ابوذر زمان
آیتالله العظمی سید حسن مدرس ره از شاگردان بزرگان شیعه مانند میرزای بزرگ شیرازی ره و سیدمحمدکاظم طباطبایی یزدی ره و دانشمند فقیه و اصولی دارای تألیفات بسیار ـ به ویژه در علم اصول ـ بود. ایشان پس از بازگشت به ایران به تدریس در اصفهان و مدرسه سپهسالار تهران پرداخت و شاگردان بسیاری چون حکیم الهی قمشهای و آیت الله میرزا هاشم آملی را تربیت کرد.
ایشان یکی فقهای طراز اول گزینش شده توسط حوزه علمیه نجف اشرف برای نظارت بر اسلامی بودن قوانین مجلس شورای ملی بود و طی هفده سال نمایندگی مجلس شورای ملی خدمات شایانی به ملت مسلمان ایران کرد.
از جمله
مانع شدن از تصویب قوانین خلاف شرع. مانند حق رأی زنان که بر خلاف ظاهر فریبندهاش برای تغییر سبک زندگی زنان مسلمان و توسعه آزادیهای بهاییان ایران بود. (این طرح در زمان پهلوی دوم بار دیگر مطرح و با مخالفت امام خمینی ره مواجه شد).
مبارزه با استمعار روس و انگلیس. مانند: ملغی ساختن اولتیماتوم روس (1290) حکم جهاد علیه اشغال روس و انگلیس (1294) مخالفت با قرارداد محرمانه انگلیسی 1919 (1298) که به لغو آن در سال 1300 انجامید.
مخالفت با استبداد رضاخان پهلوی: شهید از مخالفان کودتای اسفند 1299بود و به همین دلیل به قزوین تبعید شد. مخالفت با جمهوری رضاخانی و روشنگری بر علیه آن در حوزه علمیه قم، مجلس شورای ملی و میان عموم مردم (1303ـ1302)، نطق مشهور علیه رضاخان در نقض حاکمیت مورد، تهدید قانون اساسی، دور زدن مجلس شورای ملی و فساد مالی او (1303)، استیضاح رضاخان (1304). او بزرگترین مخالف دیکتاتوری رضاخان بود و یکی از عجایب روزگار سکوت مدعیان دموکراسی در برابر خدمات ایشان برای حفظ پارلمان و قانون اساسی مشروطه و مبارزه دیکتاتوری رضاخان است؟!
رسوا ساختن حلقه مشاوران رضاخان: رضاخان در زندگی سیاسی خود پس از فرماندهی قزاق ـ وزیرجنگ، نخستوزیر و پادشاه خودکامه ـ از مشاوره هشت نفر از تکنوکراتهای فراماسون مانند فروغی و محمد مصدق بهره میبرد. به عنوان استفاده از پل نخستوزیری برای رسیدن به پادشاهی پیشنهاد دکتر مصدق به رضاخان بود.
غالب مخالفان او در مجلس ـ بهویژه مجلس ششم ـ طرفداران رضاخان، غربزدگان و وکلای وابسته به بهاییان بودند.
ایشان در سال 1305 در تهران ترور نافرجام شد. ایشان در سال 1307 از تهران به خراسان تبعید شد و در10 آذر 1316 مصادف با 27 ماه مبارک رمضان و هنگام اقامه نماز به شهادت رسید.
اشراف شهید مدرس بر جریانات حاکم و زمانه کرامتگونه است. مانند پیشبینی شهید درباره محل دفن رضاخان، لطمه سیاست محافظهکارانه مصدق به مردم و آینده مدفن و مزار خود که نیم قرن بعد محقق شد.
🔰@yasmhj🔰
مختار ملت
میزرا یونس متولد 1259 ش در رشت بود که بیست سال تحصیلات حوزوی خود را در رشت و تهران گذراند و به بالاترین مقامات علمی رسید.
او هفت سال و تا زمان شهادتش مبازره با دشمنان شیعه و کشور را در دو جبهه بیگانه و مزدوران آنان پی گرفت. از یک سو با روس و انگلیس و از سوی دیگر با وثوق الدوله، تیمورتاش و رضاخان.
سختترین دوره برای او سال 1297 بود که در سه جبهه با انگلیس، روس و وثوق الدوله درگیر جنگ بود.
او حکومت مردمی خود را در بخشی از گیلان و مازندران گسترد و امکانات رفاهی و فرهنگی چون مریضخانه و روزنامه دایر کرد. میرزا و یارانش با کمترین امکانات در برابر نیروی هوایی و زرهپوشهای بریتانیا و توپهای دوربرد روسی جانانه مقاومت کردند اما سیاست اختلاف بینداز و حکومت کن بریتانیا دامن یارانش را گرفت. دکتر حشمت و 270 همراهش فریب اماننامه پشت قرآن قزاقها را خورده و پس از تسلیم اعدام شدند ( بهار 1298). حاج احمد کسمایی و خالو قربان نیز تسلیم شدند و احسانالله خان به روسها پناهنده شد.
اختلاف یاران در 6 مهر 1300 شیرازه حکومت مردمی را از هم پاشید و رهبر نهضت برای تجدید حکومت مردمی روانه خلخال شد و در تعقیب و گریز و محاصره نیروهای رضاخان در 11 آذر 1300 در اوج مظلومیت و غربت شهید شد و سرش از پیکر جدا گردید.
افسوس که مورخانی چون کسروی ـ مرتد که امام خمینی او را بی سر و پا نامید و به دست یاران نواب صفوی به سزایش رسید ـ او را آماج تهمتهای ناروای خود ساختند تا هنوز هم یکی از بهترین مفاخر تاریخ شیعه و قهرمان ملی ایرانیان جایگاه واقعی خود را پیدا نکند.
یادش گرامی و راه پر افتخارش پر رهرو باد.
🔰@yasmhj🔰
🌷سالروز شهادت شهید ستاری و همراهان شهیدش در آخرین پرواز 🛩
هواپیمای جت استار نیروی هوایی به شماره ثبت 9001-5 در فاصله 64 کیلومتری فرودگاه در جاده نایین – یزد سقوط کرده بود و فرمانده نیروی هوایی و جمعی از فرماندهان نیرو و همراهانشان به شهادت رسیده بودند.
در این هواپیما افراد زیر به همراه شهید ستاری به شهادت رسیدند :
شهید خلبان مصطفی اردستانی (معاونت عملیات نیروی هوایی)
– شهید خلبان سید علیرضا یاسینی (معاون هماهنگ کننده و رئیس ستاد نیروی هوایی)
– شهید احمد شجاعی
– شهید حسن رزاقی
– شهید شریفی (مسئول دفتر شهید ستاری)
– شهید خلبان جمشیدی (خلبان پرواز)
– شهید خلبان جم منش (کمک خلبان)
– شهید سنایی (مهندس پرواز)
– شهید پورزاری (افسر و گارد همراه)
- شهید محتشمی (افسر و گارد همراه)
و شهید محسنی (افسر و گارد همراه)
خداوند روح تمامی این شهیدان را با حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) محشور فرماید.
@yasmhj
🔶🔸برترین بانوی مجاهد 🔸🔶
💠در میان فرزندان امیرمؤمنان ع سه دختر به نام زینب وجود دارد، اما بزرگترین آنان به حسب مقام و سن زینب کبری س است.
💠برابر روایات اهلبیت ع ایشان پس از مادرش فاطمه سرور زنان بهشتی و مادربزرگش امالمؤمنین خدیجه کبری س سومین بانوی برتر بشریت است.
💠در روایات اهلبیت ع ایشان دانشمند درسناخوانده معرفی شده که گواه مقامات معنوی سترگ او و شایستگی دستیابی به مراتب بالای عصمت است.
💠در منابع اهلسنت این مطلب به گونه دیگری انعکاس یافته و به خردمندی بیمانند ایشان اشاره و در این ویژگی مانند مادربزرگشان حضرت خدیجه کبری س معرفی شدهاند.
📚در منابع کهن تاریخی هیچ اشارهای به تاریخ تولد و رحلت ایشان نشده است اما آنچه مسلم است ایشان در زمان حیات رسول خدا ص متولد و پیش از سال 62 هجری از دنیا رفته است. بنابراین عمر با برکت ایشان بین52 تا 58 سال بوده است.
البته در دوران معاصر با استناد به قرائنی تاریخ تقریبی تولد و رحلت ایشان به گونههای متفاوت بیان شده که هر کدام میتواند بهانهای برای بزرگداشت مقام شامخ ایشان باشد.
💢در این مقال به طور فشرده به برخی از مبارزات این بانوی بزرگ اشاره میشود:
💢در زمانی که نقل روایات ممنوع بود، ایشان با نقل روایات و حتی روایات سیاسی مانند خطبه فدکیه حضرت فاطمه س از میان رفتن آنها و ترویج بیشاز پیش آنها شد.
💢شخصیت بزرگ ایشان تحت الشعاع شخصیت دو برادر ارجمندشان قرار گرفته و تنها پس از شهادت این دو امام بود که قطرهای از اقیانوس و نمی از یم فضایل ایشان برای جهانیان جلوهگر شد. به ویژه در حادثه جانگداز کربلا که ایشان از این حادثه که بالاترین مظهر بندگی خدا بود جز زیبایی ندید و حسین ع را قربانی کوچک در برابر بارگاه الهی معرفی نمود.
💢ایشان دو تن از شهدای بنیهاشم در کربلا (از سه فرزند شهید عبداللهبنجعفر) را در دامن پاک و پر مهر خود پرورش داد.
💢پرستاری از امام علیبنالحسین ع در روز عاشورا و نجات جان ایشان را در این روز به عهده داشت و در سرپرستی کاروان اسرا تا شام امام سجاد ع را یاری کرد.
💢ایشان بار دیگر در کوفه و در کاخ ابنزیاد لعین جان امام زین العابدین ع را نجات داد.
💢خطبه شیوا و کوبنده ایشان در کوفه از دو جهت اهمیت دارد. نخست رسوایی کوفیان آن دوره و دفاع تاریخی از شیعه را به دنبال داشت. سخنان ایشان مبنی بر کینه کوفیان نسبت به خاندان عصمت ع تأییدی بر گواه مورخانی چون مدائنی و ابناثیر است که کوفه را از زمان معاویه خالی از شیعه معرفی کردهاند. دوم قیام شیعیان بر علیه یزید؛ مانند قیام ابنعفیف ازدی و هفتصد نفر از همپیمانان او هنگام سخنرانی ابنزیاد.
💢خطبه امام زینالعابدین و زینب کبری ع تلاش40 ساله معاویه در شام که خود را تنها خویشاوند پیامبر ص معرفی کرده بود بر باد داد. زینب کبری س یزید را از تبار آزادشدگان رسول خدا در فتح مکه معرفی و از او به عنوان پسر هندجگرخوار یاد کرده و حکومت را حق خاندان حضرت امیر ع معرفی کرد. [که یزید آن را غصب کرده است].
یزید چنان در تنگنا قرار گرفت که برای کاستن از فشار افکار عمومی و وجدانهای بیدار شده، جشن پیروزی خود را ـ که در شام مانند آن دیده نشده بود ـ فراموش کرد. او استاندارش «ابنزیاد» را قاتل امام حسین ع معرفی کرد و حرمسرایش را به برپایی عزا بر شهیدان کربلا واداشت.
✳️برابر روایات شیعه و اهل سنت از پیامبر اعظم ص، برترین جهاد، گفتار حق در برابر سلطان ستمگر است. زینب کبری س قهرمان بیمانندی است که مهمترین حلقههای قیام حسینی ع را تکمیل کرده و آن را جاودانه ساخت.
✳️زینب کبری به قهرمان بزرگ جهان اسلام تبدیل شده و همواره مورد احترام عموم مسلمانان بوده است. تا آنجا که دو قرن پس از این حادثه چنان جایگاهی یافت که شیادانی ادعا میکردند که زینب کبری س هستند که خداوند آنان را تا آن دوره زنده نگهداشته است. از این رو ائمه هم با مدعیان دروغین مهدویت مبارزه میکردند و هم مدعیان دروغین زینبیت.
✳️شاید به همین دلیل است که دشمنان اهلبیت ع برای کاستن از جایگاه حضرت، به تحریف شخصیت ایشان پرداختند. افسانه سر کوفتن به محمل که چهار قرن بعد از حادثه کربلا به تاریخ حیات ایشان ضمیمه شد، امروزه تنها دستاویز برخی برای مشروع نمایاندن گونههایی از عزاداری است که موجب وهن مذهب و تخریب چهره تشیع است.
@yasmhj
May 11
نواب همیشه زنده
سید مجتبی نواب صفوی (میرلوحی) در سال 1303 از پدر و مادری از تبار پیامبر ص در تهران به دنیا آمد. پدر ایشان از روحانیون خلع لباس شده توسط رضاخان بود که در راه احقاق حق در زندان رضاخان از دنیا رفت.
سید مجتبی تحصیلات حوزوی را در مدرسه مروی تهران و آخوندخراسانی نجفاشرف فرا گرفت.
*
فضای ایران در آن دوران عرصه جولان کسانی بود که بیمحابا به باورهای شیعه میتاختند. در چنین فضایی امام خمینی ره برای پاسخ به این هجمهها کشفالاسرار را نگاشت. جرثومه فسادی چون سیداحمد کسروی بیمحابا جشن قرآنسوزی برپا و به امام صادق ع و امام زمان عج اهانت میکرد. امام خمینی ره کسروی را بیسروپا معرفی و مسلمانان غیور را به دفاع از دین فراخوانده و مزد کسی را که در این راه بمیرد بر خدا دانستند.
سیدِ مجتبی درنگ را روا ندانست و تحصیل در نجف را رها کرد. او به استناد فتوای دو تن از مراجع تقلید بزرگ نجف و یکی از مراجع تقلید قم و پس از بینتیجه ماندن جلسات مناظره با کسروی او را مورد هدف قرار داد. اما کسروی زنده ماند و سید به زندان افتاد. با فشار مراجع تقلید قم و نجف، سید آزاد شد و تشکیلات «جمعیت فداییان اسلام» را با هدف ایجاد حکومت اسلامی، جهانیسازی اسلام و مبارزه با استبداد، استعمار و دینستیزی تأسیس کرد. اولین اقدام فداییان، اعدام انقلابی کسروی مرتد و تئوریسن حرکت سیاسی ضددینی در اسفند 1324 بود. این اقدام چنان مؤثر افتاد که به مبارزه علنی دشمنان بر علیه تشیع پایان داد.
*
در اردیبهشت 1327 فداییاناسلام بیش از 5000 نفر را برای مبارزه با صهیونیستها در شهر تهران بسیج کرد، اما دولت اجازه خروج آنان و جهاد با اشغالگران را نداد.
*
خرداد 1327عبدالحسین هژیر بهایی، نخستوزیر شد. فداییان به رهبری مجاهد بزرگ آیتالله العظمی سیدابوالقاسم کاشانی تظاهرات عظیمی را علیه او ساماندهی کرد که فشار افکار عمومی سرانجام هژیر را به استعفا واداشت. اما شاه، هژیر را وزیر دربار کرد. هژیر با تقلب گسترده در انتخابات مانع راهیابی مخالفان دربار به مجلس شد. با اعدام انقلابی هژیر توسط فداییاناسلام در آبان 1328 انتخابات تهران ابطال و با برگزاری مجدد انتخابات، مخالفان دربار، مصدق و اعضای جبهه ملی به مجلس راه یافتند.
*
اردیبهشت 1329 شاه تصمیم به بازگرداندن جنازه رضاخان به ایران گرفت. فداییاناسلام با حمایت علمای قم به ویژه شهید محراب «آیتالله صدوقی» مانع دفن جسد او در قم شدند. افزونبرآن در مراسم دفن او در تهران نیز هیچ روحانی و معممی حضور نداشت.
*
در تیرماه 1329 سپهبد رزمآرا که نقش مؤثری در سرکوب نهضت جنگل داشت به نخستوزیری رسید. او تلاش بسیاری برای تصویب قرارداد نفتی (گسـگلشاییان) به نفع انگلیسیها کرد. اما آیتالله کاشانی نفت را از انفال و اموال عمومی و ملی معرفی کرد. سخنرانی سخیف رزمآرا درباره ناتوانی ملت ایران از اداره صنعت نفت، باعث روشن شدن نقش کلیدی او در مقابله با ملیشدن نفت بود. در اسفند 1329 رزمآرا به دست خلیل طهماسبی از اعضای فداییاناسلام اعدام شد. حذف سپهبد رزمآرا موجب هراس نمایندگان وابسته به انگلیس و تصویب ملی شدن نفت شد.
در همین سال نواب صفوی کتاب «راهنمای حقایق» که در بردارنده قانون اساسی حکومت اسلامی بود را منتشر کرد.
*
در اردیبهشت 1330 مصدق به نخستوزیری رسید. با امتناع او از اجرای احکام اسلامی شهید نواب با صدور بیانیهای خواستار اداره حکومت توسط پیشوای مسلمین شد. نواب توسط دولت مصدق بازداشت شد و به جرم معاونت در قتل رزمارا ـ که حذفش هموار کننده ملی شدن صنعت نفت بود ـ به قریب دو سال حبس محکوم و به زندان افتاد؟! در این زمان سیدعبدالحسین واحدی ـ مرد شماره دو فداییاناسلام ـ رهبری گروه را به عهده گرفت. در این دوره شهید صدوقی از حامیان جدی واحدی بود و دوبار مانع دستگیری ایشان شد.
*
در شهریور1332 نواب در کنگره ششروزه بیتالمقدس شرکت و در آن سخنرانی کرد. او سفر دورهای خود به عراق، اردن، لبنان و سوریه را انجام داد و با حمایت مالی علامهامینی (1349) به مصر نیز سفر کرد. سخنرانی نواب در دانشگاه الازهر در کنار فعالیتهای بزرگانی چون شیخ محمدحسین کاشفالغطا (1333) و سید شرفالدین عاملی (1336) زمینهساز شناخت بهتر شیعه و صدور فتوای تاریخی شیخ محمود شلتوت (1342) مفتی اعظم مصر در به رسمیت شناختن مذهب شیعه بود. این فتوا چنان اهمیت داشت که آیتالله العظمی بروجردی (1340) هیئتی را برای قدردانی از شیخ شلتوت روانه مصر کرد.
*
در فروردین 1332 «حسین علاء» نخستوزیر شد. او تصمیم به امضای پیمان ننگین بغداد گرفت؛ اما پیش از عزیمت به بغداد در آبان 1334 توسط فداییان اسلام ترور شد. اما ترور او نافرجام ماند و در پی این حادثه رژیم نواب صفوی و یارانش را به اعدام محکوم کرد. سرانجام نواب و یارانش در ۲۷ دی ۳۴ به شهادت رسیدند.
@yasmhj
نصرت آشکار خدا
در سحرگاه پنجم اردی بهشت ۱۳۵۹ یکی از پیچیده ترین و بهترین محاسبات بشری در برابر کوچک ترین مخلوقات الهی اظهار عجز نمود.
حادثه طبس که ماهها برنامهریزی شده بود و زبدهترین امکانات و نیروها را در اختیار داشت.
در این ماجرای عبرتانگیز تمام محاسبات دقیق کارشناسی با مدرنترین امکانات روز دنیا با طوفان شن از کار افتاد و بالگردهای پرتوان سیکورسکی معروف به اسب آبی مقهور دانههای کوچک شن شد و موجب برخورد آن با یک هواپیمای ترابری هرکولس سوخترسان شد و کوهی از آتش را برای متجاوزان فراهم ساخت.
آن گونه که بکویث فرمانده عملیات اذعان داشته جان تمام نیروهای دلتا در عملیات پنجه عقاب در خطر بود و آنان فرار را بر قرار ترجیح داده و جان ناقابل خود را نجات دادند و نجات جاسوسان خود را از یاد بردند.
گروهی مزدور بیگانه و خیانتپیشه از ابتدای شکلگیری نقشه عملیات تا پایان آن با دشمن همکاری داشتند که آخرین آن بمباران ۵ بالگرد باقیمانده به فرمان بنیصدر - رئیس جمهور و فرماندهی کل قوا در آن زمان - برای از بین بردن اسناد درون آن بود که شهید محمد منتظر قائم فرمانده سپاه یزد نیز در حین تلاش برای جمعآوری همین اسناد به شهادت رسید.
@yasmhj
May 11
فرزند خلبان امام خمینی ره
سرلشکر خلبان علیاکبر قربان شیرودی در دیماه ۱۳۳۴ در تنکابن متولد شد.
او که از استعداد بالایی برخوردار بود از کودکی و با عنایت پدرش به تعلیم قرآن توجه داشت. پس از دورد به دوره خلبانی بالگرد بل209 با عمق نفوذ آمریکاییها در کشور آگاه شد. در دوران مبارزات انقلاب، اعلامیههای امام خمینی ره را منتشر میکرد و به فرمان امام مبنی بر خروج سربازان از پادگانها جامه عمل پوشید. پس از پیروزی انقلاب در کمیته انقلاب اسلامی پاسداری از مراکز امنیتی و نظامی کرمانشاه را بر عهده گرفت.
در غائله کردستان که با مسامحه دولت موقت و بهانه مذاکره با ضدانقلاب این خطه از کشورمان را در آستانه جدایی از مام میهن قرار داده بود داوطلبانه به مبارزه با مزدوران آمریکا پرداخت و نقش تعیینکنندهای در آزادسازی پاوه ایفا کرد. شهید مصطفی چمران، وزیر دفاع وقت، او را ستاره درخشان جنگهای کردستان نامید.
در آغاز جنگ تحمیلی از دستور بنیصدر مبنی بر انهدام پادگان ابوذر و مهمات نظامی آن سرپیچی کرد و مسئولیت تمرد از فرمان فرمانده کل قوای وقت در شرائط جنگی را پذیرفت. او به همراه همرزمانش با 12 ساعت پرواز مداوم، پادگان ابوذر و غرب کشور را از خطر سقوط حتمی نجات داد. اقدام شجاعانه او و همرزمانش فراتر از برآوردهای کارشناسان نظامی دنیا و سه برابر توان تعریف شده برای بالگرد کبری بود. تیمسار فلاحی، رئیس ستاد مشترک ارتش، او را ناجی غرب نامید که غیرممکنها را ممکن ساخت.
این عملیات بازتاب گستردهای در رسانههای بینالمللی پیدا کرد و بنیصدر مجبور شد او را مشمول ارتقای درجه قرار دهد. اما شیرودی درجه تشویقی بنیصدر را نپذیرفت و در نامه به فرمانده هوانیروز کرمانشاه نوشت: «اینجانب منظوری جز پیروزی اسلام نداشتهام و به دستور رهبر عزیزم به جنگ رفتهام». شیرودی در یکی از سخنرانیهایش گفته بود: « اگر امام بگوید هر دو فرزندت را قربانی کن درنگ نمیکنم و این کار را انجام میدهم چون معتقدم امام اشتباه نمیکند»
افشاگریهای او علیه خیانتهای بنیصدر به بازداشت او در دیماه 59 منجر شد که با وساطت آیتالله خامنهای آزاد شد.
شیرودی پس از 360 بار نجات معزهآسا از خطر گلولههای دشمن در آخرین عملیات پروازیِش در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۶۰، در بازی دراز دشت ذهاب و پس از انهدام چهار تانک دشمن به شهادت رسید.
امام خمینی در دیدار با خانواده شهید فرمود «شیرودی فقط فرزند شما نبود، فرزند من هم بود»
@yasmhj
ولی فقیه جنوب
آیت الله العظمی سید عبدالحسین لاری در دیماه 1226 شمسی در نجف اشرف متولد شد.
او تحصیلات خود را از محضر بزرگان نجف چون میرزای شیرازی گذراند و با نبوغی که داشت در سن بیست و دو سالگی به درجه اجتهاد نایل شد. او از اساتید حوزه علمیه نجف به شمار میآید و چهل اثر مکتوب از ایشان باقی مانده است.
در اواخر دوره ناصرالدین شاه قاجار، ستم شدید حکام محلی موجب شد که بزرگان منطقه لارستان با گسیل هیأتی به عراق، از میرزای شیرازی درخواست رهبری دینی بنمایند تا مدیریت جامعه اسلامی را به عهده گیرد. آیت الله العظمی لاری در سن چهل و پنج سالگی و با نظر میرزای شیرازی، نجف اشرف را ترک و عازم لارستان شد.
ورود این عالم بزرگ به منطقه تحول عظیمی را در اصلاح امور دینی و معیشتی مردم منطقه جنوب پدید آورد.
سید مانند سایر فقیهان بزرگ شیعه قائل به ولایت فقیه و لزوم مبارزه با استعمار و استبداد در قالب تشکیل حکومت اسلامی بود. او حکومت اسلامی را در قلمرو بخشهایی از چهار استان فارس، کرمان، هرمزگان و بوشهر پدید آورد.
او انگلیسیها را که نماد استعمار خارجی بودند شیطان و حکومت مستبد قاجار را اموی (بنیامیه) توصیف کرد.
او نیروهای و عشایر غیور منطقه جنوب مانند تنگستانیها، صولت الدوله قشقایی و نیروهای مردمی لارستان را بر علیه انگلیس، شاهان قاجار و والیان آنها و مزدوران آنها مانند سردار اسعد متحد ساخت.
او برای دفاع از حقوق مردم و تمامیت ارضی کشور، نیروی نظامی مردمی را در منطقه تشکیل داد با ساخت کارخانه اسلحهسازی مردم را برای ایجاد امنیت خود و دفاع در برابر استبداد و استعمار مجهز ساخت.
او برای تقویت اقتصادی مردم منطقه و جلوگیری از نفوذ بیگانه، استفاده از کالاهای خارجی را تحریم کرد و پست محلی تشکیل و مالیات مردم را در خود منطقه به مصرف کارهای عمرانی و خدماتی رساند و موجب رونق و شکوفایی اقتصادی منطقه شد.
او ائمه جمعه مناطق در اختیار خود در استان فارس، کرمان، بوشهر و هرمزگان را تعیین کرد و حدود و تعزیرات اسلامی را در این مناطق اجرا ساخت.
او مبشران مسیحی را از نواحی حکومت اسلامی جنوب اخراج کرد.
اما دغدغه مردم او را از مسائل ملی و جهانی غافل نساخت. او قرارداد 1907 که ایران را بین انگلیس و روسیه تقسیم میکرد فاقد ارزش معرفی کرد.
همچنین برای جلوگیری از انحراف مشروطه و هماهنگ با شیخ فضل الله نوری بر مشروعه بودن مشروطه و اسلامی بودن قوانین مجلس شورا با حضور فقهای طراز اول شورای نگهبان قوانین اسلامی تأکید و رسالهای در این باب نگاشت و تمام توان خود برای حمایت از مشروطه مشروعه را به کار گرفت.
اما حکومت اسلامی جنوب با استانداری محمد مصدق در فارس رو به افول نهاد. انگلیسیها با کمک والی جوان و عضو لژ ماسونی فارس تنگستانیها را محاصره و سرکوب و اتحاد نیروهای انقلابی در جنوب در برابر استبداد و استعمار را درهم شکستند و با ورود نیروهای قوام به قلمرو حکومت اسلامی، دوران خوش رهایی از استبداد و استعمار پایان یافت و تنها به خاطره خوشی برای مردم جنوب مبدل شد.
سید سالهای پایانی عمر را تبعیدگونه سپری کرد و در 19 اردی بهشت 1303 جان به جان آفرین تسلیم کرد.
@yasmhj
عدالت اجتماعی یکی از اسرار مادی روزه
💠 امام صادق علیه السلام:
إِنَّمَا فَرَضَ اللَّهُ الصِّيَامَ لِيَسْتَوِيَ بِهِ الْغَنِيُّ وَ الْفَقِيرُ وَ ذَلِكَ أَنَّ الْغَنِيَّ لَمْ يَكُنْ لِيَجِدَ مَسَّ الْجُوعِ فَيَرْحَمَ الْفَقِيرَ لِأَنَّ الْغَنِيَّ كُلَّمَا أَرَادَ شَيْئاً قَدَرَ عَلَيْهِ فَأَرَادَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ يُسَوِّيَ بَيْنَ خَلْقِهِ وَ أَنْ يُذِيقَ الْغَنِيَّ مَسَّ الْجُوعِ وَ الْأَلَمِ لِيَرِقَّ عَلَى الضَّعِيفِ وَ يَرْحَمَ الْجَائِع.
💠 خداوند روزه را واجب کرد تا به وسیله آن بین دارا و ندار، مساوات برقرار شود، زیرا دارا طعم گرسنگی را نمی چشد تا به فقیر رحم کند، چون شخص دارا هر زمان چیزی را بخواهد بر آن قدرت دارد، لذا خداوند اراده کرده تا بین مخلوقاتش تساوی برقرار کند و شخص دارا هم طعم گرسنگی و درد را بچشد تا بر ضعیف دل نرم شود و گرسنه را رحم کند.
إقبال الأعمال سید بن طاوس ره.
@yasmhj