فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺تنها عملی که حتی روز قیامت هم اثر داره....
💥بی نظیر ترین روایتی که شنیدید....
@yavaranQoran
هر روز صبح☀️
بعدِ بسم الله الرحمن الرحیم
میفرستم من
سلامی بر شهنشاهم حسین 💚
اَلسلامُ علی الحُسین💚
و علی علی بن الحُسین💚
وَ علی اُولاد الـحسین💚
و عَلی اصحاب الحسین💚
@yavaranQoran
#درمحضرقرآن
🗡میگن چوب معلم گله🌹؛↘️
🍂 گاهی سنگی که لنگ میکند پای گناهمان را، یا همین سیلی ها و گوشمالی های روزگار، یا همین دردهای زمانه،همگی زنگ بیدارباش خدایند که شاید به خود آییم و برگردیم به راه بهشت و قرآن👈«وَلَنُذِيقَنَّهُم مِّنَ الْعَذَابِ الْأَدْنَى...لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُون»📖[سجده/۲۱] 👉کاش یکی از همین روزهایی که سرمان به سنگ میخورد، برای همیشه، برگردیم به مسیر بهشت! خسته شدیم از گناه!
@yavaranQoran
📖 ادامه تفسیر سوره اعلی (۸)
«وَ ذَكَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى»(اعلى/15) هرکس پاکی بورزد، رستگار است. «وَ ذَكَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى» نام پروردگارش را یادکند. نماز بگذارد. من نمیدانم مسیر نماز چیست؟ مثل آبی که در همهی میوهها است. مثل نخی که در همهی دانههای تسبیح هست. اصلاً همه جا سر و کلهی نماز پیداست. اول ماه نماز دارد. وسط ماه نماز دارد. ما سیصد و پنجاه نوع نماز داریم. نماز شب عید، نماز اول ماه، نماز آخر ماه، نماز شب قدر، نماز جعفر طیار، نماز نافله، نماز غفیله و. . . از آدم تا خاتم همهی انبیاء نماز داشتند. وقتی بچه متولد میشود در گوش راستش اذان میگویند. «حَیَّ عَلَى الصَّلَاةِ» وقتی هم از دنیا میرود. میگویند: برایش نماز بخوان. «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَكَّى» راه تزکیه چیست؟ این است که انسان اهل نماز باشد. اما نماز باتوجه خوب است. نمازهای ما مثل انگورهایی است که شوفرهای تاکسی كنار آینه آویزان میکنند. انگورهای پلاستیکی آب ندارد. نمازهای ما انگور نما است. ولذا داریم اگر میخواهی ببینی نماز چقدر ارزش دارد. ببین نماز چقدر تو را از فحشا و منکر باز داشته است. «بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَیاةَ الدُّنْیا»(اعلى/16) میگوید: اشکال شما این است که دنیا را ترجیح میدهید. دنیا خوب است. اما دنیا را بر آخرت ترجیح ندهید. دنیا پنجاه سال است. شصت سال است. تمام شدنی است. «وَ الْآخِرَةُ خَیْرٌ وَ أَبْقى»(اعلى/17) شخصی نزد یکی از اولیاء خدا آمد و گفت: استخاره کن. من میخواهم برای تجارت به فلان سفر بروم. استخاره بد آمد. اما دوستانش گفتند: این تجارت سود دارد. برو! گوش به حرف آقا و استخاره نده. ایشان گوش نداد و رفت. سود خوبی بدست آورد. با آقا بدشد. آمد گفت: آقا شما استخاره کردید و گفتید: كه اگر من بروم بد است. من گوش به استخاره ندادم. رفتم و سود خوبی را بدست آوردم. ایشان فرمود: در این سفر یادت رفت كه فلان روز نمازت قضا شد. گفت: خوابم برد و نمازم قضاشد.
#درسهایی از قرآن
@yavaranQoran
✍ضرب المثلهای قرانی
👈بِما لَدَیهِمْ فَرْحُونَ؛
هر گروهی بدان چه نزد آنهاست، شادمانند.» (سوره ی مؤمنون، آیه ی53)
هر کسی را به کار خویش خوش است کس نگـوید کـه دوغ مـن تُـرش است.
👈«واتَّقُوا فِتْنَةً لاتُصِیبَنَّ الَّذِینَ ظَلَمُوا مِنْکُمْ خاصّةً واعْلَمُوا إنَّ اللّهَ شَدیدُ الْعِقابِ؛
و بپرهیزید از فتنه ای که تنها به کسانی از شما که ستم کردند، نمی رسد و بدانید که خداوند سخت عقوبت می کند.» (سوره ی انفال، آیه ی 35)
آتش که گرفت خشک و تر می سوزد.
👈 «إنّ الإنْسانَ لَیطْغی أنْ رآهُ اسْتَغْنی؛
انسان چون خود را بی نیاز بیند، سرکشی کند.» (سوره ی علق، آیه ی6 و7)
گر به دولت برسی مست نگردی، مردی
👈«کانَ الإنْسانُ کفوراً؛
انسان ناسپاس است.» (سوره ی اسرا، آیه ی6 و7)
نمک خوردن و نمکدان شکستن.
👈 «والّذی جاءَ بِالصّدْقِ وصَدَّقَ بِهِ اولئِکَ هُمُ الْمُتَّقُونَ؛
و آن کسی که راستی آورد و آن را راست شمرد، آن گروهی هستند که ایشان پرهیزگارانند.» (سوره ی زمر، آیه ی33)
راستی کـن که راستان رستند در جهان راستان قوی دستند.
👈 «فإذا عَزَمْتَ فَتَوکَّلْ عَلی اللّهِ؛
پس چون اراده کاری کردی برخدا توکل کن.» (سوره ی آل عمران، آیه ی)
با توکل زانوی اشتر ببند.
👈 «کُلُّ نَفْسٍ ذائِقَةُ الْمَوْتِ؛
هر نَفْسی، چشنده ی مرگ است.» (سوره ی آل عمران، آیه ی184)
اگر چـرخ گردون کشد زین تو سرانجام خشت است بالین تو
👈 «وَما تُقَدِّمُوا لأنْفُسِکُمْ مِنْ خَیرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللّهِ؛
وهر کار خیر که از پیش برای خود بفرستید همان را نزد خدا می یابید.» (سوره ی بقره، آیه ی110)
دنیا مزرعه آخرت است.
برگ عیشی به گور خویش فرست کـس نـیـارد تــو پـیـش فـرسـت
بـیــا تــا بـرآریــم دسـتـی ز دل کـه نـتــوان بـرآورد فــردا ز گـِل
@yavaranQoran
✍اهمیت علم در قران
🌷1.خدابه پیامبرش گفت:
ازمن علم زیادبخواه.114طه
🌷2.خدادرجه اهل ایمان واهل علم رابالا میبرد.11مجادله
🌷3.قطعافقط اهل علم ازخدامیترسند.28فاطر
🌷4.اگرنمیدانیدازاهل علم سوال کنید.7انبیا.43نحل
🌷5.حضرت علی ع کل علم قرآن رادارد.آخررعد
🌷6.وصی سلیمان که علمی ازقرآن داشت؛به یک چشم زدن تاج وتخت بلقیس راحاضرکرد
🌷رسول خدا ص:
اگرعلم هرجا باشد،ایرانیان به آن میرسند
@yavaranQoran
📖ادامه تفسیر سوره اعلی (۹)
گفت: خیلی خوب! همین کافی است. شما حساب نکن که حالا پنج هزار تومان بدست آوردی. سه تا دروغ شنیدی و این همه گناه كردی. همین برای تو بس است. «تُؤْثِرُونَ الْحَیاةَ الدُّنْیا» اگر برای دختر شما خواستگار میآید و باتقوا است. با ایمان است. دخترت را به او بده. به پول او كار نداشته باش. خیلی از دخترها هستند كه داماد را كیلویی حساب میكنند. همین که تیپش خو ب باشد، با او ازدواج میكند. «وَ لَأَمَةٌ مُؤْمِنَةٌ خَیْرٌ مِنْ مُشْرِكَةٍ»(بقره/221) حتی اگر کنیزی میخواهد ازدواج کند، ببینید فکر کنیز چه طور است. فکر مهم است. شکل و ظاهر مهم نیست. «بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَیاةَ الدُّنْیا» اشکال شما این است که دنیاگرا هستید. در اطراف اراک شهری به نام ساروق است. پیرمردی آنجا بود كه سواد نداشت. اما یک مرتبه همهی قرآن را حفظ کرد. او را نزد آیت الله العظمی بروجردی آوردند. همه مراجع گفتند: این بنده خدا، اصلاً سواد نداشت. اما تمام قرآن را یكباره حفظ كرد. خداوند اراده کرده بود كه او در یک لحظه همهی قرآن را حفظ شود. از او پرسیدند: چطور خدا این لطف را به تو کرد؟ ایشان گفت: بنده نماز اول وقت میخواندم. کشاورز هم هستم. وقتی گندم را درو میکردم، همان سر زمین زکات میدادم. من از اول عمرم تا حالا یك لقمهی حرام نخوردهام. این طور نیست که شما زرنگی کردی و لقمه حرام گیرآوردی. کلاهبرداری کردی و دومیلیون بدست آوردی. خدا یك جایی طوری به زندگیت میزند كه آن دو میلیون از نوک انگشت پایت در بیاید. «بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَیاةَ الدُّنْیا» اگر بین دنیا و آخرت حرف شد، سمت آخرت را بگیرید. «إِنَّ هذا لَفِی الصُّحُفِ الْأُولىصُحُفِ إِبْراهیمَ وَ مُوسى»(اعلى/19-18) این چیزایی که گفتیم مربوط به قرآن نیست. در کتابهای انبیای قبل هم هست. «إِنَّ هذا لَفِی الصُّحُفِ الْأُولى» خدا را منزه بدانید. خداوند ما را آفرید و ما را سامان داد. «قَدَّرَ» اندازه گیری کرد. «هدی» هدایت کرد. خداوند دانه را یك خوشه کرد. گیاه را از زمین درآورد. حتی از دل سنگهای سفت علف را بیرون کشید. همین علفهای سبز سیاه میشود. کود میشود و نابود نمیشود. دوباره تكامل مییابد. خدا از زمین علف را بیرون میکشد. هستی را اندازه گیری میکند. هدایت میکند. شما را هم هدایت میکند. از طریق وحی شما را هدایت میكند. «سَنُقْرِئُكَ فَلا تَنْسى» رو به تو قرائت میکنیم. پیغمبر تو فراموش نمیکنی. خداوند خفا را میداند. بعد میگوید: پیغمبر دین تو دین آسانی است. گرهی کار تو را حل میکنیم. تو را مسخره میکنند. «إِنَّا كَفَیْناكَ الْمُسْتَهْزِئینَ»(حجر/95) ما جلوی مسخرهها را میگیریم. «وَ رَفَعْنا لَكَ ذِكْرَكَ»(انشراح/4) ما نام تو را بلند میکنیم. دین تو را دین شریعت جهانی قرار میدهیم. «فَذَكِّرْ» تذکر بده. تذکر مفید است. هرکس دلش نرم باشد، تذکر را میپذیرد و هرکس شقی باشد، تذکر را نمیپذیرد. جایگاه این افراد جهنم است. بعد میگوید: «قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَكَّى» درود و رستگاری برای کسی است که خودش را تزکیه کند. خودش را از بدیها، لغزشها، عیبها پاك كند. راه خودسازی نماز است. بعد میفرماید: بین دنیا و آخرت ما دنیاگرا هستیم. ارزشها و معنویات را کنار میگذاریم و حال این که ارزشها بهتر است. «وَ الْآخِرَةُ خَیْرٌ وَ أَبْقى» من از همه شما تشکر میکنم. یک تشکر از آن پانصدهزار نوجوانی است كه هرهفته یك ورقهای را میگیرند و قبل از پخش تلویزیونی آن را میخوانند و جواب میدهند. یعنی مستمعین شوخی به مستمعین جدی تبدیل شدند. من از این نوجوانان خیلی تشکر میکنیم.
«والسلام علیكم و رحمة الله و بركاته»
این پایگاه متعلق به مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن می باشد.
#درسهایی از قرآن
@yavaranQoran
#قرآن_موضوعی
💢تکلیف در حدّ مقدورات💢
[۵]
احکام اسلام، هماهنگ با توان و امکانات انسان است و هیچ گاه عسر و حرج به دنبال ندارد. چنانکه برای بیمار، تیمم را به جای وضو قرار داده، نماز را در هر حالتی که میتواند بخواند، تکلیف کرده، روزه را از او برداشته و به جای آن کفّاره قرار داده است. اکنون به برخی آیات که این ویژگی دستورات الهی را بیان میدارد، اشاره میکنیم:
«علم ان لن تحصوه فتاب علیکم» خداوند دانست که شما توان احصا ندارید، پس بر شما آن را بخشید.
«فاقرؤا ما تیسّر من القرآن» به مقدار میسر قرآن بخوانید.
«الآن خفّف اللّه عنکم» [۶] اکنون به شما تخفیف داد.
«اعدّوا لهم ما استطعتم» [۷] به مقداری که استطاعت دارید، عِدّه و عُدّه جمع کنید.
«للّه علی الناس حجّ البیت من استطاع» [۸] هرکس که توان و استطاعت دارد، باید حجّ بگذارد.
«لا یکلّف اللّه نفساً الاّ وسعها» [۹] خداوند هیچ کسی را جز به مقدار توانش، تکلیف نکرده است.
«لا یکلّف اللّه نفساً الاّ ما اتاها» [۱] خداوند هیچ کسی را جز به مقداری که به او عطاکرده، تکلیف نمی کند.
«فمن کان منکم مریضاً او علی سفر فعدّة من ایّام اُخر» [۲] آن که بیمار است یا در سفر است، در رمضان روزه نگیرد و به زمانی دیگر موکول کند.
«و لم تجدوا ماءً فتیمّموا» [۳] اگر آب نیافتید، تیمم کنید.
«یرید اللّه بکم الیّسر» [۴] خداوند برای شما آسانی خواسته است.
«لیس علی الاعمی حرج و لا علی المریض» [۵] بر فرد نابینا و بیمار، تکلیف حضور در میدان جهاد نیست.
---------------
[۵]: ۹۹۳. ذیل آیه ۲۰ سوره مزّمل.
[۶]: ۹۹۴. انفال، ۶۶.
[۷]: ۹۹۵. انفال، ۶۰.
[۸]: ۹۹۶. آل عمران، ۹۷.
[۹]: ۹۹۷. بقره، ۲۸۶.
[۱]: ۹۹۸. طلاق، ۷.
[۲]: ۹۹۹. بقره، ۱۸۴.
[۳]: ۱۰۰۰. نساء، ۴۳.
[۴]: ۱۰۰۱. بقره، ۱۸۵.
[۵]: ۱۰۰۲. فتح، ۱۷.
📗کتاب ۴۰۰ نکته از تفسیر نور، قرائتی
@yavaranQoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت زیبای حافظ قران
ســوره والعـصر
حنـانــه خلــفی