هدایت شده از گل یاس
4_5904635220799260491.mp3
2.25M
🔸ترتیل صفحه 457 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده مقام بیات - رست
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
هدایت شده از گل یاس
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۵۷🌷
قیاس، ممنوع:
دین اسلام شامل احکام و دستورهای فراوانی است که مسلمانان باید آن ها را به کار گیرند تا به خشنودی خدا و سعادت دنیا و آخرت دست پیدا کنند؛ احکامی که از ابتدا تا انتهای عمر انسان را پوشش می دهد و در زمینه های گوناگون فردی و اجتماعی او، برنامه هایی را از سوی خدا ارایه می کند. این احکام را پیامبر اسلام از سوی خدا برای مردم آورد و پس از او، امامان معصوم، مسئولیّت بیان آن ها برای مردم را ایفا کردند. اسف انگیز این که پس از پیامبر، بسیاری از مسلمانان از اهل بیت فاصله گرفتند و به سبب جدایی از چشمه ی زلال معارف اسلامی مجبور شدند برای درک احکام و دستورهای خدا، به روش های نادرست و باطلی روی کنند. یکی از آن روش ها، «قیاس» بود. منظور از قیاس این است که موضوعی را با موضوعی دیگر که از بعضی جهات با آن شباهت دارد، مقایسه کنیم و بدون این که از علّت حکم یکم به درستی آگاه باشیم، همان را در باره ی موضوع دوّم اجرا کنیم. مثلاً عرق انسان را با بول او مقایسه کنیم که نجس است و باید از آن پرهیز کرد و بگوییم چون از برخی جهات و از جمله اجزای ترکیبی، مانند هم هستند، پس هر دو نجس اند و عرق هم حکم بول را دارد و باید از آن نیز پرهیز کرد؛ در حالی که این دو اگرچه در پاره ای از جهات با هم شباهت دارند، از جهاتی متفاوت اند: یکی رقیق تر و دیگری غلیظ تر است؛ پرهیز از یکی، کار ساده ای است، و پرهیز از دیگری، بسیار مشکل و طاقت فرساست.
علاوه بر این، علّت حکم نخست به طور کامل برای ما روشن نیست و این فقط یک مقایسه ی تخمینی است. این کار مانند این است که یک فردِ عادّی و ناآگاه از علوم پزشکی، نسخه ی یک بیمار را به سبب شباهتِ مریضی او با بیمار دیگر، به او نیز تجویز کند؛ در حالی که در کنار این شباهت ممکن است آن دو ده ها تفاوت با هم داشته باشند و مثلاً از نظر میزان تحمّل نسبت به دارو، گروه خونی، میزان اوره، قند و چربی و ... مانند یکدیگر نباشند. از این رو پیشوایان معصوم ما قیاس را بسیار محکوم کرده و باطل شمرده اند و پیروان خود را به پیروی از دستورهای خود در همه ی زمینه ها دعوت کرده اند. در حدیثی نقل شده که روزی ابوحنیفه(یکی از پیشوایان مذاهب چهارگانه ی اهل سنّت) نزد امام صادق آمد. امام به او فرمود: به من خبر داده اند که تو در احکام خدا قیاس می کنی. ابوحنیفه گفت: آری، چنین است؛ من قیاس می کنم. امام فرمود: این کار را دیگر تکرار نکن؛ زیرا نخستین کسی که قیاس کرد، ابلیس بود؛ آنجا که گفت: «خَلَقتَنی مِن نارٍ وَ خَلَقتَه{ مِن طین»(مرا از آتش آفریدی و او را از گِل خلق کردی). او آتش و گِل را با هم مقایسه کرد؛ در حالی که اگر نورانیّت و روحانیّت آدم را با نورانیّت آتش مقایسه می کرد، تفاوت میان آن دو را درمی یافت و برتری یکی را بر دیگری تشخیص می داد .
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 هماکنون؛ #تیتر_یک KHAMENEI.IR
🔻 هشدار رهبر انقلاب در دیدار دستاندرکاران کنگره شهدای عشایر درباره طراحی دشمن در عرصه جنگ نرم
👈🏻 دشمن با بنبستنمایی، به دنبال تضعیف امید و ایمان دینی مردم است
📥 متن کامل بیانات را بخوانید👇
https://khl.ink/f/50494
⁉️پرسش: حکم شارژ تلفن همراه در مساجد و حسینیه ها چیست ؟
آیت الله خامنه ای:
✅تابع چگونگی وقف این برق است. اگر استفاده از آن در این گونه امور برای نمازگزاران رایج باشد در حد متعارف اشکال ندارد در غیر این صورت جایز نیست.
منبع: استفتاء سایت هدانا از دفتر استفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای.
✅جایز نیست مگر اینکه از سوی مسجد یا حسینیه به جهت مصالحی محلی برای این کار قرار دهند.
منبع: استفتاء سایت هدانا از دفتر حضرت آیت الله مکارم شیرازی.
10.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 قصه من و داداشم موفق میشیم
✍️ نویسنده: محمدرضا فرهادی حصاری
🎤 با اجرای: ناهید هاشم نژاد
💠 هدف قصه: آشنایی کودکان با زندگی شهدا مخصوصا شهید چمران
💠ادبِ سلام کردن
🔹یکی از خوبیهایی که ما باید توی زندگی رعایت کنیم، ادب و احترام به دیگرانه. همه ما وقتی برامون مهمون میاد، جلوی پاش میایستیم و بهش احترام میذاریم. وقتی هم میخواد بره، اون رو همراهی و بدرقه میکنیم.
🔸یکی از کارهای خوبی که ما باید در مقابل دیگران انجام بدیم، سلام کردنه.
💥 پیامبر خوبیها همیشه به کوچکتر از خودشون هم سلام میکردن. هیچکسی نبود که بتونه زودتر از پیامبر بهشون سلام کنه. پیامبر نه تنها از سلام کردن به آدمهای مختلف خجالت نمیکشیدن، بلکه با صدای بلند بهشون سلام میکردن.
✅امام باقر علیهالسلام میفرمایند: «اِنَّ اللّه يُحِبُّ اِفْشاءَ السَّلامِ»؛ خدای متعال، بلند سلام کردنرو دوست داره. (بحارالأنوار، ج 76، ص 10)
🕋 شاخصه: کرامت نفس و شناخت جایگاه انسانی خود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #پادکست دانشآموزی
🌹 شهید مصطفی چمران دانشمند ایرانی با اینکه فقیر بود، اما همیشه در همه درسهایش بالاترین نمرات را داشت.
📎 #شهید_چمران
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#استوری
مناجات #شهید_چمران
نسخه با کیفیتی👇
💧🌸💧
https://qunoot.net/App/views.item.php?showid=1633
💧🌸💧
⭕️نه بگو و نه بنویس!!
🔻آیتاللهالعظمی #جوادی_آملی:
✅چیزی که نمیتوانی در قیامت از آن دفاع کنی، نه ببین، نه بشنو، نه بگو، نه بنویس.
#فضای_مجازی
•┈•••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کاردستی
آموزش جامدادی رومیزی طرح مداد
ارسال از علی اکبر فتحی