢م)
2⃣ مرگ «راجنیش چاندرا موهان جین» معروف به «آچاریا راجنیش» و «باگوان شری راجنیش» و اخیراً #اُشو؛ عارفنمای منحرف هندی (١٩٩٠م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 #صهیونیست ها بیشتر به ظهـور معتقدند یا ما؟!
🔻وزیردفاع سابق اسرائیل:
تهدید یک ایرانِ نظامی معتقدبه امام زمان را جدی بگیرید!
✡ الیگارشی یهودی و غارت آندلس (١)
1⃣ درباره رابطه #ایزابل، ملکه کاستیل، و شوهرش #فردیناند، شاه آراگون، با سران جامعه #یهودی و نقش این اتحاد در تحولات پسین، که دارای پیامدهای جهانی و تمدنی جدی است، مدارک فراوانی در دست است.
2⃣ ایزابل اول در سال ١۴۶٩ به همسری فردیناند درآمد و از سال ١۴٧۴ تا زمان مرگ حکمرانی سرزمین کاستیل (قشتاله) را بهدست داشت. ایزابل و فردیناند در زمان ازدواج توان مالی برگزاری مراسمی باشکوه را نداشتند و این کار با ٢٠هزار سکهٔ طلایی که یک #یهودی به آنان وام داد ممکن شد.
3⃣ دربار ایزابل و فردیناند مأوای برجستهترین و ثروتمندترین #زرسالاران_یهودی سدهٔ ١۵ بود؛ همآنان بودند که طرح اشغال #غرناطه را ریختند، به سرمایهگذاری هنگفت در آن دست زدند و سپس #کریستف_کلمب را بهسوی قاره آمریکا گسیل داشتند و موجی نوین از غارت ماوراء بحار را بنیان نهادند.
4⃣ دن #آبراهام_سنئور، حاخام کل یهودیان کاستیل، و دن #اسحاق_آبرابانل بهعنوان پیمانکار دربار گردآوری مالیات کشور را متقبل شدند و بدینسان “هزینه نبرد غرناطه را فراهم آوردند.” این دو شخصیت #یهودی، نقشی تعیینکننده در این تحولات داشتند.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ الیگارشی یهودی و غارت آندلس (٢)
1⃣ #اسحاق_آبرابانل مهمترین اندیشهپرداز الیگارشی زرسالار #یهودی در اواخر سدهٔ ١۵ و اوایل سدهٔ ١۶ است. او نهتنها سرمایهگذار و طراح اصلی تهاجم به #غرناطه بود بلکه در ماجرای مهاجرت #یهودیان از شبهجزیره ایبری نیز نقشی مهم و مرموز ایفا کرد و سپس بهعنوان یک اندیشهپرداز سیاسی برجسته موجی از #آرمانهای_مسیحایی را در کالبد فرهنگ #رنسانس ریخت.
2⃣ خاندان آبرابانل به الیگارشی زرسالار یهودی اشبیلیه (سویل) تعلق دارد. #یهودیان در «دوران طلایی» #تمدن_اسلامی در اشبیلیه، از نیمهٔ دوم سدهٔ ١٠ در این شهر مستقر شدند. آنان بهطور عمده به تجارت و طبابت اشتغال داشتند و صنعت و تجارت رنگرزی این ایالت در انحصار آنان درآمد. اشبیلیه از کانونهای اصلی فرهنگی یهودیان بهشمار میرفت.
3⃣ در اشبیلیه از سدهٔ ١١ یک #الیگارشی_یهودی بسیار ثروتمند و متنفذ شکل گرفت. آنان برای اقامت خود در اشبیلیه «اسطورههای باستانی» جعل کردند. الیگارشی اشبیلیه از شاخههای «شاهزادگان داوودی» بود. آنان نیاکان خود را شاهزادگان و اشرافی میدانستند که پس از سقوط #دولت_یهود به شبهجزیره ایبری مهاجرت کردند. برای نام شهر نیز، ریشهای #یهودی جعل شد. ادعا میشد که اشبیلیه همان شهر دوردست و ناشناخته #ترشیش مندرج در #عهد_عتیق است.
4⃣ الیگارشی یهودی اشبیلیه در تصرف شهر بهوسیله فردیناند سوم نقشی مؤثر داشت و در مراسم استقبال از او کلیدی به وی اهدا کرد که بر آن این جمله به زبان عبری نقش بسته بود: «شاه شاهان راه میگشاید و شاه زمین وارد میشود.» این کلید، که در خزانهٔ اسقفی شهر سویل موجود است، گویای نقش موثر #یهودیان در سقوط این شهر است؛ زرسالارانی که خود را نمایندگان «شاه شاهان»، خدای اسرائیل، میشمردند.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ الیگارشی یهودی و غارت آندلس (٣)
1⃣ همدستی #الیگارشی_یهودی_اشبیلیه با حکمرانان کاستیل پیشتر آغاز شده بود. ١٢سال پیش از سقوط اشبیلیه #یهودا_آبرابانل در دستگاه فردیناند بود و در زمان اشغال قرطبه بهعنوان حکمران این شهر منصوب شد. پس از سلطهٔ حکمرانان کاستیل بر اشبیلیه، #یهودیان به ثروتهای عظیم دست یافتند.
2⃣ خاندان آبرابانل در دهه ١٣٩٠ به پرتغال مهاجرت کرد و یهودا آبرابانل، از تبار یهودا آبرابانل فوقالذکر، خزانهدار آلفونسوی پنجم، شاه پرتغال، شد. با مرگ او، اسحاق آبرابانل بهعنوان جانشین پدر در این سمت جای گرفت. او در سال ١۴٨٠ وامی به مبلغ ١٢میلیون ریال اسپانیا برای آلفونسو فراهم آورد که یک دهم آن پرداختی خود او بود و مابقی را سایر #زرسالاران_یهودی تأمین کرده بودند.
3⃣ در سال ١۴٨١ آلفونسو درگذشت و پسرش ژان دوم شاه پرتغال شد. #اسحاق_آبرابانل نیز در منصب پیشین تثبیت شد. ژان دوم به مبارزه با اقتدار اشرافیت برخاست. آنان شورشی برای ساقط کردن او سامان دادند. توطئه شکست خورد و اسحاق آبرابانل، که در آن شرکت داشت، به کاستیل گریخت. او در پرتغال غیاباً محکوم به مرگ شد.
4⃣ در کاستیل، آبرابانل کارگزار مالی ایزابل شد و برای لشکرکشی و تسخیر #غرناطه مبالغ هنگفتی به او وام داد. دایرةالمعارف یهود میزان سرمایهگذاری آبرابانل در لشکرکشی به غرناطه را ١/۵ میلیون سکه طلا ذکر کرده است. این یکی از وامهای متعددی بود که آبرابانل برای ایزابل و فردیناند فراهم آورد.
✍ استاد عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ آنچه خواندید خلاصهای بود از قسمت سوم مقالهٔ «الیگارشی یهودی و غارت اندلس». متن کامل این مقالهٔ سه قسمتی را در آدرسهای زیر مطالعه کنید:
1⃣ http://jscenter.ir/jewish-history/formation/1984
2⃣ http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2000
3⃣ http://jscenter.ir/jewish-history/formation/2025
✅ اندیشکده مطالعات یهود
📆 تقویم روزانه 🌹 امروز دوشنبه
🌞 ٣٠ دی ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢۴ جمادیالاولی ۱۴۴۱ قمری
✝ ٢٠ ژانویه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢٣ طِوِت ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ فرو ریختن ساختمان #پلاسکو در تهران بر اثر آتشسوزی (١٣٩۵ش)