🌷 نکته تفسیری صفحه ۵۱۳🌷
غزوه ی خیبر:
هنگامی که پیامبر از حدیبیه بازگشت، تمام ماه ذی الحجه و مقداری از مُحرّمِ سال هفتم هجری را در مدینه توقّف کرد؛ سپس با هزار و چهارصد نفر از یارانش که در حدیبیه همراه او بودند، به سوی «خیبر» ـ یعنی مرکز فعّالیّت های ضد اسلامیِ یهودیانِ اطراف مدینه ـ حرکت کرد؛ جایی که پیامبر برای برچیدن آن روزشماری می کرد. خیبر، سرزمینی با قلعه های محکم بود. هنگامی که لشکر اسلام به نزدیکی خیبر رسید، پیامبر سر به آسمان بلند کرد و از خدا خواست که آن ها را در جنگ یاری فرماید. شب هنگام، مسلمانان به کنار خیبر رسیدند و صبحگاهان که اهل خیبر از ماجرا باخبر شدند، خود را در محاصره ی سربازانِ اسلام دیدند. لشکر اسلام به فرماندهی شخص پیامبر، قلعه ها را یکی پس از دیگری فتح کرد؛ تا این که به آخرین قلعه رسید که از همه محکم تر بود. فرمانده آن قلعه، «مَرحَب» نام داشت؛ فردی جنگاور که در میان یهودیان بسیار پرآوازه بود. در آن ایّام، حالت سردرد شدیدی که گاه سراغ پیامبر می آمد، به او دست داد؛ به گونه ای که یکی دو روز نتوانست از خیمه بیرون آید. در این هنگام، ابوبکر پرچم را به دست گرفت و مسلمانان به سوی لشکر یهود تاختند؛ امّا بی آن که نتیجه ای بگیرند، بازگشتند. بار دیگر، عمر پرچم را به دست گرفت و مسلمانان، شدیدتر از روز قبل جنگیدند؛ ولی بدونِ گرفتنِ نتیجه بازگشتند. این خبر به گوش پیامبر رسید. آن حـضرت فرمود: «به خدا سوگند، فردا پرچم را به دست مردی می سپارم که او خدا و پیامبرش را دوست دارد و خدا و پیامبر نیز او را دوست دارند و او قلعه را مقتدرانه فتح خواهد کرد.» همه دوست داشتند منظور پیامبر را بدانند و برخی نیز حدس هایی زدند که منظور پیامبر، حضرت علی است؛ ولی حضـرت علی هنوز در آنجا حضور نداشت؛ زیرا چشم درد شدیدی، او را از حضور در لشکر بازداشته بود. صبحگاهان امّا امام علی سوار بر شتری وارد شد و در حالی که از درد چشم ناراحت بود، نزد پیامبر آمد. پیامبر اندکی از آب دهان مبارکش را بر چشمان امام مالید و چشم آن حضرت، معجزه آسا شفا پیدا کرد. سپس پیامبر پرچم را به او داد. علی با لشکر اسلام به سوی قلعه ی خیبر حرکت کرد. هنگامی که یهودیان، فرمانده لشکر را شناختند، مطمئن شدند که به پایان مقاومت خود نزدیک شده اند. مرحب از قلعه بیرون آمد و در جنگی تن به تن به دست حضرت علی کشته شد. جنگ شدیدی بین مسلمانان و یهودیان درگرفت و علی با حرکتی پرقدرت، درِ قلعه را از جا کند. به این ترتیب، قلعه گشوده شد و مسلمانان، آن را فتح کردند. یهودیان تسلیم شدند و از پیامبر خواستند که در برابر این تسلیم، خون آنها حفظ شود. پیامبر نیز پذیرفت. غنیمت فراوانی به سپاهیان اسلام رسید و پیامبر، اداره ی زمین ها و باغ های آنجا را به دست خود یهودیان سپرد؛ مشـروط به این که نیمی از درآمد آن را به مسلمانان بپردازند .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺منبرهای یک دقیقهای
🔹سخنرانی حاج آقا قرائتی
✍️موضوع: ایمان کافیه؟
39.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌸✨🌸
#کلیپ ۲۴: دیدار علی بن مهزیار با امام زمان (عج)
هدایت شده از گل یاس
35.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
نماهنگ سیاسی توان دفاعی صرف فعل خواستن و توانستن در سایه تحریم
9.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 قصه «حلما کوچولوی قهرمان» قسمت هیجدهم
✍️ نویسنده: مجتبی ملک محمد
🎤 با اجرای: ناهید هاشم نژاد،سما سهرابی و مؤیدی
🔷 مناسب سن ۴ سال به بالا
💠 هدف قصه: بیان ارزشهای اخلاقی و اهداف حرکت امام حسین علیهالسلام است.
🔹همه ما دوست داریم کارهایی رو انجام بدیم که هیچکسی توان انجام اونها رو نداره.
🔸همیشه توی خیالاتمون هم تصور میکنیم که یه کار خارقالعاده انجام دادیم. تازه سعی میکنیم با کسانی هم دوست باشیم که کسی مثل اونها نباشه.
🔹امام حسین (علیهالسلام) کاری کرد که هیچکسی حاضر نبود اون رو انجام بده.
آخه یزید هر کار کثیفی که دوست داشت رو به نام پیامبر و دین انجام میداد.
خیلی از مسلمونها از این جریان ناراحت بودن، اما جرأت حرف زدن نداشتن.
اگه کسی هم اعتراضی داشت، یا کشته میشد و یا بهعنوان اسیر گرفته میشد.
🔸امامحسین علیهالسلام کاری کرد که هیچکسی جرأت و توان انجام اون رو نداشت. به خاطر همین ✅توی زیارت عاشورا میگیم: «الوتر الموتور»
وتر یعنی تنها، یعنی کسی که همتا نداره؛ چون امام حسین به تنهایی کاری رو انجام داد که هیچ کسی توان انجام اون رو نداشت. به خاطر همین بعد از 1400 سال هنوز یاد اون واقعه باقی مونده و گرامی داشته میشه.
امام حسین عزیزترین داشتهها و نزدیکانش رو برای بیداری مردم جهان فدا کرد؛ کاری که هیچکسی حاضر نبود انجام بده.
🕋 شاخصه: محبت و عشق به اهلبیت علیهمالسلام.
هدایت شده از گل یاس
🔹بعد از هشت سال جنایت و خونریزی، صدام هنوز نمیخواست جنگ با ایران رو تموم کنه، بلکه فقط راضی به آتشبس شده بود.
🔸اون نه نیروهای نظامیش رو از ایران خارج میکرد، و نه حاضر بود اسیرهای ایرانی رو آزاد کنه.
🔹 اما همینکه به کویت حمله کرد، مجبور شد تا از مواضع خودش عقبنشینی کنه.
اون تصمیم گرفته بود تا اسیرهای ایرانی رو آزاد کنه و با این کار خوبی خودش رو به کشورهای دیگه ثابت کنه.
🔸صدام دستور داد نوجوونهای ایرانی که شکنجههای مختلفی دیده بودن رو به کاخش ببرن.
23 تا از نوجوونهای اسیر انتخاب شدن، از زندانهای وحشتناک و شکنجههای مختلف، آزاد شدن، با بهترین لباسها و غذاها پذیرایی شدن،
🔹اما حتی حاضر نشدن که توو کاخ مخصوص صدام، جلو خبرنگارهای مختلف لبخند بزنن. بعد از اینکه به اردوگاه برگشتن، چند روز هیچ غذائی نخوردن تا به کنار بقیه اسرای ایرانی برگردن.
🔸نوجوونهای ایرانی حاضر نشدن مهربونی، همبستگی و حساسیتی که نسبت به بقیه رزمندهها داشتن رو با آسایش و راحتی که دشمنشون میخواست براشون فراهم کنه عوض کنن.
✅یاد تمام شیرمردانی که بعد از تحمل این همه سختی به کشورشون بازگشتن یا زیر شکنجههای اونروزها به شهادت رسیدن، گرامی باد.
🕋 شاخصه: محبت و عشق به اهلبیت علیهمالسلام.
هدایت شده از گل یاس
15.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴بازسازی صحنه عاشورا منطبق بر مقاتل
السلام علیک یا اباعبدالله الحسین علیه السلام
🏴 آجرڪَ اللّٰھ یا صاحب الزمــٰـاݧ
🏴 فے مصیبٺِ جدڪَ الحُسیـــــݧ
20.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🌷مسابقه حفظ شعر🌷
مرحله آخر
امیر عباس نوری
11.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #نماهنگ | اولین دیدار آزادگان با رهبر انقلاب پس از آزادی
🌹لحظاتی به یادماندنی از بازگشت آزادگان سرافراز به میهن عزیز اسلامی
🗓 بیستم و ششم مردادماه ۱۳۶۹، یادآور اتفاقی بهیادماندنی در تاریخ کشورمان است؛ روزی که نخستین گروه از اسیران کشورمان که در بند زندانهای رژیم بعث عراق به سر میبردند، آزاد شده و به میهن اسلامی بازگشتند.