🌷 نکته تفسیری صفحه ۳۸۷🌷
فرار از مصر:
حضرت موسی در قصر فرعون رشد کرد. البته او هیچ گاه به اخلاق زشت و شیطانی فرعون آلوده نشد؛ بلکه بر اساس برخی از نقل های تاریخی، اختلاف نظرش را آشکارا با فرعون باز می گفت و با او مشاجراتی هم می کرد. هنگامی که حضرت موسی به سن جوانی رسید، به سبب ایمان و کارهای شایسته اش، مورد لطف خدا قرار گرفت و علم و فرزانگی خاصّی از خدا دریافت کرد که با آن می توانست به خوبی مسائل را تحلیل کند و حق و باطل را از هم تشخیص دهد. بر اساس برخی از روایات، او مخفیانه با برخی از بنی اسرائیل ارتباط برقرار کرده بود و آنان که به طور کلّی می دانستند موسی نجات دهنده ی آنان است، از طرفداران و پیروان او شده بودند.
یک بار موسی در هنگامی که شهر خلوت و آرام بود و مردم برای استراحت به خانه هایشان رفته بودند، از قصـر فرعون ـ که خارج از شهر قرار داشت ـ به شهر آمد که ناگاه با صحنه ی دعوا و درگیری دو نفر مواجه شد؛ یکی از بنی اسرائیل و پیروانش، و یکی از فرعونیان و دشمنان بنی اسرائیل. شخصی که از پیروان موسی بود، با دیدن او فریاد برآورد و از موسی کمک خواست که به دادش برسد. موسی نیز برای کمک به بنی اسرائیلی مظلوم، با شخص مقابل درگیر شد و بی آن که قصد کشتن او را داشته باشد، مشتی به سینهی او کوبید؛ ولی آن مشت کار خودش را کرد و آن شخص درجا کشته شد! موسی از این اتفاق بسیار ناراحت شد؛ زیرا کشته شدن یکی از فرعونیان، جرم بسیار سنگینی بود، و او می دانست که اگر دستگیر شود، به شدّت مجازات خواهد شد. از این رو زیر لب گفت: این مخمصه را شیطان درست کرد. سپس به درگاه خدا رو کرد و گفت: خدایا، من خودم را گرفتار کردم؛ تو خودت این وضعیت را سامان بده و مرا از شرّ فرعونیان حفظ کن و از چشم آنان بپوشان. موسی پس از این تقاضا، با خدا عهد کرد که به شکرانه ی داشتن قدرت جسمانی زیاد و لطف و عنایات خدا بر او، هیچگاه از ستمگران حمایت نکند؛ و البتّه این راه و رسم همه ی آزادمردان جهان از جمله پیشوای نخست ما علی است که فرمود: «دشمن ظالم و یاور مظلوم باشید.» موسی با ترس و دلهره و مخفیانه آن شب را به صبح رساند. فردای آن روز، دوباره صحنه ی دعوایی را دید و پس از نزدیک شدن، با تعجّب مشاهده کرد که همان بنی اسرائیلی دیروز با یک فرعونی دیگر درگیر شده است. او دوباره از موسی کمک خواست؛ امّا موسی با عصبانیّت به او گفت که تو واقعاً شخص نادان و گمراهی هستی که هر روز با یکی از فرعونیان درگیر می شوی و خودت و دیگران را گرفتار می کنی. آن شخص فرعون هم از موسی ترسید و گفت: می خواهی مرا نیز مانند شخص دیروزی بکشی؟ با گفتن این جمله، طرف مقابل پا به فرار گذاشت و این مطلب را به گوش درباریان رساند و دیگر موسی به طور جدّی مورد تهدید قرار گرفت. پس از ساعاتی، یکی از درباریان به نام حزقیل ـ که بعدها از طرفداران موسی شد ـ دوان دوان نزد او آمد و او را از تصمیم حکومت در باره ی دستگیری و اعدامش باخبر کرد و به او توصیه کرد که هر چه زودتر از شهر خارج شود. موسی نیز با ترس و اضطراب از مصر خارج شد و به سوی سرزمین مدین ـ که در جنوب شام و شمال عربستان بود ـ گریخت.
💢مظلومیت امیرالمومنین علیهالسلام
#نهج_البلاغه
▫️وَ لَقَدْ أَصْبَحَتِ الأُمَمُ تَخَافُ ظُلْمَ رُعَاتِهَا، وَ أَصْبَحْتُ أَخَافُ ظُلْمَ رَعِيَّتِي
🟠امت ها همواره از ظلم زمامدارانشان در وحشتند، ولى من از ظلم پيروانم بيمناکم!
✍️هميشه در طول تاريخ، ملّت ها از حکومت هاى خودکامه خود و مظالم آنها در وحشت و اضطراب بودند، به گونه اى که اين يک امر طبيعى محسوب مى شود; ولى اين مسأله در مورد امام عليه السلام دگرگون شد! هيچ کس ترسى از ظلم و ستم او نداشت، چرا که کمترين ظلم و ستمى از او سر نمى زد و به عکس، امام پيوسته نگران کارشکنى ها، بى وفايى ها، توطئه ها و ندانم کارى هاى اصحابش بود; و البتّه چنين افرادى بايد سرانجام زير چکمه ستمگران، پايمال شوند و شدند.
📘#خطبه_97
10.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❌یکی از ویرانگر های محبت و عشق در خانواده
#علی_بورقانی_مدرس_دانشگاه
6.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 در یک سال گذشته غرب هرچه جایزه داشته به ایرانیها داده؛ اما چرا؟
💥 تاثیر طلاق والدین بر فرزندان👇🏽
1️⃣ تضعیف عملکرد تحصیلی فرزندان
2️⃣ پرخاشگری یا عصبی شدن
3️⃣ حساسیت و سردرگمی عاطفی
4️⃣ کاهش تعاملات با دیگر افراد جامعه
5️⃣ احساس گناه و بالا رفتن فشار روانی
6️⃣ از دست دادن ایمان به کانون گرم خانواده
7️⃣ کاهش امید برای ازدواج
8️⃣ بروز افسردگی و استرس
9️⃣ ایجاد حس ناامنی
12.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞#کلیپ_تصویری | #حدیث_زندگی
🎙 #حجت_الاسلام_عباسی_ولدی
❓بین المللی ترین قاعده در اخلاق و تربیت چیه؟
❓ توصیه اخلاقی حضرت علی علیه السلام به فرزندشون چیه؟
💯توصیه ای که هممون صد در صد قبول داریم...
1_1356144695.mp3
3.51M
🏴 #ایام_فاطمیه
♨️مقام و منزلت حضرت زهرا(س)
👌سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙حجتالاسلام #رفیعی
بیپناهی، بدترین حسی است که یک کودک یا نوجوان میتواند پیدا کند.
اگر فرزند شما کار اشتباهی کرد که لازم به توبیخ بود پدر و مادر با هم نباید به او هجوم ببرند؛ بلکه یکی باید نقش پناهگاه را داشته باشد.
البته نباید به گونهای پناهگاه بود که فرزند شما احساس تقابل بین پدر و مادر بکند.
در چنین شرایطی بهتر است مادر بگوید:
عزیزم ناراحت نشو، بابات حق داره، کارِت درست نبود، حالا من باهاش صحبت میکنم که ازت ناراحت نباشه!
یادتان باشد بچههایی که احساس بیپناهی کنند، بیرون از خانه دنبال پناهگاه میگردند.
#نکته_مهم
#تربیت_کودک #بی_پناهی #تقابل
12.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 مهندس پیروزی
🔰 امروز سالگرد پیروزی ملت عراق بر داعش است. نگاهی انداختهایم به پیام تبریک شهید حاج ابومهدی المهندس، معمار و مهندس این پیروزی بزرگ.
هدیه محضر همه شهدا
که آرامش وامنیت رامدیون آنها هستیم
خاصا شهیدان مدافع حرم
حاج قاسم، ابومهدی
صلوات
#الّلهُمَّصَلِّعَلَیمُحَمَّدٍوَآلِمُحَمَّدٍوَعَجِّلْفَرَجَهُم