مطالعات یمن
💢 پشت پرده آزادی بهائیان دربند #انصارالله چیست؟ #اختصاصی #سیاست #اوضاع_انسانی #سازمانهای_بین_ال
💢 پشت پرده آزادی بهائیان دربند #انصارالله چیست؟
🔸اختصاصی
✍️ #مهدی_مشاط رئیس دولت صنعا روز چهارشنبه در سخنرانی خود به مناسبت پنجمین سالگرد حمله #ائتلاف_عربی به یمن اعلام کرد که تمام زندانیان بهایی در بند انصارالله از جمله حامد کمال حیدره که به اعدام محکوم است را مورد عفو قرار داد است.
✍️ این مسئله بازتاب های فراوانی در فضای مجازی و نخبگانی ایرانی داشت و تحلیل های مختلفی در مورد این اقدام صورت گرفت.
✍️ سابقه حضور بهائیان در یمن به همان ابتدای آغاز دعوت #علی_محمد_باب باز میگردد. گفته میشود وی در آغاز دعوت خود مدتی به مناطق جنوبی یمن که تحت استعمار #انگلستان بوده است مسافرت کرده و در آن منطق تعدادی را با خود همراه میکند.
✍️ گفته میشود تا پیش از جنگ در یمن حدود 50 هزار یمنی بهایی در این کشور حضور داشته اند که اکثر انها ساکن #صنعا بوده اند. این افراد تعدادی موسسه خیریه و حقوق بشری را نیز اداره میکرده اند.
✍️ در سال 2016 و پس از حمله عربستان به یمن انصاراالله فعالیت موسسات این گروه را غیر قانونی اعلام کرده اصلی ترین آنها به نام #یمن_جود را پلمپ و اعضای آن را به اتهام جاسوسی برای #اسرائیل بازداشت کرد.
✍️همچنین دادگاه انصارالله #حامد_کمال_حیدره که در سال 2013 و توسط دولت منصور هادی به جاسوسی در تاسیسات گازی استان #شبوه متهم و بازداشت شده بود را پس از تکمیل تحقیقات به اعدام محکوم کرد.
✍️ بر اساس اسناد موجود در دستگاه اطلاعاتی یمن نام اصلی وی حامد میرزا کمالی سروستانی ( ایرانی الاصل ) است و وی از سال 1991 از طرف #بیت_العدل سازمان مرکزی بهائیان ماموریت داشته است تا در قالب فعالیت های فرهنگی و اقتصادی زمینه را برای تاسیس دولت مستقل بهائیان در جزیره #سقطری آماده کند.
✍️ اما ماجرای آزادی وی بیش از هر چیز به بحران اخیر پیش آمده در روابط انصارالله و سازمان امدادرسانی بین المللی مربوط میشود.
✍️ انصارالله تاکید بسیاری دارد که کمک های بشردوستانه بین المللی را باید به شکل کامل بازرسی کرده و راسا آنها را در بین مردم تقسیم کند. این سیاست انصارالله موجب نارضایتی موسسات بین المللی از این گروه و انتقادات آنان به دولت صنعا شده است.
✍️ صنعا در موارد متعددی مواد غذایی ارسال شده توسط سازمان های بین المللی را فاسد تشخیص داده و آنها را معدوم کرده است و در مواردی نیز جلوی برخی اقدامات این موسسات نظیر توزیع وسیع داروهای ضد باروری و یا واکسیناسیون دامها با داروهای فاسد که موجب تلف شدن احشام و کاهش تولید گوشت شده است را گرفته است.
✍️ اختلافات صنعا با موسسات بین المللی کمک رسانی چند ماه پیش و با تصویب مالیات دو درصدی بر این کمک ها توسط دولت صنعا بالا گرفت. هرچند دولت صنعا این مصوبه را لغو کرد ولی بهانه ای به دست این موسسات بین المللی داد تا بتوانند با تبلیغات بر ضد انصارالله فشار بر دولت صنعا را افزایش دهند.
✍️ از جمله تاثیرات این تبلیغات این بود که دولت آمریکا اعلام کرد با درخواست این موسسات کمک های بشردوستانه خود به مناطق تحت کنترل انصارالله در یمن را از 29 مارس 2020 قطع میکند. هر چند که رفتار دولت آمریکا در قبال #آنروا و دیگر بحرانهای بین المللی نشان میدهد که این مسئله تنها یک بهانه جویی از طرف #واشنگتن بوده است.
✍️ انصارالله برای جلوگیری از شدت گرفتن این بحران و افزایش فشارهای اقتصادی به مردم یمن جلسه ای با حضور #محمد_علی_الحوثی و نماینده مقیم موسسات امدادرسان بین المللی در صنعا برگزار کرد که احتمالا آزادی بهائیان زندانی در صنعا از توافقات این جلسه برای ادامه روند امدادرسانی بین المللی به مردم یمن بوده است.
✍️ نفوذ بالای بهائیان در سازمان های امدادرسان بین المللی از جمله #دیدبان_حقوق_بشر و یا #پزشکان_بدون_مرز میتواند مویدی برای این تحلیل باشد.
#سیاست
#وضعیت_انسانی
#سازمانهای_بین_المللی
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 روزنامه #العربی_الجدید چاپ لندن در گزارشی مدعی شد #امارات قصد دارد #روسیه را به ضرر عربستان وارد معادلات یمن کند.
🔺 به گفته این روزنامه روسیه نیز از این پیشنهاد استقبال کرده است و آن را زمینه ای برای تحت فشار قراردادن عربستان میداند.
#سیاست
#جنگ_یمن
#قدرتهای_بین_المللی
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 تشدید اختلافات بین مقامات دولت هادی
🔺 پس از اینکه #معین_عبدالملک نخست وزیر دولت هادی #صالح_الجبوانی وزیر حمل و نقل را از سمت خود برکنار و قائم مقامش را مسئول وزارت حمل و نقل کرد پنج تن از وزرای دولت هادی در اعتراض به این اقدام استعفای خود را به هادی اعلام کردند. گفته میشود به دلیل فشار های #حزب_اصلاح هادی در نهایت حکم عبدالملک را لغو کرده است.
✍️ جبوانی هفته گذشته در نامه ای به هادی از اقدام نخست وزیر در سلب صلاحیت وزارت حمل و نقل در مسئله واردات سوخت و اعطای این صلاحیت به کمیته ای با ریاست خودش به شدت انتقاد کرده بود.
✍️ حوزه سوخت و واردات آن از فساد خیز ترین بخشهای اقتصاد یمن است که این وضعیت پس از حمله عربستان به این کشور به شدت تشدید شده است.
✍️ در حال حاضر جناحهای مختلف در دولت هادی بر سر منافع واردات و توزیع سوخت به شدت با یکدیگر رقابت دارند.
#سیاست
#اقتصاد
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
💢 دولت #صنعا اعلام کرد محاصره اقتصادی یمن توسط #عربستان باعث کاهش 800 میلیون دلاری درآمدهای #بندر_الحدیده از ابتدای سال 2015 تا کنون شده است.
🔺 بر اساس آمار تعداد کشتی های پهلو گرفته در این بندر از 794 کشتی در سال 2014 به 191 کشتی در سال 2018 ( بالاترین آمار در زمان جنگ ) رسیده است.
✍️ این کاهش درآمدها تاثیر بسزایی در توانایی دولت برای ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی داشته است.
#اقتصاد
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
May 11
✍️ #انصارالله بیش از هر طرف دیگری در یمن به دنبال پایان جنگ است و دلیل آن هم واضح است چون در موضع قدرت قرار دارد.
✍️ اگر میبینید راغب ترین طرف به آتش بس با حمله موشکی و پهپادی وسیع به #ریاض در عمل موجب تاخیر در آتش بس شده است حتما دلیل موجهی داشته است.
✍️ اگر عربستان پایش را از گلیمش درازتر نکرده بود نیازی به سیلی سهمگین دیشب نبود.
#جنگ_یمن
#موازنه_قوا
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
مطالعات یمن
♦️نگاهی به #قبایل و #نظام_قبیلگی حاکم بر یمن / بخش اول ✍️ علیرضا بیگی ✅ منبع: سایت شعوبا 🔹 #قبیله
♦️نگاهی به #قبایل و #نظام_قبیلگی حاکم بر یمن / بخش دوم
✍️ علیرضا بیگی
✅ منبع: سایت شعوبا
🔹یمن که از سال 1940 به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده بود، قسمت جنوبی آن تحتالحمایه #انگلستان بود و یمن شمالی همچنان تحت حکومت #امامان_زیدی به سر میبرد. این تغییر در ساختار سیاسی منطقه بر هویت و ساختار اجتماعی آن آسیبهایی را وارد ساخت چراکه تحت تأثیر رفتوآمدهای انگلیسیها و هندیان و دیگر خارجیان، شکاف اجتماعی و هویتهای مختلفی به وجود آمد.
🔹در اوایل قرن بیستم، زمانی که #یمن_شمالی از #امپراتوری_عثمانی مستقل شد، #یمن_جنوبی با مرکزیت عدن همچنان تحت اشغال #انگلستان بود. همین موضوع موجب شد تا تفاوت فرهنگی که ریشه در دو سبک زندگی مختلف داشت، رشد یافته و به مسئلهای قابلتوجه و با تأثیراتی مهم در کشور تبدیل شود. در سال 1967 که بخشهای جنوبی یمن از انگلستان مستقل شد، یمن جنوبی با گرایش به اتحاد جماهیر شوروی و ایدههای مارکسیستی مستقل گردید. یمن شمالی هم به بلوک غرب گرایش پیدا کرد. این شکاف بهاندازهای جدی بود که موجب ایجاد تعارضات هویتی، حتی پس از پایان جنگ سرد و اتحاد دو یمن در سال 1990 گردید و مانعی بزرگ در برابر یکپارچگی یمن بدل گشت.
🔹دین نیز ازجمله عوامل هویتساز در یمن است. اسلام بهعنوان دین اکثریت مردم یمن، در سطح کلان تا حدی موجب همگرایی در هویتسازی اکثریت مردم این کشور شده و از سوی دیگر وجود مذاهب مختلف، اختلافات مذهبی و تفاسیر مختلف از اسلام در سطح خرد نیز بهنوعی عامل واگرایی در هویتسازی مسلمانان یمن به حساب میآید.
🔹اگرچه در طول تاریخ، #شافعی مذهبان و #زیدیان توانستهاند در کنار یکدیگر به شکل مسالمتآمیز حیات اجتماعی داشته باشند اما اعتقادات مذهبی آنان به مانعی در ایجاد هویت مشترک و ایجاد حس وحدت و «ما بودن» در یمن تبدیل شده است.
🔹تعداد بسیار زیادی از یمنیها هویت خود را از قبیلهای که بدان تعلق دارند میگیرند و نه همه مردم یمن. احساس هویت قبیلهای در بخشهای جنوبی یمن کمتر است. مردم یمن شمالی به دلیل سکونت در منطقهای صعبالعبور و کوهستانی کمتر مورد تعرض و تصرف قرارگرفتهاند لذا توانستهاند تا به امروز سنتهای قدیمی و هویت قبیلهای خود را حفظ کنند.در جنوب به دلیل وجود ناهمواریهای طبیعی اندک و همچنین به دلیل قرار گرفتن در کناره دریای سرخ و خلیج عدن و اشراف بر تنگه باب المندب، کشورهای خارجی همچون انگلستان توانستهاند به آن مناطق تسلط پیدا کرده و فرهنگ مردم آن منطقه را دستخوش تغییر و تحولات کنند. بهعنوانمثال در شهرهایی همچون تعز و عدن از میزان اثرگذاری سبک زندگی قبیلهای کاسته شده و فرهنگ مدنی جایگزین فرهنگ قبیلهای گردیده است.
🔹میتوان گفت که تقریباً 70 درصد از مردم یمن هویت خود را با #قبیله تعریف میکنند و در حدود 30 درصد از آنان که عمدتاً در جنوب یمن ساکن هستند، چندان علقهای به قبیله نداشته و به سبب نفوذ 30 درصدی دولت در مناطق مسکونی آنان، قبیله در تشکیل هویت آنان نقش بسیار کمتری دارد.
🔹مردم یمن، مردمی ستمکشیده و پرطاقت هستند. جنگندگی و سلحشوری به نوعی در ذات مردم یمن است که جزو اصیلترین بخش قوم عرب هستند. یک یمنی، از کودکی با #سلاح اخت و عجین است و نماد خنجر پهن یمنی، بر همین خصیصه آنها تأکید دارد. آنان از همان ابتدا هویت خود را با این نماد تعریف کردهاند. #الجنبیه (خنجر کوچک) در بدو تولد بهعنوان نماد مردانگی و شهامت و شجاعت در قنداق نوزاد یمنی گذاشته میشود. اکثر رهبران یمنی مثل #عبدالملک_بدرالدین حوثی همواره الجنبیه همراه خود دارند. این منطقه از زمان قدیم، محل فروش اسلحه بوده و دولت هم اصلاً با آن مبارزه نمیکرد، زیرا بافت، بافت قبیلهای بوده و رقابت میان عشایر زیاد است.
#جامعه
#قبايل_یمن
🔸كانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 #موشن_گرافی
🔺 بیانیه سخنگوی ارتش یمن در مورد عملیات شب گذشته ارتش که با پهپادهای #صماد3 و موشکهای #ذوالفقار اهداف اقتصادی و نظامی را در #ریاض و #عسیر , #نجران و #جیزان هدف قرار داد.
#جنگ_یمن
🔸 کانال مطالعات یمن
@yemenstudies_ir