♨ دست برتر ایران در مذاکرات احیای برجام
🔻در سه دهه اخیر هیچ موضوع بینالمللی بهاندازه برجام، توسط مردم ایران دنبال نشده است؛ بهگونهای که امروز نیز جزئیترین تحولات این موضوع توسط آحاد مردم پیگیری میشود. مذاکراتی که تحت عنوان احیای برجام در جریان است، با فرازوفرودهایی همراه بوده بهگونهای که بسیاری از مردم نسبت به آینده این مذاکرات و تأثیری که بر معیشت آنها دارد، دچار تردید و ابهام هستند.
👈نکات تحلیلی
1⃣ با توجه به خروج یکجانبه آمریکا از برجام، از نظر همه مراجع حقوقی، ایران حق دارد تضمینی را مطالبه کند که این اتفاق تکرار نشود. پیششرطی که مقام معظم رهبری برای احیای برجام مطرح فرمودند، یعنی راستی آزمایی تعهدات گذشته، حداقل کاری است که طرف غربی باید انجام دهد؛ یعنی ایران نگفته که غرب نسبت به رفتار آینده خود به ما اطمینان بدهد، بلکه بخشی از رفتار سوء گذشته خود را جبران کند. اتقان و استحکام خواسته ایران در این موضوع به حدی قوی است که هیچ مرجع معتبری در دنیا این خواسته را غیرمنطقی ندانسته است.
2⃣ هر کنش سیاسی توسط بازیگران در عرصه بینالمللی بر اساس منافع آنها صورت میگیرد. این منافع ممکن است دسترسی به یک سود آشکار باشد یا جلوگیری از یک ضرر بزرگتر. به نظر میرسد منافع ایران در مذاکرات، دستیابی به یک سود آشکار یعنی منافع تصریحشده در برجام و ازجمله منابع ارزی بلوکهشدهاش در خارج از کشور بوده و منافع آمریکاییها در این حوزه، جلوگیری از گسترش توان هستهای ایران و همچنین جلوگیری از نزدیکی بیشتر ایران به چین و روسیه باشد.
3⃣ آمریکاییها بیش از ایران به برجام نیاز دارند، زیرا اگر احیای برجام به نتیجه نرسد جمهوری اسلامی ایران، ذخایر غنیسازی ۲۰ درصدی خود را افزایش میدهد، غنیسازی ۶۰ درصد را باقدرت ادامه میدهد، سایت هستهای فردو را گسترش داده و اجازه ازسرگیری بازرسیهای فراتر از NPT را نمیدهد و از طرف دیگر با به بنبست رسیدن تحریمها، ایران مسیرهای جایگزین را بهدرستی پیدا کرده است و همکاری راهبردی با چین میتواند تیر خلاصی باشد بر ساختار تحریمها. این تصویر از آینده که بسیار محتمل هم هست، آمریکاییها را در موقعیت امتیازدهی به ایران برای حفظ وضع موجود قرار داده است.
👈نکته راهبردی
ایران در این دوره از مذاکرات دست برتر را دارد چراکه تا حد زیادی تحریمها را خنثی کرده است و در صورت ایستادگی بر مواضع حق خود، میتواند به اهداف خود دست یابد.
✍ علی کارگر
✅ بصیرت
#نکات_راهبردی
#نکات_تحلیلی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
♨ سه نکته مهم بیانات رهبر معظم انقلاب
🔻انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم یکی از برگهای زرین انقلاب اسلامی است که هرچه از آن فاصله میگیریم عظمت آن بیشتر در چشمها متجلی میشود. مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان قضایی کشور به برخی از نقاط برجسته این انتخابات اشاره کردند.
👈 گزاره های خبری
1⃣ شکست پروژه دشمن: مقام معظم رهبری در مورد دشمنان این انتخابات میفرمایند: «تحلیلگرانی که چشمشان به این انتخابات بود، آنها میفهمند چه اتّفاقی افتاد. در کجای دنیا معمول است و دیده میشود که همه دستگاههای تبلیغاتی مخالف، فعّال و مؤثر به کار بیفتند برای اینکه به مردم نهیب بزنند که در انتخابات شرکت نکنید؟».
2⃣ بنبست نداریم: دشمنان فضا را بهگونهای جلوه میدادند که گویا جمهوری اسلامی با بنبست مواجهه است و بر همین اساس تبلیغ میکردند که مردم در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکنند. تنوع سلیقههای نامزدها نشان داد که بنبست وجود ندارد. آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب در این زمینه میفرمایند: «تنوع سلیقهها در مناظرات مشاهده شد و پیدا بود؛ امّا همه این نامزدهای محترم بر این معنا متّفق بودند که مشکلات اقتصادی کشور راهحل دارد؛ درست نقطه مقابل آن چیزی که دشمن میخواهد اعلام کند که راهحلی وجود ندارد. همه متّفق بودند راهحل دارد، منتها این [یکی] میگفت راهحل من درست است، آن [دیگری] میگفت راهحل من درست است؛ امّا همه وجود بنبست را انکار کردند.
3⃣ اعتماد بهنظام: در هنگام شمارش آرا در این دوره، تعداد آرای باطله نسبت به گذشته دارای برجستگی رسانهای بیشتری شد. مقام معظم رهبری این آرای باطله را دلیل جدایی آنها از نظام ندانست و فرمودند: «بعضیها روی آراء باطله تکیه میکنند که آقا آراء باطله [زیاد است]. خب حالا چه؟ آراء باطله دلیل چیست؟ آراء باطله دلیل جدایی آن افراد از نظام است؟ ابداً! عکسِ قضیّه است. آنکسی که میآید در شعبهی رأیگیری و میخواهد رأی بدهد -با صندوق قهر نکرده، میخواهد رأی بدهد- نگاه میکند میبیند آن شخصی که قبول دارد، در این مجموعه نامزدها نیست؛ خب این چهکار کند؟ میتواند قهر کند بگوید حالا که شخص مورد نظر من در این فهرست نامزدها نیست، من رأی نمیدهم و برود؛ اگر قهر نکرد، نرفت و رأی داد و اسم همان شخص را نوشت -که این میشود آراء باطل- یا رأی سفید انداخت، پس پیدا است که این [شخص] به صندوق رأی علاقهمند است، پیدا است که با صندوق رأی قهر نکرده، پیدا است که بهنظام علاقهمند است».
👈نکته پایانی
انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم با توجه به مجموعه تحرکات داخلی، خارجی و حتی وضعیت کرونایی، در دنیا بینظیر بود. باید جنبههای روانشناسی سیاسی، رسانهای و جامعهشناسی این انتخابات مورد تحلیل قرار بگیرد، اما باید مراقب بود که در دام دشمنان برای تخریب آن قرار نگرفت.
✍️ فرهاد مهدوی
✅ بصیرت
#نکات_راهبردی
#نکات_تحلیلی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | سلام ایرانی به اتوبوس برقی وطنی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
11.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید | دجالیسم در آخرالزمان
ایفای نقش یک بازیگر بعد از مرگش!
🔻در سال ۲۰۱۳ بود که «پل واکر» بازیگر سری فیلمهای «سریعوخشن» در یک سانحه رانندگی ، جان خود را از دست داد ولی واکر همچنان در نقش برایان فیلم سریع و خشن بازی میکند.
این کار توسط هوش مصنوعی انجام شد ؛ دنیای فردا به سمت هوش مصنوعی حرکت میکند چه در سیاست ، هنر ، امور نظامی و چه در تمام شئون زندگی ...
اینگونه مُرده را زنده میکنند...
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
5.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید|جلسه سید ابراهیم رئیسی با همه نامزدهای انتخاباتی
🔻رئیس جمهور منتخب: دوران رقابت انتخاباتی پایان یافته و دوره رفاقت و همکاری و همدلی برای مشکلات مردم آغاز شده است.
🔻احساس مردم باید این باشد که همه نگاههای سیاسی و دیدگاهها منتهی به رفع مشکلات و گرهها از زندگی آنها میشود.
🔻در این جلسه راهکارهای مختلفی که برای حل مسائل کشور وجود دارد و بخشی از آنها در مناظرات انتخاباتی نیز مطرح شد، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir
5.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید | ماجرای رسوب صد هزار تن کالای اساسی در بنادر کشور!
🔻جمال ارونقی، معاون فنی گمرک ایران: بیش از ۷ میلیون تن کالای اساسی در بنادر و گمرکات کشور ذخیره شده است.
🔻کالاهای اساسی ۲۵ گروه هستند که ارز نیمایی دریافت می کنند و شامل گندم، جو، ذرت، نهادهای دامی،سویا، روغن و دانه های روغنی هستند.
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
🇮🇷 @basirat_fa
🇮🇷 www.basirat.ir