✡ اسناد بابلی از عصر سلطه هخامنشیان (١)
1⃣ در قرن ششم قبل از میلاد، #امپراتوری_هخامنشی سراسر آسیای غربی و برخی نواحی مجاور را تحت انقیاد خود در آورد. این فرمانروایی تا حدود ٢٠٠ سال دوام آورد و آنگاه پس از چندین قیام استقلالطلبانه که همگی سرکوب شدند، در نهایت تضعیف و تجزیه گردیده و متلاشی شد.
2⃣ در آن هنگام، #بابل کشور و شهری پرجمعیت بهشمار میرفت که به مفهوم امروزی خود یک مگاپلیس بزرگ و تمامعیار بود. کشوری که ناگهان تمامی سابقهی تاریخی و استقلال سیاسی خود را متعاقب حملهی #کوروش هخامنشی برای همیشه از دست داد و هیچگاه نتوانست مجدداً آنرا احیا کند.
3⃣ بابل و عموم تمدنهای #بینالنهرین را میتوان مهد پیدایش و رونق نگارش و کتابت بهشمار آورد. از آنجا بیش از صدها #کتیبه سلطنتی و هزاران لوح گلی حقوقی و اداری به دست آمده است.
4⃣ اوج این اکتشافات به نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی باز میگردد كه گروههای اکتشافی متعددی از بریتانیا، فرانسه و آمریکا در آن منطقه و بخصوص در محل شهرهای باستانی #بابل و #نیپور مشغول تفحص بودهاند و الواح کشف شده را به موزههای مختلفی جهان از جمله موزه بریتانیا، موزه لوور و انستیتوی مطالعات شرقی دانشگاه شیکاگو منتقل کردند.
5⃣ هرچند کتیبههای سلطنتی عمدتاً در بردارندهی محتوای شعارگونه و تبلیغاتی به نفع فرمانروای غالب هستند، اما اسناد و الواح حقوقی و اداری که تعدادشان بسی بیشتر است، بهعنوان اسناد دست اول، آگاهیهای ارزشمند، بکر و دستنخوردهای را از چگونگی زندگی عامهی مردم و جزئیات اجتماعی و اقتصادی در اختیار محققان قرار میدهد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
#⃣ هشتگ اصلی : #کوروششناسی
✡ اسناد بابلی از عصر سلطه هخامنشیان (٢)
1⃣ به گفته م. ا. داندامایف (دانشمند متخصص و صاحبنظر عصر هخامنشی) الواح موجود حکایت از آن دارد که پس از تصرف #بابل به دست #کوروش هخامنشی، اصلاحات اقتصادی #نبونئید برای کنترل و محدودیت #اموال_معابد [بتپرستی] ملغی شد و در مقابل، بابلیان مجبور شدند تا خراج قابل ملاحظهای برای تأمین مخارج پادشاه و حکومت پرداخت کنند. [دقت كنید.]
2⃣ این خراج شامل کالاها و محصولات متنوعی میشد: گوسفند، گاو، جو، کنجد، خرما، #شراب، #آبجو، روغن، ادویه، ترشی، پشم و کالاهای دیگر. بجز این آنان وظیفه داشتند تا انبوهی از #بردگان را برای کار بر روی زمینها و املاک سلطنتی #هخامنشیان اعزام کنند. [به هشتگها توجه داشته باشید.]
3⃣ اسناد حقوقی، اداری و اقتصادی بابل عصر هخامنشی که بالغ بر ششهزار لوح گلی هستند، در اغلب مواقع از میان آوارهای بایگانی معابد و نیز از بایگانی دو بنگاه مالی یا #رباخانه بابلی یعنی «اِگیبی» (Egibi) و «موراشو» (Murashu) پیدا شدهاند.
4⃣ علاوه بر اسناد بابلی، اسناد دیگری نیز از #مصر عصر هخامنشی به دست آمده است که با خط #هیروگلیف مصری بر روی #پاپیروس نوشته شدهاند. یکی از این اسناد، مجموعه پاپیروسهای ریلَند است که شامل تعدادی سند از ادوار مختلف است.
5⃣ یکی از آنها به نام «عرضحال پِتِسی» به تملک غیرقانونی اموال توسط #روحانیون_هخامنشی اختصاص دارد. اسناد دیگر شامل اجارهنامه زمین و ستور (حیوان اهلی)، خرید و فروش #برده، استخدام کارگر، ثبت #خودفروشی (خود را به بردگی فروختن) و موارد مشابه میشوند.
📚 بخشی از مقدمهی یک کتاب در دست تدوین از: رضا مرادی غیاثآبادی
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع:
👉 http://jscenter.ir/slave-jews/cyrus/7356
✅ اندیشکده مطالعات یهود
#⃣ هشتگ اصلی : #کوروششناسی
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز سهشنبه
🌞 ٢٢ بهمن ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ١۶ جمادیالثانی ۱۴۴۱ قمری
✝ ١١ فوریه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ١۶ شواط ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
1⃣ 🌺 پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی مردم مسلمان ایران به رهبری امام خمینی (ره) و سقوط سلطنت پادشاهی
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ اسرائیل و آموزش ساواک (١)
1⃣ ارتشبد فردوست: دربارهٔ سطح نازل آموزش #ساواک در زمانیکه وارد این سازمان شدم، قبلاً توضیح دادهام.
2⃣ از بدو ورود، طبق دستور محمدرضا نظرم بر این بود که ساواک را به عالیترین سطح ارتقاء دهم.
3⃣ اشکال اساسی که با آن مواجه شدم این بود که اجرای وظایف ساواک در ایران هیچ سابقهای نداشت و این وظایف را قبلاً شهربانی و مدتی فرمانداری نظامی (بعد از ۲۸ مرداد) به سبک خود و بهوسیلهی افراد غیرمسلّط انجام میداد.
4⃣ پس، لازم بود که این آموزش توسط سازمان اطلاعاتی و امنیتی یک کشور مسلّط و با تجربه داده شود. طی ۵ سالی که از تأسیس ساواک میگذشت، هیئت مستشاری #آمریکا آموزشهایی داده بود، که به هیچوجه کفایت نمیکرد و معلوم شد که بیش از این حاضر به همکاری نیستند (یعنی اجازه نداشتند و تعدادیشان نیز معلومات لازم را نداشتند).
5⃣ آموزش خودِ من در دورهٔ «دفتر ویژه اطلاعات» در #انگلستان نیز هرچند بسیار عالی بود، ولی برای کار دیگری بود و نه برای ساواک. لذا تصمیم گرفتم که مجدداً از انگلیسیها کمک بگیرم.
📚 ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، جلد اول، خاطرات ارتشبد حسین فردوست، ص۴۴٢-۴۴٣
✅ اندیشکده مطالعات یهود۰
✡ اسرائیل و آموزش ساواک (٢)
1⃣ ارتشبد فردوست: در آغاز خودم و سپس با صمدیانپور و ماهوتیان به لندن رفتم. ولی این آموزشها نیز نازل بود و معلوم بود که انگلیسیها رغبتی به آموزش جدّی #ساواک ندارند و صراحتاً گفتند که بیش از این برایمان میسّر نیست.
2⃣ به هر حال تشکر کردم. سپس ۲-۳ دوره و در هر دوره ۵ یا ۶ نفر را برای آموزش به آمریکا فرستادم. در مراجعت مشخص شد که آمریکاییها چیز بهدرد بخوری آموزش ندادهاند.
3⃣ در آن زمان ایران، #اسرائیل را بهطور #دوفاکتو بهرسمیّت شناخته بود و اسرائيل يک سفارتخانهٔ غیررسمی در تهران داشت و مسئول اطلاعات آن سرهنگدوم #يعقوب_نیمرودی بود، که با تأیید محمدرضا با ساواک رابطهٔ فعال داشت.
4⃣ اطلاع داشتم که تشکیلات اطلاعاتی اسرائیل بسیار قوی است، زیرا برخی افراد #یهودی در کشورهای اروپا و آمریکایشمالی در مشاغل حساس اطلاعاتی شاغل بودهاند و این افراد پس از تشکیل کشور [!!] اسرائیل سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی آن را تشکیل دادهاند.
5⃣ لذا به کمک نیمرودی آموزش ساواک را سازمان دادم، که منجر به تأسیس ادارهٔ کل آموزش شد و #سرتیپ_کیوانی ریاست آنرا بهعهده گرفت.
📚 ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، جلد اول، خاطرات ارتشبد حسین فردوست، ص۴۴٢-۴۴٣
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ اسرائیل و آموزش ساواک (٣)
⁉️ فکر میکنید چرا سازمان سیا و ام.آی.۶ حاضر به آموزش ساواک نبودند؟!
✍ پاسخ استاد #عبدالله_شهبازی:
1⃣ عدم تمایل سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس به آموزش بیشترِ #ساواک، برنامهریزیِ هماهنگِ «سیا» و «ام. آی. ۶» برای سوق دادنِ ساواک بهسوی #اسرائیل و #نفوذ گام به گام #صهیونیستها در ایران و تبدیل #رژیم_پهلوی به نزدیکترین متحد اسرائیل در منطقه بوده است.
2⃣ باید توجه داشت که رسوخ عناصر #یهودی صهیونیست در سطوح عالی #سرویسهای_اطلاعاتی غرب بسیار زیاد است، تا حدی که میتوان #صهیونیسم_جهانی را عامل هماهنگکنندهٔ این سرویسها دانست.
3⃣ دربارهٔ نقش امپراتوری صهیونیستی #روچیلدها در سرویسهای غرب و نقش لرد #ویکتور_روچیلد در هدایت شاپور ریپورتر بزودی توضیح خواهیم داد.
📚 ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، جلد اول، خاطرات ارتشبد حسین فردوست، پاورقی ص۴۴٣
✅ اندیشکده مطالعات یهود
ظهور و سقوط پهلوی ج۱.pdf
13.49M
📚 #دانلود_کتاب / ۵٩
✍ ظهور و سقوط سلطنت پهلوی
1⃣ جلد اول: خاطرات ارتشبد سابق حسین فردوست
🔸 ویراسته: عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود
Fardost2.pdf
11.67M
📚 #دانلود_کتاب / ۶٠
✍ ظهور و سقوط سلطنت پهلوی
2⃣ جلد دوم: جستارهایی از تاریخ معاصر ایران
🔸 تالیف: عبدالله شهبازی
✅ اندیشکده مطالعات یهود
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز چهارشنبه
🌞 ٢٣ بهمن ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ١٧ جمادیالثانی ۱۴۴۱ قمری
✝ ١٢ فوریه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ١٧ شواط ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣🌹 شهادت #عماد_مغنیه معروف به «حاج رضوان» از فرماندهان نظامی حزبالله لبنان، بهدست تروریستهای یهودی #موساد (٢٠٠٨م)
2⃣ مرگ #ایمانوئل_کانت، فیلسوف مهم آلمانی (١٨٠۴م)
3⃣ روز داروین! بهمناسبت تولد #چارلز_داروین، زیستشناس انگلیسی و بنیانگذار نظریهٔ تکامل (١٨٠٩م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود
📆 تقویم روزانه 🌺 امروز یکشنبه
🌞 ٢٧ بهمن ۱۳۹۸ هجریشمسی
☪ ٢١ جمادیالثانی ۱۴۴۱ قمری
✝ ١۶ فوریه ۲۰٢٠ میلادی
🕎 ٢١ شواط ۵۷۸۰ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1⃣🌹 ترور و شهادت #شیخ_راغب_حرب از پایهگذاران مقاومت اسلامی لبنان در برابر اشغالگری اسرائیل بهدست صهیونیستها (١٩٨۴م)
2⃣🌹 ترور و شهادت #سید_عباس_موسوی از مؤسسین و دومین دبیرکل #حزبالله لبنان توسط رژیم صهیونیستی، هنگام برگشت از سخنرانی در مراسم سالگرد شهادت شیخ راغب حرب (١٩٩٢م)
3⃣ اعلام وجود رسمی جنبش #حزبالله_لبنان با انتشار مانیفست «برنامهٔ حزبالله» (١٩٨۵م)
4⃣ اولین استفاده از قانون جنگلیِ #حق_وتو در سازمان ملل متحد (١٩۴۶م)
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ حق وتو یا قانون جنگل؟!
⚔ چند نکته دربارهٔ حق وتو
1⃣ #حق_وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد، حقّی است که به ۵ عضو دائم #شورای_امنیت سازمان ملل متحد، یعنی: آمریکا، فرانسه، بریتانیا، روسیه (پیش از ۱۹۹۱ : شوروی) و چین (پیش از ۱۹۷۱ : تایوان) داده شده تا از تصویب هر پیشنویسی در این شورا جلوگیری کنند.
2⃣ البته در منشور ملل متحد واژهی #وتو قید نشده، بلکه لزوم جلب ۹ رأی موافق، از مجموع ۱۵ رأی اعضای شورای امنیت، که حتماً باید شامل ۵ رأی موافق اعضای دائم شورا باشد، مطرح است. به این ترتیب مخالفت یکی از اعضای دائم بهمعنای عدم تصویب قطعنامه و بهاصطلاح «وتو»ی آن است.
3⃣ تا پیش از سال ۱۹۹۱ نزدیک نیمی از موارد استفاده از وتو توسط #شوروی بود. اما پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱، #آمریکا بیشترین استفاده را از حق وتو کردهاست.
4⃣ از زمان سقوط دیوار برلین در ۱۹۸۹ تا پایان سال ۲۰۰۴ در مجموع ۱۹ بار از وتو استفاده شده که در این میان ۱۱ مورد آن مربوط به استفادهٔ آمریکا در مسائل مرتبط با #اسرائیل بوده است! آمریکا تا کنون، همهٔ قطعنامههای ضد اسرائیلی را (بهجز یک مورد) وتو کرده و تنها به یکی از آنها رای ممتنع داده است!
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ آمریکا تاکنون چند بار از حق وتو به نفع اسرائیل استفاده کرده است؟
⚔ آمریکا بارها از #حق_وتو در حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی استفاده کرده است که در زیر به آن خواهیم پرداخت:
🌐 سال ١٩٧٣ میلادی
1⃣ ٢۶ جولای، آمریکا قطعنامه پیشنهادی هند، اندونزی، پاناما، پرو، سودان، یوگسلاوی، و گینه را که بر حق فلسطینیان تاکید داشت و خواهان خروج اسرائیل از سرزمینهای عربی اشغالی بود، وتو کرد.
🌐 سال ١٩٧۶ میلادی
1⃣ ٢۵ ژانویه، آمریکا قطعنامه پیشنهادی پاکستان، پاناما، تانزانیا و رومانی را که بر حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت و تشکیل دولت مستقل مطابق با منشور سازمان ملل متحد تاکید داشت و خواهان خروج اسرائیل از سرزمینهای اشغال شده بود و شهرکسازیها در سرزمینهای اشغالی را محکوم میکرد، وتو کرد.
2⃣ ٢۵ مارس، آمریکا قطعنامه پیشنهادی برخی از کشورهای جهان سوم را که از اسرائیل میخواست از هرگونه اقدامات علیه ساکنان عرب در سرزمینهای اشغالی خودداری کند، وتو کرد.
3⃣ ٢٩ ژوئن، آمریکا قطعنامه پیشنهادی پاکستان، پاناما، و تانزانیا که بر حق ملت فلسطین در تغیین سرنوشت و بازگشت به کشورشان و حقشان در استقلال و حاکمیت تاکید داشت، وتو کرد.
🌐 سال ١٩٨٠ میلادی
1⃣ ٣٠ آوریل، آمریکا قطعنامه پیشنهادی تونس را که خواهان استفادهٔ ملت فلسطین از حقوق مشروعشان بود، وتو کرد.
🌐 سال ١٩٨٢ میلادی
1⃣ ٢٠ ژانویه، آمریکا قطعنامهای را که خواهان تحریم اسرائیل بهدلیل اشغال ارتفاعات جولان سوریه بود، وتو کرد.
2⃣ ٢۵ فوریه، آمریکا قطعنامه پیشنهادی اردن را که از مقامات محلی فلسطین میخواست وظایف خود را انجام داده و هرگونه اقدامات صورت گرفته در کرانه باختری لغو شود، وتو کرد.
3⃣ ٢ آوریل، آمریکا قطعنامهای که اسرائیل را مسئول ترور بسام الشکعه شهردار نابلس میدانست، وتو کرد.
4⃣ ٢٠ آوریل، آمریکا قطعنامه کشورهای عربی را در محکومیت حمله به مسجدالاقصی وتو کرد.
5⃣ ٩ ژوئن، آمریکا قطعنامه پیشنهادی اسپانیا در محکومیت حمله اسرائیل به لبنان را وتو کرد.
6⃣ ٢۵ ژوئن، آمریکا قطعنامه پیشنهادی فرانسه درباره حمله اسرائیل به لبنان را وتو کرد.
7⃣ ۶ آگوست، آمریکا مانع تصویب قطعنامهای در شورای امنیت شد که اسرائیل را در زمینهٔ سیاستهای تنشآمیز در منطقه خاورمیانه و بهویژه لبنان محکوم میکرد.
🌐 سال ١٩٨٣ میلادی
1⃣ ١۵ فوریه، آمریکا قطعنامهای که فاجعه قتلعام آوارگان فلسطینی در صبرا و شتیلای لبنان را محکوم میکرد، وتو کرد.
🌐 سال ١٩٨٢ میلادی
1⃣ ٢٠ ژانویه، آمریکا قطعنامهای را که خواهان تحریم اسرائیل بهدلیل اشغال ارتفاعات جولان سوریه بود، وتو کرد.
2⃣ ٢۵ فوریه، آمریکا قطعنامه پیشنهادی اردن را که از مقامات محلی فلسطین میخواست وظایف خود را انجام داده و هرگونه اقدامات صورت گرفته در کرانه باختری لغو شود، وتو کرد.
3⃣ ٢ آوریل، آمریکا قطعنامهای که اسرائیل را مسئول ترور بسام الشکعه شهردار نابلس میدانست، وتو کرد.
4⃣ ٢٠ آوریل، آمریکا قطعنامه کشورهای عربی را در محکومیت حمله به مسجدالاقصی وتو کرد.
5⃣ ٩ ژوئن، آمریکا قطعنامه پیشنهادی اسپانیا در محکومیت حمله اسرائیل به لبنان را وتو کرد.
6⃣ ٢۵ ژوئن، آمریکا قطعنامه پیشنهادی فرانسه درباره حمله اسرائیل به لبنان را وتو کرد.
7⃣ ۶ آگوست، آمریکا مانع تصویب قطعنامهای در شورای امنیت شد که اسرائیل را در زمینهٔ سیاستهای تنشآمیز در منطقه خاورمیانه و بهویژه لبنان محکوم میکرد.
🌐 سال ١٩٨٣ میلادی
1⃣ ١۵ فوریه، آمریکا قطعنامهای که فاجعه قتلعام آوارگان فلسطینی در صبرا و شتیلای لبنان را محکوم میکرد، وتو کرد.