نکته تفسیری صفحه ۱۹۸:
مؤمنان و سرنوشتی باورنکردنی:
این آیات به ویژگی های مردان و زنان باایمان اشاره می کند و سرنوشت شیرین آنان را بیان می فرماید. آیه ی 68 همین سوره می گوید: «خداوند به مردان و زنان منافق و به کافران وعده داده که به آتش دوزخ می روند و همیشه در آن می مانند. همان برایشان بس است و خدا لعنتشان کرده و عذابی پایدار برایشان خواهد بود.»
آیه ی 72 نیز در باره ی سرانجام مؤمنان و چنین است: «خدا به مردان و زنان مؤمن وعده داده که به باغهایی از بهشت وارد می شوند که از زیر درختان آن، نهرهایی جاری است و همیشه در آن خواهند ماند. همچنین وعده داده که در باغ های «عدن»، خانه های نیکویی خواهند داشت؛ و نیز خشنودی خدا را خواهند داشت که از هر نعمتی بالاتر است، و این سرنوشت، رستگاری واقعی است.»
نعمت هایی که در این آیه به آنها اشاره شده، امکاناتی رؤیایی است که هر کس آرزوی داشتن آنها را دارد. البته ما به درستی نمی دانیم که این نعمتها چگونه هستند، و تنها می توانیم شبحی از آن را در ذهنمان تصوّر کنیم. قرآن کریم در این باره فرموده است: «هیچ کسی نمیداند که در بهشت چه نعمتهایی برایش در نظر گرفته شده؛ نعمتهایی که مایهی شادمانی و روشنی چشم هاست.»[1]
در میان نعمت هایی که در آیه ی 72 به آنها اشاره شده است، دو نعمت درخشش ویژه ای دارد. نخست، «خانه های پاکیزه در باغهای عَدن است». برخی از مفسران قرآن[2] معتقدند که «عَدن»، محل خاصی از بهشت است که از سایر باغهای بهشت، برتری ویژهای دارد. در روایتی از پیامبر اسلام می خوانیم: «عَدن، سرای پروردگار است که هیچ چشمی ندیده و [حتّی چگونگی آن] به فکر کسی نرسیده است.»[3] در حدیث دیگری از همان حضرت می خوانیم: «هر کس دوست دارد همانند من زندگی کند و همانند من بمیرد و در باغ مخصوص من که پروردگارم به من وعده کرده، ساکن شود، باغیکه خدا درختانش را به لطف خاص خود به وجود آورده، باید علی بنابیطالب، و پس از او، فرزندان [معصوم] او را دوست بدارد.»[4] دومین نعمت ویژه ای که در این آیات به آن اشاره شده، خشنودی خداوند است؛ نعمتی که به فرمودهی این آیه، از تمام نعمت های بهشت برتر است. آری، رضای خدا، برترین هدف آفرینش انسان است؛ زیرا در آن حال، انسان به مقامی میرسد که خدای جهان آفرین ـ که به هیچکس نیازی ندارد ـ به بندهی خود افتخار میکند و از او راضی و خشنود می شود و او را مورد لطف ویژهی خود قرار می دهد. در حقیقت، تمام نعمتهای بهشت، نتیجهی این نعمت بزرگ است، و در آن حال، انسان احساسی دارد که بی شک در این جهان به طور کامل تجربه کردنی نیست. انسان هر قدر هم در دنیا خوب باشد، پیوسته این ترس را دارد که مبادا سرانجام به مقصد اصلی نرسد و شیطان او را از سعادتش بازدارد؛ امّا در بهشت احساس میکند که از تمام خطرات گذر کرده و به منطقهی امن خدا وارد شده است و هرگز وضعی پیش نخواهد آمد که خدا از او خشمگین شود. به همین سبب، در روایت زیبایی از پیامبر می خوانیم: «هنگامی که بهشتیان وارد بهشت می شوند، خدا می فرماید: آیا چیزی میخواهید تا بر نعمتهایتان بیفزایم؟ آنان می گویند: پروردگارا، آیا نعمت دیگری هم مانده است؟ او می فرماید: آری، خشنودی من، و اینکه هیچگاه از شما خشمگین نخواهم شد.»[5]
[1] - آیه 17سورة سجده
[2] - ر.ک به تفسیر الکشاف ذیل آیة مورد بحث
[3] - تفسیر نمونه، ج8، ص38
[4] - تفسیر کنز الدقائق، ج6، ص439
[5] - تفسیر المیزان، ج9، ص348
#نهج_البلاغه
▫️ازْهَدْ فِي الدُّنْيَا، يُبَصِّرْكَ اللَّهُ عَوْرَاتِهَا، وَ لَا تَغْفُلْ فَلَسْتَ بِمَغْفُولٍ عَنْكَ.
🟠از حرام دنيا چشم پوش، تا خدا زشتى هاى آن را به تو نماياند، و غافل مباش كه لحظه اى از تو غفلت نشود.
✍️روشن است كه انسان هرگاه دل بسته و عاشق چيزى باشد هرگز عيوب آن را نمى بيند بلكه بسيار مى شود كه عيوب را محاسن و صفات برجسته مى شمرد سپس امام عليه السلام در دومين نكته مى فرمايد: و غافل مباش كه لحظه اى از تو غفلت نشود.وَلاَ تَغْفُلْ فَلَسْتَ بِمَغْفُول عَنْكَ!اشاره به اين كه مأموران پروردگار و فرشتگانِ ثبت اعمال، پيوسته مراقب تو مى باشند; هر عمل كوچك يا بزرگى از تو سر زند آن را ثبت مى كنند و از آن بالاتر عالم، محضر خداست و ذات پاك او به تو از تو نزديك تر است. بنابراين هرگز مورد غفلت نخواهى بود و چون چنين است تو نيز از حال خود غافل مباش.ارتباط اين جمله با جمله اول از اين جا روشن مى شود كه انسان هاى فريفته دنيا غالباً از خود و آينده خويش غافل مى شوند و همين امر سبب بدبختى و تيره روزى آن ها مى شود و انسان غافل همواره در دام بلاها گرفتار مى گردد.
📘#حکمت_391
8.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 آقای محترم؛ حق نداری جلوی خانمت بگی عجب بازیگر خوشگلی...
🎙استاد شجاعی
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
❌جو خانه و خانواده را با مشاجرات بیهوده خراب نکنید.
🔥 مشاجرات و نزاعها، باعث خاموشی نور درونی انسان می شود. خانواده هایی که زیاد مشاجره می کنند معمولا بی حال و نگران و بی نشاط هستند.
🔹بزرگی میگفت :
"هیچ چیزی مثل مشاجره حال معنوی و الهی انسان را خراب نمی کند."
‼️عزیزان ِمن از بگو مگوهای بیهوده دوری کنید و خودتان، با دست خودتان زندگی خودتان را نابود نکنید.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🎤به مناسبت دهه فجر برگزار می گردد
✍ مرحله جدید مسابقه کتابخوانی از کتاب پاییز آمد
🔴 کتاب قبلا توزیع شده است
جهت حضور در مسابقه کتابخوانی با محوریت "پاییز آمد" وارد لینک زیر شوید.
https://digiform.ir/paeezamadentesharatedefa1403
مسابقه تا آخر بهمن ادامه دارد.
📣📣 مسابقات ویژه دهه فجر و اعیاد شعبانیه
۱- ساخت مستند فرهنگی، اجتماعی و قرآنی(مستند باید توسط شرکت کننده ساخته شود و از اینترنت کپی برداری نشود) هدیه:۱۲،۰۰۰،۰۰۰ ریال در صورت با کیفیت بودن هدیه افزایش خواهد یافت.
۲- عکاسی و ساخت پادکست از جشن های اعیاد شعبانیه و دهه فجر (هدیه ۴،۰۰۰،۰۰۰ ریال)
۳-کتابخوانی از کتاب عصر ظهور👇(خلاصه نویسی کتاب در قالب دستنویس و یا ورد در ۱۵ صفحه، دستنویس دارای امتیاز بیشتری است)- هدیه ۱۰،۰۰۰،۰۰۰ ریال
🔵 فرصت شرکت در مسابقه: ۳۰ بهمن ۱۴۰۳
🔴 آثار دیجیتالی به مدیر کانال و آثار فیزیکی به روابط عمومی ارسال گردد .
ویژه ملک های ۲،۲۱،۲۲،۲۳،۲۴
عصر_ظهور_از_استاد_علی_کورانی_ترجمه_عباس_جلالی_نسخه_اسکن_شده_Processed.pdf
37.98M
📚 عصر ظهور
✏️ نویسنده: علی کورانی
📖 ترجمه: عباس جلالی
🇮🇷 ناشر: چاپ و نشر بین الملل
📣 زبان: فارسی