🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۰۲🌷
به مکتب نرفت و خط ننوشت:
«آیا توانایی بر خواندن و نوشتن، چیز خوب، و درس نخواندن، چیز بدی است؟»
شاید شنیدن این سؤال، خنده آور باشد و همگی به آن پاسخِ سؤال مثبت بدهیم؛ امّا این مطلب، یک استثنای مهم دارد؛ یعنی کسی وجود دارد که درس نخواندن برای او امتیاز محسوب می شود. آن شخص، پیامبر گرامی اسلام، حضـرت محمّد بن عبدالله (ص) است. به گواهیِ تاریخ، آن حضرت هرگز نزد هیچ کس درس نخواند و از هیچ کس خواندن و نوشتن نیاموخت، و به فرموده ی قرآن، «امّی» بود. امّی یعنی کسی که درس نخوانده و از نظر علمی به همان حالتی مانده که از مادر متولّد شده است. بدون تردید اگر پیامبر(ص) درس خوانده بود، مردمِ مکه از آن باخبر می شدند؛ چراکه در مکّه ی آن روزگار، فقط 17 نفر سواد داشتند و آنان را همگان می شناختند. از این رو اگر پیامبر(ص) درس خوانده بود، مخالفان او فریاد برمی آوردند که او تعلیم دیده و ادّعای قرآن در مورد امّی بودن او، صحیح نیست؛ امّا همین که هیچ یک از کافران به این آیه اعتراض نکرده، دلیل محکمی بر راست بودن آن است. از طرفی، امّی بودن پیامبر(ص)، سند محکمی بر حقانیّت نبوّت آن حضرت و آسمانی بودن قرآن است؛ زیرا هیچ عقل سالمی باور نمی کند شخصی که هیچ گاه درس نخوانده، کتابی به بشـریّت عرضه کند که دانشمندان بزرگ در برابر آن زانو بزنند و به حیرت و شگفتیِ خود اعتراف کنند؛ کتابی که از آفریدگار هستی و آفرینش او، از انسان و سرنوشت او، از نحوه ی ارتباطات انسانی برای داشتن یک زندگی آرمانی، از داستان پیامبران و امّت های گذشته، از عالم غیب و موجودات غیبی، و از مطالب مهم و شگفت انگیز بسیار دیگر سخن گفته است؛ کتابی که در میان شاعران زبردست عرب نازل شد و همه ی آنان را در برابر فصاحت و بلاغت خود به فروتنی وا داشت.
بهراستی آیا می توان احتمال داد که یک انسان درس نخوانده، از سوی خود، چنین کتابی را به بشـریّت عرضه کند و با شجاعت تمام ادّعا کند که اگر تمام جنّ و انس با هم متّحد شوند، نمی توانند مانند آن بیاورند؟ ! البتّه به یاد داشته باشیم که پیامبر ما «درس ناخوانده» بود؛ نه «بی سواد»؛ چراکه بر اساس روایات، آن حضـرت به لطف خدا و به صورتی اعجازآمیز توانایی خواندن و نوشتن داشت؛ ولی هیچ گاه چیزی نخواند و ننوشت تا کافرانِ بهانه جو نتوانند سوء استفاده کنند و به آن حضرت و کتاب آسمانی اش تهمت بزنند.
حافظ شیرین سخن چه زیبا در باره ی پیامبر گرامی سروده است:
«نگار من که به مکتب نرفت و خط ننوشت
به غمزه مسأله آموز صد مدرس شد».
#صدقه_آشکار_و_صدقه_پنهان
#نهج_البلاغه
▫️و صَدَقَةُ السِّرِّ فَإِنَّهَا تُکَفِّرُ الْخَطِيئَةَ، وَ صَدَقَةُ الْعَلانِيَةِ فَإِنَّهَا تَدْفَعُ مِيتَةَ السُّوءِ
🟤صدقه پنهانى که کفّاره گناهان است و صدقه آشکار که از مرگ هاى بد پيشگيرى مى کند»
✍️منظور از «صدقه سرّ» کمک هايى است که انسان به افرادِ نيازمند و آبرومند مى کند که هم خلوص نيّت بيشترى و هم حفظ آبروى افراد نيازمند در آن است و به همين دليل، برکات فراوانى دارد و اين تعبير هم شامل صدقات واجبه مانند کفّارات و نذورات مى شود و هم صدقات مستحبّه و انفاقات.
و منظور از «صدقه عَلانيه» کمک هايى است که آشکارا انجام مى شود و يکى از آثار و برکات آن تشويق ديگران به کار خير و دعاى مردم در حق صدقه دهنده است. اين سخن در واقع برگرفته از آيه شريفه «أَلّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ بِاللَّيْلِ وَ النَّهَارِ سِرّاً وَ عَلاَنِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لاَ خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لاَ هُمْ يَحْزَنُونَ; آنان که اموال خود را در شب روز، پنهان و آشکار انفاق مى کنند، پاداششان نزد پروردگارشان است; نه ترسى بر آنهاست و نه غمگين مى شوند».
📘#خطبه_110
5.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران: مردان و زنان باید در خانه با یکدیگر تفاهم داشته باشند. کار کردن در خانه مطلقاً وظیفه زنان نیست.
10.99M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 کربلا چهار فرزندم را بگیر و حسینم را بده
مداحیِ الجنامی برای وفات حضرت امالبنین
شهد شهادت گوارای وجودتان باد ای فرشتگان زمینی! طلایه داران سپاه حق از دفاع مقدس تا دفاع از قدس. از مدافعان حرم تا محافظان حریم فاطمه(س).
و اکنون آسمان در سوگ تان بغضی پنهان دارد نمیداند چگونه این درد الیم را ببارد..آری! هوای زمین جایی برای نفس های عطرآگین ندارد.
پرواز سرنوشت عارفان است. عاشقان دلخسته ای که تنگنای قفس دنیا جایی برای بلند پروازی هایشان نداشت. کبوترانه پر کشیدند تا عرش اعلی.
شهادت گوارای وجودتان.
✍️سیده صدیقه حسینی
نیمهی کودکی، زمانی است که پدر میتونه با بازی و فعالیتهای مشترک مدیریت کردن عواطف رو به فرزندش یاد بده.
پدر، روشهایی رو که برای حل مشترک مشکلات فرزندش تا دوران نوجوانی و بزرگسالی داره مستقیماً ادامهی همون درسهایی است که اون در حین بازیهای مختلف در خانه و جمع خانوادگی به فرزندش داده.
کودک وقتی میبینه پدرش چطور تعارضها و مشکلاتش رو توی خونه، خانواده، اجتماع و محیط کار، حل میکنه از پدرش یاد میگیره.
حتما این ضرب المثل رو شنیدین که میگه «دو صد گفته چون نیم کردار نیست» اگر پدری بتونه در رفتارهاش صادق، منصف، متفکر و انعطاف پذیر باشه، فرزند هم با احترام از پدرش پیروی میکنه.
یک پدر شاد و فعال میتونه به فرزندش در کشف احساسات و شناخت عواطف کمک کنه. میتونه به فرزندش نشون بده که چطور با ناراحتی، پیروزی و شکست روبرو بشه و عصبانیتش رو کنترل کنه.
✍️ پاسخ به شبهات دانش آموزی
چرا پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) هر روز برای خودش و خاندانش صلوات میفرستاده؟
📝 1_ پاسخ اجمالی:
🔷 اول: سلام و صلوات فرستادن بندگان مومن بر خودشان یک کار خداپسندانه میباشد. به طوری که ما مسلمانان در شبانه روز حداقل پنج بار بر خودمان سلام میفرستیم. و در پایان هر نماز میگوییم: «السلام علینا»؛ سلام بر ما. و یا اینکه برخی پیامبران خدا بر خودشان سلام فرستادهاند. مثل حضرت عیسی علیه السّلام: «وَالسَّلَامُ عَلَيَّ يَوْمَ وُلِدْتُ وَيَوْمَ أَمُوتُ وَيَوْمَ أُبْعَثُ حَيًّا»(مریم/33)؛ سلام بر من (در) روزی که به دنیا آمدم روزی که میمیرم و روزی که برانگیخته میشوم.
🔶 دوم: پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) خودش بالاترین مومن است. وقتی خدا دستوری میدهد، باید اولین کسی باشد که آن را انجام میدهد. وقتی خدا دستور داده که تمام ملائکه و مومنان بر پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) صلوات بفرستند، پیامبر که خودش بالاترین مومن است، باید در عمل به دستور خدا پیشتاز باشد: «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِكَتَهُ يُصَلُّونَ عَلَى النَّبِيِّ يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آَمَنُوا صَلُّوا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِيمًا»(احزاب/56)؛ خدا و فرشتگان به پیامبر صلوات میفرستند، ای مومنان شما هم بر پیامبر صلوات بفرستید و تسلیم او شوید.