هدایت شده از دقایقی با قران
✍#نکات_قرآنی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
زیارت مجازی مزار مطهر شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی
⬅️وارد درب شمالی شده و به مسیر ادامه دهید
🌹 گلزار شهدای کرمان👇
🌐 tour.soleimani.ir
صفحه ۳۵ مصحف شریف
سوره مبارکه بقره
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_6044268962689057769.mp3
2.15M
🔸ترتیل صفحه 35 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 2
سوره مبارکه البقرة
صفحه 35
فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ ۗ وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْيَتَامَىٰ ۖ قُلْ إِصْلَاحٌ لَهُمْ خَيْرٌ ۖ وَإِنْ تُخَالِطُوهُمْ فَإِخْوَانُكُمْ ۚ وَاللَّهُ يَعْلَمُ الْمُفْسِدَ مِنَ الْمُصْلِحِ ۚ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَأَعْنَتَكُمْ ۚ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ (220)
در مورد دنيا و آخرت، و از تو درباره يتيمان مى پرسند؟ بگو: اصلاحى که به سود آنان باشد بهتر است، و اگر [در معيشت ]با آنان آميزش داشته باشيد [آنها ]برادران شما هستند، و خدا مصلح را از مفسد مى شناسد، و اگر خدا مى خواست شما را [در مورد يتيمان ]به مشقّت مى انداخت، همانا خدا عزّتمند و حکيم است. (220)
وَلَا تَنْكِحُوا الْمُشْرِكَاتِ حَتَّىٰ يُؤْمِنَّ ۚ وَلَأَمَةٌ مُؤْمِنَةٌ خَيْرٌ مِنْ مُشْرِكَةٍ وَلَوْ أَعْجَبَتْكُمْ ۗ وَلَا تُنْكِحُوا الْمُشْرِكِينَ حَتَّىٰ يُؤْمِنُوا ۚ وَلَعَبْدٌ مُؤْمِنٌ خَيْرٌ مِنْ مُشْرِكٍ وَلَوْ أَعْجَبَكُمْ ۗ أُولَٰئِكَ يَدْعُونَ إِلَى النَّارِ ۖ وَاللَّهُ يَدْعُو إِلَى الْجَنَّةِ وَالْمَغْفِرَةِ بِإِذْنِهِ ۖ وَيُبَيِّنُ آيَاتِهِ لِلنَّاسِ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ (221)
و با زنان مشرک تا ايمان نياورده اند ازدواج نکنيد، و قطعاً کنيزى مؤمن بهتر از زنى مشرک است هر چند شما را شيفته خود کند. و به مردان مشرک تا ايمان نياورده اند زن ندهيد، و قعطاً برده اى مؤمن بهتر از مردى مشرک است هر چند شما را شيفته خود کند. اينان به سوى آتش فرا مى خوانند، و خدا به اذن خود به بهشت و آمرزش فرا مى خواند و آياتش را براى مردم بيان مى کند باشد که آنان متذکرّ شوند. (221)
وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الْمَحِيضِ ۖ قُلْ هُوَ أَذًى فَاعْتَزِلُوا النِّسَاءَ فِي الْمَحِيضِ ۖ وَلَا تَقْرَبُوهُنَّ حَتَّىٰ يَطْهُرْنَ ۖ فَإِذَا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَيْثُ أَمَرَكُمُ اللَّهُ ۚ إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ (222)
و از تو درباره حيض مى پرسند، بگو: آن رنج و آزارى است، پس به هنگام حيض از زنان کناره بگيريد و نزديکشان نشويد تا پاک گردند، پس وقتى که خود را پاکيزه کردند از جائى که خدا به شما امر کرده است بر آنان درآييد، همانا خدا توبه کاران و پاکيزگان را دوست مى دارد. (222)
نِسَاؤُكُمْ حَرْثٌ لَكُمْ فَأْتُوا حَرْثَكُمْ أَنَّىٰ شِئْتُمْ ۖ وَقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ ۚ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّكُمْ مُلَاقُوهُ ۗ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ (223)
زنان شما کشتزار شما هستند، پس هرگونه خواستيد به کشتزارتان در آييد، و براى خودتان [توشه آخرت ] پيش فرستيد، و از خدا پروا داشته باشيد، و بدانيد که شما او را ملاقات خواهيد کرد، و به مؤمنان بشارت ده. (223)
وَلَا تَجْعَلُوا اللَّهَ عُرْضَةً لِأَيْمَانِكُمْ أَنْ تَبَرُّوا وَتَتَّقُوا وَتُصْلِحُوا بَيْنَ النَّاسِ ۗ وَاللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ (224)
و براى نيکى کردن و اختيار تقوا نمودن و اصلاح دادن@ ميان مردم، نام خدا را در معرض قسم هاى خود قرار ندهيد، و خدا شنوا و داناست. (22
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
نکته تفسیری صفحه ۳۵:
لحظه ای برتر از یک سال:
شاید هیچ مکتب و آیینی مانند اسلام، انسانها را به «تفکّر» دعوت نکرده باشد. قرآن 17 بار از تفکّر، و بارها از عقل و فهم و ... سخن به میان آورده و احادیث پیشوایان ما لبریز از دعوت به تفکّر است. خداوند در آیات وحی، زیانهای شراب و قمار را برشمرده و توصیه می کند که در حد میانه ـ و نه با افراط و تفریط ـ انفاق کنیم. سپس می فرماید: این چنین خداوند آیاتش را برای شما توضیح میدهد و علّت پاره ای از دستورهایش را روشن می کند تا در مورد زندگیتان در دنیا و آخرت اندیشه کنید. یعنی اگرچه خدا به شما فرمان می دهد که از دستورهایش اطاعت کنید، از شما می خواهد که در باره ی آنها فکر کنید و آنها را با چشم باز بپذیرید؛ نه اجباری و کورکورانه.[1] هر یک از این دستورها، برنامه ای برای تکامل انسان است که اگر به درستی و با فهم و درک صحیح انجام شود، تأثیر فوقالعاده ای در رشد انسان می گذارد.
شناخت صحیح گناهان و اندیشه در باره ی زیان آنها نیز باعث میشود که انسان با میل و رغبت از آنها دوری کند و پرهیز از آنها را نوعی محرومیت و رنج نپندارد. امام رضا علیه السلام در این باره فرموده است: «عبادت راستین، نماز و روزه ی فراوان و بی فکر و اندیشه نیست؛ بلکه عبادت حقیقی، تفکّر در آفرینش خدا و دستورهای اوست.»[2] تاریخ، سرگذشت های فراوانی را از عبادت های خشک و بی مغز روایت کرده که هیچ فایده ای برای انجام دهنده ی آن نداشته است. داستان خوارج نهروان، نمونه ی روشنی از آنهاست. آنان، افراد خشک مغز و به ظاهر دینداری بودند که اعتقادات جاهلانه و پوچی داشتند و بر سر دشمنی با بزرگترین عبادت کننده ی زمانشان، علی علیه السلام ، سر دوستدار او را بریدند و همسر باردارش را کشتند و شکمش را دریدند و سر فرزندش را بریده، بر سر نیزه گذاشتند؛ در حالی که بسیاری از آنان، حافظان قرآن بودند و پیشانی هایشان از سجده ی فراوان پینه بسته بود! امیر مؤمنان علی علیه السلام در سرزمین نهروان به آنان نصیحت فراوانی کرد و پس از اتمام حجت، با آنان پیکار کرد و بیشتر آنان را به جهنّم فرستاد. به راستی چه می شود که چنین بلایی بر سر انسان میآید؟ در روایتی می خوانیم که شخصی نزد امام صادق علیه السلام از عبادت فراوان همسایه اش سخن به میان آورد. امام از او پرسید: «عقلش چگونه است؟» او گفت: «عقل درستی ندارد.» امام فرمود: «مقام او با آن عبادت ها بالا نمی رود.»[3] در مقابل، تاریخ از سعادت انسانهایی سخن میگوید که با لحظه ای فکر و اندیشه، از هلاکت ابدی نجات یافتند.
ماجرای «حُرّ بن یزید ریاحی»، یکی از نمونه های روشن این مطلب است. او نخستین کسی بود که مأمور شد حرکت امام حسین علیه السلام را مهار کند و اجازه ندهد آن حضرت تغییر مسیر دهد؛ امّا در روز عاشورا به فکر فرو رفت. شخصی به نام مهاجر بن اوس می گوید: «در روز عاشورا، بدن حر به لرزه افتاده بود. با تعجّب به او گفتم: آیا ترسیده ای؟ اگر از من می پرسیدند که شجاعت رین شخص کوفه کیست، تو را معرفی می کردم. حر گفت: من خود را بین بهشت و دوزخ میبینم. به خدا سوگند، اگر قطعه قطعه و سوخته شوم ، هیچ چیز را به جای بهشت انتخاب نمی کنم.» حر، این را گفت و به سپاه امام حسین‰ پیوست[4] و اکنون بیش از هزاروسیصد سال است که درود و سلام خدا و خوبان عالم به او میرسد. آری، بدینگونه انسان میفهمد که چرا امام صادق علیه السلام یک لحظه تفکّر را از یک سال عبادت برتر شمرده است. [5]
[1] . اقتباس از المیزان فی تفسیر القران ، ج2 ، ص197
[2] . کافی ، ج2 ، ص55
[3] . کافی ، ج1 ، ص24
[4] . زندگی امام حسین(ع)، تألیف محمد جواد نجفی، ص18
[5] . تفسیر عیاشی، ج2، ص208
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷هرکار دلتون میخوادنکنید
...وَلَا تَتَّبِعِ الْهَوَىٰ فَيُضِلَّكَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ إِنَّ الَّذِينَ يَضِلُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ لَهُمْ عَذَابٌ شَدِيدٌ بِمَا نَسُوا يَوْمَ الْحِسَابِ (٢٦)سوره ص
ازخواسته های دل پیروی نکن
که گمراه وجهنمی میشوی
🌷... إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارَةٌ بِالسُّوٓءِ...(٥٣)یوسف
قطعا دل مارابه کارهای بدامرمیکند
🌷...عَسَىٰٓ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَىٰٓ أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَهُوشر لکم (٢١٦)بقره
چه بساازکاری بدتون میادولی براتون خوبه
چه بساکاری رادوست داریدوبراتون بده
🌷... فَعَسَىٰٓ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَيَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا (١٩)نساء
چه بسا کاری رادوست نداریدولی درآن کار،خیرفراوان است
🌷فخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضَاعُوا الصَّلَاةَ وَاتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ فَسَوْفَ يَلْقَوْنَ غَيًّا (٥٩)مریم
هرکس نمازراضایع کندوازشهوات پیروی کند،جهنمی میشود
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✅حضرت موسی و هارون از خدا درخواستی داشتن دوتائی دست به دعا شدن و گفتن
✴️... رَبَّنَا اطْمِسْ عَلَىٰ أَمْوَالِهِمْ وَاشْدُدْ عَلَىٰ قُلُوبِهِمْ فَلَا يُؤْمِنُوا حَتَّىٰ يَرَوُا الْعَذَابَ الْأَلِيمَ(یونس88)
👈خدایا فرعون داره با نعمتی که بهش دادی مردمو گمراه میکنه، پروردگارا اموالشو نابود کن و کاری کن هیچ وقت نتونه ایمان بیاره تا عذاب الهی رو ببینه
✅خدا دعاشونو مستجاب کرد
✴️قَالَ قَدْ أُجِيبَت دَّعْوَتُكُمَا (یونس89)
👈وحی اومد که دعاتون مستجاب شد
✅اما تا عملی شدن دعا و غرق شدن فرعون چهل سالی طول کشید😳
✍دعا که میکنی یُخدِه صبوریم بچین تنگش😊
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd