هدایت شده از گل یاس
4_5924689539795781160.mp3
1.93M
🔸ترتیل صفحه 287 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام صبا
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از گل یاس
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۸۷🌷
بهترین سخنان را به یکدیگر هدیه کنیم:
سخن گفتن، یکی از ویژگی های جدانشدنی بشر است. انسان ها در هر جای جهان با زبان خاص خود با یکدیگر سخن می گویند و آنچه را که در دل دارند، به طرف مقابل منتقل می کنند. این نعمت بزرگ الهی امّا مانند مَرکَبی است که اگر رام باشد، بهترین سواری را به انسان می دهد، و اگر به حال خود رها شود، به سوار خود و دیگران آسیب می رساند. از این رو قرآن کریم بارها به مسلمانان توصیه کرده که زبان خود را از سخنان زشت و نادرست حفظ کنند و با یکدیگر به خوبی سخن بگویند. در آیه ی 83 سوره ی بقره می خوانیم: «با مردم به نیکی سخن بگویید.»
آیه ی 3 سوره ی مؤمنون می فرماید: «مؤمنان واقعی، کسانی هستند که از سخنان زشت و بیهوده پرهیز می کنند.» این آیه نیز به مسلمانان دستور می دهد که بهترین سخنان را بر زبان خود جاری کنند؛ سخنانی که از طعنه، دشنام، غیبت، بدگویی، زشتی و بی ادبی پاک باشد و ادب و احترام و نزاکت بر آن سایه بیفکند. به فرموده ی این آیه، یکی از کمین گاه های بزرگ شیطان، سخن گفتن انسان ها با یکدیگر است، و او که دشمن قسم خورده ی انسان هاست، پیوسته تلاش می کند به وسیله ی سخنان تند و آتشین و پرطعنه، در میان بندگان خدا اختلاف و دشمنی بیندازد. چه بسیار خانواده های گرم و صمیمی و دوستان پرمحبّت که به سبب بی ادبی و بی پروایی زبان یک نفر از هم گسسته اند، و چه مشکلات و آشوب هایی که در میان کشورها و جوامع به علّت رعایت نکردن ادب در میان حکمرانان آن ها به وجود آمده است. از نظر اسلام، نه تنها مسلمانان با یکدیگر، که با دشمنان خود نیز نباید با پرخاش و بی ادبی سخن بگویند، و باید در همه حال، ادب و احترام دیگران را حفظ کنند. در روایات می خوانیم که حضرت موسی مأمور بود فرعون کافر و جنایت کار را با بهترین نامش صدا بزند تا شاید در دل تاریک او اثر کند . پیشوایان دین ما نیز به پیروی از سخن خدا، همواره پیروان خود را به رعایت ادب و مهار زبان توصیه کرده اند. در حدیثی از امیر مؤمنان علی می خوانیم: «زبان، حیوانی وحشی است که اگر رها شود، می درد.» در روایت دیگری از همین امام آمده است: «سخن بگویید تا شناخته شوید؛ زیرا انسان، پشت زبانش پنهان است. » در روایتی از امام باقر می خوانیم: «با مردم بهتر از آنچه که دوست دارید با شما سخن بگویند، سخن بگویید؛ زیرا خدای متعال، کسی را که پیوسته فحش می دهد و مسلمانان را لعنت می کند و به آنان طعنه می زند، دشمن می دارد و از انسان زشتکار و فحش دهنده بدش می آید و افراد باحیا، بردبار و باعفّت را که همیشه عفّت خود را حفظ می کنند، دوست دارد.»
#نهج_البلاغه
💥فدَعْ مَا لاَ تَعْرِفُ، فَإِنَّ شِرَارَ النَّاسِ طَائِرُونَ إِلَيْکَ بِأَقَاوِيلِ السُّوءِ،
🌎آنچه را نمى دانى رها کن (و به شايعات و سخنان اشرار گوش فرا مده) زيرا مردم شرور سخنان نادرستى را به تو مى گويند (تا تو را از راه حق منحرف سازند).
📘#نامه_78
#یک_داستان_یک_پند
✍️در یکی از شهرهای خراسان رسم بود که هر کسی از دنیا میرفت، چهل نفر به منزل او میآمدند و میگفتند: روحش شاد، مرد یا زن خوبی بود. آنها باور داشتند خداوند به خاطر رضایت این چهل نفر از متوفی، او را میآمرزد. مردی به نام مراد بود که مردم روستا او را به خساست میشناختند؛ برای همین زمانی که او از دنیا رفت کسی در منزلش حاضر نشد، جز تعدادی به اندازۀ انگشتان دست! پسر او خیلی ناراحت شد. پس برای حضور مردم در منزل و اظهار رضایت از پدر، ولیمهای داد. مردم ولیمه را خوردند و همگی با صدای بلند گفتند: مشهدی مراد چگونه مردی بود؟! همۀ چهل نفر با هم گفتند: ما از او راضی بودیم، خداوند نیز از او راضی باشد. در میان این مردم، رهگذری غریب از روستا آمده بود که در آن مجلس حاضر شده و غذا خورد و رفت. هنگام شب، پدر به خواب پسر آمد و گفت: خدا خیرت دهد ولیمهای دادی و مرا اندکی از آتش رها نمودی. پسر گمان کرد از رضایت آن چهل نفر از پدرش، او از آتش رها شده است. پدر به پسر گفت: همۀ میهمانان را رها کن. آنان به دنبال رضایت شکم خود بودند تا نانی از ما بخورند و از ما راضی شوند. رضایتشان از ما در نزد خداوند، سرسوزنی ارزش نداشت. پسرم! رهگذری غریبه بود که تو او را ندیدی و نشناختی و قبل از ورود میهمانان از تو طعامی خواست و تو در حیاط منزل، زیر درخت به او ظرفی غذا بخشیدی. فقط آن اطعام مرا نجات داد. پسرم! بدان هر کجا رضایت خلایق باشد؛ رضایت خدا الزاما در آنجا نیست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 کس ندانم که در این شهر گرفتارِ تو نیست
🔰 مجموعه لوح | #قهرمان
🔻رهبر انقلاب: امروز بسیاری از جوانان در دنیای اسلام تشنهی حضور قهرمانهایی مثل شهید سلیمانیاند. شهید سلیمانی در منطقهِی ما نماد امید و اعتماد به نفْس، رشادت و رمز استقامت و پیروزی است. ۱۴۰۰/۱۰/۱۱
💻 @Khamenei_ir
8.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #تماشایی | اشک، گواه خوبیها
😔 سوال حاجقاسم: آیا من در ذهن شما آدم خوبی هستم؟
🥀 پاسخ آقا و مردم با اشکهایی که در گواهیدادن به خوبیهای حاجقاسم جاری شد...
📝 «او از دیده شدن فرار میکرد، حالا جوری شده که همه دنیا دارند او را میبینند. کار را برای خدا میکرد، تظاهر نداشت، لافزنی نداشت؛ اولین پاداش دنیاییای که خدای متعال به این اخلاص او داد، همین تشییع دهها میلیونی بود.» ۱۴۰۰/۱۰/۱۱
❤️ #رفیق_خوشبخت
13.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔆 مچ شایعات رو تو خونه بگیریم!/ از کجا معلوم درست باشه؟
🤔 ذهن اعضای خانواده ما هر روز بیامان زیر بار تیر و ترکش بمبارون مجازی قرار داره، حالا چه کاری از ما بر میاد تا درست ببینیم، بخونیم و بشنویم تا کمتر اشتباه کنیم؟
👈 نکات کاربردی این ویدئو در زمینه سواد رسانه هست، ببینین و به اعضای #خانواده به خصوص جوونا و نوجوونا انتقال بدین.