⭕️کمپین بر علیه صنعا شکست خورده است
✍️گزارش رشید حداد از شکست طرح سعودیـاماراتی در فعال کردن جبهههای دیگر در مقابل مأرب
🔹نیروهای ائتلاف در هفته گذشته سعی کردند با فعال کردن چند جبهه نبرد جدید، نیروهای صنعا را در جبهه مأرب تحلیل داده و فشارها در جنوب این شهر را کاهش دهند؛ اما فقط چند روز موفق بوده و مجددا عملیات انصارالله در جنوب مأرب آغاز شده است.
🔹نیروهای صنعا در پیشروی جدید خود توانست مناطق وسیعی در جنوب ارتفاعات البلق تا ورودی منطقه استراتژیک الفلج واقع در میان این ارتفاعات را به کنترل خود درآورد. نیروهای وابسته به منصور هادی علت این عقب نشینیها را خیانت سربازان اعلام کرده است.
🔹سلطان العراده نسبت به خطر سقوط ارتفاعات البلق هشدار داده و بیان کرده نیروهای صنعا پس از این ارتفاعات وارد محله های جنوبی شهر خواهند شد و سد مأرب نیز به کنترل آنها در خواهد آمد.
🔹نیروهای ائتلاف با فعال کردن جبهههای حیس در الحدیده، الفاخر در الضالع و غرب شبوه سعی کردند، فشارها بر جنوب مأرب را کاهش دهند ولی پس از چند روز، نیروهای ائتلاف از حمله به حالت دفاعی تغییر وضعیت دادند و نبرد در جبهه جنوب مأرب نیز دوباره از سر گرفته شد.
🔹از طرف دیگر، بخشی از نیروهای حزب اصلاح از مأرب به عتق، مرکز استان شبوه منتقل شدهاند که خشم فرماندهان ائتلاف را در برداشته است. به نظر میرسد که حزب اصلاح به دنبال تقویت جبهه بیحان بر علیه نیروهای صنعاست که تا به حال اثری نداشته است.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
⭕️انصارالله عقب نشینی نمی کند، فکر اتمام جنگ باشید
✍️گزارش حمزه خنساء از فشار آمریکا به عربستان برای اتمام جنگ
🔹پس از شش سال از ورود سعودی به جنگ یمن با اهداف «شکست انصارالله» و «بازگرداندن اقتدار دولت هادی»، هیچ کدام محقق نشده و واقعیتهای سیاسی، نظامی و اقتصادی باعث ایجاد اختلاف بین آمریکا و عربستان در مورد ادامه روند جنگ یمن شده است.
🔹آنچه از اطلاعات به دست رسیده قابل فهم است، تلاش آمریکا برای متقاعد کردن عربستان به اتمام جنگ و امید به تاثیر طرف ثالث بر انصارالله برای محقق شدن خواستههای سعودی و آمریکاست همانطور که این روند در مذاکرات بغداد مابین ایران و عربستان و مذاکرات هستهای ایران در حال پیگیری است.
🔹در سند به دست رسیده از دیدار جودی هود، معاون وزیر خارجه آمریکا با دیپلماتهای کشورهای حوزه خلیج فارس(4 ژوئن 2021)، وی به صراحت اعلام کرده که در حال حاضر هیچ چیز بر انصارالله تاثیر ندارد. خروج اسم آنها از لیست گروه های تروریستی نیز موثر نبوده و احتمال تاثیر ایران بر آنها نیز ضعیف است. هود ادامه می دهد که هر چند اتمام جنگ در شرایط فعلی سخت است ولی توقف عملیات عربستان در یمن و خروج نیروهای این کشور از یمن می تواند روند اتمام جنگ را تسریع کند.
🔹در سند دیگر، تیرز بستل، مسئول دفتر یمن در وزارت خارجه آمریکا در سخنرانی 21 فوریه 2021 خود بیان می کند که عربستان سعودی به شدت خواهان خروج از جنگ یمن است ولی ترس از تسلط انصارالله بر مناطق بیشتر و افزایش نفوذ کشورهایی همچون ترکیه، قطر و امارات و ادامه جنگ داخلی به واسطه نیروهای نیابتی، باعث شده عربستان هزینه خروج ناگهانی و سریع از جنگ یمن را بسیار زیاد ارزیابی کند.
🔹کِنث ایوانز، مدیر امور خلیج فارس در شورای امنیت ملی کاخ سفید در دیدار خود با دیپلمات های کشورهای حوزه خلیج فارس در 26 فوریه 2021 بیان می کند که لیندرکینگ پس از دیدار آخر خود از عربستان معتقد است که سعودی خواهان پایان جنگ است و بازگشایی فرودگاه صنعا و بندر الحدیده و تقسیم منابع مالی بین دولت هادی و انصارالله می تواند این امر را تسریع کند. البته وی در ادامه گفت، در شرایط فعلی که انصارالله در حال فتح مأرب است، بعید به نظر میرسد که امتیاز دهد ولی ایران برای امتیازگیری در توافق هستهای می تواند انصارالله را برای آرامش تحت فشار بگذارد.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
⭕️عملیات قوس طلایی؛ عملیات آمریکا و انگلیس برای ایجاد استان جدید در یمن
✍️گزارش بخش بینالملل خبرگزاری فارس از تحرکات نیروهای وابسته به امارات در ساحل غربی یمن
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
⭕️عملیات قوس طلایی؛ عملیات آمریکا و انگلیس برای ایجاد استان جدید در یمن ✍️گزارش بخش بینالملل خبرگ
⭕️عملیات قوس طلایی؛ عملیات آمریکا و انگلیس برای ایجاد استان جدید در یمن
🔹محمد ورق، از نمایندگان پارلمانی دولت مستعفی یمن و نیز از رهبران حزب وابسته به این دولت «اصلاح» اطلاعاتی درباره نقش آمریکا و انگلیس در نبرد ساحل غربی یمن و توطئههای مخفی آنها برای تسلط بر نوار ساحلی غرب یمن فاش کرد.
🔹ورق به تفصیل درباره طرحی که در ساحل غربی یمن برای ایجاد استانی جدید در حال اجراست و طرح تسلط بر ساحل غربی از «المخا» تا «باب المندب» و نیز ریف جنوبی تعز که به شکل یک کمان است را مطرح و توضیح می دهد:
🔹عملیاتی که نیروهای ائتلاف سعودی در پانزدهم ژوئن ۲۰۱۸ به نام «السهم الفضی» (تیر نقرهای) آغاز کردند، توسط انگلیس و آمریکا طراحی شده بود و این دو کشور بر آن نظارت میکردند. هدف از این عملیات تسلط بر نوار ساحلی غرب یمن وایجاد یک استان جدید بود
🔹عملیات تیر نقرهای که سازمان اطلاعات انگلیس علیه الحدیده کلید زده به معنای تجمیع نیروهای ساحلی در ستونی بلند و باریک در امتداد ساحل «التهامی» از «الخوخه» تا الحدیده به صورت مستقیم بود.
🔹این برنامه به وسیله آمریکا و انگلیس برای سواحل غربی یمن آماده شده بود تا استانی جدید به نام «الساحل الغربی» از ابتدای روستای «الطائف» در «الدریهمی» تا «باب المندب» و مناطقی در استانهای «تعز» و «اب» تشکیل شود و هدف آن حفاظت از منافع آمریکایی-انگلیسی در جزایر و سواحل غربی یمن بود.
🔹انگلیس حدود ده روز است که عملیات دیگری تحت عنوان «القوس الذهبی» (کمان طلایی) را از طریق نیروهای مشترک در «حیس» الحدیده و جنوب «تعز»کلید زده است.
🔹عملیات کمان طلایی که اکنون نیروهای «طارق صالح عفاش» وابسته به امارات در ساحل غربی یمن تحت عنوان کمان طلایی آغاز کردهاند در واکنش به عقبنشینیهای اخیر برخی عناصر نیست، بلکه در ادامه تلاشها برای خرید زمان صورت میگیرد تا مقدمات برای تکمیل پروژه اصلی یعنی اعلام استان ساحل غربی نهایی شود، استانی که قرار است در نهایت به عفاش تحویل داده شود.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
⭕️اتمام سفر هانس گروندبرگ به موسکو
🔹هانس گروندبرگ، نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن در سفر به موسکو با معاون وزیر خارجه روسیه و نماینده ویژه پوتین در امور خاورمیانه دیدار کرد.
🔹گروندبرگ پس از رایزنیهای خود در ایران، کویت و مصر به روسیه رفت و از حمایتهای این کشور از طرح یمن در شورای امنیت تشکر و در مورد تاثیر ادامه جنگ بر مسایل انسانی، نظامی، سیاسی و منطقهای رایزنی کرد.
🔹وی با اشاره به چالشهای نبرد مأرب و ساحل غربی در یمن، از مسئولین سیاسی روسیه خواست که در روند صلح یمن نقش فعالتری، خارج از شورای امنیت داشته باشند.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
🔻 دیدار رئیس شورای عالی وقف در دولت نجات ملی صنعا با نمایندگان فرقه اسماعیلیه
⭕️ دیدار رئیس شورای عالی وقف در دولت نجات ملی صنعا با نمایندگان فرقه اسماعیلیه
🔹علامه #عبدالمجید_الحوثی، رئیس شورای عالی #وقف در دولت نجات ملی صنعا با احمد النجار، عمر الهمدانی و احمد الحمله، نمایندگان فرقه #اسماعیلیه دیدار کرد.
🔹هر دو طرف در این نشست بر اهمیت افزایش آگاهی جامعه در مورد مسایل وقف و لزوم مصرف درآمد موقوفهها در مصارف تعیین شده تاکید کردند.
🔹هیئت رئیسه شورای عالی وقف در دولت نجات ملی صنعا در این دیدار، نقش فقهای مذاهب مختلف در گسترش فرهنگ وقف را مهم دانسته و بر لزوم همگرایی بیشتر برای رسیدن به یک وحدت رویه در مسایل دینی و حتی سیاسی همچون رد تجاوز و محاصره هفت ساله تاکید کردند.
🔹عبدالمجید الحوثی در این دیدار، احیای بناهای مذهبی که در حملات ائتلاف متجاوز به رهبری آمریکا و انگلیس، تخریب یا آسیبدیده را فارق از اختلافنظرها ضروری دانست و بیان داشت بناهای مذهبی میراثی است که واقعیت #همزیستی_مسالمتآمیز میان مردم یمن از فرقههای مختلف را منعکس میکند.
🔹نمایندگان جامعه اسماعیلیه در این دیدار از نقش اوقاف در جذب و حمایت از فرقههای اسلامی و برخورد مثبت دولت نجات ملی با آنها تشکر و این رویه را گامی اساسی برای ارتقای نقش همگان در خدمت به مردم #یمن، فارق از هر مذهبی دانست.
@dolatedin
⭕️صخره ای به شکل سر انسان در استان الحدیده یمن
🔹این منطقه واقع در جنوب استان الحدیده به خاطر وجود این صخره به «جبل رأس» مشهور شده و در روزهای گذشته بین انصارالله و نیروهای طارق صالح وابسته به امارات چندین مرتبه دست به دست شده است.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢تشییع جنازه "آرد" در تعز
🔹روز گذشته، مردم مناطق تحت کنترل دولت هادی در استان تعز که نسبت به گرانی افسار گسیخته مواد غذایی معترض بودند، یک کیسه آرد را که از مواد غذایی ابتدایی سر سفره مردم به حساب میآید، به صورت نمادین تشییع و دفن کردند.
✍روند نزولی ارزش ریال در دولت هادی که در دو هفته گذشته به واسطه فروش اوراق توسط بانک مرکزی عدن ثابت مانده بود، مجددا از دو روز گذشته آغاز شده و خبرها حاکی از تبادل یک دلار با بیش از 1600 ریال یمنی دارد. رشد حدود 100 ریالی ارزش دلار فقط در دو روز در مناطق تحت کنترل دولت هادی در حالی است که یک دلار در مناطق دولت صنعا و انصارالله معادل 603 ریال میباشد و این قیمت بیش از یک سال است که ثابت مانده است.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢رفع توقیف کشتی سوخت پس از ضرر ۳۳۶ میلیون ریالی برای مردم یمن
🔹عصام متوکل، سخنگوی شرکت نفت در دولت نجات ملی صنعا از آزادی کشتی «سی لیون» اماراتی پس از ۲۸ روز توقیف خبر داد.
🔹وی با اشاره به این مطلب که محموله حدود ۳۰ هزار تنی این کشتی فقط ۴٪ از نیاز مناطق شمال را بر طرف میکند ادامه داد: توقیف ۲۸ روزه این کشتی، ۵۶۰ هزار دلار معادل ۳۳۶ میلیون ریال یمن جریمه به دنبال داشته که مردم مظلوم یمن باید آن را پرداخت کنند.
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢کنایه سنگین دکتر حیدر بن علی اللواتی، از چهرههای سیاسی و علمی شناختهشده در عمان به عربستان سعودی
🔹موشک یک میلیون دلاری شلیک شده توسط جنگنده ای که قیمتش ۲۵ میلیون دلار و هزینه پرواز آن، ساعتی ۶ هزار دلار است برای کشتن بیگناهانی که با درآمدی کمتر از یک دلار در روز زندگی می کنند!!
از جمله فجایع جنگ یمن!!
🔸کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir