هدایت شده از گل یاس
🌺نکته تفسیری صفحه ۴۶:🌺
چند نکتة دیگر دربارة انفاق:
صدقه آشکار و پنهان:
بدون شک انفاق و صدقه در یکی از این دو حالت اتفاق می افتد؛ یا آشکار است و دیگران از آن باخبر می شوند و یا پنهان است و فقط خدا از آن آگاه است. خداوند به ما می فرماید که انفاق در هر دو صورت خوب است. انفاق آشکار باعث تشویق دیگران به این کار خوب می شود و نیازمندان جامعه را از یاس و ناامیدی نجات می بخشد و روح امید و نشاط را در زندگی سخت و پررنج آنان میدمد. شخصی به نام ابوطفیل می گوید: «علی(ع)را دیدم که کودکان یتیم را صدا زد و با مهربانی عسل در دهانشان گذاشت. آنقدر این صحنه زیبا بود که یکی از همراهان امام گفت: ای کاش من هم یتیم بودم!»[1] در مقابل، صدقه پنهانی نیز بسیار با ارزش است. زیرا فقط خدا از آن باخبر است و انسان از وسوسة شیطان برای ریا و خودنمایی در امان می باشد و نیّتش کاملاً پاک و خالص خواهد ماند. همچنین صدقة پنهانی باعث می شود که آبروی افراد نیازمند، حفظ شود و آنان احساس شرمندگی و حقارت نکنند. در تاریخ نقل شده که در شبی شخص نیازمندی نزد حضرت علی(ع)آمد و از او کمک خواست. آن حضرت چراغ خانه را خاموش کرد و به او فرمود:«این کار را کردم تا شرمندگی را در چهره ات نبینم. نیازت را بگو»[2]. همچنین گفته اند که آن حضرت به کسی که نزد او آمده بود، فرمود که خواسته اش را روی خاک بنویسد تا حضرت صدای او را برای کمک خواستن نشنود و تا جایی که ممکن است آبروی او حفظ شود.[3] به همین خاطر اگرچه صدقة آشکار خوب و با ارزش است، ولی صدقة پنهانی از آن بهتر است و علاوه بر پاداش فراوان انفاق، باعث بخشیده شدن بخشی از گناهان انسان میشود. پیشوایان ما به هر دو صورت، انفاق می کردند و ما را تشویق فرموده اند. امیرمؤمنان علی(ع) چهار درهم داشت؛ درهمی را در شب، درهمی را در روز، درهمی را آشکار، درهمی را در نهان انفاق کرد و خداوند در ستایش او آیه 274 این سوره را نازل فرمود.[4] امام صادق(ع)فرموده است:«صدقة آشکار هفتاد نوع بلا را دور می کند و صدقة پنهان، آتش خشم خدا را خاموش می سازد».[5]
به چه کسی صدقه دهیم؟
از نظر قرآن، انفاق و صدقه به همة نیازمندان کار نیکو و ارزشمندی است؛ ولی این آیه به ما می گوید که افراد محتاج و فقیری که به خاطر شرم و حیا از دیگران درخواست کمک مالی نمی کنند، در اولویت قرار دارند. افراد آبرومندی که مردم بیخبر فکر می کنند آنان اشخاص ثروتمندی هستند و به قول معروف«با سیلی صورت خود را سرخ نگه می دارند». روشن است که کمک به این افراد، لازم تر است. زیرا نیازمندانی که آشکارا از مردم کمک می خواهند، بالاخره به خواسته خود می رسند؛ ولی افراد آبرومند و خاموش، رنج و سختی زندگی را تحمل می کنند و تن به گدایی نمی دهند. حضرت محمد(ص) فرموده اند: «خداوند بندة تهیدستی را که عائله مند و آبرودار است دوست مي دارد».[6] امامان نیز فرموده اند که این افراد برای گرفتن زکات واجب نیز در اولویت قرار دارند.[7]
[1] مناقب ابن شهر آشوب، ج2، ص75
[2] بحارالانوار،ج41، ص36
[3] امالی صدوق، ص273
[4] المیزان، ج2، ص401
[5] بحارالانوار، ج93، ص179
[6] مجموعه ورام، آداب و اخلاق در اسلام، ص26
[7] اقتباس از تهذیب الاحکام، ج4، ص57
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
══💝══════ ✾ ✾ ✾
#نهج_البلاغه
◽️ظَهَرَ الْفَسَادُ، فَلاَ مُنْکِرٌ مُغَيِّرٌ، وَلاَ زَاجرٌ مُزْدَجِرٌ. أَفَبِهذَا تُرِيدُونَ أَنْ تُجَاوِرُوا اللهَ فِي دَارِ قُدْسِهِ، وَتَکُونُوا أَعَزَّ أَوْلِيَائِهِ عِنْدَهُ ؟
🌖فساد آشکار شده نه انکارکننده اى ديده مى شود که براى تغيير آن برخيزد و نه نهى کننده اى که خود نهى را پذيرفته باشد (سکوت در برابر اين نامردمان شما را فراگرفته و بزرگترين وظيفه شرعى خود يعنى امر به معروف و نهى از منکر را به فراموشى سپرده ايد) آيا با اين حال مى خواهيد در سراى قدس پروردگار و جايگاه رحمتش منزل گزينيد و عزيزترين اوليا خدا نزد او باشيد ؟ !
🖊منظور اين است : با اين وضعى که شما در پيش گرفته ايد و در برابر فساد سکوت، يا همکارى داريد نه امر به معروفى در کار است و نه نهى از منکر، هرگز نمى توانيد به مقام قرّب خدا نايل شويد و در صف اولياء الله قرار گيريد.
📘#خطبه_129
💠تعریف و حکم تهمت:
🌼تهمت از گناهان بزرگ است [و آن] به دروغ، نسبت بد به ديگری دادن [است].
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
#تهمت
#رهبری
#امام_خامنه_ای
7.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 این ۲ دقیقه را هر ایرانی باید ببیند!
تجزیهطلبی؛ توهم یا واقعیت؟
✍️ پاسخ به شبهات دانشآموزی
امامان هم مثل ما هستند و هیچگونه برتری نسبت به ما ندارند. پس چرا باید این همه احترام برایشان قائل باشیم؟
🔶 اول: دو تا برادر که هر دو از یک پدر و مادر هستند و در یک محیط و شرایط بزرگ شدند؛ اما یکی از برادران وقتی میخواهد چیزی را یاد بگیرد، باید پنج بار آن را مرور کند، ولی برادر دیگر همین که یک بار ببیند یا بشنود، متوجه میشود. در کنار اینها، او با تمرین و تلاش توانسته هنرهای زیادی را یاد بگیرد و برترین دانشمند دنیا شود، ولی برادر اول تنبلی کرده و چیزی یاد نگرفته. آیا بین او و برادرش فرقی نیست؟! آیا احترامی که به برادرش گذاشته میشود به او هم باید گذاشته شود؟!
🔺 قطعا میان او و برادرش تفاوت وجود دارد؛ هرچند در ظاهر و بدن و شکل، مثل هم باشند.
🔷 دوم: امامان علیهمالسلام در شکل و بدن و زندگی معمولی، مثل همه انسانهای دیگر هستند؛ اما از لحاظ روحی و باطنی، بالاترین درجه را دارند. مقداری از این مقامات و ارزشها را خداوند به آنها داده و مقداری هم خودشان با تلاش و کوشش به دست آوردهاند.
♦️ سوم: امامان علیهمالسلام علم و دانش خود را از سوی خداوند و از طریق پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم و امام قبلی خود گرفتهاند.
📝 پاسخ تکمیلی در لینک زیر👇👇
https://b2n.ir/k77212
📎 #جان_فدا
6.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #تماشایی
📖 پیش از انقلاب چنین موقعیتهایی برای بانوان سابقه نداشت
🥇 دختران قهرمانی که بهترین تبلیغ رو برای حجاب میکنن
✂️ بخشی از سخنان آقا در دیدار جمعی از بانوان | ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
هدایت شده از گل یاس
برنامه مجازی یاران ولایت ویژه فرزندان با حضور حجت الاسلام آقابابا
🎬🎬زمان:پنج شنبه ۱۵ دی ماه 1401 ساعت ۱۹ الی ۲۰
🎇همراه با اهدای هدیه به 10نفر به قید قرعه
جهت ورود به برنامه از طریق مرورگر کروم و یا فایرفاکس و به عنوان مهمان از طریق لینک ذیل وارد شوید.
https://www.skyroom.online/ch/eshpa/shimiaei