✅ درس دوم : تعریف تجوید
در این درس به تعریف و
مقدمه ی مباحث تجویدی
پرداخته شده است. 🌱
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میترا وخواهرش چگونه نماز می خوانند؟درحالی که میترا معلول وخواهرش ....
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
📖 #دقایقی_باقرآن
بهترين بودن كارهاى الهى 👇
خداوند در همه چيز بهترين است:
بهترين يارى كننده و بهترين سرپرست: «نعم المولى و نعم النصير» ١
بهترين پشتيبان: «نعم الوكيل» ٢
بهترين مهد گستر: «فنعم الماهدون» ٣
بهترين اجابت كننده: «فنعم المجيبون» ٤
بهترين پاداشدهنده: «نعم اجرالعاملين» ٥
بهترين قادر و تقدير كننده: «نعم القادرون»
٣٤٩. اقسام انسانها ٦
يَا صَاحِبَىِ السِّجْنِ ءَأَرْبَابٌ مُّتَفَرِّقُونَ خَيْرٌ أَمِ اللّهُ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ
اى دو يار زندانى من! آيا خدايان متعدّد و گوناگون بهتر است يا خداوند يكتاى مقتدر؟
انسانها سه دستهاند: گروهى قالب پذيرند، مثل آب و هوا كه از خود شكلى ندارند ودر هر ظرفى به شكل همان ظرف در مىآيند. گروهى نفوذ ناپذير و مقاوم هستند، همچون آهن و فولاد كه در برابر فشار بيرونى ايستادگى مىكنند. اما گروهى امام و راهبرند كه ديگران را به رنگ حقّ درمىآورند. يوسف نمونهاى از انسانهاى دسته سوّم است كه در زندان نيز از مشرك، موحّد مىسازد.
در قرآن در جاهاى مختلف، از روش مقايسه و پرسش استفاده شده است كه به نمونههايى از آن درباره خداوند اشاره مىكنيم:
١. «قل هل من شركائكم من يبدأ الخلق ثمّ يعيده » ١؛ آيا از شركايى كه براى خدا گرفتهايد كسى هست كه بيافريند و سپس آنرا برگرداند؟
٢. «قل هل من شركائكم من يهدى الى الحقّ» ٢؛ آيا از شركايى كه براى خدا قرار دادهايد كسى هست كه به حقّ راهنمايى كند؟
٣. «قل أغير اللّه ابغى ربّاً و هو ربّ كلّ شىء» ٣؛ آيا غير خداى يكتا پروردگارى بپذيرم در حالى كه او پروردگار همه چيز است؟
٤. «آللّه خيرٌ امّا يشركون» ٤؛ خداوند بهتر است يا آنچه شريك او مىگردانيد؟
٣٥٠. برترى انسان بر فرشته ٥
وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِى آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِى الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُم مِّنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَى كَثِيرٍ مِّمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلاً
وهمانا فرزندان آدم را گرامى داشتيم و آنان را در خشكى و دريا (بر مركبها) حمل كرديم و از چيزهاى پاكيزه روزىشان داديم و آنان را بر بسيارى از آفريدههاى خود برترى كامل داديم.
كرامت، گاهى كرامت معنوى واكتسابى ونزد خداست، مثل كرامتى كه خاصّ اهل تقواست.
«اِنّ اكرمَكم عنداللّه اتقاكم» ٦ وگاهى كرامت در آفرينش است، نظير «احسن تقويم» ٧كه در خلقت انسان آمده است. مراد از « كَرّمنا » در اين آيه، احتمالاً وجه دوّم باشد. كرامت انسان هم در خلقت و هوش و عقل و استعداد است، و هم در دارا بودن قانون آسمانى و رهبرى معصوم، و مسجود فرشتگان واقع شدن.
انسان برتر از فرشته است، زيرا:
الف: انسان، مسجود فرشتگان است.
ب: فرشته، عقل محض است وشهوت ندارد و از اين رو كمالش به ارزش كمال انسان نيست.
هر كه عقلش را بر شهوتش غلبه دهد، برتر از فرشته است.
ج: در شب معراج، جبرئيل به پيامبر صلى الله عليه و آله گفت: تو امام باش تا به تو اقتدا كنم، زيرا خداوند شما را بر ما برترى داده است. ١
با آنكه خداوند بشر را بر همهى موجودات، حتّى فرشتگان برترى داد، «فضّلناهم على كثيرٍ ممّن خلقنا» ولى سوء انتخاب و عمل ناپسند انسان او را به پستترين درجه «اسفل سافلين» ٢ و به مرتبهى حيوانات و پستتر از آن پايين مىآورد. «كمثل الحمار» ٣، «كمثل الكلب» ٤، «كالانعام بل هم اضلّ» ٥، «كالحجارة او اشدّ...» ٦
در آيه، براى انسان هم كرامت مطرح است، هم فضيلت. «كرّمنا، فضلّنا» شايد تفاوت اين دو، عبارت باشد از:
الف: كرامت، امتيازى است كه در ديگران نيست، امّا فضيلت، امتيازى است كه در ديگران نيز هست.
ب: كرامت اشاره به نعمتهاى خدادادى در وجود انسان است، بدون تلاش. ولى فضيلت اشاره به نعمتهايى است كه با تلاش خود انسان همراه با توفيق الهى بدست آمده است.
ج: كرامت مربوط به نعمتهاى مادّى است، ولى فضيلت مربوط به نعمتهاى معنوى است.
سفر يكى از لوازم زندگى بشر، براى رفع نيازها و كسب تجربههاست، كه خداوند اسباب آن را در خشكى و دريا، در اختيار بشر قرار داده و آن را به عنوان يكى از نعمتهاى خود برشمرده است.
400 [چهارصد] نکته از تفسیر نور، صفحه 359
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥جرعهای از زلال قرآن
📖سوره مبارکه نازعات،۲۶ و ۲۷
💠 إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَعِبْرَةً لِّمَن يَخْشَىٰ
** أَأَنتُمْ أَشَدُّ خَلْقًا أَمِ السَّمَاءُ بَنَاهَا
💠 ﺑﻲﺗﺮﺩﻳﺪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺳﺮﮔﺬﺷﺖ ﺑﺮﺍﻱ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ [ﺍﺯ ﻋﺬﺍﺏ ﺧﺪﺍ] ﺑﺘﺮﺳﺪ ﻋﺒﺮﺗﻲ ﺍﺳﺖ .(٢٦) ﺁﻳﺎ ﺁﻓﺮﻳﺪﻥ ﺷﻤﺎ [ﭘﺲ ﺍﺯ ﻣﺮﮒ] ﺩﺷﻮﺍﺭﺗﺮ ﺍﺳﺖ ﻳﺎ ﺁﺳﻤﺎﻥ ﻛﻪ ﺍﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﻨﺎ ﻛﺮﺩ ؟(٢٧)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
1_527798790.mp3
3.87M
⁉️در مورد عالم ذر و اتفاقات آن عالم توضیح دهید و اینکه در آن عالم ما حق انتخاب پدر ومادرخویش را داشته ایم؟؟
⭕️ پاسخ: #ابراهیم_افشاری
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐 #ازدور_سلام 👋
🕊 ❤️دلمون روبفرستیم سامرا کنار حرم مطهر #امام_حسن_عسکری (ع) و از دور سلام و عرض ادب کنیم🌹🙏
🏴#شهادت_امام_حسن_عسکری(ع) پدر عزیز حضرت مهدی (عج) را به امام زمانمون تسلیت عرض می نماییم🏴
صفحه ۲۳۰ مصحف شریف
سوره مبارکه هود
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
4_6044173253637834347.mp3
2.32M
🔸ترتیل صفحه 230 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام سه گاه
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
قرآن ترجمه المیزان
سوره 11
سوره مبارکه هود
صفحه 230
قَالَتْ يَا وَيْلَتَىٰ أَأَلِدُ وَأَنَا عَجُوزٌ وَهَٰذَا بَعْلِي شَيْخًا ۖ إِنَّ هَٰذَا لَشَيْءٌ عَجِيبٌ (72)
گفت: <اى واى من! آيا فرزند مى آورم در حالى که من پيرزنم و اين شوهر من است که سالخورده است؟ به يقين اين چيزى شگفت آور است!> (72)
قَالُوا أَتَعْجَبِينَ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ ۖ رَحْمَتُ اللَّهِ وَبَرَكَاتُهُ عَلَيْكُمْ أَهْلَ الْبَيْتِ ۚ إِنَّهُ حَمِيدٌ مَجِيدٌ (73)
گفتند: <آيا از کار خدا تعجب مى کنى؟ رحمت خدا و برکتهاى او بر شما خاندان اين خانه است. همانا او ستوده و بزرگوار است>. (73)
فَلَمَّا ذَهَبَ عَنْ إِبْرَاهِيمَ الرَّوْعُ وَجَاءَتْهُ الْبُشْرَىٰ يُجَادِلُنَا فِي قَوْمِ لُوطٍ (74)
پس آن گاه که دلهره از ابراهيم دور شد و آن بشارت به او رسيد ، با ما درباره قوم لوط به مناظره پرداخت. (74)
إِنَّ إِبْرَاهِيمَ لَحَلِيمٌ أَوَّاهٌ مُنِيبٌ (75)
به راستى که ابراهيم سخت بردبار ، دلسوز و [به درگاه خدا ]روى آورنده بود. (75)
يَا إِبْرَاهِيمُ أَعْرِضْ عَنْ هَٰذَا ۖ إِنَّهُ قَدْ جَاءَ أَمْرُ رَبِّكَ ۖ وَإِنَّهُمْ آتِيهِمْ عَذَابٌ غَيْرُ مَرْدُودٍ (76)
<اى ابراهيم! از اين درگذر; چرا که فرمان پروردگارت فرا رسيده است و بى ترديد آنان را عذابى که بازگشت ندارد ، خواهد آمد>. (76)
وَلَمَّا جَاءَتْ رُسُلُنَا لُوطًا سِيءَ بِهِمْ وَضَاقَ بِهِمْ ذَرْعًا وَقَالَ هَٰذَا يَوْمٌ عَصِيبٌ (77)
و آن گاه که فرستادگان ما نزد لوط آمدند ، به خاطر [آمدن] ايشان اندوهگين شد و دستش براى [يارى ]آنان کوتاه شد. گفت: <اين روز دشوار و پيچيده اى است>. (77)
وَجَاءَهُ قَوْمُهُ يُهْرَعُونَ إِلَيْهِ وَمِنْ قَبْلُ كَانُوا يَعْمَلُونَ السَّيِّئَاتِ ۚ قَالَ يَا قَوْمِ هَٰؤُلَاءِ بَنَاتِي هُنَّ أَطْهَرُ لَكُمْ ۖ فَاتَّقُوا اللَّهَ وَلَا تُخْزُونِ فِي ضَيْفِي ۖ أَلَيْسَ مِنْكُمْ رَجُلٌ رَشِيدٌ (78)
و قومش نزد او آمدند ، در حالى که به سويش شتاب داشتند و از پيش کارهاى زشت مى کردند. گفت: <اى قوم من! اينان دختران منند ، ايشان براى شما پاکيزه ترند پس از خداوند پروا کنيد و مرا در ميان ميهمانانم رسوا نکنيد; آيا از شما مردى راه يافته نيست؟> (78)
قَالُوا لَقَدْ عَلِمْتَ مَا لَنَا فِي بَنَاتِكَ مِنْ حَقٍّ وَإِنَّكَ لَتَعْلَمُ مَا نُرِيدُ (79)
گفتند: <قطعاً دانسته اى که به دخترانت هيچ حقى نداريم و تو خوب مى دانى که چه مى خواهيم>. (79)
قَالَ لَوْ أَنَّ لِي بِكُمْ قُوَّةً أَوْ آوِي إِلَىٰ رُكْنٍ شَدِيدٍ (80)
گفت: <اى کاش نيرويى در برابر شما داشتم; يا به پايگاهى استوار مأوى مى گرفتم!> (80)
قَالُوا يَا لُوطُ إِنَّا رُسُلُ رَبِّكَ لَنْ يَصِلُوا إِلَيْكَ ۖ فَأَسْرِ بِأَهْلِكَ بِقِطْعٍ مِنَ اللَّيْلِ وَلَا يَلْتَفِتْ مِنْكُمْ أَحَدٌ إِلَّا امْرَأَتَكَ ۖ إِنَّهُ مُصِيبُهَا مَا أَصَابَهُمْ ۚ إِنَّ مَوْعِدَهُمُ الصُّبْحُ ۚ أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ (81)
[فرشتگان] گفتند: <اى لوط! همانا ما فرستادگان پروردگار توييم; آنان هرگز به تو دسترسى پيدا نخواهند کرد; پس خانواده ات را در پاره اى از همين شب کوچ ده و مبادا هيچ يک از شما باز گردد ، مگر همسرت; زيرا واقعيّت اين است که آنچه به آنان اصابت مى کند به او نيز خواهد رسيد; همانا ميعادشان صبحِ [فردا] است. آيا صبح [فردا ]بسيار نزديک نيست؟> (81)
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۳۰🌷
شهرهایی در زیر باران سنگ:
در صفحه ی پیش خواندیم که وقتی فرستادگان خدا نزد ابراهیم آمدند، او به سرعت گوشت گوساله ای را پخت و برایشان حاضر کرد. پس از این خوشآمدگویی زیبا، ابراهیم و همسرش ساره، با تعجّب دیدند که آن میهمانانِ ناشناس، به چنین غذای لذیذی دست نمی زنند. پس ابراهیم با ناراحتی و ترس به آنان گفت: «ما از شما می ترسیم.» آن فرشتگان والامقام که به صورت انسان درآمده بودند، گفتند: «نترسید؛ ما فرشته هستیم و غذا نمی خوریم.» ابراهیم حدس زد که ایشان برای مأموریت مهمّی آمده اند. پس با آنان گفت وگو کرد و متوجّه شد که این فرشتگان به زودی قوم خواهرزاده اش «لوط» را نابود خواهند کرد. به همین سبب، از روی مهربانی خواست که برای آنان میانجی گری کند؛ ولی فرشتگان خدا به او گفتند که فرمان قطعی خدا در مورد هلاکت قوم لوط صادر شده و هیچ تغییری در آن رخ نمی دهد.
بدین ترتیب، چهار فرشته ی عالی مقام و قدرتمند خدا، یعنی جبرئیل، میکائیل، اسرافیل و کروبیل، برای نابودی کامل شهر «سروم» و سه شهر اطراف آن یعنی «عموره، صوغر و صبوییم» که گناه و نافرمانی خدا را به آخرین درجه ی خود رسانده بودند، پا به آن سرزمین گذاشتند و ابتدا به خانه ی تنها فرد باایمان آن قوم یعنی لوط که پیامبر ایشان بود، وارد شدند. حضرت لوط با دیدن آن افراد ناشناس، بسیار ناراحت شد؛ زیرا قوم او به گناه بسیار زشت همجنس گرایی آلوده بودند و او می دانست که قومش برای آزار آن افراد به آنجا خواهند آمد؛ به خصوص که همسـرش، پیرزن بی ایمانی بود که مردم را به گناه و نافرمانی خدا تشویق می کرد. به همین علّت، تا فرا رسیدن شب، غذایی برای میهمانانش نپخت تا دودی که از پخت و پز ایجاد میشود، توجّه دیگران را جلب نکند؛ امّا همسر لوط، کار خودش را کرده و مردم را از وجود افراد بیگانه در خانه ی لوط آگاه کرده بود. به همین علت، مردم پشت در خانه ی لوط جمع شده بودند و نعره می کشیدند که «ای لوط، مگر نگفته بودیم که حق دعوت کسی را نداری؟ افراد بیگانه را به ما تحویل بده.»! لوط پشت در خانه ایستاده بود و در حالی که در را با دست هایش گرفته بود، می گفت: «از خدا بترسید و مرا در مقابل میهمانانم شرمسار نکنید. آیا در میانتان یک نفر انسان فهمیده وجود ندارد؟!» ولی گوش آن مردم سیاه دل به حرف های او بدهکار نبود و پیوسته بر خواسته ی تنفّرانگیز خود پافشاری می کردند. در آن لحظه، آن پیامبر مظلوم که هیچ روزنه ی امیدی به روی خود نمی دید، آهی نومیدانه کشید و گفت: «(افسوس!) ایکاش در برابر شما قدرتی داشتم، یا در کنار پشتیبان محکمی قرار می گرفتم.» بدین ترتیب، قوم لوط، آخرین پل پشت سر خود را شکستند و برای نابودی کامل آماده شدند. فرستادگان خدا، خود را به لوط معرفی کردند و به او اطمینان دادند که دست هیچیک از قومش به او و خانواده ی او نخواهد رسید. با اشاره ی جبرئیل، چشمان مهاجمان از صفحه ی صورتشان پاک شد، و لوط و خانواده اش جز همسر بی ایمانش از تاریکی شب استفاده کردند و سروم را به سوی مقصدی که فرشتگان گفتند، ترک کردند. صبح فرا رسید. فرشتگان خدا، به دستور او، آن چهار شهر را از جای کندند و به عکس بر زمین کوبیدند؛ به طوری که بلندترین نقطه ی شهر، پایین ترین نقطه ی آن شد. سپس به دستور خدا، بارانی از سنگ بر آن شهرهای زیر و رو شده باریده شد تا آخرین آثار زندگی و حیات در آنجا از بین برود. بدین ترتیب، قومی که نافرمانی خدا را به آخرین حد رسانده بودند، با سخت ترین عذاب، زندگی دنیا را ترک کردند و به عذاب بی پایان جهان پس از مرگ وارد شدند.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
✅ سوره فلق
محتواى سوره فلق ، تعليماتى است كه خداوند به پيغمبر اكرم (به طور خاص) و به ساير مسلمانان (به طور عام)، در زمينه پناه بردن به ذات پاك او از شر همۀ اشرار مى دهد و ...
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🔻تواضع🔻
✍ قرآن کریم میفرماید که یکی از صفاتِ خوب و برجستهی مؤمنانِ حقیقی، #تواضع است.
✔ #تواضع در برابرِ تمام انسانها، مخصوصاً اهلِ ايمان:↶
🕋 أَذِلَّةٍ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ.. (مائده/۵۴)
👌 نسبت به مومنین، متواضع هستند...
☝️ اصلاً خدا از بندهای که متکبّر و مغرور باشه، خیلی بدش میاد،🙁
👈 لذا لحنِ آیاتِ قرآن نسبت به آدمهای مغرور و متکبّر، خیلی تند است:↶
🕋 لَا تَمْشِ فِی الْأَرْضِ مَرَحًا إِنَّکَ لَن تَخْرِقَ الْأَرْضَ وَ لَن تَبْلُغَ الْجِبَالَ طُولًا (اسراء/۳۷)
🚶 روی زمین، با تکبّر و غرور راه مرو!
🌎 تو نمیتوانی زمین را بشکافی،
⛰ و طول قامتت هرگز به کوهها نمیرسد!
خودمونیش این میشه:👇
⁉️ تو فکر کردی کی هستی، که انقدر #غرور و #تکبر داری؟؟!
⁉️ چرا انقدر مغرورانه راه میری؟!
❗️ فکر کردی یه لباسِ فلان تنت کردی،
❗️ یه مدرک تحصیلی فلان گرفتی،
❗️ یه ماشین فلان سوار شدی،
❗️ یه خونه فلان داری،
🤔 دیگه خبریه؟!
⚠❗️ انقدر #غرور و #تکبر نداشته باش، آخرش یه وجب جا قراره بخوابی.⚰
☝️ لذا یکی از نصیحتهای لقمانِ حکیم به فرزندش همینه:↶
🕋 لَا تُصَعِّرْ خَدَّکَ لِلنَّاسِ وَ لَا تَمْشِ فِی الْأَرْضِ مَرَحًا إِنَّ اللَّهَ لَا یُحِبُّ کُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ (لقمان/۱۸)
😒 پسرم! با بیاعتنایی از مردم روی مگردان،
🚶 و مغرورانه بر زمین راه مرو،
❌ زیرا خداوند هیچ متکبّرِ مغروری را دوست ندارد.
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
🖼| امام حسن عسکری(ع)
✍ نماز ظهر و عصر را دنباله هم در اول وقت انجام بده که درنتیجه آن فقروتنگدستی ازبین می رود و به مقصود خواهی رسید
📚 کافی ج۳ ص۲۸۷
🆔 لینک کانال 👇
http://eitaa.com/joinchat/332070913C6cfce71bab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 وقتی دنیا به پایان می رسد آخرین مخلوق روی زمین کیست و چگونه می میرد؟
🎙استاد عالی
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
تغذیه در عالم برزخ.mp3
907.7K
⁉️تغذیه در عالم برزخ باتوجه به جنس برزخی بودن بدن به چه شکلی انجام میشود ؟
⭕️پاسخ: #ابراهیم_افشاری
🆔 لینک کانال
https://eitaa.com/joinchat/505479184C4108af7ddd
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 #موشن_گرافیک| عید بیعت
⁉️ چرا روز نهمربیع پراهمیت است؟
🔸 امسال قراره پررنگتر از سالهای قبل بیعت کنیم تا نشون بدیم قرار نیست مثل غدیر امام ما تنها بمونه و بیعتی شکسته بشه...
📆 وعده ما ۳ مهر (نهم ربیعالاول) در سراسر کشور
#عید_بیعت